Видаліть подряпини з пластикових лінз

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как удалить царапины с очков. Проверяю 3 способа удаления царапин и потёртостей с очков
Відеоролик: Как удалить царапины с очков. Проверяю 3 способа удаления царапин и потёртостей с очков

Зміст

Немає нічого гіршого, ніж надягнути окуляри і помітити, що ви більше не можете їх добре бачити, тому що вони подряпані. Якщо у вас є пластикові окуляри, є кілька прийомів, як швидко відновити дрібні подряпини за допомогою деяких побутових засобів. Використовуйте один із цих методів, щоб самостійно видалити подряпини на пластикових лінзах.

Крок

Спосіб 1 з 2: Видаліть легкі подряпини на окулярах

  1. Очистіть поверхню, щоб краще було видно, де знаходяться подряпини. Використовуйте виріб, розроблений спеціально для окулярних лінз та тканину з мікрофібри. Ви можете отримати це у оптика. Насправді ви зазвичай отримуєте його безкоштовно, коли купуєте окуляри.
  2. Застосуйте засіб для видалення подряпин на окулярах. Є всі види продуктів, якими ви можете видалити подряпини на окулярах. Почніть з того, що намажете на окулярах трохи неабразивної зубної пасти. Круговими рухами натріть його на подряпини і змийте холодною водою. Якщо подряпини глибокі, вам доведеться повторити це кілька разів.
    • Якщо у вас немає відповідної зубної пасти, ви можете зробити пасту з харчовою содою і водою. Покладіть столову ложку харчової соди в миску і додайте невелику кількість води, поки не з’явиться густа паста. Натріть цю пасту на пластикові лінзи так само, як і зубну пасту, і змийте її, якщо вважаєте, що подряпини зникли.
  3. Витріть залишки. Якщо ви не можете видалити всю зубну пасту або соду ганчіркою або ватним диском, промийте склянки холодною водою і висушіть м’якою тканиною.
  4. Якщо зубна паста або харчова сода не працюють, спробуйте інший засіб. Спробуйте відполірувати пластикові окуляри срібним або мідним лаком та м’якою тканиною. Нанесіть його на лінзи і протріть чистою м’якою тканиною. Повторюйте це, поки подряпини не зникнуть.
    • Будьте обережні з оправою, використовуючи виріб, який не призначений спеціально для окулярів. Не потрапляйте на рамку, бо ви не знаєте, що буде з матеріалом.
  5. Якщо подряпини все ще видно, нанесіть заповнювач для подряпин. Якщо ви все ще бачите подряпини на поверхні пластикових лінз, нанесіть засіб, який тимчасово заповнить подряпини воском. Натріть його на окуляри тканиною з мікрофібри, потріть круговими рухами, а потім протріть чистим шматочком тканини. Таким чином ви зможете знову бачити крізь окуляри, але вам доведеться повторювати це щотижня.
    • Два продукти, які ви можете використовувати для цього, - це автомобільний віск, такий як віск для черепах та віск для меблів, такий як Pledge.
  6. Покладіть знову окуляри! Тепер, коли ви їх виправили, ви могли б бачити набагато краще через окуляри.

Спосіб 2 з 2: Видаліть пошкоджені покриття з лінз

  1. Придбайте пасту для травлення скла. Ви можете придбати це в хобі-магазині.
    • Травильна паста містить плавикову кислоту, кислоту, яка їсть майже все, крім пластику. Коли ви наносите його на окуляри, він відгризе покриття, але сам пластик залишиться цілим.
    • При нанесенні продукту слід надіти гумові рукавички, тож купіть їх відразу, якщо їх ще немає вдома.
  2. Покладіть лінзи назад у рамку та надіньте окуляри. Хоча зараз на ньому немає шару, стійкого до подряпин та антивідбиваючого шару, тепер його видно набагато краще.

Попередження

  • Будьте обережні - якщо ваші лінзи мають невідбиваюче покриття, усі ці методи непоправно пошкодять ваші лінзи.

Поради

  • Віднесіть окуляри до оптика, якщо подряпини залишаються видимими. Там у них є спеціальні пристрої для видалення подряпин, поліруючи окуляри.
  • Якщо ви постійно отримуєте подряпини на пластикових лінзах, подумайте про захист їх прозорим покриттям, коли ви щойно купували їх.
  • У магазині, де ви придбали окуляри, вони зазвичай полірують окуляри безкоштовно.
  • Спочатку промийте пластикові лінзи теплою мильною водою, щоб видалити залишки шматочків від подряпин.
  • Ви також можете придбати набір для полірування пластику, але вони не підходять для чищення вирізаних пластикових склянок. Ви також знімаєте покриття і можете отримати подряпини на пластикових лінзах.
  • Якщо на ваших дешевих сонцезахисних окулярах зникає антиблікове покриття, нанесіть на лінзи коефіцієнт 45 сонцезахисних кремів чистою тканиною. Потім відшаровується весь шар, щоб ви могли краще його бачити.