Нехай ваш брат перестане вас турбувати

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПРЕМЬЕРНАЯ МЕЛОДРАМА ЗАТРОНЕТ ВАС ГЛУБОКО И НАДОЛГО! Несладкое предложение. Русские мелодрамы
Відеоролик: ПРЕМЬЕРНАЯ МЕЛОДРАМА ЗАТРОНЕТ ВАС ГЛУБОКО И НАДОЛГО! Несладкое предложение. Русские мелодрамы

Зміст

Брат може бути другом протягом усього життя, але в якийсь момент ви і ваш брат можете розходитися між собою. Важливо вирішувати проблеми з братами спокійно і раціонально, оскільки негативна реакція на іншу людину лише підливає масла у вогонь. Якщо ви дізнаєтеся, як завадити своєму братові дратувати, ви також можете навчитися краще ладнати і розвивати міцніші стосунки.

Крок

Частина 1 з 4: Зняття взаємної напруженості

  1. Ігноруйте свого брата, замість того, щоб відповідати. Якщо вашому братові важко, можливо, вам доведеться тимчасово ігнорувати його. Це не дуже ефективна стратегія для довгострокових стосунків між братами та сестрами, але якщо ви хочете уникнути люті, найкраще на деякий час ігнорувати її.
    • Невідповідність не є ознакою слабкості. Навпаки, потрібно більше сили та сили волі, щоб протистояти провокаціям інших, ніж відповідати на них.
    • Не забувайте, що ви повинні самі визначити, на що ви будете відповідати чи ні. Важко вдаватися до цього щоразу, коли ваш брат дратує вас, особливо якщо він не дуже комунікабельний.
    • Якщо ви не будете реагувати на брата так, як він сподівається (наприклад, засмучуватися чи дратуватися), він врешті втомиться і здасться.
  2. Якщо ви все ж відповісте, зберігайте спокій. Якщо ваш брат дратує вас, у вас може виникнути спокуса кинутися на нього в гніві або відповісти прикрим способом самі. Але такі реакції лише погіршать ситуацію. Всякий раз, коли ви відчуваєте бажання відповісти різкими словами або настирливою поведінкою, пам’ятайте, що якщо ви спокійні та зібрані, ваш брат швидше припинить свою надокучливу поведінку, ніж якщо ви злитеся.
    • Зробіть глибокий вдих і повільно випустіть його. Зберігайте свою увагу на своєму режимі дихання, щоб швидко влаштуватися.
    • Спробуйте порахувати до 10, перш ніж відповісти. Зробіть глибокий вдих і вихід протягом цих 10 секунд і спробуйте подумати, як ви можете висловити себе спокійно і раціонально.
    • Зробіть невелику прогулянку або залиште кімнату на кілька хвилин, якщо вам потрібно більше 10 секунд. Повідомте свого брата, що ви негайно повернетесь, і подумайте, що ви хочете сказати і як найкраще це сказати.
  3. Компроміс із братом. Щоразу, коли ви можете домовитись про мирне рішення зі своїм братом, спробуйте це зробити. Іноді це може означати компроміс у якомусь аспекті ситуації, або навіть поставити потреби вашого брата попереду ваших на короткий проміжок часу. Однак, врешті-решт, це допоможе деескалювати ситуацію та запобігти майбутнім конфліктам.
    • Запитайте свого брата прямо, що він хоче.
    • Покажіть, що ви слухаєте свого брата і дбаєте про те, що він має сказати, і спробуйте переформулювати те, що він говорить. Скажіть щось на кшталт: "Здається, я розумію вашу думку. Ви говорите, що відчуваєте ____, коли я _________, і це викликає проблеми ".
    • Спробуйте знайти вигідне рішення для обох. Попросіть свого брата про вступ, озвучте свою думку і спробуйте піти на компроміс.
    • Зрозумійте, що ніхто ніколи не досягає свого. Мета полягає в тому, щоб знайти рішення, яким можна задовольнити і вас, і вашого брата, навіть якщо це не рішення, на яке ви сподівались.
  4. Приділіть своєму братові позитивну увагу. Поширеною причиною набридливих братів і сестер є просто нудьга. Можливо, вашому братові нудно або він відчуває, що йому недостатньо уваги. Замість того, щоб приділяти йому негативну увагу, відбиваючись чи дратуючи себе, спробуйте зробити щось веселе та продуктивне разом.
    • Робити щось веселе разом повинно швидко відвернути увагу вашого брата від надокучливого, і це може допомогти вам поєднатись завдяки спільному досвіду.
    • Ходіть разом у походи або на велосипеді (якщо ви молоді, спочатку переконайтеся, що отримали згоду батьків), або зробіть щось у приміщенні, наприклад, подивіться фільм, розгадайте головоломку або пограйте у відеоігри (хоча це може спричинити більше бійок).
  5. Намагайтеся не сприймати образи / роздратування особисто. Це може бути дуже важко, щоб не образити вас особисто або не турбувати образлива / надокучлива поведінка. Однак наприкінці дня ваш брат все ще залишається вашим братом і сестрой і піклується про вас. Повідомте свого брата, що він вас засмучує, і спробуйте знайти рішення, але не сприймайте його особисто.
    • Знайте, що ваш брат, мабуть, не намагається пошкодити ваші почуття. Деякі люди (особливо в молодшому віці) просто не знають кращого.
    • Ваш брат, ймовірно, забуде неприємні або образливі речі, які він сказав, через годину, тому не витрачайте час, тримаючи образу.
    • Пам’ятайте, ви даєте йому владу над собою, дозволяючи йому засмутити вас. Якщо він зауважує, що ви його дратуєте, він, швидше за все, продовжить дошкулюючу / образливу поведінку.

Частина 2 з 4: Боротьба з ревнощами

  1. Усвідомте, що ревнощі можуть спричинити набридливу поведінку. Якщо ваш брат заздрить якомусь аспекту вашого життя, він може почати видавати своє розчарування. Якщо ви вважаєте, що це може бути так, тоді ви можете принаймні спробувати вести пряму і чесну розмову з братом про те, як його ревнощі завдає вам шкоди і створює неприємності між вами.
    • Подумайте про свою ситуацію і про те, коли ваш брат почав неприємно поводитися з вами. Чи може він заздрити вашим оцінкам, вашим активам чи вашому стилю життя?
    • Можливо, вашого брата спонукає просте бажання вивести свої розчарування.
    • Якщо ваш брат заздрить тому, що щось, що ви зараз робите, займає час з того часу, який ви двоє проводили разом, можливо, найкраще просто проводити з ним більше часу. Однак важливо встановити власні межі та дати йому знати, щоб їх поважати.
  2. Знайдіть способи зробити свого брата щасливішим. Заздрість вашого брата, ймовірно, пов’язана з недостатньою увагою. Якщо ви зможете змусити його почувати себе краще, знаходячи речі, для яких йому буде добре, це може допомогти йому вийти з ревнивих нападів.
    • Навіть якщо ти не можеш дати братові те саме, що маєш, ти все одно можеш допомогти йому знайти щось, чим порадувати. Це може, принаймні тимчасово, стримувати його настирливу поведінку.
    • Нагадуйте своєму братові про те, у чому він вміє. Якщо ваш брат заздрить тому, що вас обрали до вашої футбольної команди, нагадайте йому, наскільки він добрий в інших справах або наскільки добре він навчається в школі.
  3. Мотивуйте брата отримати те, що у вас є. Якщо настирлива поведінка вашого брата мотивована ревнощами, допомогти йому отримати те, що у вас є (або щось подібне) - це один із способів вирішити ситуацію. Звичайно, це не завжди можливо, але в певних ситуаціях це може допомогти заспокоїти ревнивого брата або сестру. Крім того, якщо ваш брат бачить, що ви намагаєтеся йому допомогти, він може навчитися менше ревнувати вас.
    • Якщо ваш брат заздрить вашим хорошим оцінкам, запропонуйте допомогти йому вчитися.
    • Якщо він заздрить тому, що ти краще займаєшся спортом, витрачай трохи часу на метання або тренування, щоб допомогти йому покращитися.
    • Якщо він заздрить тому, що у вас є хлопець чи дівчина, а він цього не робить, запропонуйте допомогти йому запросити когось (якщо він достатньо дорослий для цього).
    • Незалежно від того, до чого ваш брат заздрить, суть полягає в тому, щоб показати йому, що він не обмежується тим, що має зараз. Якщо ви запропонуєте допомогти йому отримати те, що він хоче, він буде ще більш сприйнятливий до зміни своєї поточної ситуації.

Частина 3 з 4: Отримання допомоги батьків

  1. Визнати поведінку, яка вимагає батьків. Поки ви з вашим братом росли разом, ви, мабуть, досить часто сперечалися. Однак іноді трапляються аргументи, які перетинають межу і стають ворожими діями або навіть поведінкою знущань. У цих випадках краще залучити батька, який може бути посередником у ситуації, і вжити заходів, якщо це необхідно.
    • Дражнити брата або сестру - це нормально. Однак якщо ваш брат продовжує мучити вас на ту саму тему протягом днів чи тижнів, це може стати поведінкою знущань.
    • Якщо ваш брат не вибачається і не намагається виправити помилку після сварки, або якщо він / вона залишається ворожим до вас, це ознака знущань.
    • Маючи якусь перевагу, наприклад, бути вищим / старшим / популярнішим, може швидко перетворити просте суперництво між братами та сестрами в ситуацію знущань.
    • Якщо ви думаєте, що ваш брат насправді знущається над вами, негайно поговоріть з одним із батьків.
  2. Нехай ваші батьки виступають посередниками у розмові. Якщо ви вважаєте, що ситуація виходить з-під контролю, і ви не можете домовитись самостійно, може бути корисно, якщо один або обидва батьки домовляться про зустріч. Це може дозволити і вам, і вашому братові висловити свої думки та почуття щодо конфлікту в безпечному середовищі, що підтримує. Ваші батьки також можуть допомогти зберегти мир, коли виникають розбіжності, зрештою, надаючи обов’язкові поради щодо подальших дій.
    • Нехай ваші батьки поговорять з вами обома окремо, а потім разом проведіть сімейну дискусію.
    • Заохочуйте батьків намагатися знайти рішення, яке робить усіх щасливими. В ідеалі ви повинні мати можливість дійти до якоїсь безпрограшної ситуації.
    • Якщо ви один не змогли піти на компроміс із братом, то останнє слово у цьому питанні має вирішити конфлікт.
  3. Заохочуйте батьків дотримуватися правил. Якщо ваші батьки ігнорують агресивну, надокучливу чи проблематичну поведінку вашого брата, можливо, вам доведеться звернути їх увагу. Попросіть своїх батьків бути чесними і застосовувати ті самі правила до вас і вашого брата, а також дотримуватися цих правил, щоб зберегти мир.
    • Ваші батьки можуть не знати про ситуацію, або вони можуть не знати про її масштаби.
    • Батькам легко заплутатися між роботою та сім’єю. Зробіть доцільним звернути увагу батьків на проблеми, якщо ви не змогли самостійно вирішити ці проблеми.
  4. Спробуйте спланувати сімейні заходи, які об’єднують усіх. Це може не заважати вашому братові в даний момент дратувати, але це може допомогти вам побудувати міцніші стосунки зі своїм братом або сестрою. Це також може забезпечити вкрай необхідну відмову від будь-якої напруги, яка, можливо, склалася між вами двома вдома.
    • Іноді виходи та позитивний спільний досвід можуть допомогти побудувати кращі стосунки з братом чи сестрою.
    • Принаймні, груповий прогулянка повинна мати можливість відволікти вашого брата від його проблемної поведінки.
    • Використовуйте цей час із сім’єю, щоб знайти речі, які роблять усіх щасливішими, і спробуйте інтегрувати ці елементи у своє повсякденне життя.

Частина 4 з 4: Встановлення меж між вами та вашим братом

  1. Проводьте більше часу один без одного. Незалежно від того, чи є ви старшим братом або молодшим, може бути неприємно проводити багато часу зі своїм братом, коли він демонструє неприємну поведінку. Якщо ваші батьки просять вас постійно стежити за своїм братом або брати його з собою, коли ви виходите на вулицю, поговоріть з ними про те, щоб більше часу проводити наодинці чи з друзями без брата.
    • Зростаюче почуття незалежності та індивідуальності - одна з найбільших причин, чому брати та сестри сперечаються, проводячи час разом.
    • Нехай ваші батьки знають, що ви цінуєте час, який ви з сім’єю проводите разом, але вам дійсно потрібно більше часу на самоті чи з друзями.
    • Нагадуйте батькам, що ви з вашим братом все ще можете мати хороші стосунки, хоча ви вдвох рідше. У будь-якому випадку час, який ви проводите разом, набагато веселіше.
  2. Намагайся уникати догляду за своїм братом. Залежно від вашого віку та ситуації життя вашої родини, ваші батьки часто можуть просити вас няніти брата. Коли це так, буває важко мати простір і час наодинці. Поговоріть зі своїми батьками про альтернативи чи можливий компроміс.
    • Запропонуйте найняти няню. Якщо ваші батьки проти цього, ви можете принаймні попросити (додаткові) гроші за няню.
    • Ви можете собі уявити, щоб няня сиділа за братом один-два рази на тиждень, поки у вас є вихідні для себе, без брата.
    • Найкраще вести цю розмову без присутності брата, оскільки це може зашкодити його почуттям або викликати у нього заперечення. Молодші діти часто важко розуміють, чому батьки мають більше відповідальності чи свободи.
  3. Попросіть про конфіденційність, якщо у вас є гості. Коли приходять ваші друзі чи інша значуща особа, важливо встановити межі зі своїм братом. Ваші друзі не повинні піддаватися неприємній поведінці вашого брата, особливо якщо він намагається націлити цю поведінку на них.
    • Скажи своєму братові зупинитися. Якщо він не хоче слухати, спробуйте залучити батьків.
    • Спробуйте запросити друзів, якщо знаєте, що вашого брата немає вдома або зайнятий своїми друзями.
    • Якщо ваш брат не зупиняється, а ваші батьки не втручаються, встановлення замка на двері може бути єдиним способом забезпечити ваше право на приватність, коли ваші друзі відвідують.
    • Попросіть батьків дозволу перед тим, як встановлювати замок, інакше вони можуть розлютитися або підозріти.
  4. Попросіть своїх батьків про власну кімнату. Спільне користування кімнатою може стати чудовим досвідом зв’язку, якщо ви та ваш брат досить добре уживаєтесь. Якщо ви не ладнаєте або вам просто потрібен ваш власний простір, попросіть своїх батьків власну кімнату, щоб задовольнити ваші потреби.Можливо, є додаткова кімната, яка використовується як кімната для ремесел або домашній офіс, яка тепер може служити спальнею, а можливо і ігровою кімнатою.
    • Залежно від вашої житлової ситуації, мати власну кімнату може просто не бути можливим. Ви можете жити занадто мало, що унеможливлює для вас і вашого брата власну кімнату.
    • Якщо ваш будинок занадто малий, можливо, ви зможете переставити кімнату так, щоб у вас був власний простір. Поговоріть зі своїми батьками про перетворення домашнього кабінету на спальню, або, можливо, частину підвалу чи горища.
    • Розмовляючи з батьками та висловлюючи свої побажання, піднімайте це як питання конфіденційності. Батькам набагато простіше домовитись, якщо це забезпечує конфіденційність, а не вирішувати короткі суперечки.
    • Можна сказати щось на кшталт: "Мама і тато, я знаю, у нас не так багато зайвого місця. Але я старію, і я б дуже хотів мати власну кімнату, щоб мати трохи більше конфіденційності ".
    • Якщо ваші батьки планують переїхати, повідомте їм, що ви дійсно оціните наявність окремих кімнат як чинника вибору нового будинку.

Поради

  • Замість того, щоб приставати до вас, дайте йому чим зайнятися.
  • Спробуйте робити разом те, що йому подобається, і коли ви закінчите, скажіть йому, що хочете трохи побути на самоті. Сподіваємось, він тоді дасть вам цей простір.
  • Намагайся бути добрим до свого брата. Нагадайте йому, що одного разу ви можете бути єдиною родиною, яку він залишив.
  • Спробуйте сказати своєму братові доброзичливим тоном, як би він почувався, якби інші люди ставились до нього так, як він ставиться до вас. Він може не усвідомлювати, якою неприємною була його власна поведінка.
  • Будьте більш зрілою людиною і покажіть своєму братові, як поводитися. Не читайте йому проповіді, але будьте хорошим прикладом своєї поведінки.
  • Якщо все інше не вдається, просто ігноруйте його. Тоді йому буде нудно і перестане дратувати вас.
  • Зацікавте свого брата тими ж речами, що і ви. Це може зблизити вас.
  • Покажіть, що підтримуєте його. Якщо у нього важлива подія, йдіть на неї і заохочуйте!
  • Якщо він вас дратує, можливо, це тому, що він до чогось заздрить.
  • Спробуйте зупинити його, розваживши. Можливо, його більше зацікавить якась розвага.

Попередження

  • Ніколи не використовуйте грубої мови, інакше у вас виникнуть проблеми з батьками.
  • Якщо ваш брат стає фізичним, скажіть йому зупинитися, а потім вирушайте до ваших батьків. Відсіч призведе лише до більшої образи та гніву.
  • Коли ваш брат стане фізичним, скажіть батькові, не роблячи фізичного навантаження. Якщо ти пошкодиш його, він, швидше за все, скаже твоїм батькам, і ти можеш бути покараний.
  • Не вступайте в погану поведінку. Якщо ваш брат намагається вас образити, скажіть дорослому або підете геть.
  • Не лайте і не б’йте брата.
  • Якщо ніхто не допомагає вам, коли знущання вашого брата настільки погані, що це посягання, зверніться до телефону дитини або в поліцію.