Як позбутися чорних крапок

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 20 Червень 2024
Anonim
ЧЕРНЫЕ ТОЧКИ: Как убрать черные точки НАВСЕГДА?
Відеоролик: ЧЕРНЫЕ ТОЧКИ: Как убрать черные точки НАВСЕГДА?

Зміст

Чорні точки - це результат закупорки пір шкірним салом і відмерлої шкірою.Чорнота не є брудом - шкірне сало і відмерла шкіра стають чорними, окислюючись на повітрі. Існує безліч способів позбавлення від чорних крапок, починаючи з самолікування і закінчуючи медичними процедурами. Якщо ви зробите щось не так, то це тільки погіршить становище, тому будьте обережні і не втрачайте голову. Іноді у будь-якої людини з'являються вугри, а шкіра у всіх людей різна, але цілком можливо знайти спосіб лікування, який підійде саме вам.

кроки

Метод 1 з 5: Саморобні засоби, що включають натуральні інгредієнти

  1. 1 Оцініть можливі варіанти. Якщо для позбавлення від чорних крапок ви хочете використовувати натуральні інгредієнти, які можна знайти вдома, то існує величезна кількість рецептів приготування саморобних засобів, що включають, наприклад, яєчний білок або лимонний сік. Якщо вам не підходить засіб, зроблене по якомусь рецептом, скористайтеся іншим рецептом.
    • Немає ніякої гарантії, що вам підійде той чи інший засіб, тому що шкіра у людей різна і по-різному реагує на інгредієнти.
    • Якщо у вас дуже чутлива шкіра, будьте обережні - краще використовувати описані тут кошти менш концентрованими.
    • Якщо який-небудь засіб призвело до подразнення шкіри, припиніть користуватися ним.
  2. 2 Маска з яєчного білка. Яєчний білок звужує пори і призводить до видалення чорних крапок. Відокремте білок від жовтка, помасажуйте шкіру обличчя, поплескуючи по ньому, а потім нанесіть яєчний білок на обличчя. Для цього скористайтеся або чистою тканиною, або зробіть це чистими і сухими руками. Дозвольте першому шару маски висохнути, а потім нанесіть другий шар. В цілому нанесіть 3-5 шарів - перед нанесенням чергового шару дозвольте висохнути попередньому. Потім вмивайтеся і висушіть обличчя.
    • Кожен шар маски ви можете наносити на чисту суху тканину. Перед умиванням зніміть тканину (шар за шаром).
    • Чи не ковтайте сирий яєчний білок!
  3. 3 Лимонний сік. Лимонний сік призводить до швидкого звуження пор. Просто нанесіть лимонний сік на ділянки шкіри з чорними точками, і ви помітите, як він швидко подіє. Змочіть ватяний тампон лимонним соком і промокніть їм чорні точки. Робіть це кілька разів на тиждень перед сном, а вранці вмивайтеся і наносите на обличчя зволожуючий засіб.
    • Лимонний сік є дуже сильнодіючою інгредієнтом, тому в разі чутливої ​​або сухої шкіри розбавте його невеликою кількістю води.
    • Лимонний сік сильно збільшує чутливість шкіри до сонячного світла, тому не виходьте на вулицю, попередньо не змивши лимонний сік з особи (в іншому випадку на шкірі можуть з'явитися пухирі).
    • Не рекомендується використовувати лимонний сік людям з темним відтінком шкіри, тому що це може привести до її знебарвлення.
  4. 4 Теплий мед. Мед має антисептичні та антибактеріальні властивості, тому він підходить для лікування вугрового висипу, а його липкість дозволяє позбавлятися від чорних крапок. Підігрійте трохи меду в сковороді або поставте банку з медом в гарячу воду. Коли мед стане теплим (але не гарячим, щоб не обпекти шкіру), нанесіть його на області шкіри з вуграми і чорними точками. Зачекайте 10 хвилин.
    • Видаліть мед, використовуючи вологу тканину.
    • Ви можете залишити мед на обличчі на ніч, але переконайтеся, що він висох; в іншому випадку ви ризикуєте прилипнути до подушки.

Метод 2 з 5: Саморобні засоби, що включають штучні інгредієнти

  1. 1 Розчин борної кислоти. Для позбавлення від чорних крапок відмінно підходить борна кислота, розчинена у воді. Борну кислоту можна купити в аптеці. Для приготування розчину змішайте півтори склянки гарячої води і половину столової ложки борної кислоти. Змочіть чисту тканину в розчині і промокніть нею ділянки шкіри з вуграми і чорними точками. Зачекайте 15-20 хвилин, щоб розчин почав діяти.
  2. 2 Йод і англійська сіль. Даний засіб видаляє шкірне сало і отмершую шкіру з пір. Англійська сіль є відмінним ексфоліант.Змішайте чайну ложку англійської солі, чотири краплі йоду і півсклянки гарячої води. Перемішайте доти, поки сіль не розчиниться, а температура розчину не знизиться. Як тільки температура розчину стане прийнятною для його нанесення на шкіру, змочіть ватяний тампон в розчині і промокніть їм ділянки шкіри з чорними точками. Дозвольте розчину висохнути.
    • Вмийтеся і висушіть обличчя.
  3. 3 Харчова сода і вода. Харчова сода відмінно підходить для видалення плям, але вона також використовується для лікування вугрового висипу, так як харчова сода - це відмінний ексфоліант. Для позбавлення від чорних крапок вам знадобиться лише дещиця тієї кількості соди, яке використовується для видалення плями з килима. Змішайте чайну ложку харчової соди і така кількість води, щоб вийшла пастоподібна суміш. Для цього методу досить такої кількості суміші, яке поміститься в чашку. Нанесіть суміш на шкіру круговими масажними рухами.
    • Ретельно змийте суміш теплою водою.
    • Після того, як ви змиєте суміш, обов'язково скористайтеся зволожуючим засобом.
    • Після застосування суміші соди з водою нанесіть на шкіру розчин з рівних частин яблучного оцту і води, щоб нормалізувати рН-рівень вашої шкіри.
    • Сода є досить сильним засобом, тому застосовуйте суміш соди з водою не частіше 1-2 разів на тиждень.
    • Якщо після першого застосування суміші соди з водою ви не помітили поліпшень або ваша шкіра роздратована, відмовтеся від цього кошти.

Метод 3 з 5: Засоби, що продаються без рецепта

  1. 1 Визначте свій тип шкіри. Залежно від типу шкіри і її чутливості виберіть відповідний засіб для очищення шкіри, яке продається в магазині або аптеці. Існують два основних види таких коштів: з пероксидом бензоїлу або з саліцилової кислотою.
    • Наведені інгредієнти можуть викликати алергічну реакцію; якщо це ваш випадок, відмовтеся від обраного засобу.
  2. 2 Для більш чутливої ​​шкіри підійде засіб з саліцилової кислотою. Якщо ваша чутлива шкіра схильна до подразнення і пересихання, купіть засіб, що містить саліцилову кислоту. Для цього на упаковці засобу знайдіть інгредієнти, що входять до його складу. Саліцилова кислота призначена для чутливої ​​шкіри, рідко викликає почервоніння і лущення і діє повільніше сильніших аналогів.
    • Виберіть засіб, до складу якого входить не тільки саліцилова кислота, але і гліколева кислота.
  3. 3 У разі нормальної шкіри придбайте засіб з пероксидом бензоїлу. Якщо у вас не дуже чутлива шкіра, яка не схильна до пересихання, купіть засіб, до складу якого входить пероксид бензоїлу. Цей інгредієнт розм'якшує шкірне сало, забиває пори, і призводить до його вилучення з пір. Такі кошти є найбільш швидкодіючими (з коштів, які можна купити в магазині), але вони не дуже добре впливають на шкіру.
  4. 4 Купуйте засіб з альфа-оксикислот. Альфа-оксикислоти (AHA) включають гликолевую кислоту і ефективні для відлущування шкіри. Гліколева кислота входить до складу отшелушивающих засобів і засобів для пілінгу. Ця кислота розчиняє отмершую шкіру, що призводить до очищення пор і позбавлення від чорних крапок.
    • Використовуйте засоби з альфа-оксикислотами так, як ви використовуєте кошти з пероксидом бензоїлу або з саліцилової кислотою і завжди читайте рекомендації щодо застосування того чи іншого засобу.
    • АНА збільшує чутливість шкіри до сонячних променів, тому намагайтеся не бувати на сонці, якщо користуєтеся засобом, що містить гликолевую кислоту.
  5. 5 Користуйтеся кремом для обличчя. Необхідно користуватися не тільки засобами для вмивання, а й кремом для обличчя, до складу якого входить пероксид бензоїлу або саліцилова кислота. Чим довше крем залишається на вашій особі, тим краще, але дотримуйтесь рекомендацій щодо застосування крему, так як надмірне захоплення ним може призвести до подразнення шкіри. Як правило, крем наносять не більше ніж на 10 хвилин.

Метод 4 з 5: Пар та інші методи

  1. 1 Пар розширює пори. Для позбавлення від чорних крапок необхідно розширити пори. Затверділе шкірне сало досить липке, його не так-то просто витягти, тому для його успішного видалення краще розширити пори. Для цього потримайте обличчя над посудом з гарячою водою протягом 10-15 хвилин.
    • На голову покладіть рушник, щоб пар потрапляв безпосередньо на обличчя.
    • Ви відчуєте, що пар сприяє розширенню пір.
  2. 2 Видаліть чорні точки за допомогою спеціального пластиру. Цей метод не призводить до подразнення шкіри. Застосування пластиру для видалення чорних крапок є тимчасовим рішенням, але воно відмінно підходить у випадках, коли у вас немає можливості проводити тривале лікування. Рекомендується поєднувати застосування пластиру з використанням очищувальних і отшелушивающих засобів.
    • Для отримання найкращих результатів перед застосуванням пластиру користуйтеся кремом протягом декількох ночей поспіль, щоб розширити пори.
  3. 3 Не тисніть вугри. Це може привести до запалення або інфікування і, звичайно, не зупинить появу вугрів.

Метод 5 з 5: Медичні засоби

  1. 1 Якщо ви не можете позбутися від вугрової висипки і чорних крапок, зверніться до лікаря. У разі проблемної шкіри відвідайте лікаря або дерматолога. Лікар точно визначить ваш тип шкіри і призначить відповідні кошти, які ви можете зробити самостійно або купити в магазині або аптеці.
  2. 2 Скористайтеся препаратом, що відпускається за рецептом. У деяких складних випадках дерматологи наказують прийом лікарських препаратів. Такий метод лікування не підходить людям, у яких вугри з'являються тільки час від часу. Пам'ятайте, що лікарські препарати коштують недешево і включають безліч хімічних інгредієнтів, тому перед їх прийомом обов'язково проконсультуйтеся з лікарем або дерматологом.
    • Лікар може прописати препарат, що містить саліцилову кислоту (ця ж кислота входить до складу засобів, які можна купити в магазині). Такі препарати сприяють очищенню закупорених пір.
    • В якості альтернативи лікар може прописати препарат, що містить пероксид бензоїлу. Такі препарати знищують бактерії, що призводять до появи вугрів.
  3. 3 Можливо, вам доведеться приймати антибіотики і користуватися засобами для місцевої терапії. Може бути, дерматолог призначить вам курс лікування оральними антибіотиками поряд із засобами для місцевої терапії. Однак таке лікування проводиться тільки в найбільш важких випадках.

Поради

  • Скористайтеся тільки одним з описаних тут методом, щоб не пошкодити шкіру. Пам'ятайте, що зловживання коштами для очищення і відлущування шкіри може тільки погіршити ситуацію з висипом вугрів.
  • Тримайте нігті в чистоті. Це дозволить запобігти потраплянню бруду з-під нігтів на обличчя (особливо якщо ви любите тиснути вугри).
  • Щодня вмивайтеся, користуючись м'яким милом або засобом для вмивання.
  • Намагайтеся не торкатися до обличчя, щоб не зробити його шкіру ще більш сальної.
  • Після застосування описаних засобів вмийтеся холодною водою, щоб звузити пори і запобігти їх забруднення.
  • Тримайте волосся в чистоті. В іншому випадку власний жир потрапить на обличчя і засмітить пори.
  • Завжди користуйтеся нежирним зволожуючим кремом, щоб не засмітити пори ще більше.
  • Вмивайтеся раз в день, але краще робити це двічі на день, вранці і ввечері. В цьому випадку вугри зникнуть протягом 4-5 днів.
  • Щодня міняйте наволочку, щоб уникнути появи нових вугрів.
  • Іноді засіб для звуження пор допомагає запобігти появі вугрів.

попередження

  • Жорстке лікування може погіршити ситуацію з висипом вугрів. В кінцевому підсумку ви отримаєте запалений червоний прищ там, де, на вашу думку, була чорна точка (хоча інші люди її не бачили).
  • Використовуйте теплий мед, якщо ви вибрали його як лікувальний засіб. Пам'ятайте, що гарячий мед може привести до появи на шкірі пухирів.
  • Якщо який-небудь засіб призвело до подразнення шкіри, почитайте рекомендації щодо застосування цього засобу (як правило, рекомендації наводяться на упаковці засобу) і негайно припиніть користуватися ним.
  • Уникайте попадання будь-яких засобів в очі. Якщо це сталося, негайно промийте очі водою.