Як боротися зі слізними плямами у кішок і собак

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як боротися зі слізними плямами у кішок і собак - Суспільство
Як боротися зі слізними плямами у кішок і собак - Суспільство

Зміст

У багатьох кішок і собак нерідко з'являються слізні плями. Вони характеризуються утворенням червоно-коричневих кірочок навколо очей на морді і навіть на лапах. Повністю позбавитися від слізних плям досить важко, і їх негативний вплив на зовнішність тварин засмучує власників вихованців. Слізні плями також можуть призводити до подразнення шкіри, заподіювати тварині дискомфорт і навіть бути джерелом неприємного запаху.Щоб прибрати слізні плями, їх можна протерти водою або спеціальним засобом проти слізних плям. Щоб запобігти появі нових плям, необхідно внести зміни в спосіб життя вихованця, зокрема переглянути його харчування. З метою безпеки самого тваринного важливо використовувати тільки схвалені ветеринарами корми.

кроки

Метод 1 з 3: Як видалити вже наявні слізні плями

  1. 1 Протріть морду вихованця вологою серветкою. Якщо ви побачили свіжі слізні плями або сльозяться очі у вихованця, протріть їх вологою серветкою, змоченою простою водопровідною водою. Якщо діяти оперативно, невеликі слізні плями можна легко видалити.
    • Змочіть тканинну серветку водою, а потім дуже обережно протріть нею шерсть навколо очей вихованця. Немає необхідності використовувати мило, особливо в тому випадку, коли слізні плями зовсім свіжі.
    • Проте будьте дуже обережні, коли протираєте очі вихованця. Не можна допустити, щоб вода або сама серветка потрапила в око, так як це може викликати роздратування.
  2. 2 Проконсультуйтеся з ветеринаром щодо спеціальних засобів для видалення слізних плям. Для видалення застарілих слізних плям можна застосовувати спеціальні засоби. Незважаючи на те, що самі по собі слізні плями необов'язково є причиною для хвилювання за здоров'я вихованця, вони можуть виглядати досить непривабливо. У деяких випадках утворюються при цьому скоринки здатні викликати подразнення очей у кішок і собак. Але перш ніж купувати в зоомагазині або через інтернет якесь засіб проти слізних плям, обов'язково слід проконсультуватися з ветеринаром.
    • Натуральні засоби на основі трав можуть виявитися для вихованця безпечніше більш їдких хімічних продуктів. Однак етикетки часом здатні ввести вас в оману, і позиціонується як «натуральний» продукт може містити чимало синтетичних хімікатів. Саме тому важливо проконсультуватися з ветеринаром.
    • Швидше за все, для засобу проти слізних плям вам не знадобиться рецепта від ветеринара. Проте ветеринар може порекомендувати вам придбати якусь конкретну засіб. Можливо, такий засіб вам навіть відразу продадуть у ветеринарній аптеці при ветклініці.
    • Не всі засоби проти слізних плям, що продаються без рецепта, безпечні для всіх собак. Особливо від побічних ефектів таких засобів можуть страждати собаки дрібних порід.
    • Уважно разом з ветеринаром ознайомтеся з інструкцією до конкретного препарату, зокрема якщо у вашого вихованця є які-небудь проблеми зі здоров'ям, які можуть вплинути на відповідний спосіб застосування препарату.
  3. 3 Порівняйте рекомендовані засоби проти слізних плям. Обов'язково почитайте відгуки на розглянуті вами продукти проти слізних плям. Ці відгуки можна знайти в інтернеті. Просто введіть найменування різних препаратів в пошукову систему. Не всі вони можуть виявитися офіційно схваленими Міністерством охорони здоров'я і включеними в список засобів ветеринарного застосування, наприклад, через погану репутацію, побічних ефектів у вигляді роздратування очей і інших пов'язаних із застосуванням препарату проблем зі здоров'ям у кішок і собак.
    • З метою найбільшої безпеки здійснюйте пошук і порівняння тільки тих препаратів, які вам рекомендував ветеринар.
  4. 4 Обговоріть з ветеринаром питання застосування антибіотиків. Слізні плями у собак часом є результатом надмірного утворення молекул порфірину. Це можна виправити застосуванням антибіотиків. Якщо ваша собака схильна до сильного утворення слізних плям, проконсультуйтеся з ветеринаром щодо того, чи допоможуть у вашому випадку антибіотики. Не вибирайте препарати для лікування собаки без ветеринарного контролю.
    • Багато антибіотики відпускаються тільки за рецептом від ветеринара. При цьому ветеринар не може призначити тварині антибіотик без попереднього проведення огляду.
    • Пам'ятайте про те, що чіткого взаємозв'язку між застосуванням антибіотиків і скороченням слізних плям не виявлено, але деякі люди заявляють про успішне застосування таких засобів, як доксициклін, метронідазол і енрофлоксацин.
    • Якщо ветеринар запропонує вам використовувати один з таких препаратів, застосовуйте його тільки відповідно до вказівок ветеринара. При вдалому збігу обставин це допоможе позбавити собаку від слізних плям. Проте, якщо лікування антибіотиками виявиться безуспішним, вам буде потрібно звернутися до інших методів.
  5. 5 Попросіть грумера або ветеринара прибрати слізні плями у вихованця. Якщо слізні плями дуже великі і через них утворилася скоринка, можна поцікавитися в ветклініці, чи зможуть там їх видалити. Можливо, в клініці знайдеться технічний персонал, здатний прибрати слізні плями у вашого вихованця. Також можна відвезти собаку або кішку до грумера і попросити його видалити слізні плями.
    • На додаток до видалення вже наявних слізних плям попросіть грумера або технічний персонал ветклініки підстригти волосся навколо очей вихованця в тій зоні, де схильні утворюватися скоринки.

Метод 2 з 3: Як запобігти появі нових слізних плям

  1. 1 Змініть миски для корму та води. Пластикові миски можуть викликати подразнення очей у вихованця через найдрібніших тріщин, в яких накопичуються бактерії. Якщо ви використовуєте пластикові миски, спробуйте замінити їх на скляні, сталеві або керамічні. Ця невелика хитрість може привести до зменшення слізних плям у вашої кішки або собаки.
  2. 2 Використовуйте бутильовану воду. Високий вміст мінералів у водопровідній воді деколи може викликати роздратування у кішок і собак, що приводить до утворення слізних плям. Якщо ваш вихованець схильний до появи слізних плям, спробуйте почати поїти його бутильованої водою, а не водопровідної. Це може справити позитивний вплив на слізні плями у вихованця.
    • Якщо ж у вас є фільтр для води (наприклад, Brita або інший), можна використовувати фільтровану воду.
  3. 3 Регулярно підстригайте довгошерстих собак. Довгошерсті собаки особливо схильні до утворення слізних плям, так як їх довга шерсть часто дратує їх же очі. Довге волосся на морді легко можуть потрапляти в очі, викликаючи роздратування і сльозотеча. Регулярні стрижки дозволять впоратися з цією проблемою, тому не забувайте регулярно відвідувати грумера.
    • Якщо ви не проходили спеціалізовану підготовку в області грумінг тварин, не рекомендується підстригати шерсть на морді самостійно. Коли проводиться стрижка навколо очей собаки, дуже легко випадково поранити її морду або очі. Тому обов'язково звертайтеся до професіоналів.
  4. 4 Обговоріть з ветеринаром якість корму. Незважаючи на те, що немає явного зв'язку між харчуванням і слізними плямами, високоякісні корми здатні допомогти запобігти багато проблем зі здоров'ям вихованця в цілому. Якщо в боротьбі зі слізними плямами вам не допомогли інші методи, обговоріть з ветеринаром поточний харчування вашого вихованця. Він може порекомендувати вам змінити тип корму (наприклад, переключитися з консервів на сухий корм) або випробувати більш поживні марки кормів для кішок або собак.
    • Виробляти зміну корму зазвичай слід поступово, щоб уникнути роздратування шлунка. Обговоріть з ветеринаром питання того, наскільки повільно необхідно вводити новий корм, щоб уникнути порушення травлення.

Метод 3 з 3: Як піклуватися про безпеку вихованця

  1. 1 Переконайтеся в тому, що слізні плями не є наслідком якого-небудь захворювання. Зазвичай слізні плями є лише косметичною проблемою, а не чимось серйозним. Проте надмірне сльозотеча може вказувати на цілий ряд проблем зі здоров'ям. Якщо сльозотеча у вихованця здається вам рясним, запишіться на прийом до ветеринара, щоб він провів огляд тварини.
    • До появи слізних плям у кішок можуть призводити захворювання очей, блокада слізних проток, алергія і бактеріальні інфекції.
    • У собак слізні плями можуть бути наслідком очних і вушних інфекцій, врослих вій і аномально вузьких слізних проток.
  2. 2 Уникайте застосування нерекомендовані препаратів. Деякі засоби для видалення слізних плям (особливо не включені МОЗ до офіційного реєстру ветеринарних засобів) потенційно можуть бути джерелами додаткових проблем. Саме тому важливо обговорити застосування засобів проти слізних плям з ветеринаром. Наприклад, не рекомендується застосовувати харчові добавки:
    • Angels 'Eyes;
    • Angels 'Eyes Plus;
    • Angels 'Eyes Natural;
    • NOMOR-I-STAIN;
    • Health Glow.
  3. 3 Будьте дуже обережні при очищенні зон навколо очей вихованця. Непогано буде мати помічника, який підтримає вихованця, поки ви очищаєте йому очі, особливо із застосуванням будь-якого засобу для видалення слізних плям. Вони призначені виключно для зовнішнього використання, тому не повинні потрапляти вашому вихованцеві в очі. Працюйте максимально неквапливо, наскільки це можливо, і тримайте аплікатор подалі від очей тварини.
    • Якщо засіб випадково потрапить вихованцеві в очі, зателефонуйте ветеринара, щоб проконсультуватися щодо подальших дій.
  4. 4 Не використовуйте неперевірені методи боротьби зі слізними плямами. Існує досить багато неперевірених методів видалення слізних плям у тварин. Люди нерідко заявляють про те, що такі підручні засоби, як певні трави або засоби для зняття макіяжу дозволяють боротися зі слізними плямами. Найчастіше у продажу можна знайти харчові добавки, які, як заявляється, повинні допомагати проти слізних плям. Проте вже доведена неефективність таких методів, крім того, вони навіть можуть негативно позначитися на здоров'ї вашого вихованця.