Запобігати здуття живота і метеоризму

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как навсегда избавиться от метеоризма и вздутия живота. Проверено временем
Відеоролик: Как навсегда избавиться от метеоризма и вздутия живота. Проверено временем

Зміст

Здуття живота і метеоризм виникають як природний результат травлення вашого організму під час переробки їжі.Якщо гази не можуть покинути тіло відрижкою або звивкою, вони накопичуються в травному тракті і призводять до здуття живота. Читайте далі, щоб отримати інформацію про те, як зменшити метеоризм і здуття живота, відкоригувавши дієту та керуючи симптомами за допомогою ліків.

Крок

Метод 1 з 3: Отримати негайне полегшення

  1. Не затримуйте гази. Багато людей змушують своє тіло утримуватися в газах від сорому, але відпускання газів необхідно, щоб звільнити побічний продукт травлення. Утримання в ньому призведе лише до більшого дискомфорту та болю. Тож знайдіть місце, де зможете, і відпустіть його.
    • Якщо ви знаходитесь на публіці, коли відчуваєте, що вам потрібно пропустити вітер, сходите у ванну кімнату і залишайтеся там, поки не втратите все.
    • Якщо у вас є проблеми з виділенням газів, спробуйте сидячи або лежачи в положенні, щоб полегшити його. Ляжте і розслабте тіло, поки не зменшиться тиск на шлунок і кишечник.
    • Вправи також можуть допомогти. Пройдіться швидкою ходьбою або пройдіться кілька разів по сходах і вниз, щоб випустити гази.
  2. Використовуйте тепловий компрес. Для швидкого позбавлення від тиску в животі можна лягти і покласти на живіт грілку або тепловий компрес. Нехай тепло і вага допомагають виганяти гази.
  3. Пийте чай з м’яти або ромашки. І м’ята, і ромашка мають властивості, які сприяють травленню та полегшують біль у шлунку. Купуйте пакетики чайної м’яти або ромашки або візьміть сушене листя. Замочіть інгредієнти в гарячій воді і насолоджуйтесь, поки метеоризм і здуття зникнуть.
  4. Візьміть трохи часнику. Часник також має властивості, які стимулюють роботу травної системи та запобігають метеоризму та газоутворення. Часникові добавки можна придбати в магазинах здорового харчування та аптеках, але свіжий часник може допомогти швидше.
    • Їжте часниковий суп, оскільки тепла вода допоможе часнику швидше потрапити у вашу систему. Подрібніть трохи часникових зубчиків і обсмажте на оливковій олії. Додайте овочевий або курячий бульйон і дайте йому гаситися кілька хвилин. Їжте його гарячим.
    • Не їжте часник разом з іншими продуктами, які насправді сприяють підвищенню газоутворення. Для найкращих результатів просто їжте його окремо або в супі.
  5. Візьміть безрецептурні продукти, що полегшують газ. Якщо у вас вже є здуття живота, засоби, які можуть запобігти цьому, вже не допоможуть. Виберіть ліки, розроблені для розщеплення бульбашок газу та зниження тиску в шлунку та кишечнику.
    • Безрецептурні засоби, що містять симетикон, призначені для зменшення накопичення газу.
    • Активоване вугілля також допомагає позбутися газів. Ви можете придбати це в аптеці як овочеву капусту або Норит.

Метод 2 з 3: Зміна способу життя

  1. Уникайте продуктів, які спричинять у вашому організмі надмірне утворення газів. Гази утворюються, коли неперетравлені вуглеводи починають бродити в кишечнику. Деякі люди більш чутливі до певних продуктів, які спричиняють це, ніж інші. Якщо у вас часто спостерігається здуття живота або метеоризм, спробуйте обмежити або уникати таких продуктів:
    • Квасоля та інші бобові культури. Чорна квасоля, квасоля, боби ліми, горох та інші бобові культури відомі тим, що утворюють гази. Вони містять цукор, який називається олігосахарид, який організм не може розщепити; неперетравлений цукор залишається неушкодженим протягом всього процесу травлення і призводить до газоутворення в тонкому кишечнику.
    • Багаті клітковиною фрукти та овочі. Клітковина має багато переваг для здоров’я, але вона не може перетравлюватися, що робить її ще однією основною причиною появи газів і метеоризму. Дізнайтеся, які фруктові та овочеві продукти з високим вмістом клітковини викликають у вас найбільше проблем. Капуста, брокколі та інші хрестоцвіті овочі, здається, більше газу, ніж листяна зелень.
    • Молочні продукти з коров’ячого молока. Коров’яче молоко містить лактозу, і багато людей не можуть перетравити її належним чином. Уникайте молока, сиру, морозива та інших молочних продуктів з лактозою. Здається, козяче та овече молоко легше засвоюється, тому спробуйте це як альтернативу.
    • Штучні добавки. Сорбіт, маніт та інші штучні підсолоджувачі можуть спричинити здуття живота.
    • Сода та інші газовані напої. Бульбашки повітря в газованих напоях викликають здуття живота, оскільки повітря затримується у вашому шлунку.
  2. Змініть порядок харчування. Тіло природним чином виробляє соляну кислоту, яка розщеплює білки, як тільки ви починаєте їсти. Якщо ви починаєте їжу з вживання вуглеводів, соляна кислота закінчується до того, як білки, які ви згодом з’їсте, потраплять у вашу систему. Потім погано засвоєні білки зброджують, що призводить до газоутворення.
    • Замість того, щоб починати з хліба та салату, спочатку з’їжте кілька м’ясних, рибних та інших білків.
    • Якщо засвоєння білка стає проблемою, розгляньте можливість прийому соляної кислоти, яка продається в магазинах здорової їжі. Вживайте їх після їжі, поки ви ще перетравлюєте їжу.
  3. Добре пережовуй їжу. Пережовування їжі - це перша частина травлення, коли зуби та слина роблять їжу дрібною. Обов’язково пережовуйте кожен укус, перш ніж ковтати його, оскільки це зменшить потребу у роботі шлунку та кишечника, що зменшить ймовірність бродіння їжі.
    • Спробуйте пережовувати кожен укус 20 разів, перш ніж проковтнути. Покладіть виделку між укусами і дайте собі час.
    • Якщо їсти повільніше, у вас також буде менше шансів ковтати повітря, що призведе до того, що у вас буде менше шансів почуватися роздутим або зригувати.
  4. Їжте ферментовану їжу. Для гарного травлення потрібна велика кількість корисних бактерій. Люди споживали їжу з корисними бактеріями протягом століть, щоб полегшити травлення.
    • Йогурт з пробіотиками є джерелом бактерій, які допомагають травленню. Кефір - це ще один молочний продукт з живими бактеріями, які організм легко засвоює.
    • Квашена капуста, кімчі та інші ферментовані овочі - також чудова альтернатива.
  5. Використовуйте травні ферменти. Добавки ферментів для травлення можуть допомогти вашому організму розщепити важко засвоювані частини квасолі, клітковини та жиру. Дізнайтеся, які продукти викликають у вас проблеми, і виберіть правильну добавку.
    • Якщо у вас є проблеми з перетравленням квасолі, спробуйте, наприклад, Jarro-Zymes Plus, який містить фермент, який додається для перетравлення квасолі та бобових.
    • Травні ферменти необхідно приймати перед їжею, щоб ваше тіло було готове до перетравлення їжі, як тільки вона надійде.

Метод 3 з 3: Лікування проблем травлення

  1. Зверніть пильну увагу на те, наскільки загальними є ваші симптоми і наскільки вони сильні. Нормальним є випадки метеоризму і здуття живота, особливо після вживання певних винних. Але якщо ви відчуваєте болісне здуття живота або надмірне метеоризм щодня, проблема може вийти за рамки ваших щоденних харчових звичок.
    • Синдром подразненого кишечника впливає на ваш кишечник, викликаючи судоми та діарею, коли ви їсте певні продукти.
    • Целіакія - це проблема травлення, спричинена глютеном, білком, що міститься в хлібі та інших зернових продуктах.
    • Хвороба Крона - це хвороба кишечника, яка може бути дуже серйозною, якщо не лікувати її належним чином.
  2. Зверніться до лікаря. Якщо ви відчуваєте здуття живота і метеоризм з болем щодня, зателефонуйте своєму лікарю. Оскільки це часто можна простежити безпосередньо до того, що ви їсте, ви можете поговорити зі своїм лікарем або дієтологом про зміни у вашому харчуванні та способі життя.

Поради

  • Спробуйте їсти банани, диню і манго. І залиште цей приємний безалкогольний напій.
  • Регулярні фізичні вправи допоможуть виділити гази та зменшити здуття живота і метеоризм у майбутньому. Щодня гуляйте, бігайте або плавайте, щоб ваше тіло могло викидати гази.

Попередження

  • Не просто виключайте їжу зі свого раціону, не попередньо поговоривши з лікарем.