Як позбутися від болю в стопі за допомогою точкового масажу

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 25 Червень 2024
Anonim
М.І.Кучеренко – Нетрадиційні методи лікування
Відеоролик: М.І.Кучеренко – Нетрадиційні методи лікування

Зміст

Біль у ступні може бути викликана травмою, одноманітними рухами, тривалим перебуванням в стоячому або сидячому положенні і навіть зміщенням в стегновому або колінному суглобі. Крім методів традиційної медицини, ви можете полегшити больові відчуття, якщо зверніться до методів стародавньої китайської медицини, зокрема, до точкового масажу.Механізми впливу точкового масажу схожі з впливом, який чинять методи голковколювання. В обох методах вплив виявляється на певні точки вашого тіла з метою впливу на енергію організму і сприяє зменшенню болю. Відмінність точкового масажу полягає в тому, що вплив на точки виявляється не голками і натисканням пальцями. Крім того, цей процес сприяє виділенню ендорфінів, що також полегшує біль. Ви можете робити точковий масаж самостійно або попросити друга допомогти вам. Останнє краще в разі сильного болю, оскільки так простіше розслабитися. Ця стаття розповість вам, на які точки необхідно впливати, щоб позбутися від болю в ступнях.


кроки

  1. 1 Визначте центр локалізації больових відчуттів. На ступнях знаходиться безліч активних центрів для впливу точковим масажем. Оскільки немає єдиної точки для позбавлення від будь-якого виду болю в ступнях, ви можете визначити її причину. Це допоможе вам вибрати правильну активну точку для впливу.
  2. 2 Впливає на активні точки, розташовані поза поверхні ступень, якщо ваші ступні занадто болючі або на них синці.
  3. 3 Покладіть палець на кісточку і повільно пересувайте його вгору уздовж триголовий м'язи гомілки. Коли ви відчуєте "вузлик" прямо під м'якою тканиною м'язи, зупиніться. Ви знайшли точку, звану в традиційній китайській медицині "Активної точкою сечового міхура 58".
  4. 4 Рухайте палець по діагоналі в напрямку до зовнішньої частини трицепса, щоб відшукати "Активну точку сечового міхура 57".
  5. 5 Сильно натисніть на точку 57 великим пальцем руки на секунду і подивіться, чи відчуваєте ви якийсь вплив. Коли ви переконалися, що знайшли правильну точку, натисніть на неї і утримуйте від 30 секунд до двох хвилин.
  6. 6 Перевірте "Активну точку сечового міхура 58", натиснувши на неї на секунду. Натисніть і утримуйте від 30 секунд до 2 хвилин. Ці точки особливо корисні, якщо у вас виникли проблеми з регуляцією моторики ступень.
  7. 7 Повторіть на іншій нозі.

Метод 1 з 3: Точки ступні

  1. 1 Помістіть великий і вказівний палець по обидва боки ахіллового сухожилля щиколотки. Ділянка на зовнішній частині щиколотки називається "Активна точка сечового міхура 60". Точка на внутрішній стороні щиколотки називається "Активна точка нирок 3".
  2. 2 Сильно натисніть великим і вказівним пальцем по обидва боки цього сухожилля і утримуйте протягом секунди, щоб перевірити, чи знайшли ви потрібні точки. Потім утримуйте, натискаючи сильно або помірно від 30 секунд до двох хвилин.
  3. 3 Повторіть на іншій щиколотці, якщо ви відчуваєте біль в обох ногах. Вплив на ці точки буде особливо ефективно, якщо проблема викликана п'яткових шпорами.
  4. 4 Знайдіть точку на внутрішньому краї п'яти в місці переходу білої і червоної шкіри на обох сторонах п'яти.
  5. 5 Натисніть і утримуйте секунду, щоб переконатися, що ви знайшли правильну точку.
  6. 6 Натисніть і утримуйте, натискаючи дуже сильно, від 30 секунд до 2 хвилин.
  7. 7 Знайдіть точку на задньому краї п'яти в місці переходу білої і червоної шкіри, там, де закінчується ахіллове сухожилля. Натисніть, щоб перевірити точку, і масажуйте, натискаючи дуже сильно, між трьома цими точками.
  8. 8 Перемістіть великий палець в центр підошви п'яти. Використовуючи силу всієї руки, натисніть дуже сильно на цю точку великим пальцем. У разі сильного болю в ступні, ця точка може бути вкрай болюча. Натискайте дуже сильно, і утримуйте стільки, скільки ви зможете витерпіти.
  9. 9 Повторіть з іншого боку, якщо ви відчуваєте біль в обох ногах. Вплив на ці точки буде особливо ефективно, якщо біль обумовлена ​​підошовним фасцитом або п'яткових шпорами.

Метод 2 з 3: Подушечка стопи

  1. 1 Покладіть великий палець руки трохи нижче центру опуклою частини подушечки стопи.
  2. 2 Натисніть на цю точку з силою і утримуйте від 10 секунд до 2 хвилин.
    • Для більш глибокої стимуляції цієї точки, стисніть в кулак пальці протистоїть руки і вдарте по цій активній точці 30 разів.

Метод 3 з 3: Верхня частина стопи

  1. 1 Знайдіть точку посередині верхньої частини стопи, прямо біля підстави щиколотки. Вона розташована приблизно між другим і третім пальцем. Ця точка зветься "Активна точка живота 42".
  2. 2 Натисніть із середньою силою і утримуйте від 10 до 30 секунд.
  3. 3 Проведіть пальцем вниз до точки, розташованої між підставами другого і третього пальців. Ця точка називається "Активної точкою живота 44". Натисніть і утримуйте від 10 до 30 секунд.
  4. 4 Повторіть на другій нозі.

Поради

  • Якщо у вас не дуже тонкі пальці, вам буде складно досягти необхідного ефекту і впливати з потрібною силою на активні точки, оскільки площа впливу не буде отримувати необхідну стимуляцію. Для посилення необхідного ефекту вам варто скористатися олівцевим ластиком.