Як читати проповідь в церкві

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Шок для православных. Проповедь не в бровь, а в глаз! (Прот. Андрей Ткачёв) / Shock for the Orthodox
Відеоролик: Шок для православных. Проповедь не в бровь, а в глаз! (Прот. Андрей Ткачёв) / Shock for the Orthodox

Зміст

Отже, ви хочете прочитати проповідь групі людей, але не знаєте, з чого почати? Ці кроки допоможуть вам впоратися.

кроки

  1. 1 Старанніше моліться. Немає нічого кращого спілкування з Богом, щоб дізнатися, що хоче почути аудиторія або що їм потрібно в житті. Краще, якщо ви попросите Бога про напутствии, а не просто будете говорити на будь-яку тему і про все відразу. Будь це п'ятихвилинна проповідь або проповідь, яка триватиме більше години, вам необхідна певна тема (якщо тільки Святий Дух не буде вести вас в іншому напрямку).
  2. 2 Коли ви вирішили, якою буде ваша тема, зробіть невеликі замітки і посилання, які вам захочеться процитувати на вашій проповіді. Дуже можуть стати в нагоді листочки-стікери, особливо якщо у вас є звичка нервувати і губитися на сцені. Ви можете використовувати для підготовки видання Біблії з перехресними посиланнями.
  3. 3 Коли ви закінчите підготовку проповіді, перечитайте її багато разів. Перевіряйте і перевіряйте ще, чи дотримуєтеся ви теми, і чи підходять біблійні вірші вашим тез.
  4. 4 Тренуйтеся. Це не означає, що ви повинні зазубрити мова, яку ви підготували, але тренуйтеся, так щоб ви знали, що вам потрібно робити. Якщо є можливість, використовуйте дзеркало і стежте за своїми жестами, діями, мімікою і слухайте модуляції вашого голосу. Це дуже важливі моменти, які потрібно враховувати в своїй проповіді.
  5. 5 Переконайтеся, що у вас достатньо прикладів, щоб підтримувати інтерес і увагу аудиторії. Приклади повинні ставитися до обраної вами темі. Додайте трохи гумору, заздалегідь підбирайте історії замість того, щоб ділитися особистим досвідом або придумувати ситуативні жарти на сцені.
  6. 6 Коли ви будете готові виходити на сцену, помоліться ще раз. Коротка молитва перед виступом вкрай важлива - як Господь скористається вами, так прихід отримає те, що йому потрібно.

Будьте впевненим в собі. Не важливо наскільки ви нервуєте, ви будете виглядати і говорити як досвідчена людина. Будьте рішучим, будьте впевненим в тому, що ви говорите. У Біблії Сатана прагнув вселяти страх, який викликає нерішучість, спокуса, заподіює шкоду і великі проблеми (немає, він не може вбити душу) - він бродить ніби «ричить лев, шукаючи, кого поглинути» - це збиває з шляху і веде до занапащене життя . Не дайте збентеження, страху і сором'язливості перешкодити вашим спробам досягти успіху. Дрібні і навіть великі труднощі можна перебороти. Ви можете у всьому домогтися успіху.


  1. 1 Почніть з короткого представлення. Не робіть вступну частину занадто великий. Це може здатися нудним. Так само ви можете помолитися, поки перебуваєте на сцені.
  2. 2 Ви можете також почати церемонію, прочитавши вірш з Біблії або розповівши коротку історію або жарт (хорошу, з несподіваним поворотом) і перейти до основної теми. Тут теж не займайте занадто багато часу. Ваша мета не змусити людей сміятися, а змусити їх думати, поки вони сміються.
  3. 3 Будьте щирим: хоча ніхто з нас не ідеальний, пам'ятайте, що, незважаючи на недоліки, ми повинні приймати один одного. Не будьте зарозумілим або грубим, читаючи біблійні вірші як натхнення. Чи не засуджуйте і не піддавайтеся гордині. Це значно знизить ваш авторитет. Благословляючи, визнайте, що ви не суддя і не остання інстанція. Ви можете бути одним з найбільш благочестивих людей тут, але людям не подобається, коли ви про це станете говорити. Говоріть простіше, будьте скромним.
  4. 4 У той час як ви робите посилання на Біблію, переконайтеся, що ви говорите і щось від себе. Просто цитувати або читати вірші не допоможе розумінню.
  5. 5 Рухайтеся! Не потрібно стояти нерухомо і читати проповідь. Рухайтеся по сцені (але не надто багато). Вивіряти свої рухи. Використовуйте голосові модуляції. Такі мови повинні бути спонтанними і не повинні здаватися грою або заготовленої промовою.
  6. 6 . Погляд! Не важливо, виступаєте ви в перший або вдруге, ви повинні слідкувати на аудиторію, коли говорите. Ви ж не читаєте проповідь стін або повітрю! Дотримуйтесь ненав'язливий зоровий контакт з аудиторією, не дивіться занадто пильно, дивіться на волосся, лоб або поверх голови. Час від часу посміхайтеся.
  7. 7 Слідкуйте за часом! Якщо вам виділено певну кількість часу на проповідь, переконайтеся, що ваша мова закінчиться як мінімум за 3-5 хвилин до призначеного часу. Не зупиняйтеся занадто рано або занадто пізно. Постійно звіряйтеся з годинником. Якщо у вас маленький і обмежений ліміт часу, не розповідайте надто довгі історії.
  8. 8 Дотримуйтеся теми і фактів. Те, що ви говорите, повинно бути натхненням від Святого духа, а не інтелектуальної лекцією або лепетом. Якщо ви в чомусь не впевнені, не кажіть про це. Намагайтеся не фантазувати і не давайте волі уяві, коли ви говорите. Намагайтеся бути щирим. Справжнім. Уникайте сленгових слів, але і не говорите занадто сухою мовою. Ваш одяг теж повинна бути відповідною. Ви будете виглядати безглуздо, якщо ви будете стояти на сцені, одягнений в футболку і сині джинси або шорти - не всі зрозуміють і оцінять.
  9. 9 Останнє в списку, але не останнє за значенням, - прославляйте Бога. Ви стоїте тут, щоб прославляти Ісуса. Зробіть це за мету, своїм пріоритетом. Не важливо, дізнаються вас люди чи ні, але вони повинні пізнати Ісуса. Тренуйтеся, коли у вас буде проповідь. Якщо ви говорите «не говоріть неправди», ви повинні знати, що ви говорите чесно. Доведіть свою хорошу репутацію серед віруючих. Це дасть вам більше поваги і уваги. Але основна честь все одно дістається тільки Богу.

Поради

  • Не кажіть занадто багато про себе.
  • У той час як ви говорите, ви можете поділитися своїм власним і належать до теми досвідом.
  • Не повторюйте занадто часто пропозиції, у вас повинна бути чітко представлена ​​тема.
  • Будьте ввічливим, але рішучим.
  • Підтримуйте людей і в молитві, і в житті.
  • Моліться за душі. Моліться за тих, хто знаходиться в тяжкому становищі, за людей, у яких виникли життєві труднощі. Моліться Богу за стражденних і потребуючих.
  • Під час проповіді враховуйте і свою аудиторію. Вам не захочеться занадто довго міркувати про інститут шлюбу з групою діточок.
  • Спробуйте згладити розбіжності між двома людьми або двома групами людей. Виступайте як парного неупередженого посередника.
  • Ваша проповідь має вкладатися в рамки відведеного вам часу.

попередження

  • Не перевищуйте ліміт часу.
  • Якщо ви в чомусь не впевнені, не кажіть про це.
  • Не опускайте голову і не говорите з підлогою або зі своїм взуттям. Ніколи не замовкає в середині проповіді.
  • Ніколи не називайте особистих даних і імен, коли читаєте проповідь.
  • Не давайте дияволу те, що йому потрібно.«Будьте тверезі, пильнуйте, бо противник ваш диявол ходить, як ричить лев, шукаючи, кого поглинути» (1 Петро 5: 8) - ми вже перемогли і нам потрібно йти за Господом, який буде давати нам сили.
  • Обговоріть ваші страхи і думки з кимось, кому ви можете довіряти, і ви позбудетеся від деяких сумнівів. Якщо ви озвучите свої сумніви, вони тут же втратять свою силу!

Що вам знадобиться

  • Біблія
  • Листочки-стікіри
  • реакція спостерігачів
  • Видання Біблії з перехресними посиланнями (за бажанням)