Як зберігати батарейки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Фиксики - Батарейки | Познавательные мультики для детей, школьников
Відеоролик: Фиксики - Батарейки | Познавательные мультики для детей, школьников

Зміст

Батарейки мають найрізноманітніші форми і розміри і служать для самих різних цілей. Корисно про всяк випадок зберігати батарейки різних типів, щоб при необхідності вони завжди були під рукою. Правильне зберігання продовжує термін служби батарейок, забезпечує їх безпеку і дозволяє легко розшукати їх у разі потреби.

кроки

Частина 1 з 2: Як зберігати одноразові батарейки

  1. 1 По можливості зберігайте батарейки в первісної упаковці. Зберігання батарейок нерозпечатаними забезпечує їх захист від різних факторів навколишнього середовища, в тому числі від вологості. Також це допоможе вам не сплутати нові батарейки з уже використаними і охоронить вхідні контакти батарейок від зіткнення з металевими поверхнями.
  2. 2 Розсортуйте батарейки по виробникам і дату виготовлення. Батарейки різного типу і різних виробників здатні реагувати один з одним, що може привести до витоку заряду і інших пошкоджень. При зберіганні одноразових (не перезаряджується) батарейок не тримайте разом нові та використані батарейки. Найкраще зберігати їх в різних коробках. Якщо ви збираєтеся використовувати одну коробку, помістіть кожну батарейку в окремий пластиковий пакетик.
  3. 3 Перевірте заряд перезаряджаються (акумуляторних) батарей. Багато акумуляторні батареї псуються, якщо їх зберігати в розрядженому стані. Оптимальний заряд батарейки залежить від її типу:
    Свинцево-кислотні
    Зберігайте повністю зарядженими, щоб запобігти сульфатацію, яка призводить до зниження ємності. Літій-іонні
    Найкраще зберігати з 30-50% від максимального заряду.
    Однак якщо ви не зможете перезарядити батарейку протягом декількох місяців, зберігайте її повністю зарядженої. На основі нікелю (Ni-MH, NiZn, NiCd)
    Можна зберігати в будь-якому стані.
  4. 4 Зберігайте батарейки при кімнатній або більш низькій температурі. У більшості випадків підходить будь-який прохолодне місце, в яке не проникають прямі сонячні промені. Навіть при порівняно високій температурі 25ºC звичайна батарейка за рік втрачає лише кілька відсотків свого заряду.Зберігання батарейок в холодильнику (або іншому місці при температурі 1-15ºC) ненабагато знижує втрати заряду, але в цьому немає необхідності, якщо тільки у вас немає іншої альтернативи або вам необхідна максимальна ефективність. У більшості випадків немає необхідності піддавати батарейки ризику і зберігати їх в холодильнику, так як там вони можуть намокнути. Крім того, перед використанням вийнятих з холодильника батарейок вам доведеться чекати, поки вони зігріються.
    • Чи не кладіть батарейку в холодильник, якщо тільки це не рекомендовано виробником.
      Стандартні батарейки на основі нікелю швидко втрачають свій заряд при низьких температурах. Вони швидше перезаряджається при знижених температурах (але не нижче 10 ° C у випадку звичайних зарядних пристроїв).
      Більш сучасні акумуляторні батареї Ni-MH з низьким саморазрядом (LSD) розраховані на утримання заряду при кімнатній температурі.
  5. 5 Контролюйте вологість повітря. При високій вологості повітря або небезпеки утворення конденсату (наприклад, в холодильнику) зберігайте батарейки в герметичному контейнері. Лужні батарейки можна зберігати при помірній вологості (35-65% відносної вологості). Більшість батарейок інших видів краще зберігаються при меншій вологості.
  6. 6 Уникайте контакту батарейки від контакту з провідниками. При контакті з металом через батарейки може протікати електричний струм. У цьому випадку вони швидко розряджаються і розігріваються. Щоб марно не витрачати заряд батарейок і зменшити ризик їхнього загоряння, зробіть наступні заходи:
    • Не зберігайте батарейки в металевій тарі. Використовуйте щільно запечатувані пластикові коробки або спеціальні контейнери для зберігання батарейок.
    • Не зберігайте разом з батарейками монети та інші металеві предмети.
    • Розміщуйте батарейки так, щоб їх позитивні і негативні полюси були надійно розділені. Якщо це трудноосуществимо, прикривайте полюси батарейок ізоляційною стрічкою або пластиковими ковпачками.

Частина 2 з 2: Як зберігати акумуляторні батареї

  1. 1 Періодично перезаряджайте свинцево-кислотні та літій-іонні акумуляторні батареї. Якщо зберігати свинцево-кислотні батареї в майже розрядженому стані, в них можуть утворитися кристали (процес сульфатации), що знизить їх ємність. Недостатній заряд літій-іонних батарей може призвести до зміни структури мідних компонентів і короткого замикання, що небезпечно. Оптимальний заряд батарейок залежить від їх влаштування. Якщо у вас немає керівництва по використанню, дотримуйтесь наступних правил:
    Свинцево-кислотні батареї
    Заряджайте до максимального значення, як тільки напруга в батарейці опуститься нижче 2,07 вольта (12,42В для 12-вольтової батарейки).
    Зазвичай однієї зарядки вистачає на півроку. Літій-іонні батареї
    Заряджайте до 30-50% від максимального значення ємності, як тільки напруга в батарейці опуститься нижче 2,5 вольта. Чи не перезаряджайте батарейку, якщо напруга впаде до 1,5 вольта.
    Зазвичай однієї зарядки вистачає на кілька місяців.
  2. 2 Відновіть виряджені батарейки. Якщо через деякий час (більше кількох днів) заряд акумуляторних батарей впав до найнижчого рівня, їх, швидше за все, доведеться піддати спеціальній обробці перед подальшим використанням:
    Свинцево-кислотні батареї
    Зазвичай батарейки перезаряджаються, але їх ємність знижується. Якщо невелика свинцево-кислотна батарейка не перезаряджується, пропускайте через неї дуже низький струм при високому (~ 5V) напрузі протягом 2 годин.
    Не рекомендується використовувати пристрої для десульфатаціі без належного досвіду. Літій-іонні батареї
    Батарейка може не заряджатися через те, що впала в "сплячий режим". Використовуйте зарядний пристрій з функцією швидкої підзарядки і простежте за правильною полярністю приєднуються контактів.
    Ні в якому разі не використовуйте функцію швидкого заряджання для батарейки, напруга якої не перевищувала 1,5 В протягом тижня або довше - це небезпечно, оскільки вона пошкоджена. На основі нікелю (Ni-MH, NiZn, NiCd)
    Ні строгих правил. Іноді для відновлення повної ємності батареї необхідно кілька циклів зарядки і повної розрядки.
    При частому використанні батарейок подумайте про придбання аналізатора батарей, який допоможе відновити їх.

Поради

  • Виймайте батарейки з рідко використовуваних електронних приладів. Якщо зберігати батарейки окремо, вони будуть розряджатися набагато повільніше, ніж в електронних приладах.

попередження

  • Свинцево-кислотні батареї не рекомендується зберігати при підвищеній вологості. Ці батарейки необхідно зберігати в сухому місці, щоб запобігти корозії.

Що вам знадобиться

  • батарейки
  • Пластиковий пакет (необов'язково)
  • Коробка для зберігання батарейок (необов'язково)

додаткові статті

Какперезарядіть батарейки Какполучіть світло з батарейок Каксделать гальванічний елемент своїми руками Какочістіть потекшую батарейку Какзарядіть зовнішній акумулятор Какбистро вбити муху Какпользоваться вентиляторами для того, щоб охолодити будинок Каквскрить замок Какоткрить замок шпилькою або шпилькою Какрассчітать споживану потужність електроприладу Какубіть літаючих мурах Какпробіть унітаз без вантуза Какжечь ароматичні палички Какохладіться в жарку погоду