Випрати вовняне пальто

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как почистить пальто в домашних условиях?
Відеоролик: Как почистить пальто в домашних условиях?

Зміст

Шерсть - це тепла і міцна тканина, і ви зможете носити вовняне пальто роками, якщо будете ретельно доглядати за ним. Необхідно прати вовняне пальто кілька разів за сезон, але потрібно подбати особливо обережно, щоб тканина не скупчувалася, не стискалася і не деформувалася. Хоча в пральній машині можна прати вовняні шуби, зазвичай безпечніше це робити вручну. Ще одним важливим аспектом чищення вовняного пальто є не класти його в сушарку - це призведе до усадки.

Крок

Частина 1 з 4: Підготовка вовняного пальто

  1. Прочитайте інструкції з прання. Завжди читайте інструкції з прання одягу перед пранням. Це точно підкаже, як діяти далі. Перевірте інструкції з прання щодо:
    • Чи варто прати куртку в пральній машині або вручну
    • Який цикл використовувати в пральній машині (якщо дозволено)
    • Які миючі засоби або мило використовувати
    • Інші спеціальні інструкції щодо миття та догляду
    • Вказівки щодо сушіння
    • Чи можна це лише хімчисткою
  2. Щітка куртки. За допомогою щітки для одягу акуратно протріть хутро, щоб видалити бруд, пил, їжу, бруд та інші частинки, які накопичились. Протріть щіткою уздовж від коміра до низу, щоб уникнути валяння і зробити шерсть пухнастою.
    • Якщо у вас немає щітки для одягу, ви можете протерти пальто вологою ганчіркою.
  3. Очищайте лише плями. Шукайте по всьому одягу бруд, їжу та інші плями, які можуть бути на тканині. Нанесіть на брудне місце невелику кількість м’якого миючого засобу, наприклад, воліту, щоб очистити його. Акуратно розтирайте засіб для чищення пальцем, поки бруд не зійде.
    • Очистіть комір, манжети та пахви куртки, навіть якщо на них немає видимого бруду.
    • Для очищення вовняного пальто також можна використовувати морилку або кашемір та миючий засіб для вовни.

Частина 2 з 4: Ручне прання куртки

  1. Очистіть ванну. Промийте ванну невеликою кількістю мильної води та губкою. Змийте все мило чистою водою. Це забезпечує чистий простір для роботи та запобігає потраплянню сміття на ванну з боку ванни.
    • Якщо у вас немає ванни, якою ви могли б скористатися, почистіть велику раковину або умивальник.
  2. Наповніть ванну водою та миючим засобом. Коли ванна стане чистою, вставте зливну пробку та залийте її теплою водою. Поки вода тече, додайте до потоку ⅛ склянки (30 мл) м’якого рідкого миючого засобу для прання, такого як воліт або дитячий шампунь. Наповніть ванну достатньою кількістю мильної води, щоб занурити куртку.
    • Важливо використовувати гарячу воду замість гарячої, щоб запобігти усадці куртки.
  3. Залиште піджак. Занурте куртку в мильну воду. Натискайте його вниз, поки він не просочиться настільки, що він більше не плаватиме. Нехай пальто вбереться протягом 30 хвилин. Розмісіть пальто по всьому пальцю, щоб мильна вода проникала крізь усі волокна.
    • Замочування і замочування пальто допоможуть запобігти усадці.
  4. Перемістіть куртку навколо, щоб видалити бруд. Замочивши протягом години-двох, потріть забруднені місця пальцями, щоб видалити бруд і бруд. Потім рухайте куртку вперед-назад у воді, щоб послабити бруд та інші частинки.
    • Не натирайте шерсть об себе, щоб очистити її. Це може спричинити валяння.
  5. Промити пальто. Злийте мильну воду з ванни. Перекладіть пальто у велике відро. Промийте ванну та наповніть її чистою, теплою водою. Поставте пальто назад у ванну з чистою водою. Перемістіть куртку у воді, щоб видалити надлишки бруду та мила.
    • Якщо у воді все ще залишається багато мила з пальто, повторіть процес полоскання.

Частина 3 з 4: Прання вовняного пальто в пральній машині

  1. Покладіть куртку в мішок для білизни. Ваше пальто може прати в машині згідно з інструкціями прання. Перед пранням куртки виверніть її навиворіт і покладіть у мішок для білизни. Це захистить його від натирання та запобіжить застряганню в пральній машині.
    • Ви можете використовувати велику наволочку, якщо у вас немає сумки для білизни. Покладіть куртку і вільно зав'яжіть наволочку.
    • Якщо куртка занадто велика для наволочки, оберніть її простирадлом і зв’яжіть простирадло з піджаком.
  2. Додайте воду та миючий засіб. Встановіть пральну машину для наповнення барабана теплою водою. Поки вода тече, додайте ⅛ склянки (30 мл) ніжного миючого засобу, особливо для вовни, наприклад, воліту або вовняного миючого засобу. Нехай барабан наповниться мильною водою.
    • Замочування вовняного пальто є важливою частиною процесу прання. Якщо у вас є фронтальний навантажувач і ви не можете змочити пальто в машині, спочатку помийте його або змочіть у ванні, а потім перенесіть на машину.
  3. Залиште піджак. Помістіть куртку в мильну воду в барабані пральної машини. Занурте куртку у воду, щоб волокна просочилися і куртка опустилася. Залиште кришку відкритою і замочіть пальто у мильній воді на 30 хвилин.
    • Замочування допомагає запобігти усадці та послабити забруднення.
  4. Випрати куртку. Закрийте кришку пральної машини після замочування протягом 30 хвилин. Налаштуйте пральну машину на програму ручного прання або вовни. Увімкніть машину і дайте їй випрати куртку.
    • Важливо використовувати цикл прання вовни або делікатних тканин. Це спричиняє менше руху та тертя, що в іншому випадку може призвести до валяння.
    • Переконайтеся, що температура пральної машини встановлена ​​на теплу, інакше куртка може стиснутись.
    • Після завершення циклу прання зніміть куртку з пральної машини та мішка для білизни та виверніть її правою стороною назовні.

Частина 4 з 4: Сушка вовняного пальто

  1. Вичавіть зайву воду з куртки. Тримайте куртку над раковиною або ванною. Працюючи від верхньої частини куртки до нижньої, обережно стисніть куртку, щоб видалити зайву воду. Не скручуйте і не скручуйте шерсть, інакше ви можете її викривити і розтягнути.
    • Коли ви опинитеся внизу куртки, поверніться до верху і знову стисніть куртку зверху вниз.
  2. Скрутіть куртку в рушник. Покладіть на стіл великий рушник. Покладіть куртку на рушник. Згорніть пальто і рушник, як тісто. Коли куртка згорнута в рушник, стисніть рушник, щоб вбрати вологу з куртки.
    • Не скручуйте і не віджимайте куртку, коли вона згорнута в рушник.
    • Розкачайте рушник і зніміть куртку.
  3. Дайте куртці висохнути рівно. Візьміть чистий і сухий рушник. Розстеліть пальто на рушнику і дайте йому висохнути рівно.Після першого дня переверніть пальто, щоб інший бік висох. Сушка може зайняти від двох до навіть трьох днів.
    • Ніколи не вішайте мокру шерсть для висихання, оскільки це може призвести до розтягування та деформації.
    • Ніколи не сушіть вовняну шубку, оскільки це може призвести до усадки.

Поради

  • Ви можете підтримувати свою вовняну шубку в чистоті, видаляючи плями, коли потрібно, вішаючи її та провітрюючи після кожного носіння.

Попередження

  • Не мийте вовняне пальто в пральній машині, якщо рекомендується мити руки. Ви можете пошкодити тканини, які надають куртці форму і структуру, такі як неткані матеріали, прокладки та підкладка.