Як почати і зберегти відносини

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Идеальные Отношения: 3 Принципа. Признаки здоровых и больных отношений
Відеоролик: Идеальные Отношения: 3 Принципа. Признаки здоровых и больных отношений

Зміст

Тривалі романтичні стосунки можуть стати одним з найпрекрасніших подарунків, які підносить нам життя, і дати нам можливість зростати і разом йти вперед з коханим чоловіків. Однак на те, щоб знайти правильну людину в правильний час і вступити з ним у відносини, зазвичай йти чимало часу і сил. Щоб знайти партнера і не втратити його, потрібно розуміти, чого ви хочете, поважати сеья і зберігати позитивний настрій.

кроки

Частина 1 з 3: Усунення перешкод на шляху до взаємин

  1. 1 Запитайте себе, чого ви хочете від відносин. Хоча багато людей думають, що відносини їм потрібні, щоб отримати щось (любов, секс, задоволення), здорові любовні відносини виходять тоді, коли люди хочуть ділитися любов'ю, життям і близькістю.
  2. 2 Поважайте себе. Безліч проблем у відносинах виникають через відсутність здорової любові і поваги в першу чергу до себе. Таке може легко статися через невдалі минулих зв'язків, незалікованих дитячих травм і інших причин.
    • Самоповага означає, що ви приймаєте себе таким, як є, і вмієте прощати собі свої помилки. Коли ви вчитеся цього, ви також вчіться любити, приймати і прощати свого партнера.
    • Коли у вас є самоповага, ви розумієте, ніякого відношення до себе ви очікуєте і заслуговуєте. Це важливо для того, щоб уникнути нездорових відносин.
  3. 3 Розберіться з минулим. Останнє, що вам потрібно в ваших нових відносинах, - це невирішені проблеми з ваших минулих відносин або шлюбу. Опрацювання причин, чому ваші минулі любовні відносини не були успішними, також допоможе вам уникнути повторення тих самих помилок.
    • Психотерапевт допоможе вам побачити чітку картину моделі, по якій ви будуєте відносини, і розробити конструктивний план для вирішення будь-яких складних моментів.
    • Ніколи не пізно змінити модель поведінки. Якщо ви відчуваєте себе нездатним до близькості або до підтримки довгострокових відносин, пам'ятайте, ви завжди можете змінити це. Потрібно лише час і певна допомога з боку.
  4. 4 Не вступайте в стосунки лише заради того, щоб складатися у відносинах. Соціальне тиск часом змушує нас думати, що ми повинні отримати собі пару за всяку ціну. Це міф. Пам'ятайте, що відсутність відносин краще поганих відносин. Ваш інтерес до потенційного партнера повинен бути щирим.
  5. 5 Знайте, що вона здатна виникнути згодом. Любовь с первого взгляда - дуже приваблива ідея, але багато відносини починаються не з неї. Якщо у вас не виникло тяжіння до людини миттєво, це не означає, що він вам не підходить: міцна любов росте з роками, і друзі можуть перетворитися в коханих. Коли ви розглядаєте потенційних партнерів, не зациклюйтеся на їх зовнішності. Такі особисті якості, як доброта, почуття гумору і допитливість, цінніше в довгостроковій перспективі, і в результаті ви можете закохатися в цю людину.
  6. 6 Не чекайте, що зможете змінити свого партнера. На початку відносин легко ігнорувати речі, які вам не подобаються в партнері, сподіваючись, що з часом ви зможете його змінити. Однак люди можуть змінити тільки самі себе, причому тільки якщо і коли захочуть. Якщо є щось, з чим ви не зможете змиритися в довгостроковій перспективі, гарненько подумайте, чи варто вам вступати в ці відносини.
    • Аналогічно, остерігайтеся партнера, який хоче змінити вас. Разом рости і розвиватися нормально, але жоден з вас не повинен змінюватися, щоб догодити іншому.
  7. 7 Не зациклюйтеся на дрібницях. У той час як певні недоліки (такі як проблеми з алкоголем, схильність до насильства або безвідповідальна поведінка) очевидно неприйнятні, іноді вас можуть дратувати куди менші мінуси, наприклад звичка жувати з відкритим ротом, сумнівні переваги в одязі або несхожість музичних смаків. Якщо ця людина дійсно цікавий вам, не дозволяйте подібних дрібниць заважати вам зблизитися.
  8. 8 Зрозумійте, що таке здорові відносини. Відрізнити здорові відносини від хворих буває складно, особливо якщо з дитинства вас оточували нездорові відносини. На щастя, в інтернеті є безліч інформації, і ви можете почитати про те, які відносини вважати нормальними і здорвья. Скористайтеся цими знаннями, щоб позначити для себе межі прийнятного, перш ніж вирушати на пошуки партнера.
    • Наприклад, вирішите, з чим ви готові змиритися, а чого ніколи не зазнаєте від партнера. Якщо хтось порушить ці межі, стійте на своєму.

Частина 2 з 3: Знайомства і побачення

  1. 1 Дізнайтеся де можна зустріти людей зі схожими інтересами. Якщо у вас ніяк не виходить кого-небудь знайти, складіть список того, що вам подобається робити. Загальні інтереси можуть стати відмінною основою ваших відносин.
    • Подумайте про те, щоб вступити в клуб, присвячений одному з ваших хобі, будь то скелелазіння, читання книг або танці.
    • Стати волонтером, підтримавши справу, яке вважаєте важливим - наприклад, допомагайте в безкоштовній їдальні, притулку для бездомних тварин або беріть участь в прибиранні сміття в лісі або на пляжі.
    • Запишіться на курси. Дізнайтеся, які цікаві школи і курси є в вашому місті. Уроки кулінарної майстерності, іноземної мови або живопису самі по собі принесуть вам задоволення, а також можуть стати чудовою можливістю завести нові знайомства.
  2. 2 Ставтеся до сайтів знайомств з часткою скептицизму. Одним сайти знайомств допомагають, інші вважають, що на них присутня непотрібний тиск і немає спонтанності. Якщо ви все ж зверніться до сайтів інтернет-знайомств, пам'ятайте: хоча програма нібито створена для того, щоб знайти вам ідеальну пару, потрібно багато часу, щоб пізнати людину, і це можливо тільки при особистому спілкуванні.
  3. 3 Знайомтеся через друзів. Можливо, ви познайомитеся зі своєю ідеальною парою через друзів, родичів, сусідів або колег. Будьте відкриті для нових зустрічей, приймайте запрошення на свята і вечірки. Якщо хтось в компанії вас зацікавив, поговоріть з цією людиною або попросіть вашого спільного знайомого познайомити вас.
    • Також ви можете зустріти нових людей в соціальних мережах, наприклад серед друзів вашого друга, які теж коментують його пости.
  4. 4 Зустрічайтеся в неформальній обстановці. Якщо ви зустріли людину, яка вас зацікавив, не соромтеся зробити перший крок і запросити на ні до чого не зобов'язує зустріч. Випити разом кави - майже завжди безпрограшний хід. Інші варіанти можуть залежати від обставин, при яких сталася ваша зустріч. Наприклад, якщо ви познайомилися в туристичному клубі, то можете запросити цю людину в короткостроковий похід разом з вами і вашими друзями. Якщо ви обидва любите музику, сходіть на концерт.
    • Доброю ідеєю буде зустрітися в громадському місці, де навколо будуть інші люди. Так ви зможете спокійно познайомитися ближче на нейтральній території.
    • При неформальній зустрічі ви не будете відчувати такого тиску, як при більш офіційне запрошення на побачення.
  5. 5 Вчіться приймати відмови. Відмови - невід'ємна частина процесу знайомств і побачень, і вам потрібно навчитися справлятися з ними.
    • Не приймайте відмову на свій рахунок. У людей може бути купа причин не вступати в стосунки, і в більшості випадків ви безсилі.
    • Займіть конструктивну позицію. Якщо вам відмовили кілька разів, зробіть крок назад і запитайте себе, чи є у вашому підході щось, що вам слід було б змінити. Можливо, ви надаєте занадто сильний тиск або вибираєте людей, з якими у вас немає нічого спільного. У будь-якому випадку не зациклюйтеся на відмовах. Зберігайте позитивний настрій і продовжуйте рухатися далі.
    • Не ігноруйте свої почуття. Іноді змиритися з відмовою дуже важко. Якщо ви відчуваєте смуток або гнів, визнайте ці почуття, замість того щоб пригнічувати їх. Це дозволить вам швидше оговтатися і рухатися вперед.
  6. 6 Уникайте інтимної близькості на самому початку відносин. Секс з людиною, з яким ви знайомі без року тиждень, може перешкодити розвитку дружніх відносин між вами. Якщо людина вам подобається, в зв'язку з сексом можуть виникнути емоції, до яких ви обидва ще не готові. Більш того, може статися, що один з вас або ви обидва не приймете відповідальних заходів для запобігання захворювань, що передаються статевим шляхом, або небажаної вагітності. Що ще гірше, після близькості ваш новий партнер може просто випаруватися!
    • Людина, з яким ви зустрічаєтеся, може показувати свою зацікавленість в інтимній близькості з вами, але ніколи не повинен надавати на вас тиску. Доступно поясніть, що ваше бажання не квапити події не є відмовою, а продиктовано вашої симпатією до людини, і що ви хотіли б почекати слушного моменту.Якщо він цього не зрозуміє, дистанціюється від нього: це може бути сигналом, що ви маєте справу з власником або особою, схильною до насильства. Неповага ваших кордонів - завжди тривожний знак.
  7. 7 Зверніть увагу на свою поведінку і поведінку вашого партнера в колі друзів і близьких. З розвитком ваших відносин ви, можливо, почнете зустрічатися з людьми з найближчого оточення один одного. Зверніть увагу на те, наскільки вам обом комфортно в таких ситуаціях: це може бути підказкою щодо того, як ваші відносини розвиваються.
    • Іноді ви або ваш партнер можете відчувати себе не зовсім комфортно. Це нормально. Головне, що ви намагаєтеся проводити час і спілкуватися з близькими людьми один одного.
  8. 8 Зберігайте близькі стосунки зі своєю сім'єю і друзями. Іноді нові відносини можуть поглинати вас з головою, проте чиніть опір бажанням повністю розчинитися в своєму новому партнерові. Поставте собі за мету залишатися на зв'язку з друзями і сім'єю, завжди знаходите час, щоб зателефонувати їм і зустрітися з ними. Не забувайте, що любов часом приходить і йде, а ці люди з вами назавжди.
  9. 9 Звертайте увагу на тривожні сигнали. Існують ознаки того, що відносини приймають нездоровий характер. Навчіться слухати свій внутрішній голос і звертайте увагу на те, як ви відчуваєте себе поряд з вашим партнером. Якщо ви відчуваєте себе недооціненим, невпевненим або соромитеся, краще припинити стосунки на ранній стадії і витратити час на пошуки більш придатної пари.
    • «П'яні» побачення: ви відчуваєте зв'язок, тільки коли перебуваєте під впливом алкоголю.
    • Відмова від зобов'язань: іноді людям дуже важко брати на себе зобов'язання через свого минулого, наприклад неблагополучної сім'ї або проблем з довірою.
    • Відсутність невербального спілкування: нормально, якщо людина буде висловлювати свій інтерес до вас за допомогою мови тіла, будь то зоровий контакт або дотику. Якщо цього немає, можливо, він в вас не зацікавлений.
    • Ревнощі: якщо вашому партнерові не подобається, що ви приділяєте час інших важливих для вас речей - хобі, друзям, членам сім'ї.
    • Контролює поведінку: якщо ваш партнер говорить вам, що робити, думати або відчувати.
    • Нав'язування провини: людина звинувачує вас у своїх невдалих відносинах і / або не бажає сам відповідати за свої дії.
    • Відносини, побудовані лише на сексі: якщо весь час, що ви проводите разом, ви проводите виключно в ліжку.
    • Небажання бути наодинці: якщо ваш партнер не зацікавлений проводити час з вами наодинці (крім як в ліжку).

Частина 3 з 3: Зміцнення нових відносин

  1. 1 Знаходьте, чим зайнятися разом. Коли первісний романтичний флер у відносинах трохи спаде, вам обом потрібно бути готовими і далі проводити час разом і вкладатися у відносини. Обговоріть, ніж вам обом подобається займатися, і складіть план спільних розваг на регулярній основі, незважаючи на вашу з партнером зайнятість.
    • Дослідження показали, що емоційне збудження, яке відчувається в парі під час спільних занять чимось новим, підвищує фізичний потяг і зближує партнерів.
  2. 2 Постійно спілкуйтеся. Доброзичливе і щире спілкування відіграє величезну роль у відносинах. Ваша зв'язок лише посилюється, коли ви ділитеся своїми почуттями, думками, страхами і бажаннями один з одним.
  3. 3 Зміцнюйте довіру, потроху відкриваючи один одному свої вразливі сторони. Щоб побудувати довіру у відносинах, потрібен час. Для цього корисно, якщо ви не боїтеся показати партнеру свою слабкість, але не варто вивалювати на нього все відразу. Діліться один з одним своїми уразливими і переживаннями потроху. Згодом це дозволить вибудує глибокий зв'язок, засновану на довірі.
    • Наприклад, на ранній стадії відносин ви можете зізнатися, що не завжди жили в мирі зі своєю сестрою. Згодом можна розповісти докладніше, через що ви не ладнали. Однак не варто докладно перераховувати всі свої образи, коли ви тільки почали зустрічатися.
  4. 4 Зберігайте незалежність. У вас можуть виникнути складнощі з збереженням балансу між відносинами і самореалізацією, хоча останнім насправді дуже важливо для вашого особистого життя. Взаємна незалежність означає, що ви обидва продовжуєте рости як особистості і займатися тим, що ви любите. Це не тільки дозволить вам уникнути нездорових співзалежних відносин (коли самооцінка і самовідчуття одного партнера повністю залежать від іншого), але також може надавати стимулюючу дію і привносити відчуття новизни у ваші відносини, дозволяючи бачити один одного за улюбленою справою.
  5. 5 Не бійтеся конфліктів. З розвитком відносин розбіжності неминучі. Дуже важливо відчувати, що ви можете впевнено і не побоюючись наслідків висловлювати, що вас турбує. Грайте чесно, завжди вислуховуючи протилежну сторону, і прагнете знайти компроміс заради збереження ваших відносин.

Поради

  • Якщо ви вважаєте, що вам необхідна допомога психолога або психотерапевта для опрацювання ваших проблем у відносинах, але його послуги для вас занадто дорогі, розгляньте в якості альтернативи групову терапію. Така терапія може виявитися доступним і ефективним варіантом.