Як компілювати і запускати програму Java за допомогою командного рядка

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Изучение GitHub в одном видео уроке за 15 минут!
Відеоролик: Изучение GitHub в одном видео уроке за 15 минут!

Зміст

Хоча багато середовища програмування дозволяють компілювати і запускати програми, їх також можна скомпілювати і запустити за допомогою командного рядка. У Windows і Mac є свої власні версії командного рядка, на Mac OS вона називається Термінал. Процес компіляції і запуску для Windows і для Mac практично ідентичний.

кроки

Метод 1 з 2: Компіляція і запуск

  1. 1 Збережіть програму. Створивши програму на Java за допомогою текстового редактора, такого як NotePad, збережіть її з розширенням .java. Назва файлу, звичайно ж, може бути будь-яким. У цьому керівництві в якості назви файлу ми будемо використовувати "filename" (ім'я файлу).
    • Щоб зберегти файл як .java, після імені файлу напишіть .java і виберіть всі файли в випадає меню вибору розширень.
    • Запам'ятайте, куди ви зберегли файл.
    • Якщо ви не знаєте, як написати програму на Java, пошукайте додаткове керівництво про це. Однак, щоб навчитися компілювати і запускати програми, можна використовувати будь-яку програму, написану на Java.
  2. 2 Відкрийте Командний рядок / Термінал. Доступ до командного рядка трохи відрізняється для Mac і Windows.
    • Windows: натисніть Пуск, А потім введіть cmd. Щоб відкрити Командний рядок, натисніть ↵ Enter.
    • Mac: в Finder натисніть на вкладку перехід, Оберіть програми, Потім - утиліти і клікніть по термінал.
  3. 3 Перевірте, чи встановлений Java. В командний рядок введіть java -version. Якщо java встановлений, ви побачите повідомлення з версією встановленого Java.
    • Якщо немає, вам потрібно встановити Java Development Kit з їх веб-сайту. Його можна безкоштовно завантажити за посиланням: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html.
  4. 4 Перейдіть в потрібну папку. Щоб змінити робочий каталог, використовуйте команду cd, А потім введіть назву каталогу.
    • Наприклад, якщо ви зараз перебуваєте в каталозі C: ​​ Users Bob Project і хочете його змінити на C: Users Bob Project TitanProject, введіть cd TitanProject і натисніть ↵ Enter.
    • Якщо ви введете dir і натиснете ↵ Enter, То зможете побачити список файлів, які знаходяться в цьому каталозі.
  5. 5 Скомпілюйте програму. Як тільки ви опинитеся в потрібному каталозі, можете скомпілювати програму - введіть в командний рядок javac filename.java і натисніть enter.
    • Якщо у вашій програмі є будь-які помилки або виникли труднощі з компіляцією, командний рядок вас про це попередить.
    • Для отримання додаткової довідки ознайомтеся з нашою статтею про те, як виправити помилки компілятора в Java.
  6. 6 Запустіть програму. Введіть java filename і натисніть ↵ Enter. Звичайно ж, замініть "filename" ім'ям вашого файлу.
    • після натискання ↵ Enter ваша програма повинна запуститися. Якщо ви отримали повідомлення про помилку або ваша програма не працює, використовуйте метод усунення помилок.

Метод 2 з 2: Усунення помилок

  1. 1 Встановіть шлях. Якщо ви використовуєте просту програму, файли якої розташовані в одному каталозі, ймовірно, вам не потрібно цього робити. Однак, якщо ви використовуєте більш складну програму з файлами в декількох каталогах, вам потрібно буде вказати комп'ютеру, де шукати ці файли.
    • Windows: в командному рядку введіть java -version і натисніть ↵ Enter. Грунтуючись на версії Java, зазначеної в першому рядку, введіть у командному рядку set path =% path%; C: Program Files Java jdk1.5.0_09 bin і натисніть ↵ Enter. замініть jdk1.5.0_09 версією Java, яка у вас встановлена.
      • Вводите цю команду, коли будете перебувати в каталозі з вашою програмою Java.
    • Mac: щоб переконатися, що у вас встановлено Java, введіть в терміналі команду / usr / libexec / java_home -v 1.7 і натисніть ↵ Enter. Потім введіть echo export "JAVA_HOME = $ (/ usr / libexec / java_home)" ~ / .bash_profile і натисніть ↵ Enter. Після цього перезапустіть термінал.

Поради

  • Знову ж таки, важливо, щоб ви завантажили і встановили Java JDK на свій комп'ютер. Посилання для завантаження: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html.