Як швидко загоїти шкіру

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ БЫСТРО?💕|ЛЕЧЕНИЕ АКНЕ|Чистая кожа 🤩Мой опыт Питание и Советы!
Відеоролик: КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ БЫСТРО?💕|ЛЕЧЕНИЕ АКНЕ|Чистая кожа 🤩Мой опыт Питание и Советы!

Зміст

Шкіра може почервоніти і стати роздратованою через порізу або висипки. У вас також можуть бути проблеми зі шкірою, наприклад, сухість або екзема, від якої ви хотіли б швидко позбутися. Швидко вилікувати шкіру можна за допомогою комерційних засобів, наприклад, антисептичної мазі. А також така мазь може допомогти швидше, ніж натуральні лікувальні засоби (мед і масло чайного дерева). Хороший домашній догляд може допомогти шкірі швидше зажити з мінімальною кількістю рубців. Якщо шкіра не заживає, або ви вважаєте, що там може бути інфекція, відразу зверніться до лікаря-дерматолога для лікування.

кроки

Метод 1 з 3: Лікування порізів і подряпин

  1. 1 Промийте уражену область теплою водою. Помістіть поріз або подряпину під струмінь теплої проточної води і змийте з поверхні шкіри бруд і сторонні предмети. Переконайтеся, що вода не надто гаряча, інакше вона може викликати подальші ушкодження шкіри. Нехай вода очистить поріз або подряпину.
    • Під час промивання порізу або подряпини зверніть увагу на її глибину і розмір. Якщо ви бачите тканину або жир всередині порізу, або він в діаметрі 7 см або більше, то негайно зверніться до лікаря. Для правильного загоєння порізу може знадобитися накласти шви.
  2. 2 Нанесіть антисептичну мазь. Шукайте безрецептурний антисептичну мазь в місцевій аптеці. Чистими пальцями наносите мазь 1-3 рази на день або згідно з інструкцією на упаковці. Мазь допоможе зберегти область зволоженою і запобігатиме потраплянню бактерій в пошкоджену шкіру, дозволивши їй гоїтися.
    • Можна використовувати такі антисептичні мазі, як «Левоміколь» або «Бепантен».
  3. 3 На подряпину або поріз накладіть пов'язку. Пов'язка допоможе тримати поріз або подряпину вологою і захищеною. Використовуйте невеликий пластир для маленької рани або порізу. Накладіть неткану марлю на велику рану або поріз і закріпіть її кінці фіксуючим пластиром.
  4. 4 Міняйте пов'язку 1 раз в день і тримайте поріз або подряпину захищеною. Щоб поріз або подряпина заживала швидко, накладайте свіжу пов'язку кожні 24 години. Видаліть стару пов'язку і нанесіть на поріз антисептичну мазь. Потім накладіть нову пов'язку. Переконайтеся, що поріз або подряпина постійно закрита, щоб вона залишалася вологою і заживала швидше.
    • Переконайтеся, що поріз або подряпина закриті, якщо ви виходите на вулицю і піддаєте шкіру впливу сонця. Сонце може знебарвити поріз або подряпину, що сповільнить загоєння.
    • Слід знімати пов'язку тільки в душі, оскільки волога допомагає загоєнню порізу.
  5. 5 Зверніться до лікаря, якщо поріз або подряпина не загоюється через 1-3 тижні. Більшість невеликих порізів і поверхневих подряпин заживають без шрамів протягом 1-3 тижнів. Якщо поріз або подряпина не виявляється ознак загоєння, або не утворюється корочка - зверніться до лікаря. Він зможе оцінити поріз або подряпину і визначити, чи є там інфекція.

Метод 2 з 3: Усунення висипань і подразнень на шкірі

  1. 1 Використовуйте прохолодний компрес, щоб заспокоїти шкіру. Якщо у висипки є ознаки набряку або роздратування, заспокойте її шляхом прикладання чистого рушника, змоченого холодною водою. Покладіть компрес на роздратовану область і залиште на 5-10 хвилин.
    • Чи не протирайте компресом шкіру, інакше ви можете викликати ще більше роздратування.
    • Міняйте компрес кожні 5-10 хвилин, щоб область залишалася охолодженої.
  2. 2 Нанесіть мазь гідрокортизону. Гідрокортизон допомагає зменшити почервоніння і набряк шкіри. Гідрокортизонову мазь можна знайти в місцевій аптеці. Наносите на шкіру крем 1-2 рази в день чистими пальцями.
    • Припиніть використовувати мазь гідрокортизону після загоєння рани, оскільки використання мазі на здоровій шкірі може викликати її почервоніння.
  3. 3 Нанесіть алое вера або календулу на роздратовану шкіру. Придбайте алое вера в вигляді гелю або мазі. А також можна прикладати на шкіру свіжий сік алое вера. Наносите 1-2 шари алое вера на шкіру один або два рази на день, щоб допомогти шкіри гоїтися.
    • Календула зазвичай випускається у формі мазі. Наносите її чистими пальцями на уражену область 1-2 рази на день. Шукайте мазь з календулою в магазинах косметики або аптеках.
  4. 4 Для заспокоєння шкіри зробіть компрес з олії чайного дерева. Масло чайного дерева володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями, які допомагають загоювати роздратовану шкіру. Розведіть масло чайного дерева перед використанням, оскільки воно може бути дуже концентрованим. Змішайте 2-4 краплі олії з 15-30 мл води. Занурте ватний диск або чисту тканину в суміш і промокніть подряпину або поріз. Повторюйте щодня, поки шкіра не заживе.
    • Шукайте масло чайного дерева в аптеці, аюрведичній магазині або в інтернеті.
    • Також можна приймати теплу ванну з 2-4 краплями олії чайного дерева, щоб забезпечити контакт шкіри з маслом.
  5. 5 Змастіть висип вазеліном. Густі гелі, наприклад, вазелін, добре заспокоюють суху і роздратовану від висипу шкіру. Чистими пальцями нанесіть 1-2 шару вазеліну на уражену область. Повторюйте 1-3 рази на день, щоб тримати область зволоженою і зменшувати свербіж або набряк.
  6. 6 Намагайтеся не користуватися милом або лосьйонами з агресивними інгредієнтами або запахами. Хімічні і штучні запахи можуть додатково подразнювати шкіру. Не використовуйте мило, лосьйони та спреї, які містять такі інгредієнти, щоб дозволити шкірі гоїтися.
    • Читайте склад всіх коштів, мила або лосьйонів, щоб переконатися, що вони не містять агресивні хімічні речовини або добавки.
  7. 7 Не розчісуйте і не колупати висип. Не піддавайтеся бажанням почухати висип, оскільки це тільки погіршить ситуацію. Прикрийте висип товстої тканиною одягу або пов'язкою, щоб захистити шкіру і не чесати.
    • Якщо висип починає лущитися, Не сколупувати суху або лупиться шкіру. Це тільки продовжить процес загоєння. Нехай шкіра самостійно отшелушивается.
  8. 8 Зверніться до лікаря-дерматолога, якщо висип болюча, набрякла або гаряча на дотик. Такий стан може бути ознакою того, що висип інфікована, або у вас розвинулася серйозна проблема зі шкірою. І також ви повинні звернутися до лікаря, якщо у вас з'являється лихоманка, біль в грудях або проблеми з диханням.
    • Лікар-дерматолог огляне шкіру, щоб визначити причину. Ще він може взяти зразок вашої шкіри, щоб визначити причину поточного стану шкіри.
  9. 9 Обговоріть варіанти лікування. Лікар-дерматолог може виписати антисептичну мазь, якщо шкірні проблеми викликані висипом або алергічною реакцією. Він також може порадити утримуватися від продуктів або речовин, які можуть викликати шкірну алергію.

Метод 3 з 3: Лікування сухості і екземи

  1. 1 Наносите мінеральне масло і вазелін для лікування сухості або екземи. Мінеральне масло допомагає зберігати шкіру вологою і м'якою. Вазелін також підходить, оскільки він лягає на шкіру товстим захисним шаром, щоб вона ще більше не висохла. Чистими пальцями наносите мінеральне масло або вазелін на уражені області 1-3 рази на день.
  2. 2 Використовуйте мед манука проти сухої шкіри або екземи. Мед манука володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями. Він більш дієвий, ніж інші види меду, і може допомогти вилікувати сухість шкіри або екзему. Нанесіть мед на шкіру чистими пальцями і дайте йому висохнути. Повторюйте кілька разів на день, щоб допомогти ділянці шкіри зажити швидше.
    • Шукайте мед з Унікальним Манука Фактором (UMF) від 10 і вище. Мед манука можна купити в інтернеті.
  3. 3 Наносите заспокійливий масло-сироватку на суху шкіру. Масла-сироватки містять загоюють інгредієнти і допомагають заспокоїти шкіру і зменшити набряк або роздратування. Заспокійлива масло-сироватку можна купити в місцевій аптеці або в інтернеті. Наносите 1-2 крапельки масла-сироватки на шкіру 1-2 рази на день, бажано вранці і ввечері.
    • Переконайтеся, що масло-сироватка не містить ароматизаторів, агресивних або штучних інгредієнтів, оскільки вони можуть викликати роздратування шкіри.
  4. 4 Регулярно приймайте нетривалі душі або ванни для зволоження шкіри. Закривайте двері ванної, коли ви приймаєте душ або ванну, щоб приміщення було вологим. Приймайте душ або ванну протягом 5-10 хвилин з теплою, а не гарячою водою.
    • Довге знаходження в гарячий душ або ванни може ще більше висушити шкіру і викликати її подальше роздратування.
    • Не піддавайте впливу гарячої води в душі або ванні відкриті рани або порізи шкіри, оскільки це можете ще більше пошкодити шкіру. Краще використовуйте теплу воду.
  5. 5 Використовуйте м'який очищаючий засіб. Переконайтеся, що засіб не містить ароматизаторів, консервантів, барвників або реагентів. Шукайте очищуючий засіб спеціально для шкіри з сухістю і екземою. Очищуючий засіб має бути м'яким і загоює.
    • Список очищувальних засобів при екземі можна знайти на сайті Національної Асоціації вивчення екземи: https://nationaleczema.org/eczema-products/cleansers/.
  6. 6 Наносите зволожуючий засіб відразу після прийняття душу або ванни. Насухо промокніть шкіру тіла рушником і відразу нанесіть заспокійливий зволожуючий засіб. Так ви удержите вологу в шкірі і уникнете її сухість. Використовуйте зволожуючий засіб, який містить натуральні інгредієнти, наприклад, масло ши, овес і ефірні олії (оливкова або жожоба).
    • Зволожуючі засоби з мінеральними маслами, молочною кислотою і ланоліном також можуть допомогти загоєнню шкіри.
    • Наносите поверх зволожуючого засобу масло-сироватку або цілющу мазь, щоб зберегти шкіру зволоженою і допомогти їй зажити.
  7. 7 Чиніть опір бажанням почухати або подряпати місце екземи. Розтирання, розчісування і торкання можуть зробити ситуацію ще гірше. Намагайтеся не чесати уражені ділянки шкіри, так як це може призвести до поширення екземи на інші частини тіла. Одягайте товстий одяг і тримайте область прикритої, щоб не виникало бажання почухати екзему.
    • Спробуйте наносити мінеральну олію або вазелін кожен раз, коли виникає бажання почухати шкіру. Таким чином ви заспокоїте її не пошкоджуючи.
  8. 8 Носіть одяг з дихаючих матеріалів. Перейдіть на одяг з бавовни і льону. Носіть одяг, яка володіє влагоотводящие властивостями, щоб шкіра не ставала роздратованою протягом дня.
    • Уникайте одягу з вовни, нейлону й інших не дихаючих тканин.
  9. 9 Зверніться до лікаря-дерматолога, якщо стан шкіри не покращиться протягом 2-3 тижнів. Якщо домашні засоби не можуть поліпшити стан шкіри, зверніться за допомогою до дерматолога. Він зможе виписати лікувальний крем для лікування екземи та дуже сухої шкіри. Він також може запропонувати внести зміни в спосіб життя і харчування, щоб вирішити цю проблему.

Поради

  • Поки ви чекаєте, що ваша шкіра заживе, постарайтеся спати щонайменше 8 годин щоночі. Шкіра заживає швидше, коли ви відпочиваєте.
  • Поки шкіра заживає, включіть в раціон більше здорових фруктів і овочів і пийте багато води.