Як позбутися від бліх природним шляхом

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
УБРАТЬ ОТЛОЖЕНИЕ СОЛЕЙ | Простейший проверенный способ с Исцеляйся САМ и доктор Божьев
Відеоролик: УБРАТЬ ОТЛОЖЕНИЕ СОЛЕЙ | Простейший проверенный способ с Исцеляйся САМ и доктор Божьев

Зміст

Блохи сильно докучають і можуть привести до проблем зі здоров'ям як у людей, так і домашніх тварин. Якщо ви виявили в своєму будинку бліх і при цьому побоюєтеся, що стандартні інсектициди можуть виявитися шкідливими для здоров'я, спробуйте використовувати натуральні засоби. Вам доведеться діяти на декількох фронтах: очистити будинок, позбавити від бліх домашнього вихованця і знищити бліх на присадибній ділянці. Хоча для цього може знадобитися 3 або 4 місяці, якщо ви виявите наполегливість і наберетеся терпіння, то зможете позбутися від бліх без використання токсичних речовин.

кроки

Частина 1 з 3: Вичистіть будинок

  1. 1 Щодня пилососьте підлоги, м'які меблі і ліжко. Приділяйте особливу увагу тим місцям, де люблять бувати ваші домашні вихованці, а також слабо освітленим закликом і тих дільницях, де ви недавно бачили бліх, їх екскременти або висохлу кров. При цьому прибирайте з м'яких меблів подушки, щоб очистити всі складки і затишні місця.
    • Не забувайте пилососити під меблями, за дверима, уздовж плінтусів і в інших важкодоступних місцях.
    • Якщо у вашому будинку завелися блохи, пилососьте кожен день. Якщо ж ви не знайшли бліх, все одно регулярно пилососьте хоча б раз на тиждень.
    • Зав'язуйте заповнений мішок для збору пилу в пластиковий пакет для сміття і викидайте його в вуличний контейнер.
  2. 2 Періть килимки, постільна білизна та підстилки домашніх тварин в гарячій воді. Якщо в будинку з'явилися блохи, раз в тиждень періть в пральній машині і сушіть простирадла, ковдри, наволочки, підстилки для домашніх вихованців і невеликі доріжки. Використовуйте для кожного матеріалу якомога більше гарячу воду і температуру сушки.
    • Якщо підстилку не можна випрати, краще перестрахуватися і викинути її.
  3. 3 очищайте паром килими та м'які меблі. Якщо у вас немає пароочисника, спробуйте взяти його в оренду або скористайтеся послугами професіоналів. Не забудьте попередньо випробувати дію розчину, що чистить на невеликих ділянках килимів і м'яких меблів.
    • Хоча пароочищувачі вбивають дорослих бліх і личинок, деяким яйцям вдається вижити. Інкубаційний період може розтягнутися до 3-4 місяців, тому продовжуйте пилососити кожен день. Подумайте про те, щоб раз в 1-2 місяці обробляти будинок пароочищувачем, поки не позбудетеся від зараження повністю.
  4. 4 Спробуйте контролювати рівень вологості за допомогою осушувачів повітря. Блошиних яєць потрібна вологість не нижче 50%. Можна знизити вологість в будинку, щоб створити менш придатні умови для розвитку яєць. При цьому продовжуйте регулярно пилососити, прати постіль і вживати інших заходів, які дозволять позбутися від бліх.
    • Кількість осушувачів повітря залежить від площі і планування будинку. Середній осушувач за 24 години видаляє з повітря 20 літрів води, тобто розрахований на площу близько 150 квадратних метрів.
  5. 5 Щоб стежити за прогресом, використовуйте пастки для бліх. Пастки для бліх складаються з розташованих під лампою смужок липкої стрічки або чашок води. Тепло лампи приваблює комах, і вони прилипають до стрічки або падають в воду. Згодом бліх має потрапляти все менше.
    • Якщо через 1-2 місяці в пастках виявляється приблизно стільки ж бліх, як і на самому початку, значить, настав час звернутися до фахівців.
    • Пастки для бліх допомагають оцінити ступінь зараження, проте в них трапляються лише дорослі комахи. Пастки не дозволяють повністю позбутися від зараження.
  6. 6 Обробляйте одночасно будинок, домашніх тварин і присадибну ділянку. Єдиний спосіб справитися з блохами - вести боротьбу на кількох "фронтах". Якщо ви очистите будинок, але блохи залишаться на домашніх тварин, вам не вдасться позбутися від них.
    • Будьте терплячі: щоб позбутися від навали бліх, може знадобитися 3-4 місяці.

Частина 2 з 3: Помийте вихованця

  1. 1 Купайте домашнього вихованця хоча б раз на тиждень. Використовуйте спеціальний шампунь для кішок або собак, а не звичайний шампунь для людей. Починайте мити з голови і шиї, щоб блохи НЕ встрибували в очі, лягти і вуха.
    • Купання частіше одного разу на тиждень може викликати роздратування шкіри. Використовуйте зволожуючий шампунь, до складу якого входить овес - це допоможе запобігти сухість шкіри домашнього вихованця.
  2. 2 Щодня вичісуйте шерсть вихованця спеціальної гребінцем від бліх. Хоча б раз на день розчісуйте суху шкіру домашнього вихованця гребінцем з частими зубами. При цьому періодично занурюйте гребінець в чашку з гарячим розчином води і спирту в пропорції 1: 1, щоб вбити вичесанних комах.
    • Слідкуйте за блохами, які вискакують з шерсті тварин.Суху шерсть краще вичісувати, якщо помістити тварину в ванну - на її гладкою білої поверхні ви легко зможете помітити бліх.
  3. 3 Спробуйте обприскувати вихованця цитрусовим розчином. Залийте в каструлю 500 мілілітрів води і покладіть в неї тонко нарізаний лимон. Доведіть воду до кипіння, після чого зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і залиште на ніч. Потім процідіть воду, залийте її в пляшку з розпилювачем, обприскати тварина і розітріть розчин по його шерсті.
    • Цитрусовий аерозоль для домашніх тварин можна також придбати в зоомагазині.
    • Сік цитрусових діє на бліх протягом 24 годин, однак щоденне нанесення розчину може подразнювати шкіру тварини. Для початку спробуйте обприскувати шерсть раз в 3 або 4 дня, а потім робіть це частіше, якщо не помітите ознак роздратування.
    • Не наносіть цитрусовий розчин на область морди. Припиніть використовувати розчин, якщо помітите почервоніння або сухість шкіри, або якщо тварина почне часто свербіти.
    • Перш ніж використовувати будь-яке домашнє засіб, краще проконсультуватися з ветеринаром.
  4. 4 Постарайтеся якомога довше не випускати вихованця з дому. Кішку краще взагалі не випускати на вулицю. Якщо у вас собака, виводите її на короткі прогулянки. При цьому обходьте стороною тінисті і вологі місця з густою рослинністю.
    • Обмежте перебування свого вихованця на вулиці, щоб він не підхопив нових бліх.

Частина 3 з 3: Необхідно знищити бліх у дворі

  1. 1 Коротко підстригайте газон і згрібати опале листя. Тримайте в чистоті і порядку ті місця, де можуть з'являтися ваші вихованці. Підстригайте траву і кущі, щоб на ділянці не залишалося тінистих місць. Згрібати підстрижену траву, опале листя та інше сміття.
    • Блохи воліють тінисті вологі місця. Щоб зробити територію біля будинку менш привабливою для них, коротко подстригайте траву, згрібати листя і сміття.
  2. 2 Ранньою весною поширюйте на своїй ділянці корисних черв'яків (нематод). Ці крихітні круглі черв'яки харчуються личинками бліх. Їх можна придбати в магазині товарів для саду та городу. Пошукайте черв'яків, які спеціально призначені від бліх, і відповідно до рекомендацій розповсюдьте їх по галявині і грядках.
    • Приділяйте особливу увагу тим місцям, де люблять з'являтися ваші домашні вихованці. Найкраще поширювати черв'яків на початку сезону появи бліх, тобто ранньою весною.
    • Зазвичай субстрат з мільйонами мікроскопічних хробаків розводять водою і розливають масу через садовий шланг або лійку. Після цього навесні та влітку слід періодично поливати землю, коли вона висихає.
    • Не думайте, що черв'яки нашкодять вам! Нематоди нешкідливі для людей і домашніх тварин.
  3. 3 Раз на 7-10 днів посипайте землю кізельгуром. Кизельгур можна придбати в магазині товарів для саду та городу. Посипайте їм територію біля будинку і приділяйте особливу увагу затіненим ділянкам і тих місць, де люблять перебувати ваші домашні вихованці.
    • Найкраще наносити кизельгур вранці. Чи не посипайте їм землю в вітряну і дощову погоду, а також стежте, щоб він не потрапив на домашніх тварин. При попаданні в органи дихання кизельгур може дратувати їх.
    • Кизельгур є мінеральний порошок, який дряпає і зневоднює бліх. Згодом він втрачає ефективність, тому його слід наносити на грунт раз в тиждень, а також після вітряної або дощової погоди і поливу ділянки.
  4. 4 Спробуйте виростити у відкритому грунті або горщиках м'яту болотну. Цей сорт м'яти протягом століть використовується для відлякування комах. Висадіть м'яту болотну на своїй ділянці або тримайте її в будинку в горщиках. Врахуйте, що вона токсична для кішок і собак, тому стежте, щоб ваші вихованці не їли її.
    • Ефірна олія болотної м'яти іноді використовують як засіб від бліх, проте воно небезпечно для домашніх тварин.Не наносіть масло на шерсть домашніх вихованців, їх їжу і підстилку.
    • Якщо ви вирішили вирощувати болотну м'яту в своєму саду, регулярно обривати її, щоб вона не поширилася по всій ділянці. Як і інші сорти м'яти, вона швидко розростається. Щоб запобігти надмірний ріст кореневої системи болотної м'яти, висаджуйте її в горщиках.

Поради

  • Щоб перевірити, чи проникли в якесь місце будинку або присадибної ділянки блохи, надіньте білі шкарпетки, підтягніть їх вище і пройдіться по території. Якщо блохи присутні, вони застрибнути на шкарпетки, і ви зможете легко розглянути їх на білій тканині.
  • Якщо натуральні способи не допомогли, подумайте про те, щоб використовувати спеціальні засоби від бліх. У продажу є порівняно нетоксичні засоби: проконсультуйтеся з ветеринаром і виберіть такі препарати, які містять більш безпечні інгредієнти.
  • Дорожчі препарати від бліх для перорального прийому, які містять люфенурон, нітенпірам і спіносад, безпечніше для домашніх тварин, ніж кошти для місцевого застосування.
  • Якщо вам доводиться використовувати кошти для місцевого застосування, вибирайте препарати з S-метопреном або піріпроксіфеном. Уникайте засобів з імідаклоприд, дінотефураном, тетрахлорвінфосом, Севіньї (карбарілом) і Пропоксур.

попередження

  • Не наносіть ефірні масла на домашніх тварин, їх підстилку і їжу. Перш ніж використовувати будь-які домашні засоби, проконсультуйтеся з ветеринаром.