Як позбутися від бліх будинку

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
How to get rid of fleas in a house or apartment quickly, efficiently and safely
Відеоролик: How to get rid of fleas in a house or apartment quickly, efficiently and safely

Зміст

Блохи - це дрібні, досить швидкі комахи, що харчуються кров'ю тварин. При появі в будинку ці паразити поселяються в килимах і на домашніх тварин. Щоб позбутися від бліх, використовуйте інсектицид і пилососьте килими та м'які меблі. Слід також ретельно мити домашніх тварин. Якщо не шкодувати зусиль і часу, за 1-2 тижні можна повністю позбутися від бліх.

кроки

Метод 1 з 3: Обробіть будинок інсектицидами

  1. 1 Змішайте порошок "Пиретрум" (порошок на рослинній основі, що містить природні інсектициди - піретрини) з порошком бората або борною кислотою. Найлегший спосіб знищити бліх полягає у впливі на них на тому етапі, коли вони найбільш уразливі, тобто перебувають на стадії яйця або личинки. Дана суміш завадить блохам досягти зрілості.
    • Борати є мінерали, які широко використовуються в якості антисептиків для деревини, миючих засобів і інсектицидів, вони є кишковими отрутами для бліх.
    • Середня тривалість життя дорослої блохи становить 2-3 місяці, причому вона здатна прожити без свіжої крові господаря до 100 днів. З іншого боку, тільки що вилупилися личинки повинні поїсти протягом 3 днів, інакше вони помруть від голоду. Тому для початку найлегше знищити личинок.
  2. 2 Посипте сумішшю бората і порошку з пиретринами килими, меблі та постіль. Якщо у вас є домашні тварини, наприклад собака або кішка, можна посипати також їх підстилки. Найкраще зробити це перед тим, як ви збираєтеся бути відсутнім протягом тривалого часу (скажімо, 24 години). Подбайте також, щоб весь цей час ваші вихованці перебували поза домом. Залиште суміш на добу. Після повернення додому пропилесосьте килими і меблі і виперіть постільна білизна та підстилки. Чи не вдихайте суміш "піретрумом" з Боратом. Одягніть маску, коли будете обробляти засобом свій будинок.
    • Використовуйте інсектицид в добре провітрюваних місцях і надягайте при цьому рукавички.При неодноразовому впливі інсектициди можуть завдати шкоди здоров'ю людей і домашніх тварин.
    • Блохи мають тривалий життєвий цикл, тому часто потрібно 2-3 обробки інсектицидами з інтервалом у три тижні, щоб повністю позбутися від цих паразитів.
  3. 3 Крім суміші з Боратом поставте в будинку кілька пасток для бліх. Такі пастки забезпечені джерелом світла і інсектицидом. Встановіть в будинку пастки - це допоможе вбити тих бліх, які вони не загинуть від бората. Блох залучають світло і тепло джерела, в результаті вони потрапляють в пастку і вмирають від отрути.
    • Якщо в будинку знаходяться цікаві домашні тварини, які можуть спробувати відкрити пастку і з'їсти її вміст, встановіть пастки поза ними досяжності. Можна також поставити пастки в тих кімнатах, куди не можуть проникнути домашні тварини.

Метод 2 з 3: Позбавтеся від бліх без використання інсектицидів

  1. 1 Пилососьте два рази в день протягом 2 тижнів. Пилососьте заражені блохами місця, в тому числі ті, де часто бувають ваші домашні вихованці. Не забувайте зрушувати меблі і пилососити під нею, а також чистити доріжки і килими. Пилососьте також всі м'які меблі. Більшість бліх не в змозі пережити обробку пилососом!
    • Хоча багато хто воліє потужні пилососи, з цим завданням можна прекрасно впоратися за допомогою звичайного пилососа.
    • Після закінчення прибирання обов'язково викидайте з пилососа пакет для пилу. Це допоможе запобігти повторному зараженню.
  2. 2 Наповніть водою неглибокі миски і додайте в кожну по 2 краплі засобу для миття посуду. Налийте воду в дуже дрібну миску і додайте в неї миючий засіб. Миска повинна мати низькі краю, щоб блохи могли випадково застрибнути в неї. Поставте миску біля низько розташованого джерела світла (прекрасно підійде нічник). Світло приваблює бліх. Комахи наблизяться до джерела світла, і багато хто з них потраплять в миску і загинуть.
    • Водний розчин миючого засобу діє на бліх подібно басейну з отруйною рідиною. Вони гинуть, коли потрапляють в нього.
    • Якщо у вас немає дрібної миски, можна використовувати замість неї літаючий диск (тарілку фрісбі).
  3. 3 Побризкайте на заражені місця розчином лимонного соку. Наріжте лимон тонкими скибочками і залийте їх 0,5 літра води. Доведіть воду до кипіння. Щоб підвищити ефективність розчину, дайте йому настоятися протягом ночі. Після цього перелийте розчин в пляшку з розпилювачем і обприскати заражені місця.
    • Замість лимона можна тонко нарізати інший цитрусовий фрукт, наприклад апельсин, лайм або грейпфрут.
  4. 4 Посипте заражені місця кедрової стружкою. Покладіть кедрову стружку по кутах кімнат, в підстилку домашніх тварин і під меблі. Можна також засипати кедрову стружку в марлеві мішечки і покласти їх під подушки м'яких меблів, під подушку своєму ліжку і, якщо вийде, в постільна білизна. Це відлякає бліх. Блохи не переносять запах кедра і намагаються всіма способами забратися від нього подалі. Кедрову стружку можна придбати в магазині господарських товарів або зоомагазині.
    • Простежте, щоб у ваших вихованців не було алергії на кедр. Багато собаки відчувають алергію на це дерево. Не використовуйте даний метод, якщо у вашій собаки алергія на кедр, тобто якщо вона почне чхати і у неї отекут очі.
  5. 5 Посипте килим сіллю. Сіль є влагопоглотителем, тобто вона вбирає вологу і допомагає висушити речі. Торкаючись тіла блохи кристали солі дряпають і ушкоджують його, і комаха гине від крововтрати під час руху. Через 7-10 днів ретельно пропилососьте килим і видаліть всю сіль і залишки комах. Повторіть дану процедуру ще 1-2 рази.
    • Використовуйте сіль з дуже дрібним зерном. Чим більше дрібнозернистої буде сіль, тим краще. Її кристали повинні бути досить дрібними, щоб торкатися до тіла блохи.
    • Після того як ви пропилососите килим, викиньте використаний пакет для пилу і замініть його на новий.
  6. 6 Посипте будинок харчовим кізельгуром (діатомітом). Подібно солі кизельгур залишає подряпини на тілі бліх і вбиває їх. Розсипте по зараженому килиму кілька ложок порошку кизельгура. Для профілактики можна посипати кізельгуром також вхід в будинок. Кизельгур можна придбати в інтернеті або магазині господарських товарів.
    • Можна посипати кізельгуром і домашніх тварин, проте не наносите його біля очей і вух. Посипте кізельгуром спину тваринного і розітріть його по шерсті.
  7. 7 Обприскати підлогу і ліжко регулятором розвитку комах (РРН). РРН представляють собою хімічні інсектициди, які перешкоджають розвитку бліх. В результаті личинки гинуть, і з них не з'являються дорослі комахи, які здатні розмножитися і посилити зараження. Таким чином, РРН порушують репродуктивний цикл, що допомагає в кінцевому підсумку позбутися від бліх. Зазвичай РРН необхідно наносити 2 рази з інтервалом в 3 тижні.
    • Найбільш економний спосіб полягає в тому, щоб придбати концентрат і приготувати з нього суміш відповідно до прикладеними вказівками. РРН можна придбати в магазині господарських товарів.
    • РРН не отруйні для ссавців, тому даний метод добре використовувати, якщо в будинку є маленькі діти або дрібні тварини, наприклад хом'ячки, рептилії або риби.

Метод 3 з 3: Усуньте бліх у домашніх тварин

  1. 1 Щодня мийте свого вихованця водою і милом від бліх. Це допоможе знищити бліх, які можуть жити на домашню тваринку. Перед купанням нанесіть мило від бліх на ділянки біля вух, очей, пасти і хвоста. Як тільки блохи відчують воду, вони відразу ж почнуть шукати безпечні місця, де можна сховатися: на шиї, голові і біля заднього проходу. Перш ніж намочити шерсть водою, нанесіть мило на ці ділянки.
    • У будинку може бути безліч бліх на різних стадіях розвитку, які ще не потрапили на тварину, тому паралельно з даним методом слід робити інші профілактичні заходи: пилососити, обробляти будинок сумішшю з боратами і посипати заражені місця кедрової стружкою.
  2. 2 Натріть шерсть милом і почекайте хоча б 10 хвилин. Після того як ви завдасте мило на проблемні місця, намочіть шерсть і намильте все тіло тварини. Через 10 хвилин ретельно змийте мило теплою водою. Коли шерсть висохне, за допомогою гребінця видаліть з неї загиблих комах.
    • Відразу після купання домашнього вихованця прийміть душ, оскільки деякі шампуні від бліх при тривалій дії можуть викликати роздратування шкіри у людини.
  3. 3 Обробляйте шерсть собаки чи кішки засобом від бліх. Такі кошти від бліх як "Адвантейдж" (Advantage) і "Фронтлайн" (Frontline) призначені для місцевого застосування раз на місяць. Зазвичай їх наносять прямо на шкіру тварини, найчастіше між лопатками і на кілька місць на спині. Після цього вони проникають під шкіру (систему покривів тіла). Безпечні засоби для домашніх тварин можна придбати в найближчому зоомагазині.
    • Засоби від бліх можна використовувати в поєднанні зі спеціальним гребінцем з частими зубами. Така гребінець від бліх дозволяє вичесати з вовни окремих паразитів.
  4. 4 Якщо ви використовували протиблошині засіб і воно виявилося неефективним, поміняйте його на інше. В цьому випадку блохи не встигнуть пристосуватися до засобу. Деякі методи можуть виявитися малоефективними, тому що локальна популяція бліх може мати імунітет до певного засобу (в тому числі до речовин на нашийнику від бліх). В цьому випадку поміняйте засіб і використовуйте регулятор розвитку комах (РРН), наприклад "Вектра 3D" (містить піропроксіфен). Наприклад, якщо не діє нашийник, спробуйте натирати шерсть тварини порошком від бліх.
    • Ветеринар може порекомендувати вам підходять пероральні засоби. Діюча речовина з таблетки проникає в кровотік собаки чи кішки, через кров потрапляє в організм бліх і впливає на їх нервову систему.Хоча вони і допомагають вбити тих паразитів, які п'ють кров, з їх допомогою можна запобігти зараженню блохами.
    • РРН запобігає появі наступного покоління паразитів, і зазвичай блохи не можуть адаптуватися до препаратів даного типу.
  5. 5 Давайте своєму вихованцеві пероральні таблетки від бліх, щоб швидко позбутися від паразитів. Ці таблетки діють протягом декількох годин після прийому. Приблизно за 60 хвилин вони вбивають всіх присутніх на тваринному бліх. Однак таблетки від бліх не володіють профілактичну дію і не дозволяють запобігти повторному зараженню. Після того як таблетка вб'є всіх бліх, помийте тварина, щоб позбутися від мертвих комах, якщо побачите, що ваш вихованець свербить.
    • Під впливом таблеток від бліх деякі кішки стають занадто активними, частіше подають голос або відчувають утруднене дихання. У цьому випадку спробуйте зменшити рекомендовану дозу, а можливо, і припиніть давати таблетки, якщо вони сильно впливають на поведінку вашого вихованця.
  6. 6 Додавайте в їжу домашньої тварини відлякують кошти. Блохи харчуються кров'ю тварин, тому на них можна впливати за допомогою того, що їсть ваш вихованець. Наприклад, можна підмішувати оцет в ту воду, яку п'є ваша собака. Додавайте в миску з водою столову ложку (15 мілілітрів) яблучного оцту або купайте вихованця в суміші води і оцту.
    • Не будете ви ходити так з кішками, так як вони набагато більш чутливі до рівня pH, ніж собаки.

Поради

  • При пошуку бліх ви можете виявити їх екскременти. Це дрібні частинки чорного кольору. Якщо їх помістити на вологий рушник, вони стають червоними. Це пояснюється тим, що блошині екскременти містять кров. Даний ознака допомагає виявити бліх.
  • Не залишайте сіль на килимах на занадто тривалий час. Сіль вбере вологу, а потім проникне між окремими волокнами килима.
  • Якщо звичайне мило від бліх слабо допомагає собаці, спробуйте використовувати мило з евкаліптом, маслом чайного дерева або кедра. Ці масла відлякують бліх.

попередження

  • Покидайте будинок під час обробки місць, заражених блохами. Виводьте з собою домашніх тварин або пишіть в ті місця, що не піддаються обробці. Обов'язково вивчайте вказівки по застосуванню: деякі засоби від бліх шкідливі для дрібних тварин, риб і птахів.