Як використовувати алюмінієву фольгу

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Как делают алюминиевую фольгу
Відеоролик: Как делают алюминиевую фольгу

Зміст

Алюмінієва фольга широко використовується на кухні для упаковки, випікання і приготування їжі. Але її користь не тільки в цьому: завдяки своєму блискучому виду і ізолюючим властивостям алюмінієва фольга може використовуватися і за межами кухні. Проявіть фантазію, і ви зможете використовувати рулон фольги для безлічі різних цілей!

кроки

Метод 1 з 3: Приготування і зберігання їжі

  1. 1 Використовуйте алюмінієву фольгу при приготуванні їжі. Якщо ви готуєте щось на відкритому вогні або в духовці, то можна звернути м'ясо, овочі та інші продукти в алюмінієву фольгу, що дозволить зберегти вологу і аромат. Додатковий плюс полягає в тому, що вам не доведеться чистити і мити каструлі та сковорідки - досить просто викинути фольгу.
    • Приготуйте на грилі рибу або овочі. Додайте до сирої риби або овочів приправи, щільно загорніть їх у фольгу і покладіть на гарячу решітку гриля. Коли страва буде готове, розгорніть фольгу, покладіть рибу або овочі на тарілку і викиньте фольгу. Зручність цього методу полягає в тому, що нічого не потрібно мити і чистити.
    • Запечіть індичку. Покладіть сиру індичку на деко і накрийте її алюмінієвою фольгою. Це допоможе зберегти м'ясо соковитим, воно не висохне і не підгорить в гарячій духовці. За годину до повної готовності зніміть фольгу, щоб індичка присмажилася і покрилася апетитною скоринкою.
    • Постеліть на дно дека термостойкую алюмінієву фольгу. Викладіть на фольгу м'ясо і (або) овочі і додайте відповідний соус. Щільно оберніть фольгою м'ясо або овочі, так щоб вона охоплювала їх з усіх боків. Помістіть деко в розігріту духовку. Коли страва буде готове, дістаньте його з духовки, розгорніть фольгу і просто викиньте її. В цьому випадку вам не доведеться чистити і мити деко.
  2. 2 Не використовуйте алюмінієву фольгу в мікрохвильовій печі. Як і інші метали, алюміній відображає електромагнітні хвилі, які використовуються в мікрохвильовій печі для розігрівання їжі. В результаті ваше блюдо приготується нерівномірно. Крім того, фольга може пошкодити мікрохвильову піч. Пам'ятайте: не пишіть в мікрохвильову піч металеві предмети!
  3. 3 Зберігайте їжу теплою чи холодною. Алюмінієва фольга є прекрасним теплоізоляційним матеріалом: вона дозволяє довго зберігати гарячу їжу гарячою, а холодну - холодної. Завертайте в фольгу залишки їжі або свій обід. Використовуйте для кожного блюда окремий лист досить товстою алюмінієвої фольги. Складіть фольгу в формі «намети», помістіть в неї блюдо і щільно оберніть навколо нього кінці фольги, щоб вона утримувала тепло. Якщо ви досить щільно загорнете їжу, вона збереже свою температуру протягом декількох годин.
  4. 4 Використовуйте алюмінієву фольгу для зберігання їжі. На відміну від більшості інших обгорткових матеріалів, алюмінієва фольга практично не пропускає вологу. Це означає, що вона прекрасно підходить для запобігання їжі від висихання. Крім того, через алюмінієву фольгу не проникає запах продуктів. Щільно загорніть залишки їжі в алюмінієву фольгу так, щоб вона не пропускала повітря, і покладіть їх у холодильник або морозильну камеру до тих пір, поки вони не знадобляться знову.
    • Якщо у вас немає доступу до холодильника або морозильній камері, можна просто загорнути їжу в алюмінієву фольгу, щоб вона довше залишалася свіжою. Зберігайте продукти, загорнуті у фольгу, в прохолодному, темному і сухому місці.
    • Алюмінієва фольга утримує запахи і вологу навіть краще, ніж поліетиленова плівка. Просто прослідкуйте, щоб обгортка була щільною і не пропускала повітря! Крім того, фольга захистить продукти від морозного опіку.
  5. 5 Розм'якшіть за допомогою фольги коричневий цукор. Загорніть затверділі грудки коричневого цукру в алюмінієву фольгу і помістіть їх на 5-10 хвилин в духовку, розігріту до 150 градусів Цельсія. В результаті грудки розплавляться.

Метод 2 з 3: Використання фольги в домашньому господарстві

  1. 1 Позбавтеся від статичного заряду в сушильній машині. Зробіть з алюмінієвої фольги кульки для сушильної машини - це дозволить зменшити статичний електричний заряд при сушінні одягу в барабані. Скомкають фольгу в 2-3 кульки діаметром близько 5 сантиметрів. Кульки повинні бути досить щільними і мати відносно гладку поверхню, щоб не чіплятися за одяг. Так ви зможете заощадити гроші на серветках з антистатиком і обійдетеся без хімічних речовин, які містяться в цих серветках.
    • Одними і тими ж кульками з фольги можна користуватися протягом місяців. Коли кульки почнуть розпадатися, замініть їх новими.
    • Врахуйте, що, на відміну від покупних коштів, кульки з алюмінієвої фольги не пом'якшують тканину. Крім того, вони можуть створювати додатковий шум при роботі сушильної машини. Подумайте, чи окупаються ці недоліки економією коштів.
  2. 2 Покрийте алюмінієвою фольгою прасувальну дошку. Стандартні прасувальні дошки розраховані на те, щоб поглинати тепло і вологу. Алюмінієва фольга завадить відведення тепла і вологи від тканини, що прискорить процес прасування. Однак врахуйте, що при цьому слід дотримуватися обережності, так як зростає ризик обпектися.
    • Використовуйте цей метод для тканин, які погано переносять прасування. Покладіть тканину на алюмінієву фольгу і утримуйте праска в 3-5 сантиметрах від її поверхні. При цьому постійно натискайте на кнопку спуска пара. Це дозволить швидко розгладити складки.
  3. 3 Надайте блиск потьмянів металевих предметів. Візьміть миску і вистелити її внутрішню поверхню алюмінієвою фольгою. Потім заповніть миску теплою водою, додайте в неї 1 столову ложку солі, 1 столову ложку харчової соди і 1 чайну ложку засобу для миття посуду. Покладіть в миску потьмяніли металеві предмети: ювелірні прикраси, срібні столові прилади, монети тощо. Зачекайте 10 хвилин. Після цього дістаньте металеві предмети і висушіть їх.
  4. 4 Заточите ножиці. Візьміть невеликий лист алюмінієвої фольги і складіть його в 5-6 шарів. Потім кілька разів розріжте його затупленими ножицями. В результаті їх леза загостряться, і ви продовжите термін служби ножиць.
  5. 5 Пересувайте важкі меблі з допомогою підкладок з алюмінієвої фольги. Перш ніж пересувати громіздкий предмет меблів, виріжте з алюмінієвої фольги шматочки відповідного розміру і подсуньте їх під ніжки тьмяною стороною до підлоги. Завдяки цьому меблі буде легше ковзати по підлозі.
  6. 6 Чистіть каструлі і сковорідки. Використовуйте замість сталевої дротяної мочалки зім'яту алюмінієву фольгу. Потріть начиння кулькою з фольги, щоб видалити бруд і пригорілі залишки їжі. Стандартні засоби для чищення зазвичай більш ефективні, але і цього способу може виявитися цілком достатньо. Використовуйте алюмінієву фольгу для очищення різних металевих поверхонь: решіток для гриля, деталей велосипеда і так далі.

Метод 3 з 3: Падалка та іграшки

  1. 1 Розважайте свою кішку. Відмотати досить алюмінієвої фольги і руками зімніть з неї кулю. Киньте його кішці і поспостерігайте, як вона ганяється за ним і вистачає його зубами. Так ви зможете заощадити на гумових м'ячиках. Цей спосіб годиться і для кошенят, так як можна змінювати розміри м'ячика на ваш розсуд.
    • Постеліть алюмінієву фольгу на диван, щоб відлякати від нього тварин. Як тільки тварина заплигне на диван, пролунає шурхіт фольги, який відлякає його і змусить триматися подалі від дивана.
  2. 2 Використовуйте алюмінієву фольгу для різних виробів. Фольга має блискучий вигляд і прекрасно підходить в якості декоративного матеріалу. Крім того, фольгу легко чистити, тому нею можна покривати різні забруднюючих поверхні. Дайте волю своїй уяві і подумайте, де можна використовувати алюмінієву фольгу.
    • Завертайте в декоративну фольгу подарунки. Декоративна фольга відрізняється великою різноманітністю кольорів і візерунків. Це досить дешевий і в той же час витончений спосіб оформити подарунок!
    • Використовуйте фольгу в виробах замість паперу. Вирізуйте з неї візерунки і букви. Фользі легко надати потрібну форму, і вона додасть блиск ваших робіт!
    • Створіть оригінальний твір мистецтва, працюючи фарбами по фользі замість полотна або паперу, або використовуйте зім'яту фольгу замість пензля, щоб отримати оригінальну текстуру, наносячи фарбу на іншу поверхню.
    • Змішуйте на фользі фарби. Перш ніж наливати фарбу в ємність для змішування, вистелити її алюмінієвою фольгою. Після використання ви просто викинете фольгу, і ємність залишиться чистою!
  3. 3 Використовуйте фольгу для розведення багаття. За допомогою алюмінієвої фольги, вати і пальчикової батарейки можна розвести вогонь за лічені хвилини. Виріжте з алюмінієвої фольги смужку завдовжки близько 10 сантиметрів і шириною 1,5 сантиметра. Ображати в центрі смужки краю, так щоб вийшло вузьке місце шириною 2 міліметри і довжиною близько 2 сантиметрів. Обмотайте цей вузьку ділянку фольги ватою. Після цього підключіть кінці смужки до протилежних полюсів батарейки АА. Через фольгу потече електричний струм, вузьке місце розігріється, і незабаром вата загориться.
    • Після того як вата спалахне, додайте хмиз. Розведіть вогонь і доглядайте за ним.
    • Будьте обережні при поводженні з вогнем!

Поради

  • При використанні дозаторних коробки з алюмінієвою фольгою зручно помістити на її кінцях трикутні вставки. Вони утримають рулон фольги в коробці.
  • Фольга зазвичай має тьмяну і блискучу боку. Якщо ви використовуєте звичайну фольгу, це не має ніякого значення. Однак якщо ви користуєтеся антипригарной фольгою, то врахуйте, що спеціальне покриття знаходиться зазвичай з тьмяною боку. В цьому випадку слід розміщувати фольгу так, щоб з їжею стикалася тьмяна сторона.

попередження

  • Алюмінієву фольгу не слід використовувати в мікрохвильових печах. У кращому випадку їжа прогріється неоднорідне, а в гіршому може виникнути пожежа.
  • Не зберігайте в алюмінієвій фользі висококислотних їжу (різні кислі і терпкі продукти, оцет, помідори). Через кілька днів кислота призведе до корозії фольги. В результаті в фользі з'являться отвори, а в їжу потраплять дрібні частинки алюмінію. Як правило, така «алюмінієва сіль» не шкідлива при ковтанні, однак вона може надати їжі металевий присмак.