Як зав'язати стрічку на коробці

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 13 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
How to sew a Bee tutorial || Free Pattern
Відеоролик: How to sew a Bee tutorial || Free Pattern

Зміст

Подарунок вже упакований, і ви готові його подарувати. Все що залишилося - зав'язати красивий бантик. Завжди можна купити в магазині готовий бант на липучці, однак якщо докласти ще трохи зусиль і обв'язати коробку стрічкою, то подарунок буде виглядати витонченіше.Зав'язати бант на коробці - легко. Коли ви освоїте найпростіший бант, можете спробувати більш незвичайні способи: обв'язку стрічкою по діагоналі або переплетені стрічки.

кроки

Метод 1 з 3: Зауважте простий бант

  1. 1 Горизонтально оберніть стрічкою верх коробки. Залиште один кінець довжиною 10-20 см вільно висіти збоку. Ще не відрізайте стрічку.
    • Краще залишити багато стрічки, ніж занадто мало. Завжди можна обрізати її пізніше.
  2. 2 Простягніть стрічку під коробкою і назад до передньої сторони. Чи не перевертайте коробку, інакше стрічка може зісковзнути зі свого місця. Краще підійміть коробку і простягніть стрічку позаду. Поставте коробку, коли стрічка буде з іншого боку.
  3. 3 Перекрутіть кінці стрічки у передній боку коробки. Підтягніть стрічку до середини коробки і зведіть з більш коротким кінцем. Скрутіть стрічки таким чином, щоб вони лягли вертикально.
    • Якщо у стрічки є лицьова і виворітна сторони, то можна перекрутити її двічі, щоб лицьова виявилася зверху.
  4. 4 Оберніть коробку по задній стороні і витягніть стрічку до передньої частини. Ще раз підніміть коробку. Простягніть довгий кінець стрічки за коробкою і витягніть з іншого боку. Знову поставте коробку.
    • Покладіть великий палець на скручену частину, щоб вона не розкрутилася, поки ви обертаєте стрічкою задню частину коробки.
  5. 5 Порівняйте довжину стрічки з першим кінчиком і відріжте. Підтягніть стрічку назад до середини коробки. Порівняйте її і перший кінець стрічки і відріжте.
  6. 6 Стрічкою оберніть знизу перекручену частина. Простягніть стрічку під кутом перед скрученої частиною. Потім подденьте скручену частину і витягніть стрічку там, звідки ви почали. Потягніть за обидва кінці і затягніть вузол.
  7. 7 Зауважте бант. Складіть обидва кінці стрічки в петлі. Перекиньте ліву петлю через праву, щоб посередині вийшла маленька петля. Простягніть ліву петлю через маленьку петлю і затягніть.
  8. 8 Поправте бантик і відріжте зайву довжину. Підтягніть петлі і кінчики стрічки. Якщо ви використовуєте стрічку на дроті, то можна красиво розправити петлі. Для більшої вишуканості обріжте кінці стрічки під кутом або галочкою.

Метод 2 з 3: Зауважте стрічку по діагоналі

  1. 1 Перекиньте стрічку через верхній лівий кут коробки. Залиште один кінець довжиною 10-20 см вільно висіти з лівого боку коробки. Іншу частину стрічки залиште на котушці і покладіть у верхнього кута коробки.
  2. 2 Перекиньте стрічку за верхній правий кут. Візьміть стрічку на котушці і простягніть її за верхнім правим кутом і вниз до нижнього правого кута.
    • Великим пальцем притримуйте стрічку у верхнього лівого кута, щоб уникнути випадання шлангу.
  3. 3 Оберніть стрічку навколо нижнього правого кута і під нижнім лівим кутом. Петлі навколо коробки повинні лежати красиво і щільно і не зісковзувати з кутів.
  4. 4 Простягніть стрічку назад до верхнього лівого кута. Зараз добре було б вирівняти становище стрічки на кожному з кутів. Якщо здається, що стрічка зісковзує, підтягніть її далі від кутів.
  5. 5 Відріжте зайву стрічку. Візьміть обидва кінці стрічки і перемістити їх до центру верхнього лівого кута. Порівняйте стрічку на котушці з іншим кінцем стрічки, і відріжте, щоб кінці вийшли однакової довжини.
  6. 6 Схрестіть і зав'яжіть кінці стрічки. Накиньте лівий кінець спочатку над правою стрічкою, а потім - під нею. Потягніть за обидва кінці і затягніть вузол. Складіть обидві стрічки петельками і перекиньте праву через ліву: так само, як зав`язуєте шнурки!
  7. 7 Відріжте зайву стрічку. Коли бантик буде надійно зав'язаний, відріжте зайву довжину стрічки на кінчиках. Для краси можна відрізати стрічки під кутом або фігурними ножицями.

Метод 3 з 3: Прикраса переплетеними стрічками

  1. 1 Відріжте чотири шматка стрічки по довжині коробки. Знадобляться чотири досить довгих шматка стрічки, щоб обернути коробку по довжині, плюс додаткові 5 см до кожної з них.
    • Для більшої унікальності використовуйте два шматки вузької стрічки і два шматки трохи більше широкої стрічки. Або можна використовувати два контрастні кольори.
    • Товста стрічка і / або на дроті - невдалий вибір. Краще використовуйте тонку атласну або стрічку для куль.
  2. 2 Відріжте чотири шматка стрічки по ширині коробки. Використовуйте ту саму стрічку, що і для попереднього кроку. На цей раз відріжте стрічку довжиною, достатньою щоб обернути коробку по ширині, і додайте до неї 5 см.
  3. 3 Покладіть перший набір стрічок пліч-о-пліч на стіл. Візьміть чотири довгих стрічки і покладіть їх на стіл. Переконайтеся, що вони паралельні і розташовані не далі 0.6 см одна від одної.
    • Якщо ви використовуєте стрічки різної ширини і / або кольору, то чергуйте їх.
  4. 4 Покладіть коробку на стрічки. Помістіть подарунок на стрічки лицьовою стороною вниз. Коробку можна покласти в центрі або трохи збоку, в залежності від того, де ви хочете розташувати стрічки.
  5. 5 Оберніть стрічки навколо коробки і закріпіть двостороннім скотчем. Обертайте і закріплюйте по одній стрічці зараз; НЕ заклеюйте їх все відразу. Щільно підтягніть стрічки, щоб вони туго і красиво охоплювали коробку. Кінці стрічки будуть розташовуватися внахлест приблизно на 2,5 см.
    • Переконайтеся, що прикріплюєте скотчем верхню стрічку до нижньої. Не наклеюйте стрічки до коробки.
    • Замість двостороннього скотча можна використовувати клейові точки (продаються у відділі товарів для скрапбукінгу магазину товарів для творчості).
  6. 6 Закріпіть другий набір стрічок прямо над першим. Помістіть смужку двостороннього скотчу на кінці коротких стрічок. Розмістіть короткі стрічки поверх довгих і переконайтеся, що вони розташовуються перпендикулярно.
    • Ще раз розташуйте стрічки не далі 0,6 см один від одного.
  7. 7 Переверніть коробку і переплетіть короткі стрічки з довгими. Підтягніть короткі стрічки до передньої частини коробки. Переплетіть першу коротку стрічку через перший набір довгих стрічок: зверху і знизу. Переплетіть наступну коротку стрічку, тільки навпаки: знизу і зверху. Продовжуйте, поки не переплететься всі чотири стрічки.
  8. 8 Закріпіть стрічки на задній частині коробки. Ще раз переверніть коробку. Закріпіть смужку двостороннього скотчу на кінці кожної стрічки, потім притисніть по одній до задньої сторони коробки. Переконайтеся, що кінці стрічок збігаються.
    • Щоб упаковка виглядала акуратніше, переплетіть короткі стрічки на задній стороні так само, як ви це зробили на передній стороні.
  9. 9 При бажанні додайте прикраса на передній стороні коробки. Переплетені стрічки є частиною прикраси. Якщо вам здається, що чогось не вистачає, - купіть або зробіть відповідний бантик і закріпіть його на коробці. Закріпіть бантик нема на стрічках, а збоку, щоб було видно, як ви старалися.

Поради

  • Якщо кінці стрічки легко розтріпується, то можна «запечатати» їх, потримавши кілька секунд над полум'ям.
  • Використовуйте стрічку, що контрастує за кольором з обгорткового папером. Наприклад, якщо папір в горошок, то виберіть стрічку в смужку.
  • Можна домогтися цікавого ефекту, якщо помістити тонку стрічку на більш товсту.
  • Якщо вам подобається зовнішній вигляд стрічки на дроті, але не подобається сама дріт, то відріжте стрічку необхідної довжини і витягніть дріт зі стрічки.
  • Прочитайте статтю про те, як зав'язати бант, щоб навчитися більш просунутим технікам зав'язування банта.
  • Загальне правило: більше коробка - ширше стрічка; менше коробка - вже стрічка.
  • Не бійтеся експериментувати: для більшої яскравості використовуйте широку стрічку на маленькій коробці.
  • Атлас і корсажная стрічка добре підходять для прикраси подарунків. Але якщо потрібно сформувати петлі банта, то потрібно взяти стрічку на дроті.
  • Якщо на обгорткового паперу є візерунок, то виберіть один колір візерунка і використовуйте його для стрічки.
  • Якщо обгортковий папір однотонна, то для більшого ефекту виберіть стрічку контрастного кольору (червона стрічка на зеленій коробці).
  • Виберіть колір стрічки, який поєднується з подарунковим упакуванням. Наприклад, золота стрічка на червоній коробці і срібна стрічка на блакитний.

Що вам знадобиться

  • Подарункова коробка
  • Стрічка
  • Ножиці
  • Двосторонній скотч (упаковки з переплетеними стрічками)