Дрібно наріжте картоплю

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Жареная ЧЕСНОЧНАЯ КАРТОШКА аппетитный ароматный картофель Просто и Вкусно Люда Изи Кук картофель
Відеоролик: Жареная ЧЕСНОЧНАЯ КАРТОШКА аппетитный ароматный картофель Просто и Вкусно Люда Изи Кук картофель

Зміст

Дрібно нарізану картоплю використовують у багатьох рецептах, але найпопулярніший з них - rösti. Однак це не єдиний рецепт. Ви також можете приготувати ресті з яйцем у ньому або зробити вафлі. Ви можете розпустити свою фантазію, але спочатку картоплю потрібно дрібно нарізати. Для цього вам потрібна терка, кухонний комбайн або мандоліна.

Крок

Спосіб 1 з 4: Використання терки

  1. Очистити картоплю) за бажанням. Не потрібно очищати картоплю від шкірки перед терткою. Деякі люди віддають перевагу фактурі, яку додає родзинка. Якщо ви віддаєте перевагу неочищену картоплю, скористайтеся ножем для чищення або кухонним ножем, щоб зняти шкірку з картоплі.
  2. Натріть картоплю на чистій тарілці або кухонному прилавку. Помістіть терку на чисту тарілку або кухонну стільницю. Більшість терки мають дві сторони; один для товстих терк і один для тонших терк. Виберіть потрібну сторону, притримайте картоплю за один кінець, а потім просуньте її в терку, рухаючись зверху вниз.
  3. При необхідності видаляйте терку, коли натираєте велику кількість. Багато терки виконані у перевернутій V-формі. Під час решітки шматки потрапляють у середину V, що може спричинити завали. Видаліть терку, якщо це необхідно, щоб уникнути завалів.
    • Слідкуйте, коли ви вже близько до кінця картоплі. Ви можете легко зішкребти пальці під час решітки, особливо якщо ви відволікаєтесь.

Спосіб 2 з 4: Подрібніть картоплю в кухонному комбайні

  1. Зберіть кухонний комбайн. Різні марки мають різні унікальні особливості, але для більшості моделей спочатку потрібно прикріпити пластикову чашу до основи машини. Потім помістіть ніж терки в середину (вал леза), на дно чаші.
    • Завжди переконайтесь, що машина не підключена до електромережі під час складання, розбирання або заміни ножів / навісного обладнання.
  2. Додайте картоплю в миску. Залежно від розміру миски, можливо, вам доведеться розрізати картоплю навпіл, перш ніж класти її в миску. У більшості машин є індикація максимальної кількості, яка вказує, скільки інгредієнтів можна покласти в миску.
  3. Подрібніть картоплю в машині. Надійно прикріпіть кришку до чаші кухонного комбайна. Потім коротко натискайте кнопку імпульсу, поки картопля не натерте. Це не повинно зайняти багато часу, це одна з переваг використання кухонного комбайна.

Спосіб 3 з 4: Дрібно наріжте мандоліну

  1. Зберіть мандолину. Потім їжа, нарізана мандоліною, потрапляє під кухонне начиння, тому ретельно очистіть поверхню під мандоліною перед тим, як різати картоплю. Якщо у вашої мандоліни складені ніжки, розгорніть її та покладіть на обробну дошку або кухонну стільницю.
    • Твердість також дуже важлива при використанні мандолини. Хиткий манолін робить аварії на кухні більш імовірними.
  2. Помістіть ніж Жульєна. Кожна модель має власну процедуру установки леза. Цей процес може бути небезпечним, якщо його зробити неправильно. Уважно дотримуючись інструкцій щодо мандоліни, вставляючи ніж Жульєна.
    • Леза деяких мандолін доступні безпосередньо знизу, тоді як інші мають кришку, яка забезпечує доступ до лопатей.
    • Зазвичай леза ножа потрібно захопити за основу, а потім витягнути з щілини або засунути в щілину, яка зазвичай знаходиться внизу мандолини.
    • Деякі мандолини мають лише одне лезо. Щоб вирішити товщину зрізу, зазвичай потрібно відрегулювати пластикове кріплення зверху.
  3. Змочіть ріжучу поверхню. Лінії, що ведуть до лопатей, називаються ріжучою поверхнею. Ці лінії можуть засмічуватися крохмалем у картоплі. Щоб переконатися, що картопля легко ковзає по ріжучій поверхні, скропіть цією частиною мандоліни кілька крапель води.
  4. Помістіть картоплю в пістолет. Картоплю розріжте ножем навпіл. Вставте нерозрізаний кінець у захисний кожух. Покладіть плоский кінець картоплі на ріжучу поверхню і посуньте його вниз, щоб дрібно нарізати картоплю. Повторюйте цей рух, поки вся картопля не буде нарізана.
    • Лопатки мандолін дуже гострі. Вони можуть легко відрізати кінчики пальців і з легкістю поголити шкіру на суглобах. Якщо ви не професіонал, вам завжди слід використовувати манжету, використовуючи мандолину.

Метод 4 з 4: Приготуйте хрусткі страви

  1. Нарізану картоплю замочіть у воді. Після того, як ваша картопля порізана, покладіть її в міску для змішування, наповнену водою. Води повинно бути достатньо, щоб повністю покрити дрібно нарізану картоплю.
    • Це видалить трохи крохмалю з картоплі, а ваш rösti збереже хороший колір.
  2. Вичавіть натерту картоплю. Чистими руками виймайте картоплю з води. Акуратно стисніть терку, щоб видалити воду, не руйнуючи цвіль. Складіть картопляну терку в центрі чистого кухонного рушника. Видавіть чайний рушник, щоб видалити залишки вологи з картоплі.
  3. Варіть картоплю на середньому вогні. Спочатку дайте сковороді нагрітися на сильному вогні і покладіть трохи масла на дно сковороди. Коли каструля покрита маслом, зменште вогонь до середнього і рівномірно розподіліть картоплю по каструлі.
  4. Переверніть картоплю, щоб обсмажити обидві сторони. Зачекайте, поки картопля не стане золотисто-коричневою з нижньої сторони. Періодично піднімайте картоплю шпателем, щоб перевірити прогрес. Коли вони будуть готові, переверніть картоплю і так само обсмажте іншу сторону.
  5. Приправте рісті і насолоджуйтесь. Посипте трохи солі та перцю на рісті або подайте їх звичайними. Rösti - хороший гарнір до більшості продуктів для сніданку, включаючи яйця, млинці та омлети.

Поради

  • Картоплю можна натерти на шкірці або без шкірки. Це питання переваги. Якщо ви не очищаєте картоплю, заздалегідь обов’язково добре її помийте.

Попередження

  • Неправильне використання кухонного начиння, такого як терки, кухонні комбайни та мандолини, може призвести до травм. Завжди дотримуйтесь інструкцій та обережно використовуйте ці інструменти.

Потреби

Використання терки

  • Чиста картопля
  • Терка ручна

Подрібніть картоплю в кухонному комбайні

  • Чиста картопля
  • Кухонна машина (з ножем терки)

Дрібно нарізати мандоліною

  • Чиста картопля
  • Мандоліна (з прикріпленням жульєн)

Приготуйте хрусткі rösti

  • Посуд
  • Дрібно нарізана картопля
  • Сковорода
  • Вершкове масло
  • Сіль і перець
  • Шпатель