Напишіть промову як свідок нареченого

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Батьківське Благословення Андрія та Діани  29.09.2018
Відеоролик: Батьківське Благословення Андрія та Діани 29.09.2018

Зміст

Навіть найталановитіший оратор може дуже нервувати, виголошуючи промову в якості свідка нареченому. Бути свідком - це велика честь, і від вас очікують, що ви будете дотримуватися мовної справедливості, змушувати гостей плакати та сміятися та сприяти найважливішому дню життя пари. Найголовніше, що ви можете зробити, - це подякувати всім за присутність, чітко встановити зв’язок з нареченим і розсмішити людей, нікого не бентежачи. Якщо ви хочете навчитися писати зворушливу та незабутню промову, читайте далі на кроці 1.

Крок

Частина 1 з 2: Напишіть спеціальну промову

  1. Будьте собою і не пишіть офіційну промову, яка вам не підходить. Хоча ви повинні дотримуватися ряду норм, особливо важливо, щоб ви залишалися вірними своїм стосункам з нареченим - навіть якщо це дещо цензурована версія ваших стосунків. Вам не потрібно здаватися занадто слизьким або прикидатися тим, ким ви є. Зрештою, мова йде про те, щоб отримати це прямо від серця і залишитися собою.
    • Більшість весільних промов містять гумор, щоб він був легким і розважав гостей. Але якщо це насправді вас не влаштовує, змушуючи жарти звучати вимушено, то вам не потрібно дотримуватися цього правила.
    • Однак, якщо ви відомі своїм гумором та сарказмом, вам не потрібно нахилятися назад, щоб бути надмірно сентиментальним. Достатньо кількох щирих сентиментальних слів, щоб передати повідомлення без необхідності прикидатися.
    • Якщо ви не любите виступати перед аудиторією, не нервуйте. Ви навіть можете пожартувати над тим, як ви любите виступати з промовою перед групою людей, чи це ваше покарання за те, що наречений повинен штовхати вашу машину, коли він не заводився.
  2. Нехай це буде коротко. Не можна просто сказати щось на кшталт "Давайте підсмажимо наречену!" або скористайтеся одноклассником, але ви також не хочете мати довготривалу, незв’язну історію. Зрештою, цей день не про вас. Ваш виступ повинен бути достатньо довгим, щоб охопити моменти, які ви хочете сказати. Не робіть свою промову довшою за це. Як правило, виконуйте промову приблизно від 2 до 4 хвилин. Більшість людей не мають терпіння слухати промову, яка триває довше 5 хвилин. Наречений і наречена можуть навіть уявляти, як довго вони хочуть, щоб переговори були, тож ви можете просто запитати їх.
    • Хоча ваша промова повинна бути добре підготовленою, ви також можете подивитися на гостей; якщо люди починають хитатися і хочуть їсти чи пити, виріжте ту другу частину, в якій ви так чи інакше не були впевнені.
    • Зазвичай кум нареченого виступає з промовою, але бажаючих виступити може бути більше. Батько нареченої або наречені також можуть щось приготувати. І хто знає, п’яний дядько Берт теж прагне нетерпіння. Якщо виголошують кілька промов, безумовно, важливо тримати вашу коротку, щоб гості не мусили слухати людей, що розмовляють цілий вечір.
  3. Напишіть і вправляйте свою промову заздалегідь. Чим раніше ви напишете свою промову, тим більше часу у вас буде для практики та вдосконалення тексту. Це допоможе вам почуватися впевненіше, коли вам доведеться виголосити свою промову перед усіма гостями на весіллі. Не думайте, що випиєте собі трохи сміливості, а потім випалитеся про наречену. Це одна з найгірших речей, яку ти можеш зробити, тому що ти можеш говорити про те, про що потім пошкодуєш, а може і зовсім загубитися. Важливо бути добре підготовленим, щоб ви могли читати промову без затримок.
    • Не соромтесь тримати під рукою письмову версію свого виступу. Навіть якщо ви не поглянете на це один раз, це може надати вам трохи більше впевненості, якщо ви знаєте, що можете обдурити на секунду.
  4. Шукайте надихаючі приклади. Якщо вам це дуже важко, зовсім непогано дивитися одну з тисяч промов на весіллях на YouTube. Ви можете отримати деякі ідеї, яких інакше ніколи б не придумали. Ви також можете знайти письмові версії в Інтернеті або попросити друзів допомогти вам.

Частина 2 з 2: Промова

  1. Залишайтеся тверезим, щоб добре розмовляти. Хоча кожне весілля різне, свідок часто виголошує промову за вечерею, коли всі гості перебувають за столом і, сподіваємось, на мить можуть звернути свою увагу на оратора. Це означає, що між весіллям та вашою промовою може бути кілька годин. Можливо, вже був прийом зі смачними напоями. Це означає, що ви повинні тримати себе під контролем і не пити занадто багато, інакше ви можете дурити себе. Коли ваша мова закінчиться, ви можете відпустити, якщо хочете!
    • Пам’ятайте, що багато людей зніматимуть вас на відео, коли ви виголосите свою промову. Ви не хочете, щоб вас захопили і назавжди запам'ятали як п'яного.
  2. Запитайте, чи можете ви привернути увагу компанії. Гості можуть бути сварливими, тож, можливо, вам доведеться постукати по склянці виделкою або почекати, поки всі сядуть за стіл, перш ніж почати. Оскільки ви збираєтеся представити себе першими, людям важливо слухати, щоб вони знали, хто ви і ваш зв’язок із нареченим. Просто скажіть щось на кшталт: "Пані та панове, можна мені звернути вашу увагу?"
    • Залежно від того, як організована вечірка, може також бути, що хтось інший пропонує вас, тож вам не потрібно це робити самому. Але підготуйся до того, що ти можеш взяти мікрофон у свої руки, і що ти сам повинен заспокоїти аудиторію.
  3. Представтеся. Перше, що потрібно зробити, це сказати глядачам, хто ти є. Хоча більшість вже бачили, що ви є свідком, все ж важливо сказати, хто ви і звідки ви знаєте наречену. Можливо, вас знають не всі, тож скажіть, хто ви, як ви познайомилися з нареченою та як давно їх знаєте. Навіть якщо ви не запам’ятали всю свою промову, добре пам’ятати про відкриття, щоб добре почати. Ось кілька простих способів представити себе:
    • "Для тих, хто мене ще не знає, я Пітер, менший брат [імені нареченого]".
    • "Я Рік, найкращий друг [імені нареченого]. Я знаю [ім'я нареченої] ще з другого їх побачення".
    • "Я Денніс, добрий друг [імені нареченого]. Я знаю [ім'я нареченого] та [ім'я нареченої] з першого року навчання. Ми жили в коледжі".
  4. Висловіть свою подяку. Якщо батьки нареченої подружжя заплатили або доплатили за весілля, ви можете подякувати їм за це, але будьте тонкими. Не дякуйте їм за те, що вони «заплатили за весілля», а дякуйте за те, що зробили вечірку можливою. Ви можете сказати щось про те, наскільки красивою була весільна церемонія та яка красива локація вечірки, і що всі чудово проводять час. Таким чином ви дякуєте батькам, не кладучи його занадто товстим зверху.
    • Також приємно подякувати гостям за приїзд.
    • Ви також можете подякувати подружкам нареченої. Скажіть їм, що вони прекрасні подружки для нареченої і як вони красиво виглядають. Ви можете трохи дражнити їх, поки ви не відірветесь, як повзучий. Ви можете сказати, наскільки вам подобається колір їхніх суконь або як чудово вони допомагали під час церемонії.
  5. Легко пожартуйте над нареченим. Хороший свідок висміює нареченого, даючи кожному поглянути на його особистість. Якщо ви хочете використати класичну, але смішну цитату, подумайте про те, щоб вибрати цитату Оскара Уайльда: «Шлюб - це тріумф уяви над інтелектом». Ти не повинен когось ображати, але ти можеш жартувати над тим, яким сором’язливим / вихідним / перфекціоністом є наречений. Найкраще використовувати ту рису, яку знатиме більшість людей, тоді це не буде приватна розмова.
    • Пам’ятайте, половина людей, ймовірно, не знає одне одного. Люди повинні вважати вашу мову смішною та зворушливою, не знаючи нареченого або не чуючи занадто багато подробиць про когось, кого вони не знають. Якщо це більш інтимне весілля, і більшість людей знають одне одного Нутоді ви можете вдатися до більш детальних деталей, якщо хочете.
    • Якщо ти брат нареченого, ти можеш жартувати над тим, як він дражнив тебе, коли ти був маленьким, або як ти вболив його життя. Ви також можете пожартувати, що в цьому плані мало що змінилося.
    • Намагайтеся підтримувати хороший емоційний баланс. Вам потрібно любити коментарі про нареченого так само, як і жарти.
  6. Розкажіть зворушливу історію про нареченого. Найважливішою частиною вашої промови повинен бути короткий анекдот про нареченого, а бажано і про наречену. Мета цієї історії - надати вашій промові більш особистий характер, але уникайте згадувати неприємні подробиці з минулого. Історія повинна показати, чому наречена подружжя належить разом, або чому особистість нареченого ідеально відповідає особі нареченої. Ось кілька способів зробити це:
    • Розкажіть смішну історію. Таким чином ви не тільки прориваєтеся через офіційну атмосферу церемонії, але і викликаєте симпатію до пари у вашої аудиторії. Хороший спосіб привернути увагу всіх гостей - почати свою розповідь із фрази на кшталт: "Я зараз скажу вам секрет про нареченого" або "наречений благав мене не розповідати цю історію під час мого виступу, "але я не зміг встояти".
    • Ви також можете розповісти зворушливу історію. Особливо підходящою історією є, наприклад, те, як зустрічалися наречений і наречена, або щось солодке, що робило їхні стосунки більш серйозними. Оскільки ти найкращий друг нареченого, зараз, можливо, настав час поділитися тим, як ти бачив, як він з усією головою закохався в наречену.
    • Якщо ви не можете придумати історії для розповіді або якщо ви недостатньо добре знаєте наречену, щоб включити її в історію, зробіть кілька загальних коментарів про кохання чи шлюб чи почуття нареченого до нареченої. Навіть якщо ви так довго не знали наречену, ви можете розповісти нам про те, як наречений вперше розповідав вам про неї, або що він сказав про їх перше побачення.
  7. Уникайте делікатних тем. Хоча вам може здатися забавним розповісти про надокучливу колишню дівчину нареченого або ніч, коли він перебував у в’язниці за громадське сп’яніння, молодята та їхні сім’ї, мабуть, зовсім не оцінять цього. Ваші жарти повинні бути нешкідливими і лише трохи пустотливими, якщо ви сто відсотків впевнений, що кожен із глядачів, включаючи наречену, може це оцінити.
    • Складіть кумедний анекдот, придатний кожному; останнє, що ви хочете, це сказати щось підле або принизливе.
    • Якщо ви говорите про той чудовий час, коли їхні стосунки закінчились на три тижні, або про те, як приємно було вашому хлопцеві до того, як вдарити її, наречена, мабуть, ніколи вас не пробачить. Ніколи не ризикуйте своїми стосунками з нареченим, виголошуючи продуману промову.
    • Ніколи не говоріть у своїй промові, що спочатку вам не подобалася наречена, але вона все одно виявилася симпатичною.
    • І нарешті, подумайте ні що смішно ображати місце вечірки чи їжу. Хтось вклав за це багато грошей, тож не смішно глузувати з кітчастого різдвяного вогню або жорсткої курки.
  8. Заглибіться в добрі якості нареченого. Наприклад, поділіться, наскільки він відданий і співчутливий, або наскільки ви знаєте, наскільки він любить наречену і що він буде чудовим чоловіком. Ви можете насправді думати про себе як про продавця, який продає нареченого як би членам сім'ї нареченої, які можуть знати його не так добре, як ви. Повідомте його, скільки він означає для вас, як він допомагав вам протягом багатьох років або як він провів вас через грубу помилку.
    • Ви також можете поговорити про те, що він зробив для вас. Наприклад, скажіть: "Я ніколи не забуду, як Марк допоміг мені переїхати. Я б ніколи не встиг без нього".
    • Цілком нормально вважати цю частину мови трохи незручною. Тільки пам’ятайте, що це великий день вашого хлопця, і ніхто не збирається з вас глузувати через те, що ви трохи сентиментальні.
  9. Не забудьте віддати належне нареченій. Звичайно, ви не хочете створювати враження, що не знаєте, чому цей дивовижний чоловік одружується з нею. Можна сказати, що ви помічаєте, що наречений набагато щасливіший / спокійніший / щасливіший, оскільки він її знає. Наприклад, скажіть: "Після того, як Йов зустрів Тессу, він почав набагато менше турбуватися про незначні речі ...".
    • Якщо ви не так добре знаєте наречену, це нормально. Замість того, щоб сказати це прямо, скажіть: "Хоча я не знаю Тессу так добре, як хотілося б, я відразу зрозумів, що саме вона була для Йова".
  10. Комплімент стосункам пари. Це може бути гарним закінченням промови, особливо якщо ви багато жартували про нареченого. Є багато способів зробити комплімент стосункам, наприклад, сказати, наскільки вони добре поєднуються, як вони працюють разом у команді, як вони врівноважують одне одного, чи можна зрозуміти, наскільки вони закохані.
    • Наприклад, скажіть: "Навіть коли Йов і ​​Тесса перебувають з іншого боку кімнати, ви все одно можете виявити, що звертаєте увагу один на одного. Їм не потрібно склеюватись, щоб мати міцний зв’язок".
    • Ви також можете прокоментувати, як ви захоплюєтесь їхніми стосунками, і що ви теж шукаєте таку сильну любов, як їхня (якщо ви все ще самотні). Якщо ви самі одружені, ви можете поділитися думками щодо шлюбу і чому пара так добре поєднується.
    • Не потрібно перестаратися і казати, що вони ідеальна пара, що вони належать разом, що є спорідненими душами чи щось інше, якщо ви насправді так не вважаєте. Ви можете наголосити на сильних сторонах їхніх стосунків, не здаючись примусовими.
  11. Завершіть цитатою. Незважаючи на те, що вам не обов’язково використовувати цитату, це може бути гарним мостом між розмовою про наречену та подружжям. Ви можете шукати в Інтернеті натхнення або використовувати загальноприйняту цитату про шлюб, наприклад: "Шлюб - це не пошук людини, з якою можна жити, це пошук людини, без якої можна жити. ні може жити ".
    • Не змушуйте себе робити це, якщо не можете придумати щось справді доречне.
  12. Піднесіть тост. Найголовніша частина вашого виступу - побажати подружжю всього найкращого у спільному житті. Це має підвести підсумок вашої промови та об’єднати всіх. Підніміть келих і попросіть інших гостей зробити те саме, щоб підсмажити щасливу наречену.
    • Ви можете сказати щось на зразок: "Пані та панове, я хотів би зробити тост за Тессу та Йова. Хай їм буде багато щасливих та здорових років разом".
    • Ви також можете сказати: "До довгого і щасливого життя Тесси та Йова".
    • Якщо наречена взяла ім'я нареченого, ви також можете тостити за "містер і місіс де Фріз".

Поради

  • Часто робіть компліменти. Люди часто можуть посміятися над цим так само добре, як з хорошого однокласника.
  • Тримайте в кишені кілька монетних дворів. У день весілля ви поговорите з багатьма людьми.
  • Зробіть свою промову сумішшю відвертості та гумору, якщо це можливо. Вдало підібраний гумор, як правило, добре працює з більшістю виступів, і промова, яку промовляє кум нареченого, не є винятком. Хороший жарт особливо цінний для пробиття льоду на початку вашої промови, а щаслива нота завжди вітається після сентиментальної та зворушливої ​​історії.
  • Візьміть із собою кілька нотаток на випадок, якщо під час виступу ви втратите текст. Звичайно, ви не хочете читати свою промову на папері, але короткий підсумок на індексній картці може допомогти вам уникнути забуття важливих речей.
  • Короткий вірш про наречену (4–5 рядків буде достатньо) завжди дуже добре сприймається.
  • Встановіть зоровий контакт з матір’ю нареченої під час особливо щирої та емоційної частини вашої промови.
  • Якщо ви хочете спробувати щось трохи інше, ніж зазвичай, подумайте про те, щоб надати слайд-шоу з відповідними фотографіями або взяти об’єкт, який багато значить, і використати його як реквізит.

Попередження

  • Не жартуйте погано, якщо ви не впевнені на 100%, що знаєте всіх гостей та їх уподобання. Пропустіть брудні жарти, навіювані коментарі про медовий місяць та розповіді про колишню дівчину нареченого. Це навряд чи буде доречним. Ви зараз не в роздягальні вашого спортивного клубу. Хоча нареченому та його друзям ваші коментарі будуть смішні, наречена та її мати, мабуть, не почуватимуться так. Люди пробачать вас, якщо ви трохи незграбні або сентиментальні, читаєте текст з карток або трохи нудно, але якщо ви зіпсуєте прийом кривим жартом і збентежите наречену, ніхто ніколи вас не пробачить - - особливо наречена. Якщо вам цікаво, чи жарт доречний, не використовуйте його.
  • Не намагайтеся змусити гумор.Якщо вам не подобається говорити публічно і ви не впевнені, що можете бути смішними, набагато краще прочитати серйозну промову з нотаток, а не намагатися прочитати одну ніч. Більшість жартів, які ви можете знайти на веб-сайтах та в книгах із назвами на кшталт «Найкращі жарти на весілля», до речі, не смішні. Ніхто не буде сердитися на вас, якщо ви недостатньо смішні, але всі на вечірці будуть дратуватись, якщо ви занадто стараєтесь бути смішним і звертаєте свою увагу на вас.
  • Будьте тверезі перед тим, як виголошувати свою промову. П’яний стан залишить на всіх негативне враження, а ваша аудиторія поставить під сумнів ваше судження про нареченого.