Як домогтися гладкої рівної шкіри

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 20 Травень 2024
Anonim
Як домогтися гладкої рівної шкіри - Суспільство
Як домогтися гладкої рівної шкіри - Суспільство

Зміст

Стрес, харчування, спосіб життя - всі ці фактори впливають на стан шкіри. З нинішнім величезною кількістю різноманітних продуктів для догляду за шкірою дуже важко визначитися, який саме продукт вам підійде. Проте, є більш прості способи догляду за шкірою: багато людей використовують тверде мило і теплу воду, щоб очистити шкіру, проте варто пам'ятати, що завжди є більш ефективні способи догляду.

кроки

Частина 1 з 3: Регулярно доглядайте за шкірою

  1. 1 Ретельно мийте руки. Якщо ви не будете цього робити, то бактерії і жир з рук можуть проникнути в пори і спровокувати запалення. Це може здатися занадто простим завданням, проте люди часто нехтують гігієною. Подумайте про те, скільки предметів ви чіпали протягом дня і як часто торкалися до лиця. Яку б чистку особи ви не робили, завжди попередньо мийте руки.
    • Мийте руки з милом в теплій воді протягом 20 секунд.
    • Зніміть будь-які прикраси з пальців або рук, щоб мило не потрапило всередину.
    • Не забувайте мити руки між пальцями і під нігтями.
    • Підсушіть руки рушником або нехай вони висохнуть самі по собі, але не тріть дуже старанно рушником, так як можете пошкодити шкіру.
  2. 2 Очищайте шкіру з відповідним засобом. Кінчиками пальців нанесіть засіб на шкіру круговими рухами. Сполосніть обличчя водою або за допомогою спонжа.
    • Існує безліч різних засобів для вмивання. Деякі засоби м'яко впливають на шкіру, в той час як інші містять маленькі частинки для легкого пілінгу.
    • Якщо ваша шкіра схильна до появи вугрів, вибирайте некомедогенние кошти. Вони, як правило, ніжно очищають шкіру і не забивають пори. Перевага в тому, що засіб не залишиться в порах і не засмітить їх.
    • Не використовуйте мило. Мило має лужну pH і позбавляє шкіру її природної кислотності, роблячи вразливою до бактерій і зневоднення. Також до цього ставиться і більшість пінних засобів, особливо Cetaphil, через вміст лаурелсульфат натрію.
    • Не використовуйте засоби, які стягують вашу шкіру. Вмивайтеся теплою водою, але не гарячою. Різкі перепади температур розширюють капіляри.
  3. 3 Після вмивання використовуйте тонік для обличчя, оскільки він запобігає будь-які інфекції або повторне потрапляння бактерій. Візьміть ватний диск, змочений тоніком, і протріть ним особа, видаляючи будь-які залишки засобу для чищення.
    • Після вмивання, ваша шкіра позбавляється важливих властивостей, які надають їй еластичність і сяйво. Використання тоніка повертає все в норму.
    • Вибирайте тонік на водяній основі. Вони містять антиоксиданти без будь-яких хімічних елементів, які шкодять вашій шкірі.
    • Уникайте тоніків на спиртовій основі. Вони, як правило, містять в'яжучі речовини, які подразнюють шкіру і заважають її відновленню.
    • Уникайте тоніків з ароматами. Вони нічого не дають, крім запаху на обличчі. Крім того, як і при використанні одеколону або духів, люди ризикують отримати алергічну реакцію. Якщо у вас є алергія, то такий тонік може викликати роздратування або навіть пошкодити шкіру.
  4. 4 Нанесіть зволожуючий крем. Тільки якщо у вас жирна або схильна появи прищів шкіра, вам варто використовувати крему без вмісту масел. У денний крем обов'язково має бути захист SPF 15 або 30. Не потрібно використовувати крем з SPF на ніч. Нічні крему повинні бути інтенсивно зволожуючими або відповідати потребам вашої шкіри.
    • Використовуйте зволожуючий крем 2 рази в день: вранці після вмивання і ввечері перед сном.
    • Використовуйте зволожуючі засоби без вмісту масел. Ваша шкіра і так виробляє достатню кількість природного шкірного сала. Будь-яке додаткове кількості масла можу привести до проблем зі шкірою.
    • Спробуйте зволожуючі засоби з маслом жожоба, який близький за консистенцією до вашого природного шкірного сала. Воно так само допомагає боротися з акне і загоює рубці.
  5. 5 Чи не пересушуйте вашу шкіру. Не бійтеся шкірного сала. Воно вбереже вашу шкіру від зморшок. Немає сенсу висужівать його, так як воно природним чином захищає ваші пори від потрапляння бруду. Коли ви висушуєте шкірне сало, разом з ним ви висушуєте і вологу. Ваша шкіра буде змушена виробляти більше сала і у нього не буде можливості вийти назовні через скупчення зневоднених жирних клітин шкіри на поверхні.
    • Якщо у вас дуже жирна шкіра, схильна до запалень, вам потрібно буде зробити деякі аналізи, тому краще буде звернутися до дерматолога.
    • Якщо у вас дуже суха шкіра, то вам знадобитися наносити сироватку після тоніка перед зволожуючим кремом, а також проконсультуватися з дерматологом
    • Великою проблемою є жирний блиск на обличчі, для видалення якого ви можете купити матирующие серветки і промокнути особливо жирні ділянки шкіри. Чи не протирайте ними особа, а тільки промокніть.
  6. 6 Відлущує шкіру від одного до трьох разів на тиждень. Ви можете зробити це кількома способами, тому вибирайте найбільш підходящі для вашої шкіри. Одним людям досить легкого відлущування, в той час як іншим знадобиться більш грубий пілінг. Робіть пілінг після того, як очистили шкіру обличчя.
    • Використовуйте скраб. Виберете ніжний скраб (краще кремоподібний з круглими часточками, замість зубчастих), який не стягує вашу шкіру.
    • Відлущує шкіру після того як вмилися і протерли обличчя тоніком.
    • Будьте обережні і не перестарайтеся, щоб не пошкодити шкіру. Якщо ви будете терти шкіру занадто старанно, мікрочастинки можуть пошкодити пори. Найкраще м'яко відлущує, особливо в чутливих ділянках, таких як шкіра навколо очей.

Частина 2 з 3: Правильне харчування

  1. 1 Додайте в свій раціон темні і яскраві овочі, такі як брокколі, шпинат і листя салату, щоб очистити організм зсередини. Майте на увазі, чим яскравіший овоч, тим він корисніший для вашої шкіри.
    • У більшості яскравих овочів містяться антиоксиданти, які борються з ознаками старіння. Постійно споживання продуктів з вмістом антиоксидантів допоможе боротися із запаленнями і зморшками, захищаючи шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів.
    • Ваша шкіра буде здоровою, якщо ви вживаєте корисні овочі. Овочі набувають яскравий колір через спеціальних антиоксидантів (каротиноїдів). Їжте такі овочі як: перець, помідори та моркву, щоб ваш організм засвоював каротиноїди, які роблять шкіру сяючою.
  2. 2 Не забувайте вживати фрукти. Багато фрукти містять вітаміни і антиоксиданти, необхідні для підтримки здоров'я вашої шкіри. Ви так само можете робити різні коктейлі з фруктів, щоб отримати користь під час перекусу. Є безліч фруктів, які варто вживати. Ось кілька найбільш корисних для здоров'я шкіри:
    • Ягоди.
    • Папайя.
    • Авокадо.
    • Банани.
    • Намагайтеся вживати п'ять порцій яскравих фруктів щодня. Це гарантує вам регулярну дозу антиоксидантів необхідних для вашого організму.
    • Переконайтеся, що отримуєте достатню кількість вітаміну С. Він не тільки бореться з застудою, але і має важливе значення в синтезі колагену, життєво необхідного для здоров'я шкіри.
  3. 3 Слідкуйте за рівнем цукру в крові. Занадто велика кількість цукру в вашому раціоні збільшує кількість інсуліну, що призводить до зростання клітин, що засмічують пори. Боріться з проблемною шкірою шляхом зменшення споживання цукру.
    • Зробіть ваш раціон збалансованим. Харчуватися потроху всіма групами харчових продуктів не тільки корисно для вашої шкіри, але і для всього способу життя в цілому.
    • Їжте частіше, але невеликими порціями. Замість того щоб їсти тричі на день великими порціями, харчуйтеся невеликими порціями з інтервалом 2,3 - 3 години, що допоможе тримати ваш рівень цукру в нормі.
    • Утримайтеся від молочних продуктів.Є твердження, що тестостерон, що міститься в молоці, стимулює вироблення шкірного сала, роблячи вашу шкіру більш жирної, забиваючи пори. Можливо це не завдає шкоди всім людям, проте варто спробувати відмовитися від молочних продуктів на тиждень чи два, щоб поспостерігати за результатами. Однак будьте обережні. Проконсультуйтеся з лікарем, щоб дізнатися з яких продуктів ви можете продовжувати отримувати вітамін D і кальцій.
  4. 4 Пийте більше води. Зневоднення є причиною проблем зі шкірою. Через це ваша шкіра втрачає свою еластичність, стає сухою, а ваш організм працює не в повну силу.
    • Вода виводить токсини з вашого організму. Існує незначний ризик природного виведення токсинів. Плюс в тому, що не тільки ваша шкіра отримує користь від води.
    • Вода збільшує приплив крові. Здорова кровоносна система має на увазі плавне і правильне переміщення по вашому організму поживних речовин і відходів життєдіяльності. Хороший приплив крові забезпечить вашій шкірі здоровий вигляд.
    • Додаткова кількість води сприяє природному синтезу важливих хімічних речовин та інших біологічних сполук, в яких потребує ваша шкіра. Це справжнє диво природи, здатне надати вашій шкірі додаткову допомогу, створюючи таке з'єднання як вітамін D.

Частина 3 з 3: Проконсультуйтеся з дерматологом

  1. 1 Проконсультуйтеся з досвідченим і кваліфікованим дерматологом. Основна причина звернення до дерматолога полягає в тому, щоб він допоміг підібрати продукти, що відповідають вашому типу і потребам шкіри.
    • Вивчіть можливих дерматологів, перш ніж йти на прийом. Читайте відгуки та статті про лікарів, переконайтеся, що вони кваліфіковані та зможуть допомогти вам у вирішенні даної проблеми.
    • Професіонал допоможе вам вирішити проблеми зі шкірою, які ви не зможете вирішити в домашніх умовах.
    • Звертайтеся до професіонала в останню чергу. Спробуйте використовувати домашні засоби по догляду за шкірою, змініть раціон харчування і поспостерігайте за стан шкіри протягом двох місяців. Якщо нічого не допомагає, зверніться за допомогою до професіонала.
  2. 2 Поговоріть з професіоналом на тему видалення акне (шрамів). Видалення шрамів може бути пріоритетом для тих, хто хоче очистити шкіру. Ці процедури можуть бути дорогими, тому зверніться до місцевих фахівців і знайдіть найбільш підходящу для вас ціну.
    • Це найбільш швидкий спосіб позбутися від недосконалостей шкіри. Ви можете зробити це самостійно вдома за допомогою відбілюючих кремів або жорстких щіток.
    • Спробуйте зробити процедуру мікродермабразії або дермабразії, щоб видалити верхні шари пошкодженої шкіри.
    • Процедура видалення шрамів також допоможе позбутися від пігментації.
  3. 3 Усуньте хронічні проблеми зі шкірою, щоб вони вас більше не турбували. Якщо ви страждаєте від акне або інших проблем зі шкірою, дерматолог може порадити ідеальний продукт (ти) або процедури, щоб повернути їй здоровий вигляд.
    • Дерматолог допоможе вам краще дізнатися вашу шкіру, чому вона така і з якої причини ви не можете позбутися від проблем або сприяєте виникнення нових.
    • Навіть якщо у вас немає проблем зі шкірою, але ви помітили щось дивне, чого не повинно бути, проконсультуйтеся з дерматологом, щоб дізнатися причину того, що відбувається.

Поради

  • Умивайте особа після занять спортом або фізичних вправ. Також вмивайтеся перед заняттями, якщо на обличчі був макіяж.
  • Випивайте по крайней мере 1,92 літра води в день, щоб підтримувати рівень вологи в організмі.
  • Для додаткової гігієни використовуйте маску для обличчя. Наносите її після вмивання, щоб відкрити пори і видалити омертвілі клітини шкіри. Найкраще підійде маска з отшелушивающими частинками.
  • Добре розтушовуйте макіяж, щоб він виглядав більш природно.
  • Частіше міняйте наволочки, так як це допоможе зменшити роздратування шкіри.
  • Виключіть або зменшіть споживання кофеїну, оскільки він є сечогінним і може зневоднювати організм.
  • Використовуйте окремий рушник для обличчя і не витирайте обличчя рушником для тіла, щоб не розносити мікроби.

попередження

  • Відлущування - це відмінний спосіб очистити пори і організм від омертвілої шкіри, але ніколи НЕ відлущує занадто багато. Ви можете пошкодити ніжну чутливу шкіру. Бальзам для губ може стати помічником при наявності сухої шкіри під очима.
  • Зверніться до дерматолога або естетику, якщо у вас серйозні проблеми зі шкірою.