Визначення статі риби Бетта

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Эволюция Подводного Монстра!
Відеоролик: Эволюция Подводного Монстра!

Зміст

Риба Бетта також відома як бойова риба. Зазвичай їх продають окремо, саме тому часто думають, що риба Бетта виглядає і поводиться однаково. У зоомагазині ви можете не побачити відмінності між самцями та самками риби Бетта. Існують тонкі відмінності у зовнішності та поведінці чоловіків та жінок, які дозволяють визначити стать. Важливо знати стать Бетти, якщо ви роздумуєте про парування з парою.

Крок

Метод 1 з 2: Визначте стать на основі зовнішності

  1. Зачекайте, поки риба досягне віку, в якому з'являються характеристики. Самці та самки риб Бетта дуже схожі в молодості. Це пов’язано з тим, що їх організм ще не розвинувся до такої міри, що з’являються статеві ознаки. Зачекайте, щоб визначити стать, поки не побачите очевидні чоловічі риси або поки їм не виповниться два місяці.
  2. Перевірте розмір і форму плавників. Самці Бетта мають довгі спинні, черевні та метиси. Часто в 2-3 рази перевищують їхній зріст. Спинний і хвостовий плавники часто трохи звисають через довжину.Самки риби Бетта, як правило, мають коротші плавники, приблизно до тих пір, поки риба висока. Тазовий плавник самки Бетти часто нагадує гребінь.
    • Короткі плавники можуть вказувати на жіночу стать, але вони повинні супроводжуватися іншими характеристиками, перш ніж ви зможете точно визначити стать.
  3. Перевірте кольори. Самці мають яскраві кольори, жінки - ні. Самки зазвичай мають тьмяні або тьмяні кольори, особливо на тілі. Яскраво-блакитний, зелений та червоний кольори зазвичай свідчать про те, що ваша риба - самець.
    • Колір може змінюватися залежно від рівня стресу у риби. Жіночі бета-версії будуть більш барвистими, коли вони піддаються стресу.
  4. Шукайте білу крапку. Жінки бета мають на нижній стороні маленьку білу крапку (яйцеву трубку). Ця точка нагадує зерно солі. Він сидить біля краю тазового плавника, біля голови риби. Зазвичай це надійний метод виявлення самок. Однак у деяких молодих самців також з’являється така біла пляма для захисту від інших домінуючих самців. Ця точка з часом зникає у чоловіків.
    • Знайти крапку може бути важко у молодих самок, чиї статеві органи ще не повністю розвинені. У міру того, як риба старіє, точка стає більшою. Яєчна трубка стає більшою і легшою для огляду.
    • Якщо ви не бачите місця, де знаходиться точка, нагодуйте рибу (або підготуйтеся до цього). Ваша риба, швидше за все, буде плавати вгору і розташуватися так, щоб ви могли легше бачити розташування точки.
  5. Порівняйте форму тіла. Існують деякі тонкі відмінності між формою тіла самців і самок риби Бетта. Самці, як правило, довгі і худі. Самки часто коротші і вгодовані. Це тонка різниця. Ви можете ознайомитись із очевидно чоловіками Бетта і визначити стать на основі цих знань. Жіночі бета-версії здаються грубою версією самців при порівнянні форми тіла.
  6. Помістіть дзеркало поруч або в акваріум. Самець Бетта буде кидатися на інших чоловіків. Як чоловіки, так і жінки Бетта мають агресивні тенденції, але чоловіки, швидше за все, виявляють агресивну поведінку. Якщо ви розмістите дзеркало біля або в резервуарі вашої Бетти, ваша риба побачить іншу рибу. Самці збільшуються або клацають зябрами, що свідчить про домінування. Вони можуть навіть напасти на дзеркало.
    • Жінки Бетта іноді виявляють таку поведінку, але роблять це з меншою переконанням. Самці, як правило, одержимі думкою, що поруч інший самець.
    • Не залишайте дзеркало в акваріумі або поруч з ним протягом тривалого періоду часу. Хоча за агресивною поведінкою вашої Бетти цікаво спостерігати, вона також може викликати стрес у вашої риби, навіть до такої міри, що це може вплинути на її здоров’я. Плавці самців, зокрема, можуть вкорочуватися через тривалі періоди стресу.

Метод 2 із 2: Визначте стать на основі поведінки

  1. Враховуйте місце придбання. Місце придбання вже може сказати вам щось про стать вашої Betta. Як правило, чоловіків Бетт ви знайдете лише в звичайних зоомагазинах завдяки їх яскравим кольорам і великим плавникам. Це типові характеристики самця, тому більшість зоомагазинів купують і продають лише чоловічу рибу Бетта. Жіночі бетти зазвичай продаються в спеціалізованих риболовецьких магазинах або любителями риболовлі.
    • Багато працівників зоомагазину знатимуть про домашніх тварин більше, ніж ви. Однак їхні знання можуть обмежуватися власними інтересами. Якщо ви запитуєте співробітників зоомагазину про стать риби Бетта, подумайте про те, чи вирощували вони колись самі Бетти, чи не стежте за ними, щоб перевірити етикетку, щоб сказати, чи є риба самцем чи самкою. Якщо ви сумніваєтесь, припустимо, що риба є самцем.
  2. Слідкуйте за скупченням бульбашок. Коли самці готові до спаровування, вони створюють бульбашки на поверхні води. Вони роблять сотні тисяч крихітних бульбашок, які плавають гронами. Це їх підготовка до догляду за заплідненими яйцеклітинами. У рибі Бетта саме самці піклуються про яйця після запліднення.
  3. Перевірте зябра на наявність бороди. Як у чоловіків, так і у жінок Бетта є мембрана під зябрами, яка відрізняється від кольору тіла. Зазвичай ця борода забарвлена ​​в коричневий або чорний колір. Однак мембрани самців більші, ніж мембрани самок. У самок ви можете побачити їх лише тоді, коли зябра закриті, і лише якщо ви дуже уважно придивитесь. У чоловіків часто добре видно, навіть коли зябра відкриті.

Поради

  • Точне визначення статі риби Бетта - це мистецтво, яке вдосконалюється практикою. Досвідчені заводчики іноді можуть ідентифікувати самця, якщо він має лише 2 см зростання!
  • Якщо ви сумніваєтеся, спробуйте знайти місцевого експерта з бета-версій, можливо, в зоомагазині. Знайдіть зоомагазин, який спеціалізується на акваріумних рибках.
  • При визначенні статі дорослої Бетти розмір риби може бути вашим першим ключем. Самки зазвичай мають менше тіло, ніж самці. Ця порада стосується дорослих риб, оскільки молоді мають однаковий розмір, що ускладнює статеве життя.
  • Якщо ви вирішили помістити дзеркало у свій бак, щоб заохотити агресію, не залишайте дзеркало занадто довго. Це може спричинити стрес, тому що ваша Бетта вважає, що в резервуарі є ще одна риба.

Попередження

  • Хоча самок Бетт можна тримати разом у належних умовах, тримайте чоловіків окремо. Самців і самок також не слід утримувати разом, за винятком коротких періодів для спаровування.