Як долити рідину в бачок омивача лобового скла

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Разморозить Жидкость (Лёд) в Бачке Омывателя. Разные Способы
Відеоролик: Как Разморозить Жидкость (Лёд) в Бачке Омывателя. Разные Способы

Зміст

1 Знайдіть під капотом бачок склоомивача. Він може розташовуватися в різних місцях в залежності від марки автомобіля, його моделі та року випуску. Зазвичай бачок кріпиться скраю моторного відсіку, часто неподалік від вітрового скла і моторного щита.
  • Бачок склоомивача нерідко маркується зображенням вітрового скла зі склоочисниками (так званими двірниками).
  • Якщо у вас не виходить знайти бачок склоомивача, зверніться до керівництва користувача свого автомобіля.
  • 2 Зверніть увагу на мітки низького і повного рівня наповнення бачка на його боці. У більшості випадків бачки склоомивача виготовляють з напівпрозорого пластика і маркують знаками, що позначають ступінь його наповнення. Перш ніж додавати рідину в бачок, переконайтеся в тому, що її рівень дійсно низький.
    • Якщо бачок повний, але на вітрове скло не подається вода, це може бути пов'язано з тим, що забилися форсунки омивача.
    • Якщо машина попереджає вас про низький рівень рідини склоомивача, але насправді бачок повний, проблема може полягати в поломці датчика, який контролює рівень рідини.
  • 3 Відкрутіть кришку бачка і відкладіть її в сторону. Проверните кришку бачка склоомивача проти годинникової стрілки і зніміть. Відкладіть її куди-небудь в безпечне місце. Ні в якому разі на кладіть її на землю або в інше брудне місце, щоб ніякої сміття не міг випадково потрапити в рідину склоомивача, коли ви повернете кришку на своє місце.
    • Бруд і сміття в бачку склоомивача можуть привести до засмічення форсунок, які розпилюють рідину на скло.
    • Переконайтеся в тому, що кришка бачка не пошкоджена. Якщо кришку неможливо нормально закрутити назад, то її слід замінити.
  • Частина 2 з 3: Як наповнити бачок склоомивача

    1. 1 Долийте в бачок рідину до верхньої позначки. Скористайтеся лійкою або спеціальним носиком на ємності з рідиною, щоб залити стеклоомиватель в бачок до повної позначки. Витріть можливі бризки паперовими рушниками або ганчіркою.
      • Рідина буде проглядатися через стінки бачка, так що ви зрозумієте, коли він виявиться повним.
    2. 2 Чи не переповнюйте бачок склоомивача. Так як рідина склоомивача може розширюватися при нагріванні, важливо не переповнювати бачок. Коли рідина нагрівається через високу температуру двигуна під капотом, що утворюється тиск в переповненому бачку може привести до того, що він трісне і почне підтікати.
      • Використовуйте спринцовку, щоб відкачати надлишки рідини з бачка, якщо ви налили занадто багато.
    3. 3 Поверніть кришку бачка на своє місце. Коли бачок склоомивача буде наповнений, заберіть кришку звідти, куди ви її поклали. Протріть її ганчіркою або паперовими рушниками, щоб на ній точно не залишилося жодної прилип бруду або сміття.
      • Проверните кришку за годинниковою стрілкою, щоб зафіксувати на бачку.
      • Якщо кришка пошкоджена, купити їй заміну можна буде в магазині автозапчастин.
    4. 4 Заведіть машину і перевірте роботу форсунок склоомивача. Сядьте за кермо і вставте в машину ключ запалювання. Заведіть двигун і розпорошите рідина омивача на вітрове скло, як робите це зазвичай, щоб переконатися в належній роботі системи омивання скла.
      • У більшості випадків розпилення рідини активується натисканням важеля управління роботою склоочисників або на себе, або від себе.
      • Якщо ви не впевнені в тому, як активувати розпилення рідини склоомивача в вашому автомобілі, зверніться до керівництва користувача.

    Частина 3 з 3: Як вибрати рідина для склоомивача і підготуватися до її додаванню в бачок

    1. 1 Виберіть відповідний тип рідини склоомивача. Щоб система склоомивача працювала ефективно, не заливайте в неї просту воду. Спеціальна рідина для склоомивача не залишає після себе патьоків, а в разі зимового варіанту рідини, ще й не замерзає при низьких температурах.Якщо погодні умови такі, що температура часто опускається нижче нуля, необхідно використовувати саме зимовий варіант рідини для омивання скла.
      • Зимова рідина може сприяти видаленню з вітрового скла тонкого шару криги, який нерідко утворюється вранці в холодну міжсезоння.
      • У деяких рідинах також містяться хімічні компоненти, що забезпечують відштовхування води від поверхні скла, що покращує видимість під час дощу.
    2. 2 Якщо ви використовуєте концентрат для миття скла, належним чином розведіть його водою. Концентровану рідину для склоомивача потрібно розвести водою, перш ніж додавати в бачок. Як і антифриз, концентрат для омивання скла зазвичай розбавляється водою в співвідношенні один до одного.
      • Співвідношення один до одного означає, що ви будете використовувати воду і концентрат в рівному обсязі.
      • Проте, обов'язково дотримуйтесь конкретним інструкцій на ємності з концентратом.
    3. 3 Виклик машину на рівному майданчику. Щоб точно визначити, що залишився рівень рідини в бачку склоомивача і знати, скільки в нього слід додати, важливо забезпечити рівне становище бачка. Для цього припаркуйте автомобіль на рівній горизонтальній площадці.
      • Парковка під ухилом (наприклад, на схилі пагорба) утруднить точно відображає залишковий кількості рідини.
    4. 4 Відкрийте капот. Щоб відкрити капот, знайдіть важіль відкривання капота під панеллю приладів поруч з дверима водія. Він нерідко маркується зображенням автомобіля з відкритим капотом. Потягніть важіль на себе, щоб звільнити засувки капота. Потім вийдіть з машини і відкрийте запобіжний крюк кришки капота спереду.
      • Щоб відкрити запобіжний крюк, натисніть на важіль, розташований спереду під капотом або за радіаторної гратами.
      • Якщо ви не знаєте, де знаходиться важіль, зверніться до керівництва користувача свого автомобіля.