Як змінити напрямок тексту в Microsoft Word

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
как ... повернуть текст в Word
Відеоролик: как ... повернуть текст в Word

Зміст

Уміння змінювати напрямок друкованого тексту дуже стане в нагоді для створення стилізованих новинних розсилок, оголошень з відривними інформаційними листочками і легким для читання заголовків таблиць. Дана стаття розповість вам про те, як можна змінити напрямок тексту і в старих, і в більш нових версіях Microsoft Word.

кроки

Метод 1 з 3: Вертикальне написання тексту

  1. 1 Скористайтеся цим методом, щоб створити вертикальні написи зі збереженням вертикальної орієнтації букв. Цей метод дозволяє написати всі букви одну під інший у вигляді високого вузького заголовка. Якщо при цьому ви додатково хочете змінити орієнтацію букв, щоб для прочитання тексту довелося нахиляти голову, перейдіть до ознайомлення з іншими методами.
  2. 2 Вставте в документ текстове поле. При використанні текстового поля вам буде значно легше коригувати розташування і орієнтацію тексту. Щоб вставити текстове поле в документ Word, зробите нижченаведені дії.
    • Word 2007 і більш пізні версії. У стрічці меню, розташованої у верхній частині вікна, натисніть вкладку Вставка, потім клацніть кнопку Напис і виберіть Намалювати напис. Клацніть по листу документа і розтягніть поле необхідного розміру.
    • Word 2011 року для Mac і більш пізні версії. Виберіть вкладку Домашня сторінка в стрічці меню, потім праворуч натисніть кнопку Напис і намалюйте в документі текстове поле.
    • Word 2003 / Word 2008 для Mac і більш ранні версії. Виберіть в меню Вставити → Напис, після чого намалюйте в документі текстове поле.
  3. 3 Напишіть текст. Клацніть по текстовому полю і введіть текст, якому ви хочете надати вертикальну орієнтацію. Якщо ви вже ввели цей текст в своєму документі, просто скопіюйте і вставте його в текстове поле.
  4. 4 Клацніть по текстовому полю. Навколо надрукованого тексту відобразиться прямокутник. У кожному кутку прямокутника буде розташовано по кружку. Ці гуртки є "рукоятками" для перетягування кутів прямокутника і зміни розміру текстового поля.
  5. 5 Змініть розмір текстового поля. Затисніть кнопку миші на одному з куточків текстового поля, а потім проведіть курсор. Вам необхідно зробити текстове поле високим і вузьким.Коли воно стане занадто вузьким для розміщення поруч двох букв, напис перетвориться в вертикальну, а букви розташуються один під одним.
    • Якщо текстове поле обертається або переміщається без зміни розміру, то ви просто неправильно по ньому кликнули. Спробуйте заново клікнути по кутку текстового поля.

Метод 2 з 3: Поворот текстового поля (в Word 2007 і пізніших версіях)

  1. 1 Перевірте встановлену у вас версію Word. Даний метод підходить для Word 2007 і пізніших версій програми під Windows, а також для Word 2011 року для Mac і більш пізніх його версій. Якщо ви точно не знаєте версії своєї програми, але в ній є "стрічка" меню, то даний метод вам підходить, тому ви можете перейти до виконання зазначених нижче дій. Якщо ж в програмі немає стрічки меню, просто перейдіть до наступного методу.
    • Якщо стрічка меню відображена у вигляді списку вкладок "Головна", "Вставка" і так далі, клікніть по одній з вкладок, щоб активувати розширене відображення стрічки.
  2. 2 Вставте текстове поле. Натисніть на стрічці кнопку Напис. У різних версіях Word вона може перебувати або у вкладці "Головна", або у вкладці "Вставка".
  3. 3 Введіть текст в текстове поле. Клацніть по текстовому полю і надрукуйте текст, який ви хочете розгорнути. Зауважте, що після кліка по текстовому полю повинна відобразитися його рамка.
  4. 4 Клацніть по кружку над текстовим полем. Зверніть увагу на лінію, яка відходить вгору від кордону текстового поля і закінчується гуртком. Клацніть по цьому кружку і продовжуйте утримувати кнопку миші.
  5. 5 Перетягніть гурток для повороту текстового поля. Утримуючи затиснутою кнопку миші, перемістіть курсор, щоб здійснити поворот текстового поля.
    • Якщо для редагування тексту клікнути по текстовому полю після повороту, то текст може прийняти нормальну орієнтацію. Це зроблено, щоб спростити редагування написи. Коли після редагування тексту ви виявите в іншому місці документа за межами текстового поля, текст всередині поля повернеться до встановлених для нього налаштувань.
  6. 6 Щоб здійснити точно вивірений поворот тексту при обертанні текстового поля, затисніть Shift. Це дозволить вам повернути напис строго під кутом 30º, 45º, 75º або 90º, що при необхідності полегшить створення паралельно розташованих заголовків.
  7. 7 Як альтернативний варіант для повороту тексту скористайтеся командами меню.
    • Двічі клікніть по межі текстового поля, щоб активувати вкладку меню "Формат", або просто натисніть в стрічці на вкладку з назвою Формат.
    • Клікніть в стрічці по кнопці Напрямок тексту. У деяких версіях програми вона може бути представлена ​​маленьким значком без підпису із зображенням вертикального тексту.
    • Виберіть один із запропонованих програмою варіантів розташування тексту.

Метод 3 з 3: Поворот тексту (в Word 2003 і попередніх версіях)

  1. 1 Перевірте версію своєї програми. Даний метод підходить для Word 2003 під Windows, Word 2008 для Mac і більш ранніх версій програм.
  2. 2 Вставте в документ текстове поле. У рядку меню клікніть "Вставка" і в списку виберіть "Текстове поле". Клікніть по з'явився сірому прямокутнику, щоб ввести в нього текст.
  3. 3 При необхідності перемістіть текстове поле і змініть його розміри. Щоб перемістити текстове поле, клікніть на його зовнішньому кордоні і перетягніть; щоб змінити розмір текстового поля, необхідно клікнути по блакитним гурткам чи квадратикам і перетягнути їх.
  4. 4 Клацніть мишкою по текстовому полю. Це дозволить вам відформатувати розташований в ньому текст окремо від усього іншого документа.
  5. 5 У меню "Формат" із списку виберіть пункт "Напрямок тексту". Це відкриє діалогове вікно, в якому ви зможете вибрати необхідну вам орієнтацію тексту.
    • Не у всіх старих версіях програм є подібна можливість обертання тексту. Якщо у вас не вийшло повернути текст за допомогою даного методу, або якщо ви просто не бачите подібних пунктів в меню, переходите до наступного кроку.
  6. 6 Вставте замість текстового поля об'єкт WordArt. Виберіть у верхньому меню Вставка → Малюнок → WordArt. Введіть свій текст і підберіть для нього стиль.
    • Згодом ви не зможете відредагувати текст, так як він перетворюється в зображення.
  7. 7 Поверніть об'єкт WordArt. Клацніть по щойно створеному зображенню, щоб відобразити його межі. Над верхньою межею з'явиться лінія, що закінчується гуртком. Клацніть по кружку і перетягніть його, щоб повернути малюнок.
    • Щоб скоротити число можливих варіантів нахилу тексту при обертанні об'єкта, затисніть Shift.

Поради

  • Щоб повернути текст в таблиці, виділіть необхідні комірки. Клацніть правою кнопкою миші по виділеній області, а потім виберіть у контекстному меню "Напрямок тексту". У Word 2003 і попередніх версіях замість цього у верхньому меню виберіть "Формат" → "Напрямок тексту".

Схожі статті

  • Як застосувати умовне форматування в Excel
  • Як створити і встановити символи в Microsoft Word
  • Як видалити горизонтальну лінію в Word
  • Як додати шрифт в Microsoft Word
  • Як перетворити відсканований документ в документ Microsoft Word
  • Як обертати текст в Microsoft Word
  • Як видалити порожню сторінку в Word
  • Як конвертувати Excel в Word