Як грати в дитячу "Монополію"

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
Як грати в дитячу "Монополію" - Суспільство
Як грати в дитячу "Монополію" - Суспільство

Зміст

Настільна гра "Монополія для дітей" спеціально призначена для того, щоб в неї могли грати діти в кількості від двох до чотирьох гравців. Гра навчає дітей поводженню з грошима і включає в себе більш дрібні купюри, ніж в класичній версії гри.Крім того, в грі нерухомість, будинки і готелі замінені квитковими касами, що встановлюються на різні види атракціонів парку розваг. Дана стаття допоможе вам зрозуміти правила гри, щоб ви могли швидше почати грати в неї разом зі своїми друзями.

кроки

Частина 1 з 4: Підготовка до гри

  1. 1 Перевірте комплектність гри. Перед початком гри розумно буде переконатися в тому, що у вас є все необхідне. Перевірка наявності всіх компонентів гри також надає відмінну можливість ознайомитися з тим, що включено в гру. Отже, в коробці з дитячою версією "Монополії" повинні бути:
    • ігрове поле;
    • 4 фішки у вигляді машинок;
    • 1 кубик;
    • 24 картки "Випробуй удачу";
    • 48 квиткових кас;
    • комплект грошових купюр різних номіналів.
  2. 2 Розкладіть ігрове поле. Розгорніть картонне ігрове поле і покладіть його на рівну поверхню для гри, наприклад, на стіл або на застелений килимом підлогу. Переконайтеся в тому, що всім гравцям забезпечений хороший доступ до ігрового поля. Кожен гравець повинен взяти собі за фішці у вигляді машинки і поставити її на стартову осередок ігрового поля з назвою "ВПЕРЕД!".
  3. 3 Роздайте кожному гравцеві будиночки квиткових кас. Квиткові каси повинні мати той же колір, що і обрана гравцем машинка. Якщо в гру грає від 3 до 4 гравців, кожен з них повинен отримати по 10 квиткових кас. Якщо в грі бере участь лише дві особи, то кожен гравець повинен отримати по 12 квиткових кас.
  4. 4 Призначте одного гравця банкіром. Банкір стежить за грошима в грі і тримає банківський фонд окремо від особистих ігрових грошей. Крім усього іншого, банкір також залишається повноправним гравцем!
  5. 5 Попросіть банкіра видати кожному гравцеві стартовий капітал. Кожен гравець на самому початку гри отримує по € 31 наступними видами купюр:
    • п'ять купюр € 1 (всього € 5);
    • чотири купюри по € 2 (всього € 8);
    • три купюри по € 3 (всього € 9);
    • одна купюра € 4;
    • одна купюра € 5.
  6. 6 Перетасуйте картки "Випробуй удачу" і покладіть їх стопкою на осередок з відповідною назвою в центрі ігрового поля. Картки удачі відрізняються від інших карток гри тим, що на них з боку сорочки стоїть знак (?). Переконайтеся в тому, що всі картки удачі лежать обличчям вниз, щоб гравцям не було видно, що за картку вони тягнуть.
  7. 7 Щоб визначити гравця, що починає гру, кожен гравець повинен кинути кубик. Першим стає той, кому випаде найбільше число. Далі гра продовжується або вліво по колу (за годинниковою стрілкою), або вправо (проти годинникової стрілки), що залежить лише від взаємного бажання гравців.

Частина 2 з 4: Як переміщатися по ігровому полю

  1. 1 Киньте кубик. На початку кожного ходу гравець повинен кинути кубик і пересунути свою машинку на вказану кількість осередків вперед. Кубик кидається всього один раз за хід. Після здійснення ходу необхідно прочитати вказівки тієї ігрової осередки, на яку ви потрапили, і виконати їх.
  2. 2 Купуйте атракціони, якими ще ніхто не володіє. Якщо ви зупинилися на клітинці з атракціоном, на якому ще немає ніякої квиткової каси, у вас є можливість придбати його за вказану на осередку суму і встановити там одну зі своїх квиткових кас. Тепер, коли ви володієте атракціоном, у вас є право збирати вхідну плату з інших гравців, коли вони потрапляють на вашу осередок.
    • Розстановка квиткових кас дозволяє позначити перед іншими гравцями, кому належить конкретний атракціон. Сама установка квиткової каси на свій атракціон не вимагає від гравця додаткової плати.
  3. 3 Сплатіть гроші іншому гравцеві, якщо ви приземлилися на осередок, де встановлена ​​квиткова каса іншого гравця. Якщо цей гравець володіє відразу двома атракціонами такого кольору, вам доведеться заплатити подвійну суму від зазначеної.
  4. 4 При кожному проходженні осередку "ВПЕРЕД!не забувайте отримати з банку € 2. Якщо ви зупинилися на клітинці "ВПЕРЕД!" або пройшли повз неї, обов'язково візьміть з банку € 2.Якщо при черговому проходженні осередку "ВПЕРЕД!" ви згадайте про те, що забули на минулому колі взяти гроші, забуті гроші вже не можна буде зібрати.
  5. 5 Якщо ви потрапили на осередок із залізницею, ще раз киньте кубик. Зупинившись на осередку із залізницею, необхідно ще раз кинути кубик і перейти далі на іншу клітинку відповідно до значення, що випав на кубику.
  6. 6 Якщо ви потрапили на осередок з феєрверком або дельфінарієм, покладіть € 2 на осередок з розумінням грошима. Зупинившись на осередку феєрверку або дельфінарію, сплатите € 2 за перегляд шоу, поклавши ці гроші на осередок "Розмінні гроші від містера Монополія".
  7. 7 Потрапивши після кидка кубика на осередок "Кафе", просто дочекайтеся свого наступного ходу. Якщо ж ви опинилися в кафе після осередки "Заплати € 3, щоб доїхати на автобусі до кафе", вам необхідно покласти зазначену суму на осередок "Розмінні гроші від містера Монополія". При такому переміщенні ви не проходите осередок "ВПЕРЕД!" і не отримуєте за це € 2. У дитячій версії монополії кафе є аналогом в'язниці, яка є у дорослому грі.
    • Якщо ви зупинилися на клітинці "Кафе" в результаті нормального ходу, то просто відпочиваєте тут. Це аналогічно секції "Просто відвідали" на комірці "Тюрма" в дорослому версії "Монополії".
  8. 8 Зупинившись на осередку "Розмінні гроші від містера Монополія", заберіть скупчилися там гроші. Це правило аналогічно тому, що використовується в дорослому грі при відвідуванні поля "Безкоштовна парковка", тільки тут воно доповнено можливістю отримати додатковий грошовий бонус.

Частина 3 з 4: Як використовувати картки "Випробуй удачу"

  1. 1 Витягніть картку "Випробуй удачу", якщо ви зупинилися на клітинці ігрового поля з однойменною назвою. Опинившись на осередку "Випробуй удачу", зніміть верхню карту з стопки карток в центрі поля і виконайте її вказівки. Потім покладіть цю картку горілиць в окрему стопку використаних карток. Як тільки у вихідній стопці закінчаться картки, візьміть стопку скидання, переверніть і знову покладіть на осередок "Випробуй удачу" в центрі ігрового поля. Якщо хочете, спочатку перетасуйте картки.
  2. 2 Переставте фішку на зазначену осередок, якщо в картці були дані вказівки відправитися на конкретний атракціон. Далі дотримуйтеся вказівок того осередку, на якій ви опинилися, як якщо б ви потрапили туди після кидка кубика. Якщо при цьому ви пройдете осередок "ВПЕРЕД!", Заберіть свої € 2 з банку.
  3. 3 Якщо вам випала картка "Постав квиткову касу безкоштовно", скористайтеся наданою можливістю. Залиште фішку на тому місці, де вона стоїть і скористайтеся інструкціями до розміщення квиткових кас. Ці інструкції включають в себе нижченаведені правила.
    • Якщо який-небудь з двох атракціонів того ж кольору, що і витягнута вами картка, чи не зайнятий, поставте квиткову касу на вільне місце.
    • Якщо обидва атракціону цього кольору зайняті квитковими касами різних гравців, замініть одну з них на свою на власний розсуд. Поверніть чужу квиткову касу її власнику.
    • Якщо обидва атракціону зазначеного кольору зайняті квитковими касами одного гравця, їх не можна замінити на свою касу. В такому випадку відкиньте картку "Випробуй удачу" в стопку скидання і візьміть замість неї іншу картку, щоб виконати її вказівки.

Частина 4 з 4: Як визначити переможця

  1. 1 Зупиніть гру, коли у одного з гравців закінчаться гроші. Той гравець, у якого закінчилися гроші, не може стати переможцем. Переможцем буде один з гравців, що залишилися.
  2. 2 Проведіть підрахунок грошей на руках кожного гравця. Пам'ятайте про те, що рахувати гроші потрібно лише тоді, коли в грі приймало участь 3 або 4 людини. При грі вдвох переможцем стає той, у кого залишилися гроші.
  3. 3 Присудите перемогу тому гравцеві, у якого залишиться найбільше грошей. Коли всі гравці підрахують свій капітал, можна буде оголосити переможця. Їм виявиться гравець з найбільшою сумою грошей!

Поради

  • Слідкуйте за тим, скільки грошей є на руках у ваших опонентів. Якщо карткою "Випробуй удачу" вам надасться шанс безкоштовно поставити свою квиткову касу, при наявності можливості замініть нею касу того гравця, який випереджає вас за капіталом.
  • Вищевказані правила відносяться до класичної версії "Монополії для дітей". Але, як і у випадку з "Монополії" для дорослих, у цієї гри є спеціальні тематичні випуски, такі як "Монополія для дітей. Вечірка "," Монополія. Губка Боб "," Монополія. Дісней "," Монополія. Незліченне багатство "і так далі. Від гри до гри правила можуть трохи змінюватися: замість машинок в грі можуть використовуватися інші фішки, потрібно буде не встановлювати квиткові каси, а купувати іграшки, але правила ігрового процесу в цілому залишаться тими ж.
  • Намагайтеся якомога частіше встановлювати квиткові каси відразу на обидва атракціону одного кольору. Коли ви контролюєте обидва атракціону, ваші збори з інших гравців подвоюються, а самі каси не можуть бути замінені іншими гравцями.
  • Назви осередків ігрового поля в різних версіях "Монополії для дітей" можуть трохи відрізнятися.

додаткові статті

Какпочті завжди перемагати в шахах Каквиіграть в шашки Какіграть в рулетку Каквиіграть в хрестики-нулики Каквиіграть в "Монополію" Какіграть в Дженга Какіграть в Бінго Какіграть в древню гру пай шо Какіграть в нарди Какіграть в шахи (для початківців) Каксделать власну настільну гру Какіграть в Скрабл Каксделать власну версію гри "Монополія" Каквиіграть в морський бій