Як позбутися від врослого лобка

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Вросший волос. Виды. Как избавиться
Відеоролик: Вросший волос. Виды. Как избавиться

Зміст

Вросле волосся може бути болючим, але зазвичай це не привід для занепокоєння. Вросте волосся зазвичай створює невеликі підняті горбки, які називаються папулами, або горбки, заповнені гноєм, - пустули. Незважаючи на те, що вони дратують, врослі волосся зазвичай зникають самі по собі, якщо ви правильно за ними доглядаєте. Якщо ви хочете пришвидшити процес, можливо, ви зможете видалити ці волосся. Краще не виривати волосся з шкіри, а спробувати вивести їх на поверхню шкіри, щоб можна було їх видалити. Однак якщо ви помітили ознаки інфекції, зверніться до лікаря.

Крок

Частина 1 з 4: Догляд за врослим волоссям

  1. Припиніть видаляти лобкове волосся, поки вросле волосся не заживе. Важливо залишити територію в спокої, щоб вона не дратувалась і не потрапляла інфекція. Коли ви опинитеся з врослим волоссям, припиніть голитися, епіляцію воском і вищипувати лобкове волосся. Нехай волосся ростуть, поки вросле волосся не зникне.
    • Вирощування волосся на лобку може бути болем, але це допоможе вам набагато швидше позбутися від врослого лобка.
    • Більшість врослих волосся зникають самі по собі протягом місяця. Можливо, ви зможете швидше видалити волосся, якщо спробуєте вивести їх на поверхню шкіри.
  2. Щоб уникнути зараження, не слід косити врослі волосся. Більшість врослих волосся не заражаються, але якщо ваша шкіра ламається, ви з більшою ймовірністю заразитесь інфекцією. Залиште зону в спокої, щоб випадково не пошкодити шкіру.
    • У вас може виникнути спокуса спробувати зірвати або виштовхнути волосся зі шкіри, але це лише погіршить проблему.
  3. Якщо у вас немає симптомів інфекції, нанесіть на ділянку крему гідрокортизону, щоб полегшити свербіж. Вросте волосся часто сверблять, але намагайтеся не дряпати його, щоб не зламати шкіру. Натомість покрийте волосся тонким шаром гідрокортизонового крему, щоб заспокоїти свербіж. Використовуйте крем до чотирьох разів на день. Зверніть увагу, що крем з гідрокортизоном відпускається лише за рецептом лікаря.
    • Небезпечно використовувати крем з гідрокортизоном, якщо у вас є інфекція. Якщо ви помітили гній, почервоніння, набряк та інші ознаки інфекції, зверніться до лікаря.
    • Прочитайте та дотримуйтесь інструкцій на упаковці крему, щоб не використовувати занадто багато крему з гідрокортизоном.

    Варіант: замість крему з гідрокортизоном можна також використовувати гамамеліс, алое вера та пероксид бензоїлу. Ці засоби доступні без рецепта і можуть допомогти контролювати свербіж, але можуть не працювати так добре, як крем з гідрокортизоном.


  4. Щодня намазуйте вросло волосся кремом з антибіотиками, щоб запобігти зараженню. Якщо заразиться вросле волосся, знадобиться набагато більше часу. Щоб цього уникнути, наносіть на область один-два рази на день антибіотичний крем, щоб підтримувати шкіру чистою.
    • Антибіотики відпускаються лише за рецептом у Нідерландах. Альтернативою є використання антибактеріального засобу.

Частина 2 з 4: Виведення волосся на поверхню шкіри

  1. Накладіть на область теплий компрес на 15 хвилин, щоб вивести волосся на поверхню шкіри. Намочіть мочалку в гарячій воді і відіжміть, щоб вона була лише вологою. Потім притисніть теплу мочалку до врослого волосся на 15 хвилин. Робіть це до чотирьох разів на день за потребою. Це допомагає вивести волосся на поверхню шкіри.
    • Ви також можете використовувати грілку в якості теплого компресу.
  2. Масажуйте вросле волосся теплою водою з милом протягом 10-15 секунд. Змочіть шкіру навколо врослого волосся теплою водою. Потім нанесіть мило на пальці і м’яко масажуйте волосся протягом 10-15 секунд. Нарешті, промийте ділянку теплою водою, щоб видалити залишки мила.
    • Завдяки м’якому масажу та теплу води, волосся може вийти на поверхню шкіри.
  3. Використовуйте натуральний пілінг протягом 10 хвилин для видалення відмерлих клітин шкіри. Ексфоліатор може видалити мертві клітини шкіри, що покривають вросле волосся, що може допомогти вивести волосся зі шкіри. Нанесіть відлущуючий засіб і дайте йому постояти 10 хвилин. Потім змочіть ділянку теплою водою і обережно втирайте пілінг у шкіру під час змивання. Ось кілька натуральних відлущувачів, які ви можете використовувати:
    • Зробіть пасту з 100 грамів коричневого або білого цукру і приблизно 3 столових ложок (45 мл) оливкової олії.
    • Змішайте 3 столові ложки (15 грам) меленої кави з 1 столовою ложкою (15 мл) оливкової олії.
    • Змішайте 3 столові ложки (40 грам) солі з 1 столовою ложкою (15 мл) оливкової олії.
    • Змішайте 1 чайну ложку (5 грамів) харчової соди з рівною кількістю води, щоб вийшла паста.

    Варіант: якщо ви не хочете робити самостійно, скористайтеся комерційним скрабом для тіла або пілінгом.


  4. Попросіть свого лікаря про ретиноїди для видалення верхнього шару шкіри. Для впертих врослого волосся можна використовувати рецептурні ретиноїди для видалення верхнього шару шкіри. Зазвичай це призводить до того, що волосся виходять на поверхню шкіри. Поговоріть зі своїм лікарем, щоб дізнатися, чи це варіант для вас. Використовуйте місцевий за вказівкою лікаря.
    • Ретиноїди відпускаються лише за рецептом.

Частина 3 з 4: Видалення волосся

  1. Тримайте пінцет навколо круглої частини волосся. Волосся повинні виглядати як петля або відростати на бік. Оскільки важко зрозуміти, з якого боку знаходиться верх, завжди тягніть середню частину волосся, поки кінчик не вийде зі шкіри.

    Варіант: використовуйте стерильну голку замість пінцета, щоб витягнути кінець волосся зі шкіри. Вставте кінчик голки під петлю волосся і обережно підсуньте його вгору. Кінчик волосся тепер повинен виходити зі шкіри. Однак не тикай шкіру.


  2. Закручуйте пінцет вперед-назад, поки кінець волосся не вийде зі шкіри. Візьміть волосся за допомогою пінцета і обережно потягніть волосся вправо. Потім поверніть волосся наліво. Продовжуйте крутити пінцет вперед-назад, поки волосся не вийде зі шкіри.
    • Якщо ви так потягнете волосся вгору, це буде сильно боліти, коли волосся вийде зі шкіри. Краще скрутити кінець волосся з шкіри, а потім витягнути волосся зі шкіри.
    • Будьте обережні, щоб не зіпсувати шкіру кінчиками пінцета.
  3. Витягніть волосся зі шкіри, коли воно вийшло на поверхню шкіри. Коли ви розслабили кінець волосся, ви можете витягнути волосся зі шкіри за допомогою пінцета. Пінцетом схопіть волосся близько до шкіри, а потім швидко витягніть їх із шкіри.
    • Тепер у вас більше немає врослого волосся.
    • Напевно, буде трохи боляче висмикувати волосся зі шкіри. Однак це не повинно сильно боліти.
  4. Вимийте ділянку з милом і теплою водою, щоб очистити. Змочіть ділянку теплою водою і масажуйте шкіру милом. Потім змийте мило під теплим краном. Це запобігає потраплянню частинок бруду та бактерій у порожній фолікул волосся.
    • Протріть шкіру насухо чистим рушником або дайте їй висохнути на повітрі.
  5. Нанесіть на область антибіотичний крем, щоб він зажив. Пальцем або ватним тампоном намажте антибіотик кремом на порожній волосяний фолікул. Це запобіжить зараженню, і ділянка швидше заживе. Крем також може допомогти запобігти появі рубців.
  6. Змініть спосіб гоління, щоб зменшити шанси на нове вросле волосся. Перед голінням коротко стрижте волосся ножицями. Потім прийміть гарячий душ або ванну протягом 5-10 хвилин або прикладіть теплий компрес до області, яку потрібно поголити. Використовуйте м’який крем для гоління без запаху та голіться у напрямку росту волосся.
    • Зволожте шкіру після цього і носіть бавовняну білизну, щоб зменшити потертості
    • Подумайте про використання бритви, яка може голити волосся коротше, замість того, щоб повністю голити волосся.
    • Подумайте про те, щоб дерматолог назавжди видалив волосся на лобку за допомогою лазерного лікування, якщо ви регулярно страждаєте від врослого волосся.

Частина 4 з 4: Лікування зараженого врослого волосся

  1. Якщо ви помітили ознаки інфекції, зверніться до лікаря. Можливо зараження врослого волосся, особливо якщо шкіра зламана. Якщо у вас є інфекція, вам потрібно пройти належне лікування, щоб інфекція зажила. Зверніться до лікаря, якщо ви помітили такі симптоми інфекції:
    • Гній
    • Біль
    • Почервоніння
    • Набряки
  2. Використовуйте антибіотик, якщо лікар призначив його. Якщо у вас інфекція, лікар може призначити антибіотик. У разі незначної інфекції вам, швидше за все, доведеться використовувати місцевий антибіотик. Якщо інфекція важка, лікар може призначити пероральний антибіотик. Використовуйте ліки відповідно до інструкцій, щоб ваша інфекція зажила.
    • Пройдіть курс антибіотиків і не зупиняйтеся передчасно. Інакше інфекція може повернутися.
    • Вам не потрібен антибіотик, якщо у вас немає інфекції. Антибіотик не допомагає позбутися від врослого лобка.
  3. Не намагайтеся видаляти волосся, поки область не заживе. Залиште волосся в спокої, поки ви лікуєте інфекцію. Спроба витягнути волосся зі шкіри може погіршити зараження. Попросіть свого лікаря, коли ви можете безпечно видалити врослі лобкові волосся.
    • Волосся на лобку може вирости з шкіри самостійно, коли інфекція очищається.

Потреби

  • Крем з гідрокортизоном, алое вера або пероксид бензоїлу (за бажанням)
  • Антибіотична мазь
  • Гаряча вода
  • Теплий компрес
  • Мило
  • Відлущуючий засіб
  • Стерильна голка (необов’язково)
  • Гострий пінцет

Попередження

  • Не намагайтеся силою відривати волосся від шкіри, оскільки це може сильно нашкодити і призвести до інфекції.
  • Можливо, боляче буде висмикувати волосся, але це не повинно сильно боліти.