Позбудьтеся своєї одержимості знаменитостями

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 27 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Фанаты и их кумиры. Психология фанатизма. Почему мы влюбляемся в знаменитостей? Не хочу быть собой
Відеоролик: Фанаты и их кумиры. Психология фанатизма. Почему мы влюбляемся в знаменитостей? Не хочу быть собой

Зміст

Важко визнати, що у вас проблема. Якщо ви потрапили на цю сторінку, швидше за все, вам незручно через вашу одержимість знаменитістю. Вам може бути незручно чи дивно за участь все що робить певна знаменитість. Суспільства загалом схильні поклонятися знаменитостям. Коли це поклоніння переросте у думки та поведінку, які негативно впливають на життя людини, потрібно буде діяти. Зупинити або зменшити важкість вашої боротьби легко досягти.

Крок

Метод 1 з 3: Проаналізуйте ситуацію

  1. Дослідження ВООЗ ця людина визначає якості, які вас приваблюють. Настав час сісти і скласти список. З якоїсь причини у вас є зв’язок із цією людиною. Фізичний потяг, мабуть, не єдина причина, через яку ця людина вас приваблює.
    • Часто ми бачимо якості у знаменитостей, яких немає у нашому житті, але нам хочеться, щоб вони були там. Можливо, вони доброзичливі до кожного, і ви відчуваєте, що більшість людей у ​​вашому житті не є доброзичливими.
    • Пам’ятайте, знаменитості демонструють світові лише зображення (ідеальну, замасковану версію) себе, за винятком їх більш фундаментальних і справжніх рис. Зазвичай їх не бачиш, коли у них поганий день або в приватну хвилину. Це може зіпсувати зображення / зображення, над яким вони працювали.
  2. Підтвердити який вплив вашої одержимості на інші стосунки у вашому житті. Одержимість вважається ненормальною, оскільки вона негативно впливає на здатність людини кохати і бути продуктивним членом суспільства. Ваш розум може бути настільки сповнений думок про знаменитість, що місця для чогось іншого мало.
    • Ви ізолюєтесь замість участі у світських заходах?
    • Ви грубі з родиною та друзями, коли дізнаєтесь, що ваша одержимість щось вас засмутила?
    • Ви пригнічені чи стурбовані оточуючими і чи тікаєте ви з приватного оточення, щоб повернутися до своєї одержимості знаменитостями? Це загальні емоції людей з одержимістю знаменитостями.
  3. Проаналізуйте чому ви думаєте, що у вас є ця одержимість. Згідно з дослідженнями, одержимість знаменитістю може виконувати дві функції: товариськість та особисту ідентичність. Ви самотні і чи потрібен вам хтось, хто вас розуміє? Або, можливо, ви любите ставлення знаменитості і хочете бути точно такою ж людиною.
    • Клінічні психологи розглядають одержимість як фіксацію на об’єкті, людині чи діяльності. Психологічна одержимість визначається як безперервна думка, концепція, образ чи потяг, що сприймаються як інвазивні та неточні, що призводить до значного страху, дистрессу або дискомфорту.
  4. Запитайте себе коли у вас є думки та почуття щодо цієї знаменитості, і чи вкорінені вони в реальності? Уявіть, як ви дружите зі знаменитістю, і ось ви тут насправді переконаний, що це станеться? Думаєте, ви знаєте, що вони думають про конкретну людину чи ситуацію? Ви забули, що не можете читати чужі думки?
    • Ви раніше знайомо зустрічали цю людину, що дає змогу розвивати здорові стосунки? Якщо ні, то ви повинні визнати, що ви уявляли стосунки як щось набагато більше, ніж "звичайний" контакт.
    • Дослідник і професор Брайан Шпіцберг з Школи комунікації державного університету Сан-Дієго вказує, що спілкування в соціальних мережах зі знаменитостями через Facebook, Twitter та Instagram може викликати у шанувальника почуття унікальності, ніби знаменитість розмовляє лише з цією людиною. Це може викликати почуття розгубленості.
    • Односторонні відносини вважаються парасоціальними, це означає, що одна людина вкладає емоційну енергію, інтерес і час, а інша сторона, персона, абсолютно не підозрює про існування іншої. До цієї категорії зазвичай потрапляють одержимі знаменитості.
  5. Йти за як одержимість цією людиною допомагає задовольнити власні потреби. У всіх нас є емоційні потреби, яких ми хочемо і повинні виконувати: потреба бути коханою, потреба належати та потреба в безпеці, якщо назвати лише декілька. Ви настільки задоволені своєю одержимістю, що починаєте відмовлятися від можливостей знайти задоволення в справжній людській взаємодії?

Дізнавшись, як і чому ви реагуєте на людей та речі навколо вас, ви зможете вирішити багато своїх особистих проблем. Тільки ви можете працювати над пошуком відповідей на ці запитання. Аналіз може бути складним, але він пояснить шлях до змін, який вам потрібно пройти.


Метод 2 з 3: Зміна

  1. Визначте рівень своєї одержимості. Якщо ви до цього моменту були чесними із собою, ви, мабуть, можете визначити, наскільки ви одержимі. Корисно знати, до якої категорії потрапити. Чим глибше ви усвідомлюєте власну поведінку, тим більше шансів бути готовими до змін у своєму мисленні та інтерпретаціях.
    • Дослідження показали, що існують три різні виміри поклоніння знаменитості. Де ви б опинилися на основі цих трьох:
    • А. Розважальні соціальні: стосується ставлення, коли людей приваблює знаменитість через їхні сприйняті здібності, розважати себе та вести тему для розмов з однодумцями.
    • B. Інтенсивна особистість: відноситься до осіб, які мають сильні та нав'язливі почуття щодо знаменитості.
    • C. Прикордонна патологія: відноситься до осіб, які мають неконтрольовану поведінку та фантазії, пов’язані зі знаменитістю.
  2. Зверніться за допомогою до експерта для виявлення проблем, які ви хотіли б змінити, якщо ви не можете зробити це самостійно. Ви можете знайти психологів та психіатрів у своєму районі через Американську психологічну асоціацію та Американську психіатричну асоціацію.
  3. Підпишіть договір поведінки і попросіть члена сім'ї чи друга засвідчити його. За допомогою цього контракту ви можете сформулювати свої цілі та встановити терміни. Підписання документа символізує вашу прихильність змінитися, звільнити вас від своєї одержимості знаменитостями.
  4. Розширюйте свої інтереси. Життя часом може стати незбалансованим. Якщо ви терпите занадто багато чогось одного, цілком ймовірно, що ви обмежуєте власні можливості. Якщо ви одержимі знаменитістю протягом більшої частини дня, тижня чи місяця, ви втрачаєте масу потенційно цінних вражень.
    • У дні глобальної освіти, яка доступна цілодобово та без вихідних, ви можете досліджувати нову тему щодня в році і ніколи не мати дефіциту ресурсів, і завжди є чим зайнятися чи людьми, щоб пізнати.
    • Виберіть три види діяльності, про які ви хотіли б дізнатись більше або взяти участь. Ви не знаєте, що вам подобається, якщо не спробувати. Це забезпечує здорову відволікання уваги та допоможе вам працювати над новими та значущими стосунками з іншими.
    • Повідомте членам сім'ї та друзям, що ви намагаєтеся робити нові речі, щоб дізнатися більше про світ. Якщо ви не проти сказати їм, що намагаєтеся кинути свою одержимість, зробіть це. Люди можуть дати вам пропозиції, про які ви ще не думали.

Метод 3 з 3: Створення збалансованого життя

  1. Обчисліть, скільки годин ви в Інтернеті. Багато людей проводять значну кількість часу у віртуальному світі комп’ютерів та у просторі соціальних медіа, зосереджуючись виключно на знаменитості. Це ускладнює розвиток деяких здорових соціальних навичок і, отже, участь у реальній соціальній взаємодії.
    • Дослідження показали, що люди, які вивчають соціальні навички, відчувають позитивні наслідки у своєму соціально-емоційному розвитку та поведінці.
  2. Вирішіть, чи хочете ви припинити всі дії, пов’язані із зосередженням на вашій одержимості. Для одних найкраще підходить різке припинення будь-якої діяльності (холодна індичка), а для інших - поступове звільнення одержимості. Що б ви не вирішили, вам повинна бути складена стратегія збільшення шансів досягти своєї мети.
    • Згідно з дослідженням, проведеним у British Journal of Health Psychology, суб'єкти набагато частіше досягали своєї мети, повідомляючи про те, чого вони хотіли досягти, ніж контрольна група, яка цього не робила.
    • Виберіть день для початку. Дайте собі кінцевий термін; що допомагає зосередитись на своїх зусиллях.
    • Майте підтримку сім'ї та друзів.
    • Позбудьтеся предметів, які нагадують вам про вашу одержимість. Це може включати наповнення ящиків предметами та їх видачу або зберігання на горищі чи в гаражі. Це допоможе вам урочисто сконцентруватись і «зберегти» свої думки та почуття, щоб ви могли піти новим шляхом. Таким чином ви також видаляєте можливі тригери.
    • Якщо ви прослизнули і виявили, що знову повертаєтеся до своєї одержимості, внесіть деякі корективи у важкі сфери і починайте спочатку. Це дозволено.
  3. Обмежтеся розумним проміжком часу, щоб не відставати від виступу знаменитостей (приклад: 30 хвилин на місяць). Американці споживають в середньому близько п’ятнадцяти з половиною годин на людину на день як на традиційних, так і на цифрових носіях, тож ви, мабуть, натрапите на якісь дивовижні новини. Просто спробуйте.
  4. Знайомтесь з новими людьми, приєднуючись до груп, волонтерством або працюючи. Ви, без сумніву, можете знайти людей, які відповідають вашим потребам і бажають і здатні розвивати з вами справжні стосунки. Існують сотні способів допомогти іншим, і всі знають, що ти почуваєшся добре, коли робиш це. Якщо ви хочете краще боротися зі стресом особистих змін, допоможіть іншим.
  5. Створіть баланс часу, який ви витрачаєте на прямий особистий контакт та ситуації в Інтернеті. Життя призначене для повного переживання. Обмежуючись нічим іншим, як Інтернет-Інтернет, ви не зможете побудувати те реальне життя, яке ви хочете і заслуговуєте.
    • Швидше за все, ви зможете творити і насолоджуватися своїм неймовірним життям без допомоги знаменитості. Вони, мабуть, занадто зайняті, і ти теж.

Поради

  • Ви все ще можете бути шанувальником знаменитості, не будучи одержимим.
  • Будьте сміливими, коли мова заходить про нові ситуації та знайомства з новими людьми. Ти можеш це зробити.
  • Це може зайняти час, щоб вивчити нову поведінку, тому будьте терплячі.
  • Отримання знань про поведінку людини може вам багато в чому допомогти.
  • Наважтесь сказати комусь «ні» для участі у заходах, які можуть підірвати вашу роботу, спрямовану на покращення вашого життя.

Попередження

  • Слід пам’ятати про свою поведінку та про те, що можуть розвинутися жорстокі нав'язливі ідеї. Негайно зв’яжіться з кимось (сім’я, друзі, 112), хто може допомогти вам при перших проявах агресії, спрямованих проти знаменитості чи інших людей.