Як ганяти кінь на корді

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Гей, соколи!
Відеоролик: Гей, соколи!

Зміст

1 Відведіть кінь в манеж або в обгороджений загін. В цілому для роботи з конем вам буде потрібно коло площею близько 14-15 квадратних метрів. Цього буде достатньо для бігу риссю, але при цьому така обмежена площа позбавить кінь почуття свободи і бажання втекти.
  • Якщо у вас немає круглого манежу, спробуйте викласти по колу тюки з сіном.
  • 2 Якщо хочете захистити ноги коня від травм, обмотайте їх спеціальними бинтами або надіньте на них ногавки. Лонжірованіе дає коня фізичне навантаження. Щоб захистити тварину від травм, можна обмотати її п'ясті і плесна спеціальними атлетичними бинтами або надіти ногавки. При використанні бинтів починайте обмотувати ноги бинтом зверху безпосередньо під зап'ястним або заплюсневий суглобами, поступово спускайтеся вниз до путового суглобу (бинтуйте його лише на ⅔, щоб не сковувати рухи), а потім знову повертайтеся вгору. Пов'язка повинна бути щільною, але не дуже тугий. Коли підніметеся від путового суглоба назад вгору, закріпіть бинт липучкою.
    • Бинти допомагають захистити п'ясті і плесна коні від травм в тому випадку, якщо вона спіткнеться під час роботи на корду. Також вони дозволяють запобігти травми, що виникають із-за неправильної ходи, до чого схильні молоді коні.
    • При бажанні замість бинтів можна використовувати спортивні ногавки.
  • 3 Одягніть на коня кавессон, якщо він у вас є. Кавессон - це спеціальний тип недоуздка, що дозволяє контролювати кінь на корду, не завдаючи їй дискомфорт. Одягти кавессон необхідно досить щільно, щоб він не ковзав на голові тварини. Крім того, він повинен розташовуватися вище м'яких і чутливих зон носа, щоб кінь могла нормально дихати.
    • Знайти кавессон і корду до нього можна в спеціалізованому магазині кінного спорядження.

    Порада: якщо на коні є вуздечка, кавессон можна надіти поверх неї.


  • 4 Пристебніть корду до центральному кільцю кавессона. Корда є спеціальний довгий привід, пристібається до кавессону.Зазвичай корду виготовляється з легких тканих матеріалів для спрощення роботи з нею. Ви будете використовувати корду для того, щоб ганяти кінь з широкого кола, тому вона повинна бути досить довгою і дозволяти коні доходити до огорожі вашого манежу.
    • Якщо у вас немає спеціальної пасивне, використовуйте міцну мотузку або ткану стрічку довжиною близько 8,5 м.
  • 5 Пристебніть корду до вуздечці, якщо у вас немає кавессона. Спеціальний кавессон забезпечує можливість зручного кріплення пасивне, але навіть якщо у вас його немає, ви все одно можете займатися лонжірованіем. Просто нижче надіньте на коня вуздечку і пристебніть корду до внутрішнього кільця вуздечки (що не зовсім правильно, але допустимо).
    • Ніколи не пристібають корду до тензелю, так як вона може надавати досить хворобливе тиск на рот.
  • 6 Складіть гармошкою зайву довжину пасивне і тримайте цей моток в руці. Готуючись до роботи на корду, приділіть час тому, щоб акуратно скласти корду гармошкою. Це не дасть їй сплутати, а вам буде простіше її тримати.
    • Ніколи не намотуйте корду кільцями навколо руки. Якщо кінь сіпнеться, корду може туго затягнутися на вашій руці, заподіявши вам серйозну травму.
  • Частина 2 з 4: Початок лонжірованія

    1. 1 Розташуєтеся по центру манежу з кордом і хлистом в руках. Коли будете готові почати лонжірованіе, заведіть коня у манеж, а самі встаньте строго по центру. Тримайте надлишки пасивне і хлист в тій руці, яка знаходиться ближче до крупу коня, іншою рукою ви будете контролювати корду, натягуючи або послаблюючи її. Ваше положення щодо коня має утворювати трикутник, підставою якого є тіло тварини, а бічними сторонами - корду і хлист.
      • Наприклад, якщо ви хочете ганяти кінь по колу вліво, тримайте зайву довжину пасивне і хлист в правій руці, а лівою рукою керуйте корду.
      • Тримайте хлист так, щоб його кінець знаходився позаду коня, опускайте його вниз, якщо не використовуєте. Також постарайтеся тримати хлист стабільно, так як він буде менш ефективний, якщо ви станете постійно ним розмахувати або клацати.
      • Намагайтеся стежити за тим, щоб ваше обличчя було постійно звернено до середини тіла коня, так як пильний погляд в морду буде піддавати кінь стресу.
    2. 2 Подайте коні команду, щоб вона пішла кроком. Як команди можна використовувати будь-яке слово або звук, тільки при цьому необхідно бути послідовним. Наприклад, якщо ви цокає для того, щоб кінь йшла кроком, саме цей звук ви повинні використовувати завжди.
      • Використовуйте для всіх команд добре відмітний тон голосу і постарайтеся застосовувати їх якомога рідше. Якщо ви будете постійно розмовляти, кінь почне ігнорувати ваш голос.

      Поширені команди для коней: можна сказати коні «Стій!», Щоб вона негайно зупинилася, використовувати команду «Рись!» для переходу з кроку на рись в середньому темпі і цілувати губами для переходу в легкий галоп.


    3. 3 Пошліть кінь кроком, послабивши натяг пасивне. Дайте корду трохи провиснути, але не дозволяйте їй волочитися по землі, щоб кінь в ній не заплуталася. Тримайте лікті м'яко, як би забезпечуючи цим еластичність пасивне. Якщо ви будете тримати корду занадто туго, кінь почне вам чинити опір.
      • Дайте коні пройти 3-4 кола кроком.
      • Ви можете стояти на одному місці і постійно повертатися слідом за конем, або можна ходити разом з нею по малому внутрішньому колі.
    4. 4 Перейдіть на рись приблизно на 15 хвилин. Коли кінь пройде 3-4 кола кроком, настане пора підняти швидкість і перейти на рись. Подайте коні команду перейти на рись і самі почніть повертатися за нею з відповідною швидкістю, щоб не заплутатися в корду. При необхідності використовуйте під час заняття хлист для коригування швидкості коні.
      • Велика частина лонжірованія повинна складатися саме з бігу риссю.
      • Якщо кінь уже досить досвідчена в роботі з кордом або якщо вона успішно себе показала на занятті, в самому кінці можна на кілька хвилин перейти на галоп.
      • Якщо кінь буде хвилюватися чи почне кульгати, заняття можна закінчити раніше.

    Частина 3 з 4: Як правильно застосовувати корду і хлист для управління конем

    1. 1 Для прискорення коні злегка підтягуйте корду вперед. Витягніть руку таким чином, щоб у вас була можливість потягнути корду в тому напрямку, куди рухається кінь, а не строго вперед по відношенню до коня. Одночасно з цим підійміть хлист і тримайте його ближче до кінського крупу. Це повинно спонукати коня трохи прискоритися. Як тільки вона це зробить, опустіть хлист.
      • Можна також використовувати голосову команду або цмокаючі звуки, щоб тим самим повідомити коні, чого ви від неї хочете.
    2. 2 Вказуйте хлистом на плече коня, щоб не дозволяти їй зменшувати радіус кола. Під час лонжірованія важливо не дозволяти коні заходити в центр кола. Це не тільки заважає головної мети занять, але також призводить до провисання пасивне, в якій тварина може заплутатися. Щоб кінь не зменшувала радіус кола, по якому рухається, вказуйте хлистом на її плече або навіть злегка торкайтеся їм плеча. Це повинно спонукати тварину повернутися до потрібного радіусу руху.
      • В цьому випадку необов'язково застосовувати команду.
    3. 3 Махайте або клацайте хлистом тільки при необхідності. Хлист є простим допоміжним засобом для навчання коні, яке дозволяє управляти нею зі збереженням достатньої дистанції для того, щоб кінь не могла вас хвицнути. У тих ситуаціях, коли кінь навмисне не слухається, можна махнути або клацнути батогом, але тільки в разі потреби. Якщо ви будете занадто часто розмахувати батогом, кінь почне його ігнорувати.
      • Ніколи не використовуйте хлист, щоб шмагати або лякати кінь. Через це вона втратить довіру до вас, і ви тільки погіршить її поведінкові проблеми.
    4. 4 Якщо кінь не слухається, підтримуйте натяг пасивне. Кінь повинна спробувати з'ясувати, що їй слід зробити, щоб ви зняли тиск. Коли кінь робить те, що вам потрібно, ослабляйте корду, щоб зняти тиск. Так вона почне розуміти, чого ви від неї очікуєте, і буде схильна вести себе належним чином і в подальшому.
      • Не тягніть різко корду. Інакше ви можете травмувати коня або змусити її брикатися, що потенційно небезпечно травмами і для вас.

    Частина 4 з 4: Як зупиняти коня

    1. 1 Знову переведіть кінь на крок, а потім зупиніть її, не затягуючи в коло. Через 15 хвилин руху риссю по колу дайте коня команду сповільнитися до кроку. Однак не натягуйте при цьому корду на себе, щоб не відвести коня в центр кола. Замість цього змусьте коня повністю зупинитися на повному радіусі.
      • Виведіть кінь з манежу, перш ніж відстібати корду. Якщо ви будете для цього заводити коня в центр кола, то вона почне повертати всередину кожного разу при переході з рисі на крок.
    2. 2 Для уповільнення коні трохи потягніть корду в напрямку назад. Якщо кінь починає рухатися дуже швидко, тримайте корду так, щоб вона надавала на коня легке тиск у напрямку назад. Хлист при цьому повинен бути опущений подалі від коня.
      • Використовуйте команду «Кроком!» одночасно з натягом пасивне, щоб уповільнити кінь.

      Порада: якщо тримати хлист занадто близько до коня, вона буде чинити опір зупинці. На думку коня, якщо вона стане рухатися швидше, то зможе втекти від хлиста.


    3. 3 Виставте хлист перед конем, щоб зупинити її після уповільнення кроку. Як тільки ви потягнете корду назад і кінь перейде на крок, зберігаючи тиск пасивне, виставте перед конем хлист. Це дасть коня зрозуміти, що ви хочете зупинити її.
      • Зачекайте, поки кінь не сповільниться, перш ніж виставляти перед нею хлист. Інакше вона може злякатися, особливо якщо сама по собі побоюється хлиста.Кінь може встати на диби і заплутатися в корду, що небезпечно як для неї, так і для вас.
      • Постарайтеся одночасно із зупинкою коні подати їй команду «Стій!».
    4. 4 Ганяйте кінь на корді по 20 хвилин 2-3 рази на тиждень. Лонжірованіе дає відмінну фізичну навантаження і допомагає закріпити дресирування. Незважаючи на відсутність суворих рекомендацій по частоті таких занять, непогано проводити їх по 2-3 рази на тиждень, особливо якщо у вас немає можливості їздити верхи щодня. Це дозволить підтримувати кінь в хорошій фізичній формі і зміцнить ваші взаємини з нею, так як ви будете якісно проводити з нею час, даючи їй свої вказівки.
      • Крім того, ганяти кінь на корду можна безпосередньо перед верховою їздою, особливо якщо ви вже якийсь час не каталися на ній. Так ви освіжіть в пам'яті коні її базові знання і налаштуєте її на спільну роботу з вами перед тим, як сісти в сідло.
      • Якщо кінь якийсь період часу не зазнала фізичних навантажень, починайте займатися лонжірованіем 1-2 рази в тиждень і поступово збільште кількість занять, коли кінь вже стане відчувати себе комфортніше.

    Поради

    • Обмежте заняття з конем приблизно 20 хвилин, щоб тварина залишалося бадьорим.
    • Лонжірованіе відмінно допомагає налаштувати кінь на спільну роботу з вами безпосередньо перед верховою їздою. Крім того, воно дає відмінну фізичну навантаження в ті періоди, коли у вас немає можливості багато їздити верхи.
    • Непогано надягати на руки рукавички для таких занять, щоб захистити їх від тертя об корду, особливо при роботі з молодою конем.

    попередження

    • Ніколи не проводите лонжірованіе на звичайних поводах. Кінь може встати на диби і висмикнути їх у вас з рук.

    Що вам знадобиться

    • Круговий манеж або його аналог
    • Бинти для ніг або ногавки
    • Кавессон або вуздечка
    • Корда
    • хлист