Як безболісно отлепить лейкопластир

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 ЛАЙФХАКОВ С ЛЕЙКОПЛАСТЫРЕМ
Відеоролик: 10 ЛАЙФХАКОВ С ЛЕЙКОПЛАСТЫРЕМ

Зміст

Щоб дрібні порізи і подряпини гоїлися належним чином, їх необхідно заклеювати медичним пластирем. Відклеїти пластир не завжди буває просто, до того ж приємним це навряд чи назвеш. Якщо ви не користуєтеся пластиром тільки тому, що боїтеся його потім відклеюватися, то марно. Ознайомтеся з методами, які допоможуть вам скоротити хворобливі відчуття при відклеюванні медичного пластиру (а може, і взагалі уникнути болю).

кроки

Метод 1 з 2: Як послабити дію клею лейкопластиру

  1. 1 Відмочити лейкопластир в воді. Можливо, вам доводилося стикатися з пластирами, плаваючими на поверхні води в басейні. Вся справа в тому, що вода послаблює дію клею, нанесеного на медичний пластир, який приклеїли на шкіру.
    • Ні, не треба йти для цього в басейн. Ви можете бовкнути лейкопластир у ванні. Душ теж підійде для цієї мети.
    • Ви також можете накласти вологий компрес (наприклад, чисту тканину, змочену теплою водою) на лейкопластир і почекати, поки пластиру відклеїться.
  2. 2 Використовуйте масла або мило для ослаблення дії клею на пластирі. Стверджують, що такі речовини, як оливкова олія, вазелін, дитячий шампунь або дитяче масло (і цей список можна продовжувати) прекрасно для цього підходять і діють приблизно однаково. Спробуйте різні варіанти і визначте, яка речовина підходить для вас і вашої родини.
    • Візьміть ватяну кульку, ватний диск або просто нанесіть жирне речовина на пальці і масажними рухами втирайте його в липку частину лейкопластиру.
    • Обережно відтягніть край лейкопластиру, щоб перевірити, наскільки ослаблене дію клею. Якщо пластир не відходить, продовжуйте впливати на нього милом або маслом.
    • Якщо пластир добре відклеюється, потягніть його і видаліть швидким рухом. Якщо необхідно, злегка натисніть вільною рукою на область шкіри близько пластиру.
    • Рада для тих, у кого є діти: ви можете додати харчовий барвник в дитяче масло, щоб «розфарбовувати» вийшла сумішшю лейкопластир. Влаштуйте дитині розвага, не завдаючи занепокоєння.
  3. 3 Якщо лейкопластир міцно тримається на шкірі, використовуйте додаткову мастило. Замість того щоб відірвати не піддається пластир різким рухом, просто відігніть його край, нанесіть зволожуючий лосьйон між шкірою і клейкою поверхнею і продовжуйте акуратно відтягувати пластир.
  4. 4 Розчиніть клейку поверхню лейкопластиру за допомогою спирту. Використовуйте ту ж техніку, що описана вище, застосовуючи медичної спирт або алкоголь (наприклад, горілку). Повільно, але вірно, клей буде розчинятися. Якщо на поверхні шкіри залишаться сліди клею, зітріть їх ватним кулькою або диском, змоченим спиртом.
    • Є також розчинники клею, які випускаються спеціально для зняття лейкопластиру. Пошукайте такий продукт в аптеці або в магазині медичних товарів.

Метод 2 з 2: Як правильно приклеювати пластир

  1. 1 Не відмовляйтеся від використання пластиру. В наші дні ще досить поширена «старовинна» мудрість про те, що невелика ранка повинна «дихати і підсихати з утворенням кірочки», і заклеювати її зовсім не потрібно. Дурниці, це твердження з ряду тих, які пропонують змащувати опік вершковим маслом і закидати голову при кровотечі з носа.
    • Невеликі ранки швидше загоюються у вологому середовищі, кровоносні судини відновлюються швидше, а клітини, що викликають запалення, розмножуються повільніше. Так що, якщо на ранці не утворюється корочка, вона заживе швидше.
    • Можливо, ви думаєте, що компаніям, що виробляють лейкопластири, вигідно виступати проти того, щоб ранки «дихали», і вигідно пропагувати заклеювання саден пластиром, але на їхньому боці наука.
  2. 2 Підготуйте рану до заклеювання її пластиром. Іноді найболючішим моментом при відклеюванні пластиру є відділення нічого клею від шкіри, а засохлої крові або кірочок, що в свою чергу може привести до того, що рана знову відкриється.Відповідна підготовка допоможе уникнути подібних проблем.
    • Зупиніть кровотечу під час невеликого порізу або подряпини, притиснувши до неї марлю, паперовий рушник, чисту тканину тощо. Акуратно притискайте хвилин 15, до тих пір, поки кровотеча не зупиниться.
    • При глибоких порізах, при сильному забрудненні рани або при довгому кровотечі зверніться за медичною допомогою.
    • Промийте область навколо рани чистою водою і акуратно промийте рану водою з милом. Ще раз обполосніть і промокніть чистою тканиною, щоб підсушити рану. Не використовуйте перекис водню або іншу рідину для очищення ран, як радили наші бабусі, просто використовуйте мило і воду.
  3. 3 Зволожите рану, щоб уникнути її прилипання. Мазі з антибіотиками не сприяють загоєнню ран, але вони дозволяють підтримувати їх у вологому стані. Так що використовуйте такий засіб, щоб послабити зчеплення лейкопластиру з шкірою і щоб відклеїти його в подальшому було простіше.
    • Старий добрий вазелін має ті ж зволожуючими і змащувальні властивості.
    • Нанесіть трохи мазі безпосередньо на рану, щоб лейкопластир приклеївся там, де йому і належить.
  4. 4 Накрийте рану пластиром. Виберіть лейкопластир такого розміру, щоб його подушечка (та частина, яка не приклеюється), покривала всю рану з запасом. Намагайтеся не чіпати подушечку лейкопластиру, щоб не допустити інфікування рани.
    • Коли ви приклеюєте лейкопластир навколо пальця (або великий пластир навколо руки або ноги), робите це досить щільно, щоб між пластиром і шкірою не було щілин, але не дуже туго, щоб не ускладнити кровотік. Якщо у вас поколює в кінчиках пальців або палець синіє, значить, пластир затягнуть занадто туго.
    • Якщо пластир забруднився або намок, замініть його новим.
  5. 5 Якщо необхідно, скористайтеся для гоління верстатом. Якщо вам треба приклеїти лейкопластир на волосяну частину тіла (особливо це стосується чоловіків), на руках і ногах, на грудях і навіть на спині, то, щоб уникнути неминучої болі, видаліть спочатку волосся на цій ділянці.
    • Використовуйте теплу воду, свіжий і чистий верстат. Чи не голіть безпосередньо саму рану.
    • Якщо ви не хочете, щоб після зняття лейкопластиру залишився помітний безволосий ділянку, спробуйте інші способи, описані в нашій статті, перш ніж скористатися цією порадою.
  6. 6 Вірте в медицину. Зняття лейкопластиру не повинно дратувати вас. Величезна кількість людей по всьому світу, в основному діти і люди старшого покоління, стикаються з рубцями і роздратуванням, що залишилися після зняття лейкопластиру. Але промисловість не стоїть на місці, зараз розробляються нові лейкопластири, в яких існує спеціальний шар, що дозволяє швидко відклеїти пластир.
    • Будемо сподіватися, що тепер, коли ви відклеюється пластир, звуки типу «ой» і «ай», залишаться в минулому.