Як навчити дитину триматися на плаву

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как научить плавать ребёнка? Играючи, пошагово, легко
Відеоролик: Как научить плавать ребёнка? Играючи, пошагово, легко

Зміст

Хоча не у всіх є басейн і не кожен живе у води, важливо навчити дитину триматися на плаву. У житті дитини може виникнути ситуація, в якій йому знадобляться навички плавання, щоб не потонути. Щоб навчити дитину триматися на плаву, складіть план уроків, навчіть дитину правильним рухам на суші і дайте йому можливість випробувати руху в воді.

кроки

Метод 1 з 2: Як навчити дитину правильно рухатися

  1. 1 Навчіть дитину триматися на плаву якомога раніше. Дітей слід вчити триматися на плаву до того, як вони навчаться плавати. Постарайтеся навчити дитину цим навичкам, як тільки він буде готовий слідувати інструкціям і прикладу дорослих.
    • Так як маленькі діти більше схильні до випадковостям на воді, навчіть дитину необхідним навичкам виживання.
  2. 2 Пам'ятайте, що слід навчати дитину на суші, перш ніж переходити до навчання в воді. Замість того, щоб вчити дитину всьому, що пов'язано з навичками плавання у воді, краще всього показати правильні рухи, перебуваючи на суші. Крім уповільнення дихання, слід приділити увагу рухам рук і ніг.
    • Ідеальним місцем для практики є ігровий майданчик. Насправді діти швидше і з великим захопленням навчаться триматися на плаву саме на ігровому майданчику, і гри в позаурочний час будуть сприяти якнайшвидшому освоєнню необхідних навичок.
  3. 3 Переконайтеся, що ваша дитина знає, що він повинен стояти вертикально. Якщо ваша дитина не прийняв вертикальну позицію, перебуваючи у воді, він просто буде плисти. Хоча важливо також навчити дитину і плавати, перш за все, необхідно навчити його триматися на плаву.
    • Допоможіть вашій дитині залишатися спокійним і сповільнювати дихання, що є головним в освоєнні даних навичок.
  4. 4 Покажіть дитині, як правильно рухати руками і ногами. Рухи руками можна практикувати на землі, щоб у дитини була можливість витягнути руки в обидва боки. Ви можете пограти в гру, пов'язану з рухами рук, наприклад, ви можете попросити дитину уявити, що він пробирається крізь високу траву або лозу.
    • Необхідно показати дитині, що руки повинні бути розведені в сторони, а плечі повернені в передній частині тіла, після чого необхідно розгорнути плечі до спини, вгору і вниз. Долоні рук повинні бути спрямовані до плечей, як ніби ви пробираєтеся через траву або розгрібати руками лозу, щоб пройти.
    • Під час руху плечей, дитина повинна повернути руки так, щоб долоні були повернені вперед. Ці рухи необхідно виконувати повільно і рівномірно для збереження енергії.
  5. 5 Поставте дитини в потрібне положення, щоб навчити його правильному руху ніг. Як тільки ваша дитина освоїться з рухами рук, переходьте до рухів ніг. Існує кілька різних рухів ніг, які допоможуть вашій дитині навчитися триматися на плаву. Деякі з них можуть здатися важкими залежно від віку дитини, його вміння тримати рівновагу і інших чинників.
    • Важливо навчити дитину рухати ногами повільно і поступово, щоб потім навчитися триматися на плаву. Якщо дитина буде шалено смикати ногами, він швидко вимотати.
    • Практикуватися краще на ігровому майданчику, щоб допомогти дитині прийняти потрібне положення. Ви можете використовувати горизонтальні бруси або підвішені кільця, щоб навчити дитину правильним рухам ніг.
    • Щоб продемонструвати руху, відштовхніться від землі, візьміться за бруси або кільця і ​​покажіть дитині правильні рухи.
  6. 6 Показуйте дитині різні рухи ногами. Одним з найпростіших рухів ногами є удар ножицями, при якому дитина просто розсовує ноги, одну вперед, іншу - назад, а потім перекручує їх і рухає зразок ножиць.
    • Існує також удар жабою, при якому дитина згинає обидві ноги, при цьому коліна розставлені нарізно, і одночасно витягає обидві ноги на зразок стрибає жаби.
    • Найефективнішим рухом ніг є обертання і збовтування, але дітям часто складно навчитися виконувати такі рухи. В даному випадку необхідно робити повільні кругові рухи за годинниковою стрілкою однією ногою, а другий - рухати проти годинникової стрілки.
    • Рух ніг повинно бути розраховане так, щоб права нога відхилялася назад від нейтральної позиції, а ліва - рухалася вперед, і навпаки.

Метод 2 з 2: Практика в воді

  1. 1 Нехай ваша дитина потренується триматися на воді в басейні. Після того як дитина навчиться робити правильні рухи руками і ногами, можна продовжити навчання в воді. Басейн відмінно підходить для даних цілей, так як в ньому безпечніше, ніж в океані або озері.
    • Басейн повинен бути досить глибоким, щоб дитина не торкався дна ногами. Так він зможе навчитися триматися на воді.
  2. 2 Увійдіть в воду разом з дитиною. Для безпеки необхідно супроводжувати дитину під час тренувань. Якщо ваша дитина ніколи не був в басейні, вам буде потрібно більше часу, щоб він звик до нової обстановки.
    • Так як є ймовірність, що дитина зануриться в воду з головою, ви повинні забезпечити йому безпеку і вберегти від паніки. Нехай дитина затримає дихання і закриє ніс. Після цього занурте його з головою в воду і відразу ж відпустіть.
  3. 3 Починайте заняття у краю басейну. Почніть заняття у краю басейну, щоб забезпечити додатковий захист вашій дитині. Однією рукою він буде триматися за стінку басейну, а інший - робити руху.
    • Як тільки ваша дитина навчиться триматися на воді, тримаючись за стіну, попросіть його відпустити і відплисти від неї.
  4. 4 Забезпечте додатковий захист дитини, якщо це необхідно. Якщо ваша дитина боїться залишитися без підтримки, підтримуйте го за талію, поки він буде виконувати рухи руками і ногами.
    • Також можна використовувати спеціальні засоби захисту, такі як нарукавники або надувний круг. Можна також використовувати захисний жилет. Це захистить вашу дитину і не завадить його рухам в воді.
    • Коли дитина звикне до обстановці, що склалася, він зможе обходитися без всяких засобів захисту.
  5. 5 Заохочуйте вашу дитину до більш тривалим тренуванням. Ви ж не знаєте, скільки часу йому доведеться триматися на плаву в разі потреби. Залежно від місцевості, допомога може підійти тільки через кілька годин. Тому найкраще збільшувати кількість часу на тренування в басейні. Це підвищить не тільки ефективність, але і витривалість.
    • Залежно від здібностей вашого малюка, можна приділяти дві-п'ять хвилин на тренування без підтримки і збільшити цей час до десяти хвилин під час наступних тренувань.

Поради

  • Стійте поруч з дитиною в воді і попросіть його уявити, що він бурові отвори обома руками і при цьому їде на велосипеді.