Як займатися серфінгом

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как БЫСТРО сесть на продольный ШПАГАТ / Видео урок
Відеоролик: Как БЫСТРО сесть на продольный ШПАГАТ / Видео урок

Зміст

1 Для першого разу достатньо взяти в оренду дошку для серфінгу. Якщо ви раніше не займалися серфінгом, не варто інвестувати у власну дошку. Більшість пляжів, придатних для занять серфінгом, обладнані точками прокату, що пропонують досить дешеві варіанти погодинної оренди, або оренди на весь день.
  • У вас буде можливість зробити вибір між скловолокнистими серфборд і м'якими, так званими "пінками". М'які серфборд мало важать і коштують набагато дешевше епокси або скловолоконних дощок. М'які дошки досить міцні і плавучі, що робить їх відмінним варіантом для новачків.
  • Тип дошки слід вибирати згідно з вашим зростом і вагою. Чим більше ви важите, тим більше повинен бути ваш серфборд. Ви тільки даремно витратите час, намагаючись навчитися серфінгу на дошці, яка занадто мала для вас.
  • Якщо ви не впевнені в тому, яка саме дошка вам підійде, поговоріть з людьми в серфінг-магазині.Будьте чесні і скажіть їм, що ви жодного разу не каталися на серфборд, і хочете дізнатися, що вам буде потрібно в перший час.
  • 2 Поки ви тільки вчитеся, використовуйте довгу дошку «лонгборд». Лонгборди - одні з найдавніших і довгих видів дощок серед загальнодоступних, їх розмір варіюється від 2,5 до 3,5 метрів в довжину. І хоча вони не настільки маневрені або універсальні на відміну від інших, довгі дошки найбільш рекомендовані для новачків завдяки легкості їх використання.
    • Чим більше лонгборд, тим простіше балансувати і гребти по хвилях. А це найбільш приємна частина занять для учнів.
    • Якщо ви втомилися від лонгборда і хочете спробувати щось більш маневрений - спробуйте фанбордах. Фанборди - це гібриди дощок, які трохи коротше лонгбордах, зазвичай від 2 до 2,5 метрів в довжину. Фанборди поєднують в собі плавність і стійкість лонгбордах, і спритність шортбордов.
  • 3 Знайдіть свій підхід до шортбордам. Шортборди менше 2 метрів в довжину, у них гострий ніс і кілька ребер. Доведеться докласти більше зусиль, щоб навчитися кататися на шортбордах, на відміну від інших дощок, але вони визнані безумовно кращим варіантом для профі (хоча деякі професійні серфери використовують Лонгборди).
    • Фіш-борди коротше навіть ніж шортборди, і набагато ширше. Рівність фіш-бордів і невеликий профіль роблять їх ідеальним варіантом для катань при малих хвилях. Відмінний варіант для середнячків і професійних серферів.
    • В якості альтернативи можна також вибрати більш просунутий серфборд - ган. Це тонкі дошки з дуже вузькими носами, спроектовані для експертів, що підкорюють найбільші хвилі. Ган може з легкістю набирати швидкість і огинати круті хвилі, але їм важко керувати, будучи новачком.
  • 4 Купіть гідрокостюм. У більшості випадків для успішного серфінгу, гідрокостюм так само важливий, як і сама дошка. Гідрокостюм зберігає тепло тіла в холодній воді, допомагаючи запобігти озноб і переохолодження. Якщо вам порекомендували в серф-магазині гідрокостюм, візьміть або купіть його, перш ніж будете готові приступити до занять.
  • 5 Купіть віск для серфінгу. Віск для серфінгу є важливою і недорогий частиною, яка повинна бути серед ваших атрибутів, його необхідно втирати по поверхні дошки, щоб поліпшити зчеплення ніг і зберегти баланс у воді. Запитайте в магазині для серфінгу, який тип воску підійде для тієї температури води, що у них.
  • 6 Візьміть лиш (поводок) для дошки. Лиш дозволить вам не поплисти далеко від серфборду. Якщо ви зісковзне, навряд чи вам захочеться виявитися в безодні хвиль без дошки. Вам також не сподобається, якщо вашу дошку понесе в бік інших серфінгістів або вона розіб'ється об скелі. З лішем можете бути спокійні, він міцно з'єднає вас з серфбордом, і кріпиться він до хвостової частини дошки.
  • Метод 2 з 3: Початок роботи

    1. 1 Попрактикуйтесь спершу на землі. Прикріпіть лиш до задній нозі і хвоста дошки, а потім ляжте на живіт так, щоб ваше тіло виявилося прямо посередині дошки. У цій позі гребіть руками, поки не відчуєте які саме м'язи задіяні при цьому русі.
      • Не варто відразу стрибати в воду на першому занятті, інакше ви просто скоро розчаруєтеся. Попрактикуйтесь трохи на піску або наодинці у себе на задньому дворі, перш ніж опинитеся на пляжі на очах у інших.
    2. 2 Практикуйте підйом. «Зліт» (або «вискакування») на хвилю і вставання на дошку зажадає трохи більше практики. Поки ви лежите на дошці, звільніть свої руки від веслування, і покладіть їх на рівні ваших грудей, тильною стороною до дошки, при цьому пальці повинні бути спрямовані до бортів серфборду.
      • Одним швидким рухом, відштовхніть своє тіло руками і поставте одну ногу там, де була рука, а іншу позаду на ширині плечей.
      • З огляду на, що ви новачок, вам здасться, що простіше спершу стати на коліна, а потім відвести одну ногу назад, і таким чином спробувати піднятися.Цей процес займе більше часу, ніж відразу стрибнути, але він більш ефективний для тих, хто ще не готовий вставати таким чином на дошку.
      • Ніколи не обхоплюйте руками борту дошки, якщо не хочете розбити підборіддя, коли ваші руки зісковзнуть з країв.
      • Якщо вам здається, що руки або ноги сильно ковзають при спробі встати на дошку, вам слід сильніше її змастити воском.
      • Ви також можете попрактикуватися вставати на дошку і без дошки, просто робіть це всюди, де є трохи місця і де вам комфортно.
    3. 3 Навчіться правильно стояти на дошці. Коли ви вже встали, тримайте коліна зігнутими, руки вільними і широко розведеними в сторони, ноги повинні бути посередині дошки, і трохи нахиліться вперед, щоб знизити центр ваги.
      • Залежно від того, яку ногу ви неусвідомлено поставили вперед, ви будете або правша, або лівша. Ви - лівша, якщо ваша ліва нога попереду, або правша, якщо провідною виявилася права нога.
      • Новачки мають тенденцію приймати приосадкувату позицію під час навчання. Їх ноги широко розведені на дошці, від носа до хвоста. Їм так комфортніше, але насправді так складніше управляти дошкою. Баланс потрібно зберігати між бортами, а не від носа до хвоста. Ви помітите, що професійні серфери зводять ноги якомога ближче один до одного.
      • Правильна позиція так само має на увазі, що ваші очі будуть дивитися в бік руху.
    4. 4 Відчувайте себе комфортно у воді. Єдиний спосіб знайти золоту середину на дошці - це пуститися в воду і гребти. Пливучи, ніс дошки повинен бути трохи вище поверхні води. Доброю позицією буде та, при якій пальці ніг торкаються лишаєм.
      • Якщо ніс занадто високо, значить, ви перебуваєте далі від середини, ніж потрібно. Якщо він занурений у воду, значить занадто близько. Ви знайдете золоту середину, коли досягнете максимальної ефективності від веслування.
      • Гребіть довгими, глибокими рухами так далеко, звідки ви зможете без проблем дістатися назад.
    5. 5 Поговоріть з більш досвідченими серферами або інструкторами, якщо є така можливість. Кращим способом попрактикуватися і підготуватися до підкорення пляжу - це заняття з іншою людиною, яка знає більше про серфінг і може підказати, що робити і як.
      • Якщо у вас є друзі серфінгісти, попросіть їх про допомогу. Друзі зазвичай не відмовляють, і ви можете попрактикуватися будинку, а не на пляжі, на очах у інших.
      • Скористайтеся послугами інструктора. Це найнадійніший спосіб вивчити базові основи серфінгу, в ясній методологічної формі. За певну плату він навчить вас усього, що ви повинні знати, і дасть вам настанови, які допоможуть вам швидко навчитися серфінгу і почати отримувати задоволення.
    6. 6 Знайдіть відповідне місце. Перш ніж ви зберетеся зайнятися серфінгом, відвідайте парочку хороших пляжів для серфінгу, і поплавайте небагато, щоб переконатися, що вам комфортно в цій воді. Ніколи не займайтеся серфінгом там, де вам навіть плавати некомфортно.
      • Запитайте поради. Запитайте в магазині для серфінгу або у професійних серфінгістів, де краще займатися новачкові. Вони будуть раді вказати вам відповідне місце.
      • Знайдіть інформацію в інтернеті. Якщо ви не можете розраховувати на надійний рада, подивіться в інтернеті, які місця рекомендують в інтернеті. Ви також можете знайти групи місцевих людей, які обговорюють дошки, які також володіють інформацією.
      • Займайтеся обережно. Якщо на пляжі є рятувальна вишка, намагайтеся займатися в години її роботи. Приділіть час тому, щоб дізнатися у інших серфінгістів, чи можуть вони дати вам поради або як-небудь застерегти.
    7. 7 Вивчіть базові правила поведінки, перш ніж почати займатися. Знання базових правил серфінгу дозволить вам переконатися в тому, що ваше перше заняття принесе вам задоволення і буде безпечним. Ось кілька базових норм безпеки, які вам необхідно запам'ятати:
      • Поважайте переважне право на рух.Якщо кілька серфінгістів намагаються зловити хвилю, людина, яка знаходиться найближче до гребеня хвилі має переважне право на ту хвилю.
      • Чи не падайте на інших. Рух у бік хвилі або пірнання під хвилю, на який вже хтось катається - розглядається потенційно грубим і небезпечним діянням. Не забувайте переглянути всю лінію хвилі на предмет пошуку інших серфінгістів, перш ніж ви спробуєте піднятися на неї.
      • Популярні і забиті новачками місця для серфінгу не обтяжені зазвичай цими правилами, і маса людей намагається піднятися на одну і ту ж хвилю (так звану групову хвилю). Якщо дві людини збираються піднятися на одну і ту ж хвилю, той, хто першим добереться до неї - має переважне право.

    Метод 3 з 3: Як зловити хвилю

    1. 1 Визначте цільову точку. Вам слід бути по пояс у світлій воді, де хвилі вже переломилися. Це найкраще місце для занять, якщо ви новачок. Чи не намагайтеся гребти дуже швидко і не запливайте якнайдалі туди, де займаються досвідченіші серфінгісти, але при цьому переконаєтеся, що ви досить глибоко, щоб не травмувати голову при падінні в воду.
      • Виберіть опорну точку. Перейдіть до орієнтира на березі і час від часу поглядайте на нього, при більш глибокому запливі в воду. Це допоможе вам визначати ваше відстань від берега, і допоможе стежити за всіма, хто рухається в вашому напрямку.
    2. 2 Гребіть на місці. Коли ви вже будете готові пірнати під хвилю, що не летите на неї, поки не переконаєтеся, що ваше тіло і груди знаходяться в правильному положенні відносно дошки, потім правильно ляжте і гребіть у напрямку до хвиль.
      • Гребіть прямо, якщо вас забирає. Якщо ви потрапили в хвилю під ковзаючим кутом, ви можете втратити почуття руху до тих пір, поки не встигнете зорієнтуватися. Стійте перпендикулярно до наступаючим хвилях і намагайтеся «зрізати» їх.
      • Коли ви зрізуєте хвилю, це допомагає вам скоординуватися з верхньою частиною вашого тіла, щоб можна було пройти під або над хвилею. А також для запобігання, коли хвиля стане виштовхувати вас прямо до берега.
    3. 3 Приготуйте дошку і чекайте підходящої хвилі. Сидіть на дошці поки ніс дошки не буде виглядати над водою. Скрутіть ноги як насадку для міксера, щоб можна було її розгорнути. Займіть золоту середину і приготуйтеся гребти до хвилі довгими, гладкими, глибокими ривками.
      • Коли ви бачите, що наближається хвиля, займіть позицію ближче до хвилі, щоб вона вас не перевернула. Коли ви переконалися, що зайняли гарне місце, щоб можна було зловити хвилю - гребіть як в останній раз і беріть від неї все.
    4. 4 Почніть гребти і постарайтеся зловити хвилю. Коли ви відчуєте, що набираєте швидкість, і у вас є відчуття, що ви ось-ось зловите хвилю, забудьте все, чому вас учили.
      • Продовжуйте спостерігати за тим, як ви гребете. Якщо ви будете дивитися по сторонах - ви втратите контроль.
      • Набирайте швидкість. Вам потрібно зловити хвилю поки вона не пропала, і при цьому щоб у вас був час встати на дошку. Зазвичай новачки починають ловити хвилі біля берега (що весело для початку).
      • Будьте терплячі. Якщо ви упустили хвилю, просто гребіть назад і чекайте наступного слушного часу.
    5. 5 Катання на хвилях. Тримайте ноги на дошці, коліна зведеними, руки вільними і дивіться в бік напрямку руху. Ви зловили свою першу хвилю. Залишайтеся зосередженим і дозвольте хвилі нести вас в сторону берега. Також продовжуйте стежити за тими, хто займається серфінгом біля вас.
      • Почати просто. Перш за все, вам слід підкорити кожну хвилю, яка рухається на вас. Це найкоротший і швидкий спосіб, на відміну від вибору хвиль, і так найпростіше отримати необхідні навички.
    6. 6 Продовжуйте рухатися в сторону хвиль, коли готові. Коли ви звикнете до відчуття катання, вам напевно захочеться спробувати перетнути хвилю на дошці. Дозвольте їй рухатися разом зі своїм тілом, зберігаючи центр ваги.Використовуйте своє тіло, щоб направити дошку в сторону наближення хвилі. Це створить тертя / опір, яке допоможе розгорнути дошку. Коли ви правильно зловите хвилю, зберігайте баланс, і чекайте, поки не вдасться впритул наблизитися до краю хвилі.
      • Заздалегідь виберіть напрямок, в якому ви хочете кататися на хвилях (праворуч або ліворуч). Якщо хвиля досить маленька, гребіть у напрямку до них, поки вона не розбився об берег. При великих хвилях - почекайте, коли випаде нагода піднятися на неї.
    7. 7 Будьте готові до невдач. Якщо ви відчуваєте, що зараз впадете або вас накриє хвилею, стрибайте геть з дошки прямо в океан і чекайте підходящого моменту. Доброю ідеєю буде зістрибувати з борта дошки, при цьому прикриваючи голову руками. Слідуйте за течією, дозволяючи хвилі нести вас. Пливіть обережно і слідкуйте за тим, що у вас попереду, щоб не зіткнутися з дошкою.
      • Пробуйте дістати до дна, щоб не травмувати себе на мілководді або в рифах.
      • Після того як ви благополучно спливли на поверхню - потягніть за лиш і підніміться назад на дошку, щоб запобігти її закручування або винесення далі по воді, що може завдати великої шкоди як вам, так і іншим. Підніміться на дошку, ляжте на живіт, і знову спробуйте взяти все під контроль.
      • Більшість серйозних травм трапляється, коли дошка вдаряє серфера. Запам'ятайте, що стрибати потрібно в бік океану, а не берега. Ви не захочете опинитися між берегом і дошкою, коли хвиля кине її в ваше сторону.
      • Якщо ви катаєтеся вперше, буде здорово орендувати дошку з піни, на відміну від стекловолоконной, так як вони м'якше і менше шансів нанести собі травму під час навчання.
    8. 8 Використовуйте канали, щоб виплисти з під хвилі. Після того як ви впали або перекинулися, вам потрібно буде піти з-під хвилі, щоб не заважати іншим кататися. Чи не гребіть посередині хвилі, куди прямує більшість серферів. Першим спливає звідти, щоб звільнити хвилю.
    9. 9 Продовжуйте пробувати. Ви напевно будете терпіти невдачі, і падати перший час, але не здавайтеся. Деяким потрібно всього один день, тоді як у інших йде кілька тижнів, щоб зрозуміти, що до чого. Продовжуйте пробувати, і у вас напевно все вийде.
      • Уникайте зупинок і падіння на коліна. Якщо ви збираєтеся закінчувати, закінчуйте і вставайте. Тримайте ноги так, як ніби стоїте на коні, а не сідлати її.
      • Насолоджуйтесь океаном і отримуйте задоволення.

    Поради

    • При падіннях тренуйте затримку дихання під водою на довгий час, певні хвилі можуть тримати вас в лещатах довше, ніж інші. Слідкуйте за хвилями, які можуть накрити вас після падіння.
    • Завжди дотримуйтесь порад безпеки більш досвідчених серфінгістів.
    • Чи не вбивайте себе в голову, що ви невдаха, тому що це не так. Ви просто новачок в серфінгу, ось і все.
    • З повагою ставтеся до місцевого населення. Відповідальність і будьте доброзичливі.
    • Не бійтеся попросити про допомогу. Багато просунуті серфери будуть раді допомогти новачкам до тих пір, поки вони поводяться чемно.
    • Навчіться відчувати дошку, це допоможе вам визначити, що наближається хвилю.
    • Спостерігайте за оточуючими. Слідкуйте за іншими серферами і морськими тваринами.
    • Якщо ви взагалі ніколи не каталися, краще скористайтеся послугами інструктора.
    • Зберігайте спокій. Падіння з дошки може, звичайно, бути небезпечним, але якщо ваша голова знаходиться над поверхнею води - боятися нічого. Думайте ясно і приймайте зважені рішення, щоб мінімізувати ризик.
    • Зазвичай якщо ви тільки починаєте, у вас мало сил, тому добре, коли є поруч людина, яка підштовхне вас і допоможе зловити хвилю. Переконайтеся, що у вас гарна розтяжка, перш ніж йти в воду.
    • Присідання і віджимання - хороший спосіб підготуватися до серфінгу. Більшість дій в серфінгу залежить, в загальному, від мускулатури, яка добре розвивається при цих вправах.
    • Якщо ви зрозумієте, що вас закручує хвиля, намагайтеся плисти вздовж або поблизу берега. Біг на піску, наприклад, дасть хорошу можливість потренувати серце і розігріє м'язи.
    • Завжди плавайте з приятелем. Це безпечніше, і якщо ви впадете, ви можете в разі необхідності розраховувати на допомогу. Друг також може допомогти підштовхнути вас до хвилі!

    попередження

    • Якщо ви потрапили в круговорот, пливіть паралельно березі, поки не випливаючи з нього, або вам не вдасться перетнути його. Якщо ви не можете плисти паралельно, продовжуйте плисти і штовхатися на місці, і покличте на допомогу.
    • Уникайте круговоротов. Вони виглядають як пісок на поверхні води, з коричневим або червонуватим відтінком. Вони зазвичай формуються біля скель, рифів і пристаней.
    • Починайте тренуватися в місці для новачків, подалі від досвідчених серфінгістів.
    • Залишайтеся поблизу пляжу. Це зручно для новачків, поки вони не навчаться справлятися з невеликими хвилями.
    • Не займайтеся серфінгом поодинці, особливо якщо ви новачок. Навіть один на березі - це вже безпечніше, ніж йти одному.