Як зберігати лимонний сік

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 10 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЛИМОННЫЙ СОК. КАК ПРИГОТОВИТЬ И ХРАНИТЬ.
Відеоролик: ЛИМОННЫЙ СОК. КАК ПРИГОТОВИТЬ И ХРАНИТЬ.

Зміст

1 Залийте лимонний сік в форму для льоду. Обережно нахиліть ємність з лимонним соком і перелийте його в форму для льоду, так щоб заповнити комірки для кубиків майже до кінця. Однак не наливайте сік по самі вінця, так як при замерзанні він трохи збільшиться в об'ємі.
  • Після заморозки лимонного соку ви зможете кожен раз брати стільки кубиків, скільки потрібно для того чи іншого рецепта.
  • При бажанні можна навіть розділити лимонний сік на порції, щоб точно знати, скільки соку в кожному кубику. Наприклад, можна залити в кожну клітинку 2 столові ложки (30 мл) лимонного соку.
  • 2 Поставте наповнену соком форму для льоду в морозильну камеру на ніч або до тих пір, поки сік не замерзне. Для цього може знадобитися кілька годин. Кращий спосіб напевно заморозити кубики полягає в тому, щоб залишити сік в морозильній камері на 8 годин або на всю ніч.
    • Якщо ви спробуєте дістати кубики з форми до того, як вони повністю замерзнуть, вони розсиплються, і ви можете розплескати залишився рідким сік.
  • 3 Вийміть кубики лимонного соку з осередків після того, як вони замерзнуть. Зігніть форму, щоб вона вигнулась посередині. Якщо після цього деякі кубики не випадуть з осередків, злегка поверніть форму спочатку в одному, потім в іншому напрямку. При цьому ви повинні почути, як кубики відокремлюються від пластикової форми.
    • Якщо деякі кубики відстануть від пластику, але все ще залишаться в осередках, дістаньте їх, після чого ще раз покрутіть форму.
  • 4 Покладіть кубики в щільно закривається пластиковий пакет. Щоб звільнити форму для льоду, краще перекласти кубики лимонного соку в іншу ємність. Для цього прекрасно підійде пластиковий пакет з замком зіп-лок: ви зможете відкрити його, взяти необхідну кількість кубиків і покласти пакет назад в морозильну камеру.
    • Можна також використовувати ємність з твердими стінками, якщо вона має щільно прилягає кришку.
  • 5 Помітьте пакет з кубиками і покладіть його в морозильну камеру. Щоб не забути, коли саме ви заморозили сік, напишіть дату заморозки водостійким маркером.Якщо ви плануєте заморожувати інші соки, можна написати на пакеті «лимонний сік», щоб не забути, що в ньому.
    • Щоб кубики лимонного соку зберегли всі свої властивості, краще використовувати їх протягом 3-4 місяців, хоча вони залишатимуться придатними в їжу не менше 6 місяців.
  • 6 Разморозьте лимонний сік або покладіть кубики прямо в блюдо. Якщо ви хочете додати трохи свіжого лимонного соку в напій або страву, дістаньте з пакета кілька кубиків. Якщо ви додаєте сік в холодний напій або в блюдо, яке розігрівається, можна покласти кубики, не розморожуючи їх. Якщо ж вам потрібно отримати рідкий лимонний сік, покладіть кубики в миску і поставте її в холодильник на ніч, щоб вони розморозились.

    Порада: спробуйте розморозити пару кубиків лимонного соку в склянці води або холодного чаю - в результаті вийде прекрасний освіжаючий напій для спекотного літнього дня!


  • Метод 2 з 2: Консервування свіжого лимонного соку

    1. 1 Стерилізують кілька скляних банок об'ємом 250 мілілітрів і кришки до них. Покладіть банки і кришки в посудомийну машину і запустіть цикл стерилізації, або кип'ятіть їх протягом 10 хвилин у великій каструлі з гратами. Якщо в банках залишаться які-небудь бактерії, лимонний сік може зіпсуватися.
      • Вам знадобиться одна банка об'ємом 250 мілілітрів на кожен стакан (240 мілілітрів) лимонного соку, який ви хочете законсервувати.
      • Кришки до банків повинні мати гумове кільце, щоб забезпечити герметичність.
      • При бажанні можна залишити банки в гарячій воді до тих пір, поки ви не будете готові розлити сік.

      Порада: якщо ви живете вище 300 метрів над рівнем моря, додайте до часу кип'ятіння по 1 хвилині на кожні додаткові 300 метрів висоти.


    2. 2 Залийте лимонний сік в середню каструлю і розігрійте його до повільного кипіння. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть сік до повільного кипіння і кип'ятіть близько 5 хвилин. В результаті банки швидше розігріються до потрібної температури, коли ви розіллєте в них сік. Крім того, вони не лопнуть, що могло б статися, якби ви розливали холодний сік в гарячі скляні банки.
      • Якщо ви не хочете, щоб в соку залишалася м'якоть, процідіть його перед кип'ятінням.
    3. 3 Наполовину заповніть водою автоклав і доведіть її до кипіння. Найпростіше законсервувати лимонний сік у водяній ванні в автоклаві. Якщо у вас немає автоклава, можна використовувати каструлю з гратами на дні. Приблизно наполовину заповніть її водою, поставте на середній або сильний вогонь і доведіть воду до кипіння.
      • Якщо ви використовуєте каструлю, необхідно стежити, щоб банки не стосувалися її дна. Якщо вони будуть торкатися до дну, скло може лопнути під дією тепла.
    4. 4 Розлийте сік по банкам і закрийте їх. Необхідно майже повністю заповнити банки, так як залишився в них повітря може привести до того, що сік зіпсується. Проте, в процесі консервації сік здатний розширитися, і банку може розірвати тиском, тому залиште близько 5 міліметрів вільного місця вгорі кожної банки.
      • Щоб закрити банку, покладіть на неї плоску кришку і щільно закрутіть кільце.
    5. 5 Опустіть банки в киплячу воду в автоклаві або каструлі з гратами. Якщо у вас є щипці для банок, по черзі захопіть ними кожну банку за шийку і опустіть її в автоклав або каструлю. Якщо у вас немає таких щипців, використовуйте замість них кухонний рушник або прихватки. Однак будьте обережні, щоб не доторкнутися до окропу і не обпектися. У будь-якому випадку опускайте банки повільно, щоб не розплескати киплячу воду і не обпектися.
      • Щипці для банок недорогі, їх можна знайти там, де продаються інші інструменти і матеріали для консервації. Вони нагадують звичайні щипці, але зроблені таким чином, щоб надійно утримувати кругле шийку скляної банки.
      • Якщо автоклав має грати з ручками, поставте банки на решітку, а потім опустіть її в автоклав за допомогою ручок. Однак і в цьому випадку слід діяти обережно, щоб не обпектися.
      • Після того як ви розмістите в автоклаві або каструлі все банки, вода повинна покривати їх приблизно на 3-5 сантиметрів. В іншому випадку додайте гарячу воду.
    6. 6 Закрийте кришку автоклава і обробляйте банки 15 хвилин. Протягом цих 15 хвилин вода повинна продовжувати кипіти. Це забезпечить герметичність, і лимонний сік всередині банок збереже свіжість.
      • Через 15 хвилин вимкніть вогонь і почекайте, поки вода перестане кипіти, перш ніж перейти до подальших дій.
    7. 7 Обережно дістаньте банки з води і почекайте, поки вони охолонуть. Після того як ви обробите банки і вода перестане кипіти, обережно дістаньте їх з автоклава за допомогою щипців для банок або кухонного рушники. Банки і кришки будуть дуже гарячими, тому будьте обережні, щоб не обпектися. Поставте банки в таке місце, де немає протягів. Додайте їх на відстані хоча б 5 сантиметрів один від одного, щоб вони не розбилися при охолодженні.
      • Банки повністю охолонуть через кілька годин.
    8. 8 Помітьте банки і зберігайте їх у прохолодному сухому місці. Напишіть на кришці кожної банки дату і «лимонний сік», щоб не забути, коли ви закривали сік і що саме міститься в банках. Після цього поставте банки в затишне місце, де вони нікому не заважатимуть, наприклад в кухонну шафу або комору.
      • Якщо ви правильно стерилізували і закрили банки, сік буде зберігатися протягом 12-18 місяців.
      • Щоб переконатися, що банки як слід закриті, натисніть на середину кришки. Якщо пролунає плескають звук або кришка просяде, а потім знову розігнеться, банку не закрита герметично. В цьому випадку поставте її в холодильник і використовуйте сік протягом 4-7 днів.

    Що вам знадобиться

    Замороження

    • Форма для кубиків льоду
    • Пластиковий пакет з замком зіп-лок
    • водостійкий маркер
    • Морозильна камера

    Консервування

    • Автоклав або велика каструля з гратами
    • Банки об'ємом 250 мілілітрів з кришками і гумовими кільцями
    • Щипці для банок або кухонний рушник

    Поради

    • Якщо ви не хочете заморожувати або консервувати лимонний сік, зберігайте його в холодильнику не довше 2 тижнів.