Хотіли врятувати мишку

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Спасение котика с раной на шее / SANI vlog
Відеоролик: Спасение котика с раной на шее / SANI vlog

Зміст

Дорослі дикі миші можуть переносити смертельний хантавірус, а також бліх, кліщів і глистів. Тому завжди випускайте дорослу мишку в дику природу. Утримувати дорослу дику мишу жорстоко, бо вона ніколи не подолає свій страх перед людьми, скільки б разів з нею не обробляли. Навпаки, дика миша-дитина не може самостійно справлятися, тому ручне виховання - це найдружніше, що ви можете зробити. Він не матиме елементарних навичок виживання навіть у дорослому віці, тому ви повинні тримати його в полоні, якщо це можливо. Дитячі миші, вирощені вручну, зазвичай люблячі та віддані своїм доглядачам. Вони також розумніші за домашніх мишей.

Крок

Спосіб 1 з 3: передайте дику мишку дитині іншій матері

  1. Виманюйте прийомну матір з гнізда. Якщо у вас є домашня миша, у якої є діти приблизно одного віку, можливо, ви зможете змусити матір також піклуватися про дику мишку. Виманіть матір з її гнізда і покладіть її в окрему коробку, щоб вона не бачила, що ви робите.
    • Здійснювати дитину віком до півтора тижнів (приблизно коли миша вперше відкриває очі) менш ризиковано, ніж годувати її руками.
  2. Змініть запах дикої мишки. Дуже обережно потріть постільну білизну з клітини матері над дикою мишкою.
    • Використовуйте лише чисту постільну білизну - брудна постільна білизна може завдати шкоди миші дитини.
  3. Помістіть мишу дикої дитини разом з іншими дітками. Помістіть мишу дикої дитини між і під іншими мишами. Намагайтеся якомога менше торкатися немовлят і будьте дуже обережні.
  4. Залиште материнську мишку назад у клітці. Помістіть материнську мишку назад у клітку, трохи подалі від гнізда. Нехай вона сама знаходить немовлят - не змушуйте її приєднуватися до групи.
  5. Залиште їх у спокої. Не висіть над кліткою, щоб оглянути мишей або будь-яким чином намагатися їх збити. Якщо вона трохи засмутиться з приводу мами, вона може відкинути всіх немовлят.
    • Майте на увазі, що існує реальний шанс, що мати відкине нових мишей (або всіх немовлят).
    • Будьте дуже обережні, представляючи дитячу мишку, і залиште матір та немовлят наодинці, якщо вам не потрібно з ними обробляти.
    • Ви почуєте гучний писк, коли трапиться щось погане, тому не потрібно стежити за кліткою.
  6. Допоможіть годувати кількох диких мишей. Якщо ви хочете, щоб мати виховувала відразу декількох диких мишей-немовлят, їй, мабуть, не вистачає молока, щоб нагодувати їх усіх. Виманюйте матір з гнізда кілька разів на день і поміщайте в окрему коробку. Потім годуйте немовлят вручну так, як ви б знайшли мишку без матері.
    • Якщо у немовлят є «молочні животи» (видима біла смужка або ділянка на животі, спричинені молоком у животі), вони отримують достатню кількість молока від матері без вашої допомоги.
    • Перші кілька днів перевіряйте немовлят кілька разів на день, щоб переконатися, що вони мають грудне молоко і не втрачають вагу. Діти можуть дуже швидко схуднути, і їх слід негайно годувати.
  7. Подумайте про те, щоб придбати прийомну маму в зоомагазині. Якщо у вас немає іншої миші, можливо, ви зможете придбати таку, яка щойно народила разом зі своїми дітками. Якщо у вас дуже молода миша, шанси на її виживання набагато вищі у прийомної матері, ніж якщо ви годуєте її самостійно.
    • Переміщення їх несе ризик відхилення з боку матері, тому ретельно зважте ризики, перш ніж робити це.

Метод 2 з 3: Врятування дикої миші

  1. Переконайтесь, що гніздо занедбане. Якщо ви знайшли гніздо без матері, можливо, ви лише відлякали матір. Також можливо, що її немає, бо вона шукає їжу. Залиште гніздо в спокої і перевірте пізніше, якщо мати до того часу не повернулась, вона, мабуть, ніколи не повернеться.
    • Намагайся з ними якомога менше справлятися, але не турбуйся надто про це. На відміну від птахів, миша не відкине свого дитинча, якщо пахне людьми.
    • Через чотири-шість годин перевірте немовлят на наявність білих ділянок живота (молочного живота). Якщо такої немає, немовлят не годували. Мати померла або залишила своє гніздо.
  2. Зателефонуйте до центру реабілітації дикої природи. Якщо ви знайшли дику мишку (або дуже занедбане гніздо), зателефонуйте в ігровий реабілітаційний центр. Передача дитячої мишки професіоналу - це найкращий шанс на виживання. Тим часом ви можете зробити кілька речей, щоб зберегти дитину в живих.
    • Якщо у вашому районі немає реабілітаційного центру, наступним найкращим варіантом є годування дитини вручну.
    • Зателефонувавши, запитайте працівника, що він планує за допомогою миші. Можуть бути зроблені спроби дресирувати мишу, але миша може також використовуватися для годування інших тварин, за якими доглядають. Якщо ви не хочете, щоб миша опинилася їжею для сови, вам доведеться подбати про це самостійно.
  3. Негайно відведіть жертв котів до ветеринара. Якщо миша була атакована кішкою, бактерії в роті кішки майже завжди спричиняють смертельну інфекцію, звану септицемією. Ви можете відвезти мишу до ветеринара для надання невідкладної допомоги, але це навряд чи виживе.
  4. Зробіть це легким для дитини. Накрийте коробку чистими м’якими тканинами. Обріжте будь-які вільні нитки, оскільки вони можуть заплутатися навколо ніг миші.
    • Завжди мийте руки після поводження з дикою мишкою. Вони можуть переносити дуже небезпечний, дуже заразний вірус, який називається Хантавірус.
    • Якщо дитина виживає перші кілька днів, ви можете перенести її в вентиляційну ємність зі скла або пластику, де вона не зможе пережовувати.
  5. Тримайте дитячу мишку в теплі. Дитячі миші повинні залишатися в теплі - ідеально підходить від 26 до 37 градусів Цельсія (це можна перевірити за допомогою термометра). Увімкніть грілку на найнижчому рівні і оберніть її м’якою чистою тканиною або ганчіркою. Помістіть теплову панель під коробку, під мишу.
    • Переконайтесь, що нагрівальна подушка не надто гаряча - якщо на вашій руці відчувається хоч трохи жар, дайте їй охолонути протягом хвилини, перш ніж натискати її на мишу.
    • Якщо у вас немає нагрівальної подушки, ви можете спробувати використовувати пляшку або мішок з теплим, звареним рисом. Ви завжди будете розігрівати або освіжати рис, коли він охолоджується. Використовуйте пляшку будь-якого типу, яку можна нагріти - хороша опція - пластикова пляшка або міцний, що закривається мішок із морозильною камерою.
    • Здорова миша зможе регулювати власну температуру тіла, коли їй виповниться два з половиною тижні, поки її середовище проживання знаходиться в теплому приміщенні.
  6. Купіть маленький шприц для годування. Крапельниця занадто велика для маленької дитячої мишки. Вам потрібен невеликий шприц (без голки). У зоомагазинах зазвичай є маленькі шприци з вузькими вигнутими мундштуками, виготовлені спеціально для годівлі дрібних гризунів.
  7. Зволожте дитячу мишку. Якщо ви не впевнені, що дитина була з матір’ю менше години тому, перед тим, як годувати його дитячим харчуванням, слід регідратацію дитини. Помістіть три-чотири краплі несмачного електролітного напою, такого як Pedialyte, прямо в рот миші. Потім почекайте годину, перш ніж його годувати.

Метод 3 з 3: Годуйте дику мишу немовляти вручну

  1. Визначте вік дитини. Для того, щоб правильно годувати дитину мишкою, ви повинні визначити її вік. Зверніться до картки із фотографіями дитячої мишки під час її розробки та виберіть, яке зображення найкраще відповідає вашій миші.
    • У дитячих мишей шерсть починає розвиватися у віці від трьох до п’яти днів.
    • Дитячі миші відкривають очі у віці від 10 до 14 днів.
    • Одразу після того, як миша відкриє очі, починається фаза бліх або попкорну. Здорова миша на цьому етапі буде багато стрибати, і її дуже важко утримати.
  2. Будьте дуже обережні, щоб уникнути аспірації. Годування та зволоження дикої миші може призвести до аспірації (утоплення), навіть якщо навіть легка кількість рідини потрапляє в легені. Якщо ви бачите, як під час годування з рота дитини виходить міхур, миша аспірується.
    • Тримайте дитину вертикально (вертикально) під час годування - ніколи не дозволяйте йому лежати на спині, як ви, як людина.
    • Якщо ви бачите бульбашку, негайно переверніть дитину догори дном (хвостиком вгору, головою вниз), щоб запобігти потраплянню більшої кількості рідини в легені.
    • На жаль, дитяча мишка навряд чи переживе прагнення. Є невеликий шанс, що старша дитина виживе, якщо ви негайно перевернете її догори дном.
  3. Сплануйте годування дитини відповідно до його віку. Насправді кинута миша може бути трохи старшою, ніж виглядає, оскільки недоїдає. Годуйте дитину відповідно до віку, яким він здається.
    • Новонароджену мишу слід годувати кожну годину або кожні дві години, якщо вона хоче вижити, цілий день і всю ніч. Комусь доведеться спати цілу ніч, щоб нагодувати його.
    • Коли очі дитини відкриваються (приблизно у два тижні), ви можете регулювати графік годування кожні три-чотири години.
  4. Годуйте мишку дитини відповідно до її розміру. Дикого миша дитини слід годувати приблизно 0,05 куб.см на грам ваги при кожному годуванні. Наприклад, 10-грамова миша-дитина повинна отримувати 0,5 куб.м молока з кожним кормом. Шприц для годування повинен відображати кількість куб.
    • Годуйте дитину котячим молоком, наполовину розведеним водою. Дитячі миші не можуть засвоювати товстіші суміші.
    • Під час годування тримайте дитину вертикально, щоб молоко не потрапляло в легені. Обхопіть дитину навколо її центру (там, де буде талія людини), головою зверху, а задніми ногами знизу. Передні ноги, ймовірно, будуть у вас у руці, залежно від розміру миші та розміру вашої руки.
    • Просуньте суміш для котів у бік рота мишки.
    • Будьте обережні, щоб не потрапити молоко в ніс дитині - миша задихнеться. Ви можете погладити його обличчя ватним тампоном після кожної дози молока, щоб дихальні шляхи були чисті.
    • Якщо дитина, здається, худне, спробуйте збільшити кількість їжі.
    • Ніколи не змушуйте дитину їсти - годуйте її поступово.
    • Якщо миша дуже маленька, замість шприца можна використовувати (нову, чисту) щітку з дрібним наконечником. Занурте щітку в суміш, а потім помацайте нею куточок рота дитини.
  5. Заохочуйте дитину-мишку мочитися. Дитячі миші не ходять самостійно до туалету і можуть померти від запору, якщо ви не допоможете їм спорожнити кишечник. Після годування обережно розтріть живіт і задній прохід миші пухнастим ватним тампоном, змоченим теплою водою, це повинно змусити мишку піти у ванну.
    • Будьте обережні, щоб не натирати так довго, щоб не дратувати шкіру дитини.
    • Якщо дитина миша не полегшила себе через кілька хвилин, залиште її в спокої. Поверніться через півгодини і повторіть спробу.
  6. Годуйте мишку старшого віку твердою їжею. Як тільки дитина розплющить очі і здасться здоровим, ви можете додати тверду їжу для мишей до молочної суміші. Продовжуйте давати молоко, поки дитині не виповниться три з половиною тижні.
    • До підходящої твердої їжі належать: попередньо змішана їжа для гризунів (найкраще їжа для хом’яків), варений рис (вони зазвичай віддають перевагу білому рису, а не коричневому), дитяче харчування для немовлят та їжа для кошенят.
  7. Дайте мишам старшого віку пляшку з водою. У старшої дитини, у якої вже відкриті очі, може бути пляшка з водою для гризунів. Підвісьте пляшку збоку клітини, щоб отвір носика був достатньо низьким, щоб миша дійшла до неї. Нехай миша користується пляшкою з водою самостійно - нічого страшного, якщо вона не хоче використовувати її спочатку.
    • Не поливайте мишей в мисці, вони можуть легко потонути.

Потреби

  • Формула кошеня, така як KMR
  • Маленький шприц (без голки)
  • Маленька коробка з вентиляційними отворами для немовлят рожевого кольору (із закритими очима)
  • Акваріум або клітка для дрібних гризунів, для старших дітей (з відкритими очима)
  • Грунтовий покрив (туалетний папір чи папір без запаху, чисті ганчірки або кухонний папір)
  • Теплова площадка
  • Ватяні палички