Як жити нормальним життям

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чому виникає астма і чи можуть люди із хворобою жити нормальним життям
Відеоролик: Чому виникає астма і чи можуть люди із хворобою жити нормальним життям

Зміст

Прагнення жити нормальним життям може здаватися простою метою, але в дійсності це дуже складне поняття. Те, що нормально для однієї людини, може бути ненормальним для іншого, особливо в різних культурах або громадських колах. У той же самий час, сама ідея нормальності постійно змінюється. Щоб почати жити нормальним життям, вам слід вирішити, що для вас значить нормальність. Одним подобається власна унікальність і неповторність, тоді як інші не можуть обійтися без порядку і чіткої організації. Визначте власні кордони нормальності і потім виробіть такий життєвий уклад, який підходить саме вам.

кроки

Частина 1 з 2: Визначте, що для вас значить нормальність

  1. 1 Прийміть себе. Потрібно чимало праці, щоб змінити себе, тому спочатку потрібно зрозуміти себе. Будь-яке суспільство складається з окремих індивідуумів, що володіють різними типами особистості і рисами характеру. Вам потрібно вирішити, що для вас є нормальним. Новаторство або дотримання правил суворого суспільства? Ви можете задати собі наступні питання, щоб визначити власну версію нормальності:
    • Вам зручніше за все слідувати порядків і дотримуватися жорсткого суспільного устрою?
    • Наскільки вам подобається приймати рішення самостійно?
    • Вам приємно, коли навколишні схвалюють ваші дії?
    • Ви б з радістю випробували новий спосіб життя разом з людьми, які не йдуть за більшістю?
  2. 2 Подумайте, що прийнято вважати нормою в вашому суспільстві. Ви є особистістю, яка, тим не менш, живе в суспільстві - це може бути міський квартал, громада чи регіон. Кожне суспільство має власну унікальну систему норм і цінностей, які прийнято вважати нормальними. Подумайте про те, що суспільна практика і організації вашого товариства вкладають в ідею нормальності. Це допоможе вам висловити власну індивідуальність через взаємодію з іншими.
    • Наприклад, у вашій місцевості розмовляти швидко і трохи нерозбірливо може вважатися нормальним. При цьому в іншому регіоні така поведінка може бути характерно для ізгоїв суспільства. Усвідомлення деталей допоможе вам зрозуміти, який вид ви маєте в очах громадськості.
  3. 3 Знайдіть духовне і емоційну рівновагу. Всі ми проходимо через емоційні злети і падіння. Підготуйтеся до них і навчитеся піклуватися про себе в скрутну хвилину. Наприклад, якщо у вас намічається бурхливе обговорення ваших особистих поглядів з іншою людиною, то вам потрібно знати, яка реакція вважається нормальною в цій обстановці. Так, агресивна реакція вказує на більш глибокі проблеми, які потрібно вирішити.
    • Ви будете почувати себе краще, якщо почнете жити в гармонії з власними почуттями і переконаннями, а не дозволяти іншим диктувати, що для вас нормально.
  4. 4 Розберіться з травматичними подіями, які стримують вас. Якщо в якийсь момент життя ви пережили травматичну ситуацію, то цілком нормально почувати себе іншим або самотнім. Травма може чинити постійний вплив на ваш емоційний стан, і це змінить ваше бачення себе і навколишнього світу. Якщо ви не вважаєте себе нормальним, то спілкування з людьми, також пережили травму, допоможе вам зрозуміти, що ви здатні знову жити нормальним і повноцінним життям. Спробуйте знайти групу психологічної підтримки. Спілкування з іншими учасниками групи стане для вас джерелом хоробрості і сили, якщо ви застосуєте цей досвід в повсякденному житті і не будете уникати болючої теми.
    • Коли у вас з'явиться зручний порядок або ритм життя, можна спробувати випробувати нормальні емоції. Так ви зможете висловити свої найглибші і неприкриті емоції.

Частина 2 з 2: Дотримуйтеся порядку, щоб привнести нормальність

  1. 1 Складіть розпорядок дня. Почніть з малого - візьміть за основу свій нинішній режим дня. Стабільний розпорядок допомагає розвивати нормальність і самодисципліну. Так ви повірите у власні сили і зможете вирішувати проблеми. Наприклад, можна завести звичку вставати в один і той же час або щоранку готувати собі сніданок. Саме такі дрібниці формують почуття особистої ритму або відчуття нормальності.
    • Не поспішайте строго впорядкувати все своє життя, оскільки одноманітні поведінкові шаблони будуть перешкоджати вашому особистісному зростанню.
    • Щоденний розпорядок або ефективні моделі поведінки допоможуть знизити напругу і додадуть впевненості вашим експериментам над способами самовираження.
  2. 2 Вчіться. Під час навчання ви зможете познайомитися з новими людьми, ідеями і можливостями. Коледжі та університети дозволяють отримати найрізноманітніші наукові ступені. Дізнайтеся, які навчальні заклади відповідають вашому розумінню нормальності. Якщо таких немає, можна трохи змістити норму і звернути увагу на навчальні курси або тренінги, пов'язані з цікавим для вас справою. Не варто обмежувати власне відчуття норми чужими поглядами.
    • Хоча сьогодні більшість людей закінчують школу і вступають до вищих навчальних закладів, випускники університетів часто виявляються не готові до роботи за фахом, яку вони вивчали.
  3. 3 Знайдіть роботу, яка вам до душі. Швидше за все, вам потрібно працювати, щоб утримувати себе. Завжди плануйте свої дії, тому що вам може знадобитися забезпечити не тільки себе. Не потрібно вибирати роботу тільки по її престижності, адже вона не обов'язково зробить вас щасливою людиною. Замість цього постарайтеся зрозуміти, з якими людьми або в яких умовах ви б хотіли знаходитися кожен день. Якщо робота не відповідає вашому типу характеру і не приносить радості, спробуйте знайти більш підходящий варіант.
    • Люди, яким подобається їхня робота, також знаходять радість в щоденному спілкуванні зі своїми колегами.
  4. 4 Будуйте осмислені відносини. Для кого-то шлюб - це нормально, а для кого-то немає. Замість цього можна розвивати осмислені відносини з людьми з різних соціальних груп. Спілкування з широким колом різних людей допоможе вам знайти людину, з яким ви відчуєте справжнє спорідненість душ.
    • Незалежно від кола спілкування, людині завжди потрібна підтримка від оточуючих. Це обов'язкова умова для відчуття нормальності вашому житті.
  5. 5 Заведіть домашнього улюбленця. Догляд за твариною, якій необхідна ваша любов і турбота, дасть вам відчуття нормальності. Догляд за вихованцем допоможе дотримуватися порядку і подарує радість від повсякденних турбот. Дослідження показують, що власники домашніх вихованців є більш щасливими і здоровими людьми. Якщо ви ще не готові до тривалих відносин або дітям, то наявність вихованця допоможе вам навчитися будувати більш міцні відносини з людьми.
    • Пам'ятайте, що правильний вибір вихованця залежить від вашого житла і щоденної зайнятості. Якщо у вас немає потрібної кількості часу або місця для тварини, то наявність вихованця може привести до непотрібного стресу і проблем.
  6. 6 Подорожуйте. Це може здатися нелогічним, але знайомство з різними людьми, традиціями і культурами дозволить вам відчути власну нормальність куди сильніше, ніж життя з оглядкою на жителів вашого рідного міста. Подорожі дозволять вам зрозуміти, наскільки великий і різноманітний наш світ. Чим більше ви подорожуєте, тим більше спільного ви почнете помічати у людей в самих різних точках земної кулі. Також ви усвідомлюєте, що відмінності - це невід'ємна частина будь-якої культури.
    • Не потрібно перетворювати подорожі в втеча. Подорожуйте для того, щоб краще зрозуміти себе, інших і власні переваги.

Поради

  • Допомагайте іншим в міру сил і можливостей. Допомога людям дає життя сенс і мету.
  • Навіть диваків або найбільшим особистостям часто необхідний заведений порядок, щоб досягти поставлених цілей.
  • Бути нормальним ще не означає бути щасливим.