Як запекти заморожену брюссельську капусту

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как приготовить брюссельскую капусту - How to cook brussels sprouts
Відеоролик: Как приготовить брюссельскую капусту - How to cook brussels sprouts

Зміст

Брюссельська капуста - це живильне і корисна овочева культура. У багатьох людей вона викликає негативні асоціації, так як варена або приготована на пару брюссельська капуста може бути досить прісної на смак. Запечіть капусту в духовці, щоб надати їй більш виражений смак і текстуру. Якщо ви поспішаєте, перед цим розріжте кочанчики навпіл. Якщо ви хочете надати капусті ще більше аромату, перед приготуванням збризніть вилки бальзамічним оцтом.

інгредієнти

  • 1 пакет замороженої брюссельської капусти
  • 1/4 склянки (60 мл) або 1/2 склянки (120 мл) оливкової олії
  • 1-3 чайні ложки (5-15 г) солі

кроки

Частина 1 з 3: Змастіть і приправте брюссельську капусту

  1. 1 Розігрійте духовку. Розігрійте духовку до 200 ° C і підготуйте вилки для запікання, поки вона буде нагріватися.
  2. 2 Налийте оливкова олія на деко. Змащене маслом деко можна розігрівати ще до того, як дістати брюссельську капусту з морозильної камери. Покрийте поверхню великого дека тонким шаром оливкової олії і поставте його в духовку - в міру розігріву духовки нагріється і деко.
    • Це робиться для того, щоб скоротити час готування кочанчиков брюссельської капусти.
  3. 3 Перекладіть заморожену капусту в миску. Дістаньте брюссельську капусту з морозильної камери і відкрийте пакет. Візьміть велику миску і перекладіть в неї всю капусту.
    • Якщо у вас не виходить розірвати пакет з качанчики, розріжте його ножицями.
  4. 4 Налийте оливкова олія на капусту. Щоб заморожені овочі правильно запеклася, їх потрібно гарненько змастити маслом. Нанесіть на брюссельську капусту 60 або 120 мл олії.
  5. 5 Посипте промаслені кочанчики сіллю. Після того, як ви змажете вилки маслом, посипте на них 1-3 чайні ложки (5-15 г) солі. Кількість солі може варіюватися в залежності від того, наскільки солоною ви хочете зробити готову капусту.
    • Оскільки підійде будь-який тип солі, виберіть той, що вам до смаку. Хоча зазвичай для цього використовують кухонну або грубу морську сіль.
  6. 6 Просочіть кочанчики маслом і сіллю. Руками розкачайте брюссельську капусту в суміші оливкової олії і солі. Переконайтеся, щоб сіль не збиралася в грудочки, а рівномірно розподілилася по Качанчики.
    • Кожен вилок повинна бути покрита оливковою олією і сіллю.

Частина 2 з 3: Запечіть капусту

  1. 1 Розкладіть брюссельську капусту на деку. Викладіть оброблену маслом і сіллю брюссельську капусту на змащене деко. Розділіть кочанчики так, щоб вони не торкалися одне одного. Вилки потрібно рівномірно розподілити по листу, щоб вони не торкалися одне одного і не лежали один на одному.
    • Оскільки деко розігрівався в духовій печі, не забудьте взяти прихватку, витягуючи його з духовки, щоб не обпекти руки!
  2. 2 Запікайте кочанчики протягом 40-45 хвилин. Обережно поверніть деко назад в духовку. Запікайте капусту 40-45 хвилин. Періодично перевіряйте її готовність, включаючи лампу в духовці. Готові кочанчики будуть золотисто-коричневого кольору з темною, хрусткою скоринкою.
    • Коли капуста почне пригорати, її краю почернеют.
  3. 3 Дістаньте кочанчики з духовки і негайно подавайте до столу. Коли капуста буде готова, викладіть її в Блюда або миску і подайте до обіду або в якості здорового перекусу. Що залишилися після їжі запечені кочанчики можна зберігати протягом 3-4 днів в холодильнику, в герметичному пластиковому контейнері.
    • Якщо ви подаєте капусту дітям, подайте її разом із заправкою для салату.
    • Не поспішайте їсти капусту, щоб не обпекти рот.

Частина 3 з 3: Різні варіації або зміни рецепта

  1. 1 Замініть оливкова олія кокосовим. Якщо вам не подобається оливкове масло або його у вас просто немає, замініть його тим же кількістю іншої рослинної олії. Масло сильно не вплине на смак брюссельської капусти і не дасть їй прилипнути до листу.
    • Кокосове масло може злегка змінити смак кочанчиков. Воно може надати їм незначний присмак кокосів, а також зробить їх більш солодкими.
    • Для цього також можна використовувати такі види рослинного масла: сафлорова, соняшникова, арахісова і кунжутне масло.
  2. 2 Розріжте паростки навпіл і запікайте їх удвічі менше часу. Якщо ви хочете приготувати печену брюссельську капусту швидше, розріжте кочанчики навпіл, перш ніж змішувати їх з оливковою олією і сіллю. Після цього запікайте їх не 40-45 хвилин, а 20-23.
    • Підтримуйте температуру в духовці на рівні 200 ° C. Не міняйте температуру в процесі запікання.
    • Розріжте заморожену брюссельську капусту гострим ножем. Хоча кочанчики будуть трохи твердіше, ніж розморожені, у вас не повинно виникнути проблем з їх нарізкою.
  3. 3 Додайте в оливкове масло бальзамічний оцет. Якщо ви хочете додати брюссельській капусті пікантності, використовуйте терпкий, солодкий бальзамічний оцет, перш ніж обробити кочанчики рослинним маслом. Змішайте 3 столові ложки (44 мл) бальзамічного оцту з половиною склянки (120 мл) оливкової олії. Полийте капусту сумішшю оцту і масла і посоліть.
    • Бальзамічний оцет можна купити в будь-якому продуктовому магазині або супермаркеті.

Поради

  • Заморожену брюссельську капусту можна купити в продуктовому магазині або супермаркеті. Якщо ви віддаєте перевагу вживати свіжі натуральні продукти, купите брюссельську капусту в магазині здорової їжі або на місцевому фермерському ринку.