Як жити без хлопця чи дівчини

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Вагітна у 12: у Дроздівці семикласниця чекає дитину від 17-річного хлопця
Відеоролик: Вагітна у 12: у Дроздівці семикласниця чекає дитину від 17-річного хлопця

Зміст

Вам здається, що ви не можете жити без другої половинки? Можливо, ви мали тривалі стосунки з людиною і недавно вирішили розлучитися з якоїсь серйозної причини або ж у вас ніколи не було серйозних відносин, і ви дуже переживаєте з цього приводу. Чи не турбуйтеся, «самотність може бути прекрасним». Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як отримати користь з самотності.

кроки

Частина 1 з 3: Проводите час весело

  1. 1 Займіться хобі. Всім людям, незалежно від того, самотні вони чи ні, необхідно займатися улюбленою справою, оскільки хобі допомагає знизити рівень стресу, створює приємну атмосферу і сприяє зміцненню відносин між людьми. Відносини можуть принести шкоду, якщо людина настільки занурюється в "ми", що повністю забуває про своє "я". Перестаньте перейматися своїм самотністю, навчитеся отримувати від нього задоволення, займаючись своєю улюбленою справою. Наприклад, можна займатися рукоділлям, кататися на каное або писати вірші.
  2. 2 Відвідуйте культурні заходи, що проводяться в вашому регіоні. Бути самотнім зовсім не означає відмовлятися від задоволень. Відвідуйте заходи, які проводяться в вашому регіоні. Відвідайте музей, в якому ви ніколи не були. Заплануйте разом зі своїми друзями відвідування концерту або музичного фестивалю.
    • Подивіться балет, послухайте оперу або відвідайте художню галерею. Згідно з деякими дослідженнями відвідування подібних заходів позитивно впливає на загальний стан здоров'я.
  3. 3 Навчіться насолоджуватися самотністю. Можливо, вам складно звикнути до самотності, якщо ви протягом тривалого часу перебували у відносинах. Можливо, ви навіть відчуваєте страх і дискомфорт при одній лише думці про самотність. Безумовно, спілкування з іншими людьми вкрай важливо в цьому випадку, однак пам'ятайте про те, що самотність є важливим аспектом особистісного зростання. Читайте, дивіться фільми або просто відпочивайте на терасі, насолоджуючись заходом.
    • Виділяйте 5-10 хвилин кожен день, щоб проаналізувати свої думки, почуття і емоції. Якщо вам складно впоратися із самотністю, запишіть свої почуття і думки, пов'язані з цим. Чому ви боїтеся самотності? Що вас лякає найбільше?
  4. 4 Оцініть переваги самотності. Повірте, самотність - це не так уже й погано. Навчіться насолоджуватися своєю самотністю, не залежно від того буде воно тривалим або короткочасним. Нижче ви знайдете список переваг самотності:
    • Можливість займатися улюбленою справою.
    • Можливість самостійно планувати своє життя. Самотній людині не потрібно узгоджувати свої плани з іншою людиною.
    • Можливість зрозуміти свої почуття, перед тим як починати нові стосунки.
    • Можливість жити за своїми власними правилами.
    • Можливість ходити на побачення.

Частина 2 з 3: Боріться з почуттям самотності

  1. 1 Розвивайте міцні взаємини. Хоча у вас немає дівчини або хлопця, не забувайте про те, що у вас є родичі і друзі, з якими можна підтримувати відносини. В юні роки романтичні почуття швидко проходять, однак відносини з рідними і близькими супроводжують нас протягом усього життя.
    • Щоб бути щасливим не обов'язково мати стосунки з протилежною статтю. Звичайно, кожна людина має природну потребу мати пару. Однак ви можете жертвувати своїм вільним часом і зусиллями, щоб зміцнювати відносини з рідними і близькими. Коли ви почнете будувати нові романтичні відносини, ви будете реалістичні у своїх очікуваннях і зможете створити міцний зв'язок з коханою людиною.
  2. 2 Заведіть пухнастого улюбленця. Якщо ви ні з ким не зустрічаєтеся і живете один, ймовірно, самотність дуже вас обтяжує. Однак в такому стані необхідно знайти золоту середину. Проводьте час з друзями. Однак не перестарайтеся, зберігайте врівноваженість в цьому питанні. Згідно з деякими дослідженнями рівень смертності вищий у самотніх людей, які ізолюють себе від суспільства. Таке часто трапляється з людьми похилого віку.
    • М'який і пухнастий вихованець може стати хорошою компанією під час перегляду улюбленої телепередачі. Крім того, власники домашніх тварин, як правило, мають хороше фізичне та емоційне здоров'я.
  3. 3 Визнайте, що тільки ви можете визначити свою цінність як особистості. Якщо у вас немає партнера, це зовсім не говорить про те, що ви не привабливі і не гідні любові. Дуже часто люди пов'язують свій сімейний статус з рівнем самооцінки. Якщо ви думаєте, що ви не уявляєте цінності без своєї другої половинки, вам буде здаватися, що ви недостойні любові. Робіть все можливе, щоб переконати себе, що ви гідні любові, поваги і доброго життя.
    • Подумайте про сильні сторони своєї особистості. Що ви можете запропонувати світові і людям, які оточують вас? Напишіть свої кращі якості на аркуші паперу і повісьте його на дзеркало або на стіну, щоб ви могли щодня бачити написане.
    • Якщо вам складно оцінити себе, зверніться до свого близького друга або родича і попросіть його назвати якості, якими він захоплюється в вас.
  4. 4 Не варто прагнути будувати відносини тільки тому, що ваші друзі складаються в них. Якщо ви самотні, а всі ваші друзі перебувають у відносинах, то вам може здаватися, що ви будете щасливі тільки в тому випадку, якщо будете мати половинку. Але це не так. Насправді стосунки вимагають зусиль, зобов'язань і вміння йти на компроміс. Це далеко не легкий шлях. Якщо ви не готові до цього, то не дозволяйте заздрості або страху спонукати вас будувати відносини.
  5. 5 Розширте своє коло спілкування. Якщо всі ваші друзі в даний час знаходяться в стосунках і вас не радує перспектива бути третім зайвим, можна проводити час з тими, хто не має пари. Це не означає, що ви повинні відмовлятися від існуючих дружніх відносин. Проте, можна проводити час з молодими людьми, які можуть дозволити собі «холостяцькі» розваги.
    • Спілкуйтеся з молодими людьми в школі і на роботі. Якщо вас запрошують на заходи, які ви раніше не відвідували, пообіцяйте прийти. Проводячи час з молодими людьми, які не мають пари, ви зможете оцінити всі переваги самотності.

Частина 3 з 3: Любіть себе

  1. 1 Запросіть себе на побачення. Як правило, на побаченні ми можемо дізнатися риси особистості іншої людини, що йому подобається, а що ні, його мрії і погляди. Це допомагає нам встановити романтичний зв'язок. Почніть знайомитися з собою як з особистістю.
    • Можна відвідувати нові кафе і ресторани, ходити в кіно, брати майстер-класи, подорожувати і купувати собі маленькі подарунки або квіти.Пам'ятайте, якщо ви навчитеся любити себе, ви зможете полюбити іншу людину.
  2. 2 Боріться зі стресом. Дуже часто, перебуваючи у відносинах, людина нехтує своїм благополуччям, прагнучи у всьому догоджати своєму партнеру. Коли відносини закінчуються, ці почуття можуть значно посилитися. Якщо ви самотні, навчитеся піклуватися про себе. Визначте джерело стресу і зробіть все можливе, щоб його усунути.
    • Піклуйтеся про себе, щоб зменшити рівень стресу. В іншому випадку це може спричинити проблеми зі здоров'ям. Регулярно виконуйте дії, які допоможуть вам розслабитися. Зателефонуйте одному, зробіть масаж, гуляйте, читайте - все це допоможе вам впоратися зі стресом.
  3. 3 Ведіть активний спосіб життя. Не варто слідувати цій раді тільки тому, що ви хочете схуднути з метою помститися своєму колишньому молодій людині або дівчині, які вже знайшли нового партнера. Регулярні фізичні вправи поліпшують фізичне та емоційне здоров'я. Крім гарного самопочуття ви зможете поліпшити взаємини, а також підвищите впевненість в собі.
    • Дотримуйтесь регулярним графіком фізичної активності, який включає в себе, щонайменше, п'ять 30-хвилинних занять аеробними вправами, такими як біг, їзда на велосипеді або танці. Крім того, включайте дві силові тренування в тиждень для поліпшення здоров'я.
  4. 4 Правильно харчуйтеся. Крім фізичних вправ, стежите за тим, як ви харчуєтеся. Включайте в свій раціон овочі, фрукти, білкові, цільнозернові і знежирені молочні продукти. Ваш щоденний раціон повинен складатися з 3 - 5 прийомів їжі в день.
  5. 5 Досить спите. Свою турботу про себе можна виразити тим, що ви будете досить спати щоночі, не менше 7-9 годин.
    • Можливо, ви ведете активний спосіб життя, тому повертаєтеся додому пізно. Проте, пам'ятайте про те, що хороший сон впливає на концентрацію уваги, пам'ять, настрій і вага. Привчіть себе лягати спати і прокидатися в один і той же час кожен вечір.