Як зробити власну настільну гру

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать настольную игру Том за Золотом, своими руками | Talking tom gold run
Відеоролик: Как сделать настольную игру Том за Золотом, своими руками | Talking tom gold run

Зміст

Саморобна настільна гра - відмінна річ, якою можна вразити своїх друзів в черговий вечір домашніх розваг. Але перш ніж похвалитися підсумковим результатом своєї творчості, вам доведеться розробити основні принципи гри, включаючи її цілі і правила. Подбавши про перший етап, далі потрібно буде створити прототип гри для перевірки своєї задумки. Після того як настільна гра виявиться вдалою в тестуванні, вам буде потрібно виготовити фінальну бездоганну версію гри, яку вже можна буде використовувати для вечірніх посиденьок разом з друзями.

кроки

Частина 1 з 4: Розробка настільної гри

  1. 1 Запишіть свої ідеї. Неможливо вгадати, коли в голову може прийти ідеальна ідея. Іноді буває так, що поєднання цілих двох ідей може перетворитися в приголомшливу концепцію для нової настільної гри. Записуйте свої ідеї в блокнот, в комп'ютер або в спеціальний додаток для записів на своєму смартфоні.
    • Часом буває особливо корисно тримати під рукою засоби для запису ідей безпосередньо під час ігор з друзями.До вас може прийти чудова ідея для створення своєї власної настільної гри саме тоді, коли ви будете грати з друзями.
    • Якщо для отримання натхнення ви використовуєте покупні настільні ігри, задайте собі питання, що б ви могли зробити для того, щоб поліпшити конкретну гру. Це питання нерідко може навести вас на цікаві ідеї ігрових нововведень.
  2. 2 Придумайте тему для гри. Тематичні ігри дозволяють краще "відчути" ігровий процес. Іноді тематику гри називають її "жанром". У ігор-броділок є одна проста тема - прагнення швидше за всіх дістатися до фінішу. У складних військових ігор повинні бути присутніми конфлікти, політика ігрових дій і стратегія розміщення елементів гри на ігровому полі.
    • Надихнути вас на вибір теми для настільної гри може улюблений роман, журнал з коміксами або телесеріал.
    • Нерідко в розробці ігор використовують міфи і легенди. Найчастіше дійовими особами ігор стають вампіри, відьми, чарівники, дракони, ангели, демони, гноми і так далі.
  3. 3 Розробіть спочатку механіку гри (як альтернативний варіант). Механіка гри визначає собою спосіб взаємодії гравців один з одним. В "Монополії" механіка будується на кидках кубиків, купівлі-продажу нерухомості та зароблянні грошей. У настільній грі "Ось і союзники" необхідно переміщати елементи гри за великим ігровому полю і вирішувати конфлікти між гравцями, кидаючи кубик.
    • Деякі люди спочатку придумують механіку гри і тільки потім створюють на її базі тему, тоді як інші в першу чергу придумують приголомшливу тему і вже потім підлаштовують механіку гри під неї. Експериментуйте в цьому питанні, щоб зрозуміти, який спосіб роботи підходить вам найкраще.
    • Поширеними видами ігрової механіки є: почергові ходи, кидки кубика, переміщення по ігровому полю, витягування карток, розкладання карток, аукціони і так далі.
  4. 4 Визначтеся з віковими рамками гри. Вікові рамки гри будуть впливати на її складність і правила. Якщо ви розробляєте гру для дітей, потрібно простежити за тим, щоб гра вийшла простий, легкої для розуміння і кумедною. В іграх для дорослих можна створити що-небудь більш змагальне, хвилююча і складне.
    • Не забувайте про обрану тему, коли будете визначати вікові рамки гри. Гра, в якій йде полювання на зомбі, не підійде для дітей, але може стати ідеальним розвагою для дорослих людей, які захоплюються телесеріалами про зомбі.
  5. 5 Визначте кількість гравців, ігровий час і граничні розміри своєї гри. Деякі ігри обмежуються розміром ігрового поля, кількістю ігрових фішок або карток. Розмір ігрового поля і кількість ігрових карток також впливають на тривалість самої гри. Коли будете встановлювати ці ліміти, постарайтеся врахувати наведені нижче моменти.
    • Кількість гравців, яке може грати в гру. Чи буде гра цікавою тільки для двох гравців? Яка максимальна кількість гравців зможе в неї грати? Чи вистачить для цього карток / фішок?
    • Середня тривалість гри. Додатково врахуйте, що перший ігровий раунд зазвичай буває найтривалішим. Гравцям потрібно час, щоб вивчити правила.
    • Розмір гри. Великі ігрові поля та колоди карток зазвичай ускладнюють гру і збільшують час гри, але при цьому гра також починає втрачати свої портативні якості.
  6. 6 Вирішіть, яким чином буде визначатися перемога в грі. Як тільки запишете на папері основну задумку гри, запитайте, які будуть умови перемоги в грі. Подумайте про різні способи, якими гравці зможуть виграти, і не забувайте про них в процесі розробки гри.
    • Ігри-дії ставлять перед гравцями мета швидше дістатися до фінішу. В таких іграх перемагає той, хто першим добереться до фінішної точки.
    • Ігри на окуляри ставлять перед гравцями завдання збору очок, таких як призові бали або особливі картки. У цих іграх перемагає гравець, який зібрав найбільшу кількість очок.
    • Кооперативні ігри вимагають від гравців злагодженої спільної гри заради досягнення спільної мети, наприклад, лагодження мініатюрної підводного човна або запобігання поширенню вірусу.
    • Ігри зі збором певного набору карток в своєму ігровому процесі покладаються на картки. Гравці можуть заробляти, красти або купувати картки, щоб зміцнити свої позиції і виконати поставлене грою мета.
  7. 7 Запишіть основні правила гри. Без сумніву, вони встигнуть змінитися в ході подальшої розробки гри, але наявність базового комплекту правил дозволить вам швидко приступити до тестування гри. Коли будете готувати правила, обов'язково приділіть увагу нижче вказаними моментам.
    • Визначення першого гравця. У багатьох іграх перший гравець визначається кидком кубика або витягуванням карток. Той гравець, у якого виявиться найбільше число точок на кубику або найстарша картка, першим починає гру.
    • Складові елементи ходу гравця. Що може зробити гравець в свій хід? Щоб збалансувати ігровий час, більшість ігор дозволяє гравцям зробити в свій хід одне-два дії.
    • Взаємодія гравців. Яким чином гравці будуть впливати один на одного? Наприклад, гравці, які опинилися на одній клітинці ігрового поля можуть "битися" один з одним, а результат бою буде визначений найбільшою кількістю точок на кубику.
    • Складові елементи впливу сторонніх сил. Якщо грою мається на увазі сторонній ворог або будь-які особливі ефекти (наприклад, пожежі або повені), вам доведеться вирішити, коли вони вступають в гру.
    • Прийняття рішень. Рішення можуть визначатися простим киданням кубиків. Особливі події можуть вимагати випадання спеціальних карток або конкретних значень на кубиках (наприклад, дубля).

Частина 2 з 4: Виготовлення прототипу гри

  1. 1 Використовуйте прототипну версію гри, щоб оцінити вашу задумку. Перш ніж приступати до створення підсумкової версії гри, створіть грубий прототип (тестовий варіант), щоб трохи пограти з ним. Він не зобов'язаний бути красивим, але сама його наявність дозволить вам перевірити, чи виходить гра такою, якою ви хотіли її бачити при використанні закладених в неї основ.
    • Прототип є важливою складовою процесу створення настільної гри, так як з його допомогою ваші думки перетворюються в реальний об'єкт, який можна оцінити разом з іншими гравцями.
    • Утримайтеся від внесення в гру декоративних елементів до тих пір, поки не почнете працювати над фінальною версією продукту. Прості намальовані олівцем ігрові поля та картки дозволять вам при необхідності прати окремі елементи і вносити в них виправлення.
  2. 2 Намалюйте чорновий варіант ігрового поля. З ним ви зможете оцінити, чи не є ігрове поле занадто великим або занадто маленьким. Залежно від тематики і механіки гри, ваше ігрове поле може як включати, так і не включати такі елементи.
    • Напрямок руху. У простих ігор може бути присутнім тільки один напрямок руху до точки фінішу, а у складних ігор можуть бути присутніми розгалуження і петлі по напрямку руху.
    • Відкрите ігрове поле. В іграх з відкритим ігровим полем немає заданого напрямку рухів. Замість цього гравці просуваються по ігровому полю там, де вважають за можливе, а саме ігрове поле при цьому зазвичай розділено на квадрати або шестигранники.
    • Точки проходження. Вони можуть позначатися спеціальними символами або зображеннями. Точки проходження Також вони володіють особливими ефектами, наприклад, дозволяти вам просунутися ще на одну клітинку вперед або витягнути додаткову картку.
  3. 3 Зберіть всі складові елементи прототипу гри. Ґудзики, шашки, покерні фішки, шахові фігури та інші декоративні фігурки прекрасно підійдуть вам в якості фішок для прототипу настільної гри. Утримайтеся від використання таких елементів, які виявляться занадто великими для прототипу, так як вони можуть утруднити зчитування інформації, зазначеної на ігровому полі.
    • Присутні ігрові елементи можуть зазнати суттєвих змін в процесі подальшої розробки гри. Використовуйте для прототипу прості елементи, щоб не витрачати багато грошей на виготовлення того, що потім доведеться поміняти.
  4. 4 Використовуйте ігрові картки, щоб надати грі більше різноманітності. Випадкове перемішування карток буде непередбачуваним чином впливати на гравців. На картках часто коротко вказується подія, яка трапляється з гравцем і відповідним чином змінює його рахунок, позицію або наявний в його розпорядженні інвентар.
    • У колоді карток може бути присутнім 15-20 карт різного типу (наприклад, з пастками і підручними інструментами). Кількість карток кожного типу повинно обмежуватися приблизно 10 штуками, щоб всі вони були збалансовані в колоді.
    • На картках можуть зазначатися внеігровие завдання, наприклад, коли гравець повинен за певний бонус говорити голосом пірата протягом 5 хвилин. Провал у виконанні такого завдання може каратися штрафом.

Частина 3 з 4: Тестування прототипу

  1. 1 Самостійно протестуйте прототип гри. Після підготовки всього необхідного для прототипу можна приступити до тестування гри, щоб оцінити ігровий процес. Перш ніж пропонувати гру групі людей, пограйте в неї самі. Зіграйте за кожного гравця і запишіть позитивні і негативні сторони гри, які вам вдасться помітити.
    • Кілька разів самостійно протестуйте гру. При цьому кожен раз корегуйте кількість "гравців", щоб зрозуміти допустиме мінімальне і максимальне кількість осіб для гри.
    • Пошукайте вади в своїй грі, спробувавши розкусити її під час індивідуального тестування. Подивіться, чи можливо буде весь час здобувати перемогу тому гравцеві, який буде використовувати особливу стратегію гри, перевірте, чи немає лазівок в правилах, які можуть подарувати деяким гравцям несправедливі переваги.
  2. 2 Протестуйте гру з друзями та родичами. Після того як ви самі протестували гру достатню кількість разів, щоб виявити більшу частину її вад, настає час для колективного тестування. Зберіть друзів або родичів і скажіть їм, що хочете протестувати підготовлену вами гру. Поясніть їм, що гра все ще знаходиться в розробці і що ви будете вдячні за надані коментарі та рекомендації.
    • Під час колективного тестування утримайтеся від надання додаткових пояснень. Ви не завжди будете перебувати поруч з гравцями, щоб роз'яснити їм правила.
    • Робіть для себе позначки під час гри. Звертайте увагу на випадки, коли гравці не отримують задоволення від гри або коли правила виявляються незрозумілими. Швидше за все, вам доведеться якось виправити ці недоліки.
    • Звертайте увагу на розстановку гравців на ігровому полі. Якщо один гравець постійно знаходиться попереду інших, ймовірно, він скористався якимось несправедливим перевагою.
  3. 3 Поміняйте тестують гравців, щоб отримати краще уявлення про гру. Всі люди по-різному підходять до ігор, а деякі з них можуть помітити такі недоліки, які ви самі могли упустити. Чим більше людей протестує вашу гру, тим більше можливостей буде для виявлення в ній недоліків і слабких місць, які потім потрібно виправити.
    • Іноді великі магазини настільних ігор можуть влаштовувати ігрові зустрічі для любителів таких ігор. Ці заходи можуть стати відмінним місцем для тестування своєї власної гри і отримання відгуків про неї у досвідчених гравців в настільні ігри.
    • Вік гравця, ймовірно, також буде впливати на його підхід до гри. Випробуйте гру на своїх молодших братів і сестер, а також на бабусь і дідусів, щоб оцінити її вікові рамки.
  4. 4 Корегуйте прототип в ході тестування. Після закінчення кожної тестової гри вносите необхідні зміни і корективи в ігрове поле, правила та інші складові елементи гри.Коли знову продовжите тестування, простежте за тим, як позначаться на грі внесені зміни. Деякі "усовершенствоваванія" можуть більше нашкодити, ніж допомогти.

Частина 4 з 4: Створення остаточної версії гри

  1. 1 Складіть список необхідних вам матеріалів. Коли тестування буде завершено, і ви залишитеся задоволені грою, можна буде приступити до виготовлення її фінальної версії. У кожної гри будуть свої потреби, тому список необхідних для неї матеріалів може варіюватися. Складіть перелік усіх складових елементів гри, які повинні бути присутніми в її фінальній версії, щоб нічого не забути.
    • Ігрове поле для настільних ігор традиційно може бути виготовлено з палітурного картону або фанери. Ці матеріали послужать надійною основою для гри і додадуть їй більш професійний вид.
    • В якості основи можна взяти старе ігрове поле від іншої гри, якщо ви не хочете нічого купувати. Оклейте його папером або пофарбуйте фарбою, щоб приховати стару розмітку.
    • Міцний картон буде корисний як для створення самого ігрового поля, так і ігрових карток. Також в більшості магазинів, які торгують товарами для рукоділля, можна купити чисті ігрові картки.
    • Найпростіші ігрові фішки можна виготовити у вигляді гуртків картону, вирізаних ножицями або зроблених діркопробивачем.
  2. 2 Прикрасьте ігрове поле. Ігрове поле є головним елементом настільної гри, тому проявіть творчий підхід до оформлення його дизайну. Простежте за тим, щоб напрямок пересувань або ігрові осередки були чітко розмічені, а також щоб всі вказівки, присутні на ігровому полі, були легко читані.
    • У питанні прикраси ігрового поля ви обмежені тільки власною фантазією. Щоб оживити зовнішній вигляд ігрового поля можна використовувати готові роздруківки, декоративну папір з узорами, фарби, фломастери, вирізки з журналів тощо.
    • Яскравий різнокольоровий дизайн на вид буде більш привабливим для гравців. Кольори непогано створюють відповідний настрій. Наприклад, гру про вампірів, ймовірно, розумно буде оформити в темних і страхітливих тонах.
    • Ігрове поле гри будуть часто брати в руки, тому з часом воно може зноситися. Якщо можливо, постарайтеся захистити результат своєї праці за допомогою ламінування ігрового поля.
  3. 3 Створіть інші елементи гри. Фішки для гри найпростіше виготовити за допомогою намальованих або роздрукованих на папері зображень, які ви потім приклеїте скотчем або клеєм на міцну основу, таке як картон. Якщо ви створюєте гру для родичів або друзів, то для виготовлення фішок можна навіть використовувати їх реальні фотографії.
    • Якщо вам необхідно надати ігровим фішках більш професійний вид, роздрукуйте їх заготовки на професійному принтері із застосуванням товстого високоякісного картону.
    • Вставте паперові фішки в пластикові підставки для карток, щоб вони могли стояти. Такі підставки можна придбати в більшості магазинів, які торгують товарами для рукоділля.
    • Спробуйте використовувати в якості фішок саморобні шахові фігури, фігурки з полімерної глини або фігурки тварин, складені з паперу в техніці орігамі.
  4. 4 Візьміть для гри старі кубики або дзиги, або зробіть нові. Якщо гра передбачає застосування кубика або дзиги, можна взяти потрібний предмет зі старих покупних ігор. Також можна самостійно виготовити ігровий дзига за допомогою картону, кнопки і фломастерів. Вставте кнопку в основу картонній стрілки і прикріпіть її до центру картонного кола, а потім намалюйте на цьому колі різні позиції для стрілки і їх значення.
    • Крім кубиків, існує багато інших видів гральних кісток. Збільшення кількості граней на гральних кістках зменшує випадки випадання на них повторних значень.
    • На волчках нерідко використовуються колірні позначення подальших дій гравця.Наприклад, якщо ви запустили дзига, і його стрілка вказала на жовтий сектор, то ваша фішка повинна буде просунутися на наступний елемент жовтого кольору.
    • Вовчки непогано підходять для призових раундів. Якщо гравець витягнув призову картку або зупинився на особливій клітці, то він може скористатися дзигою, щоб визначити для себе конкретний приз з набору можливих.
  5. 5 Якщо необхідно, створіть ігрові картки. Зовсім прості картки, ймовірно, не зацікавлять гравців. Використовуйте красиві зображення, цікаві підписи і гостроти, щоб додати родзинку вашій колоді карток.
    • Наприклад, картка, що позначає перехід ходу, може супроводжуватися зображенням серця і підписом: "Не щастить у картах, пощастить у коханні".
    • Створіть власні картки для гри на основі покупних чистих карток з магазина товарів для рукоділля, щоб надати своїй настільній грі високоякісний зовнішній вигляд.
    • Картки також можна самостійно вирізати з картону. Використовуйте звичайну гральну карту в якості шаблону для расчерчіванія і вирізання карток однакового розміру і форми.
  6. 6 Спробуйте скористатися 3D-печаткою, щоб посилити враження від своєї настільної гри. Якщо ви дійсно хочете зробити свою гру особливою, можна виготовити для неї об'ємні ігрові елементи, фішки і навіть ігрове поле. В такому випадку вам буде потрібно надати відповідну 3D-модель тієї компанії, яка займається 3D-печаткою. В результаті, ви отримаєте індивідуальні моделі виробів для настільної гри, які будуть виглядати аналогічно покупним в магазині.

Поради

  • Щоб зробити прості об'ємні фішки можна роздрукувати їх шаблони на папері, а потім наклеїти на гумки за допомогою скотча.
  • Якщо розмітка ігрового поля має на увазі квадратні осередки, коли будете їх малювати, скористайтеся лінійкою, щоб все вийшло рівно і охайно.
  • Зберіть відгуки та думки від інших людей, перш ніж створювати фінальну версію гри. Задайте самі собі питання, чи дійсно гра представляє з себе те, що ви хотіли. Пам'ятайте, що в гру також гратимуть ваші друзі і родичі, тому вона ще повинна виявитися максимально привабливою і для них.
  • Постарайтеся не переходити в оборону, коли вашу гру будуть критикувати. Критика важлива для поліпшення гри, тому будьте ввічливі і запишіть всі зауваження.
  • Як фішок для саморобної гри можна також взяти темно-зелені кришки, намистини, скляні кульки, шматочки паперу або фішки від інших ігор.
  • Зменшіть розміри своєї гри, щоб її можна було брати з собою в дорогу.
  • Коли група людей тестує вашу гру, постарайтеся поспостерігати за ними, не втручаючись в ігровий процес. Це дозволить вам оцінити, наскільки добре сприймаються правила гри тими, хто з нею зовсім незнайомий.

попередження

  • Постарайтеся зробити правила до гри максимально короткими і простими. Будь-які зайві складнощі можуть змусити гравців втратити інтерес до гри.
  • Переконайтеся в тому, що придумані вами правила гри є справедливими. Мета гри полягає в тому, щоб доставити людям задоволення, розвеселити їх і поставити позитивний настрій.
  • Якщо ви плануєте опублікувати і почати продавати свою власну гру, переконайтеся в тому, що цим ви не порушите явно нічиї авторські права. Якщо щось буде дуже сильно нагадувати собою інші ігри, краще буде переглянути і змінити ці елементи.

Що вам знадобиться

  • блокнот
  • Простий олівець
  • лінійка
  • папір
  • Підстава для ігрового поля (тонкий і товстий картон, фанера, старе ігрове поле і так далі)
  • Картки (різного розміру і кольору)
  • Ножиці
  • Ігрові фішки (деталі від старих настільних ігор, покерні фішки, дрібнички, фігурки, прикраси і так далі)
  • Кубик і / або дзига для гри
  • Матеріали для малювання та розфарбовування (фломастери, фарби, ручки, олівці і так далі)
  • Клей і / або скотч
  • Фарба (не обов'язково)