Як грати в «брехня»

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
DOP 2: Delete One Part - Уровень 1-590 Ответы
Відеоролик: DOP 2: Delete One Part - Уровень 1-590 Ответы

Зміст

«Брехня», або «Вірю - не вірю» - це карткова гра для компанії. Учасник повинен проявити хитрість і вміння блефувати, щоб позбутися від усіх карт. Грати в неї дуже захоплююче - головне, не попадіться на брехні! Існує кілька варіантів цієї гри, злегка відрізняються один від одного, тому не дивуйтеся, якщо хтось запропонує сам пограти за дещо іншими правилами.

кроки

Метод 1 з 2: Правила гри «Брехня»

  1. 1 Перетасуйте і роздайте колоду з 52 карт. Роздайте всю колоду карт учасникам гри. Оптимальна кількість гравців, при якому гра не затягнеться і не стане занадто заплутаною, - від 3 до 6, але можна грати в будь-якій кількості від 2 до 10. Може статися, що у кого-то буде більше, а у кого-то менше карт , але під кінець гри це не позначиться. Перед початком гри запам'ятайте мета: першим позбутися всіх своїх карт.
  2. 2 Визначте, хто ходить першим. Це може бути той, хто роздавав карти, гравець з піковим тузом або з двійкою треф на руках або той, у кого більше карт, ніж у інших (якщо при роздачі так вийшло).Ця людина кладе карту (або відразу декілька) сорочкою вгору на стіл і говорить іншим, що це була за карта (тільки гідність, масть тут не важлива). Перший гравець обов'язково повинен почати з туза або двійки.
  3. 3 Продовжуйте за годинниковою стрілкою, викладаючи карти послідовно по зростанню. Наприклад, якщо перший гравець виклав одного або декількох тузів, наступний повинен покласти одну або кілька двійок, третій - одну або кілька трійок або ще двійки і так далі. Коли ви кладете карти, ви повинні вголос назвати їх, наприклад «туз», «дві двійки», «три короля». У вас може взагалі не виявитися карт, які ви повинні викласти, тоді кладіть замість них інші, але називайте потрібні - найцікавіше якраз в тому, щоб блефувати!
    • Якщо у вас немає жодної потрібної карти, можна пропустити хід. Краще не прикидатися, що у вас є три карти потрібного гідності, а тим більше всі чотири. Наприклад, ви заявляєте, що поклали три трійки, але в іншого гравця на руках дві або більше трійок, тоді він зловить вас на брехні і крикне «Брехня!»
    • Можна блефувати і в тому випадку, якщо потрібні карти у вас є. Припустимо, ви повинні викласти даму, і у вас якраз є дві. Чи не викладайте їх цю ж секунду, а зробіть вигляд, ніби ви задумалися і вивчаєте свої карти. Ваша мета - зробити так, щоб вам вірили, коли ви брешете, і не вірили, коли говорите правду.
  4. 4 Кричіть «Брехня!», Коли ви підозрюєте когось у брехні. Якщо ви напевно знаєте, що гравець бреше, тому що оголошені ним карти знаходяться у вас на руках, або просто відчуваєте, що він блефує, кричіть «Брехня!» (Або «Не вірю!», В залежності від того, як ви домовилися заздалегідь). Після цього гравець повинен привернути тільки що викладені їм карти і показати, що він виклав насправді.
    • Якщо людина, який кричав «Брехня!», Мав рацію, і карти виявляться іншими, сказавши неправду гравець повинен забрати собі всю стопку карт, які були викладені на той час.
    • Якщо той, хто кричав «Брехня!», Помилився, він забирає всі зіграні карти собі. Якщо кілька людей крикнули «Брехня!» одночасно і помилилися, стопка карт ділиться між ними.
  5. 5 Продовжуйте гру. Після того як хтось викрикнув «Брехня!», Новий раунд починається з того гравця, чия черга наступна після звинуваченого у брехні. Чим довше ви граєте і чим менше карт залишається в грі, тим важче буде говорити неправду і не потрапляти. Під кінець все буде залежати лише від удачі і від вашого вміння незворушно блефувати, головне - не ризикувати надміру і не кричати «Брехня!», Якщо у вас немає стовідсоткової впевненості, що гравець бреше.
  6. 6 Перемагає той, у кого на руках не залишилося карт. Як тільки людина виклав останню карту, він виграв. Зрозуміло, під час ходу, який може стати останнім, більшість гравців захочуть крикнути «Брехня!», Але ви можете спробувати їх перехитрити, зігравши дуже швидко і обережно або звинувативши у брехні попереднього гравця в надії на новий раунд. «Брехня» - гра стратегічна, і чим більше ви граєте, тим більше відточуєте свою майстерність.
    • Після того як визначився переможець, інші можуть за домовленістю продовжити гру, поки не залишиться два або три гравці.
    • Якщо у вас залишилася одна карта, що не оголошуйте заздалегідь і не демонструйте, що ви зараз виграєте.
    • Можете скористатися зухвалим прийомом: якщо у вас залишилася остання карта, зробіть вигляд, що перераховуєте карти і скажіть що-небудь на зразок: «О, чудово! У мене якраз є одна трійка! » Швидше за все, номер не пройде, але ви, по крайней мере, отримаєте задоволення, намагаючись перехитрити інших.

Метод 2 з 2: Варіації гри

  1. 1 Замість однієї колоди карт візьміть дві або кілька. Це чудова ідея, якщо вас п'ятеро або більше. Так гра триватиме довше і в ній буде важче викрити блеф.
    • У цій грі можна використовувати колоди, в яких не вистачає карт або, навпаки, звідкись узялися повтори.Не викидайте неповні колоди, які вже не підходять для звичайних карткових ігор, - для «Брехні» вони цілком згодяться.
  2. 2 Змініть порядок. Грайте не по зростанню, а по спадаючій гідності карт. Почніть з двійок, потім викладайте тузів, королів, дам і так далі. Також можна грати по зростаючій або спадної на вибір: наприклад, якщо попередній гравець поклав дев'ятку, ви можете класти або десятку, або вісімку.
    • Можна домовитися, що гравець може викласти на вибір таку ж по достоїнству карту, як попередній, або наступну по достоїнству, або гідністю ніжу. Так кожному гравцеві буде простіше викладати карти, які у них дійсно є.
  3. 3 Дозвольте гравцям викладати більше карт, ніж вони оголошують. Це правило потрібно обумовити до початку гри, щоб потім нікого не звинувачували в шахрайстві. При домовленості, що так робити можна, гравець може, наприклад, сказати, що викрадає три карти, але непомітно підкласти серед них четверту. Якщо хтось запідозрив, що гравець схитрував з кількістю карт, він може крикнути «Брехня!». Якщо кількість карт дійсно виявиться не таким, сказавши неправду забирає всі карти.
  4. 4 Дозвольте гравцям викладати карти без черги (крім того, хто тільки що був схожий). В іншому дотримуйтесь звичайні правила, але якщо гравець, чия черга настала, занадто довго не викладає карту, будь-який інший може зробити свій хід.
  5. 5 Дозвольте гравцям, на руках у яких всі чотири карти однієї гідності, в свій хід скидати їх горілиць і оголошувати, що це за карти. Так гра закінчиться швидше. Якщо у вас, скажімо, три дев'ятки, спробуйте крикнути «Брехня!», Коли інший гравець викладає дев'ятку, в надії, що це вона і є. Тоді вам доведеться забрати цю дев'ятку і інші викладені карти, але зате ви зможете скинути все дев'ятки. Найкраще, якщо стопка викладених карт поки невелика - не більше трьох карт, включаючи дев'ятку, - тоді число карт у вас на руках зменшиться. Коли карти одного достоїнства скинуті, на наступному колі пропускайте їх: наприклад, якщо скинуті дев'ятки, викладайте 7,8,10 і так далі, поки карти відповідного гідності ще в грі.

Поради

  • Можливо, це здасться вам очевидним, але завжди кричите «Брехня!», Якщо гравець викладає свою останню карту або карти. Найчастіше гравці брешуть на останньому ходу. Якщо ви помилитеся, ця людина все одно виграє, але якщо ви маєте рацію, гра продовжиться і його шанси на перемогу різко впадуть.
  • Якщо ви попалися на брехні і тепер у вас повна рука карт, це не обов'язково погано - тепер у вас є майже будь-які карти і вам нема чого втрачати. Можете або постійно говорити правду, або обманювати - карт у вас і так вже багато.
  • Не тримайте карти віялом, особливо коли ви близькі до перемоги. Постарайтеся, щоб ніхто крім вас не знав їх кількості.
  • Хороша тактика - відволікати інших гравців перед вашим ходом. Це абсолютно чесно і допомагає виграти.
  • Можете кричати «Брехня!», А можете «Не вірю!» - домовтеся перед грою, як вам більше подобається.
  • 13 - невдале число гравців. Забобони тут ні при чому, просто карткових достоїнств всього 13, і вийде, що кожен гравець на кожному колі повинен викладати карти одного і того ж достоїнства, неважливо, однією колодою ви граєте або декількома.

попередження

  • Будьте готові до того, що гра може тривати довго, особливо при великій кількості гравців.
  • Бережіть голос і не кричіть занадто голосно.

Що вам знадобиться

  • Колода з 52 карт
  • 3 гравця і більш