Як позбутися від шрамів після кістозного акне

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПОСТАКНЕ 🔥 КАК УБРАТЬ ПЯТНА И РУБЦЫ ПОСЛЕ ВЫСЫПАНИЙ? | Федоряченко Оксана
Відеоролик: ПОСТАКНЕ 🔥 КАК УБРАТЬ ПЯТНА И РУБЦЫ ПОСЛЕ ВЫСЫПАНИЙ? | Федоряченко Оксана

Зміст

Вугрі буває у більшості людей. На жаль, висип може бути дуже сильною і призводити до утворення гнійників на шкірі. Кістозне акне найчастіше зустрічається в підлітковому віці, оскільки через зміни в гормональному фоні шкіра виробляє надмірну кількість шкірного сала, в якому розмножуються бактерії. Оскільки при цій формі акне шкіра покривається хворобливими гнійниками, запалюється, а самі гнійники утворюються глибоко в шкірі, після лікування на шкірі можуть залишатися шрами. Однак ці шрами можна зробити менш помітними і в домашніх умовах, не вдаючись до спеціальних процедур у лікаря.

кроки

Метод 1 з 4: Домашні засоби

  1. 1 Вивчіть інформацію про домашніх засобах і будьте обережні. Існує багато народних засобів, які допомагають зробити шрами менш помітними.Однак не всі ці кошти повністю безпечні. Почитайте, які інгредієнти входять до складу засобу, і переконайтеся, що у вас немає на них алергії.
    • Якщо ви плануєте купити засіб для видалення шрамів, спочатку вивчіть інформацію про нього.
  2. 2 Нанесіть на шрами лимонний сік. Якщо у вас темні шрами від акне, вітамін С в складі лимонного соку може прискорити загоєння рани. Умочіть ватяний диск в лимонний сік і нанесіть на шрам. Якщо у вас чутлива шкіра, розведіть сік водою або Некомедогенний маслом (наприклад, аргановою). Залиште до повного висихання, потім змийте теплою водою. Повторюйте один раз на день щодня.
    • Чи не підставляйте шкіру під сонячні промені, якщо на ній залишився лимонний сік. Сік зробить шкіру більш чутливою до сонця.
  3. 3 Втирайте в шрами сік алое вера. Шрами можуть бути щільними і грубими. Алое віра дозволить розм'якшити тканини. Видавіть сік з рослини або купіть готовий гель з невеликою кількістю інших добавок.
    • Алое віра може зробити шрам менш помітним і більш м'яким. Алое віра має протизапальні властивості і покращує еластичність нових тканин шкіри.
  4. 4 Втирайте вітаміни в шрами. Візьміть капсулу з вітаміном Е (400 одиниць) в рідкому вигляді і капсулу вітаміну D (1000-2000 одиниць) в рідкому вигляді. Розкрийте обидві капсули і видавіть вітаміни в маленьку миску. Додайте 8-10 крапель касторової олії і втирайте суміш в шрами. Залиште масло на шкірі - це допоможе позбутися від шрамів.
    • Можна також змішати 2-3 краплі лавандового масла або олії звіробою і 2 столові ложки касторової олії. Масло звіробою часто використовується в лікуванні шрамів, які залишаються після кесаревого розтину.
  5. 5 Зробіть компрес з зеленим чаєм. Замочіть пакетик натурального зеленого чаю в теплій воді, щоб розм'якшити його. Покладіть чайний пакетик на шрам і залиште на 10-15 хвилин. Повторюйте 3 рази в тиждень, потім почніть робити це частіше. Можна також вмочити паперовий рушник в чай, віджати зайву воду і покласти на шрам.
    • Зелений чай допомагає лікувати шрами, оскільки в його склад входять антиоксиданти, які сприяють загоєнню шкіри.
  6. 6 Використовуйте засоби, до складу яких входить рослина арнебії. Ця рослина століттями використовується в традиційній китайській медицині для лікування шрамів. Купуйте спеціальний засіб у лікаря китайської медицини або пошукайте мило, порошок або рослина в сушеному вигляді. Змішайте половину чайної ложки порошку з 1-2 столовими ложками касторової олії. Втирайте суміш в шрами 3-4 рази в тиждень, поступово переходячи до щоденного використання.
    • Арнебії ще відома як цзи Цао і воробейник (латинська назва - Lithospermum erythrorhizon). У традиційній китайській медицині цієї рослини наказують здатність виводити жар і токсини. В результаті досліджень було встановлено, що ця рослина здатна скорочувати кількість і активність клітин, що відповідають за формування рубця.
  7. 7 Спробуйте зробити домашній пілінг гліколіевой кислотою. Гліколіевая кислота дозволяє робити шрами менш помітними. Пошукайте в продажу пілінг з гліколіевой кислотою, який можна було б використовувати в домашніх умовах, і уважно ознайомтеся з інструкцією.
  8. 8 Використовуйте силіконові пластирі. Силіконові пластирі можуть згладити шрами. Однак їх потрібно носити постійно, тому подумайте, чи готові ви ходити з пластиром на обличчі тривалий час (кілька місяців). Ці пластирі продаються без рецепта.

Метод 2 з 4: Лікування за допомогою медичних процедур

  1. 1 Запишіться на прийом до лікаря. Якщо при домашньому лікуванні вид шрамів не змінився за 6-8 тижнів, вам варто звернутися до дерматолога. Гнійники можуть хворіти, а шрами, швидше за все, не пройдуть самі, тому вам буде потрібна допомога фахівця.
    • Запишіться до перевіреного дерматолога або знайдіть дерматолога, який спеціалізується на кістозному акне.
  2. 2 Спробуйте зробити дермабразію або микродермабразию. За допомогою цих процедур можна видалити поверхневий шар шкіри.Ці процедури використовуються для лікування невеликих неглибоких шрамів. Це найпопулярніший метод видалення шрамів від вугрової висипки. Лікар за допомогою спеціальних інструментів зніме верхній шар шкіри (можлива місцева анестезія). Якщо у вас вугрі покриває значну площу шкіри, лікар може порекомендувати вам седацию або загальний наркоз.
    • Після процедури шкіра буде червоною і запаленої. Набряк піде протягом 2-3 тижнів.
  3. 3 Зробіть хімічні пілінги. Якщо у вас глибокі шрами, лікар може запропонувати вам видалити верхній шар шкіри. Якщо вам показаний глибокий пілінг, процедура буде робитися під загальним наркозом. Дерматолог завдасть спеціальний кислотний пілінг на невеликі ділянки шкіри і змиє його разом з верхнім шаром шкіри, що дозволить видалити шрами.
    • Якщо ви робили глибокий пілінг, після процедури вам потрібно буде робити перев'язки. Лікар пояснить вам, як робити це правильно. Якщо пілінг був не дуже глибоким, може бути досить тільки холодних компресів і ранозагоювальний крему.
  4. 4 Заповніть шрами. Якщо ваші шрами мають вигляд ямочок, їх можна заповнити спеціальним Філер. Лікар введе колаген (дозволений до застосування білок) в область біля шраму, щоб заповнити ямку.
    • Якщо шрам гіперпігментірованних (тобто темніше, ніж решта шкіра), дерматолог також може порекомендувати ін'єкції стероїдів.
  5. 5 Лікуйте шрами лазером і іншими видами світлотерапії. Світло імпульсниого лазера на барвнику і інтенсивне імпульсне світлове випромінювання використовуються в лікуванні шрамів. Інтенсивне випромінювання випалює пошкоджені ділянки шкіри і шрами. Потім шкіра затягується і заживає, не утворюючи шрамів.
    • Менш інтенсивні промені можуть стимулювати вироблення колагену в шкірі, не пошкоджуючи поверхню шкіри.
  6. 6 Спробуйте зробити пересадку шкіри. Пункційна пересадка використовується в лікуванні шрамів, особливо якщо вони не піддалися лікуванню іншими методами. При пересадці лікар проколює шкіру і видаляє шрам, а потім на це місце пересаджує власну шкіру пацієнта (зазвичай для цього використовується шкіра за вухом).
    • Знайте, що видалення шрамів може коштувати дорого. Медичні страховки не покривають ці процедури, оскільки вони вважаються косметичними.
  7. 7 Запитайте лікаря про колаген-індукційної терапії. При такому способі лікування лікар проводить по шкірі роликом з маленькими голками. Кожна голка проколює шкіру, і в процесі загоєння шкіра виробляє колаген, які заповнює простір всередині і навколо шраму. Звичайно потрібно курс процедур. Через впливу голок шкіра може набрякати і запалюватися, але це швидко мине.

Метод 3 з 4: Як замаскувати шрами від акне

  1. 1 Підберіть консилер. Уважно розгляньте шрами, щоб зрозуміти, якого вони кольору. Виберіть консилер або тональний крем такого відтінку, щоб колір шраму знаходиться від нього на протилежному боці колірного кола. Це дозволить зробити шрам непомітним. Ось кілька ефективних поєднань відтінків:
    • зеленим консилером можна замаскувати червоні ділянки;
    • жовтий консилер приховає нерівності від шрамів;
    • рожевий консилер вирівняє за кольором темні або бордові ділянки.
  2. 2 Нанесіть консилер на шрами. Тонким пензлем з звужується кінчиком нанесіть консилер на шкіру. Видавіть кулька крему розміром з горошину на тильну сторону долоні і наберіть крем на кисть. Потім покрийте шрам тонким шаром крему.
    • Консилер також можна наносити пальцем. Однак намагайтеся не наносити занадто багато крему, інакше це лише приверне непотрібну увагу до шраму.
  3. 3 Нанесіть на шкіру тональний крем. Вам потрібно буде покрити шкіру тональним кремом, щоб приховати консилер, особливо якщо тон вашої шкіри трохи відрізняється від тону консілера або якщо ви використовували зелений консилер, який добре помітний. Нанесіть тональний крем на шкіру, щоб шрам став непомітним.
    • Наносите тональний засіб обережно, щоб не змазати консилер.
  4. 4 Закріпіть косметику пудрою. Залиште тональний засіб на хвилину на шкірі, щоб воно підсохли. Візьміть велику кисть для пудри і нанесіть пудру широкими рухами вгору. Можна використовувати розсипчасту пудру, а можна набирати на кисть компактну пудру. Не забувайте струшувати надлишки перед нанесенням.
    • Змивайте макіяж перед сном. Це допоможе вам зберегти шкіру здоровою і попередить появу висипу в майбутньому.

Метод 4 з 4: Як попередити утворення кістозного акне

  1. 1 Почніть лікувати вугровий висип як можна швидше. Чим довше ви будете діяти, тим вище ризик утворення шрамів. Намагайтеся вмиватися правильно, спробуйте домашні засоби і засоби, які можна купити в аптеці без рецепта. Якщо нічого не допоможе або якщо у вас почнуть з'являтися вузлики, схожі на кісти або гнійники, зверніться до дерматолога.
    • Дерматолог може призначити вам препарати від акне або ін'єкції кортизону. Ці ін'єкції знімуть запалення, і вугри зменшаться в розмірах. В результаті досліджень було встановлено, що лікування вугрового висипу на стадії запалення може запобігти утворенню шрамів.
  2. 2 Чи не видавлюйте вугри і не торкайтеся до них. Якщо ви хочете видавити прищ, щоб він став менше, знайте, що це підвищить ризик утворення шраму. Якщо видавлювати прищі, в шкіру будуть потрапляти бактерії, через які запальний процес і почервоніння тільки посиляться.
    • Видавлюючи прищі, ви рознесе бактерії по шкірі, через що прищів стане більше.
  3. 3 Наносите на шкіру ретиноїди. Вчені з'ясували, що місцеве застосування ретиноїдів дозволяє запобігти утворенню вугрів через акне. Підберіть засіб для місцевого догляду з ретиноєвої кислотою і наносите його відповідно до інструкції виробника. Використовуйте засіб безперервно не менше 12 тижнів.
    • По можливості підберіть засіб, до складу якого також входить гліколіевая кислота. Було доведено, що поєднання ретиноєвої і гліколіевой кислот більш ефективно, ніж ретиноевая кислота окремо.
  4. 4 Киньте палити. Якщо ви курите, постарайтеся відмовитися від цієї звички або хоча б скоротити кількість викурених сигарет. Куріння шкідливе для шкіри. Крім того, вчені виявили зв'язок між курінням і уповільненням процесів загоєння ран.
    • Через куріння шкіра швидше старіє і покривається зморшками.
    • Щоб шкіра не зневоднюється і не травмувалася, вам також варто обмежити вживання алкоголю.

Поради

  • Не виходьте на вулицю без сонцезахисного крему на шкірі і без головного убору і закритого одягу, особливо якщо ви лікуєте шрами. Лікування часто робить шкіру дуже чутливою до світла.
  • Зволожуйте шкіру Некомедогенний кремом або лосьйоном.