Як купити цуценя

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЧТО НУЖНО ДЛЯ ПОЯВЛЕНИЯ ЩЕНКА В ДОМЕ | СТАРТОВЫЙ НАБОР ДЛЯ СОБАКИ | Elli Di Pets
Відеоролик: ЧТО НУЖНО ДЛЯ ПОЯВЛЕНИЯ ЩЕНКА В ДОМЕ | СТАРТОВЫЙ НАБОР ДЛЯ СОБАКИ | Elli Di Pets

Зміст

Якщо ви вже прийняли важливе рішення завести цуценя, ви, ймовірно, захочете купити його якомога швидше. Однак, не варто поспішати, для початку вам потрібно вибрати відповідну породу, знайти хороший розплідник (собаківник, притулок для тварин, групи порятунку) і заздалегідь підготувати будинок для цуценя. Зробіть все необхідне і дізнайтеся якомога більше, щоб ви з цуценям були щасливі і могли стати друзями на все життя.

кроки

Частина 1 з 4: Підготовка

  1. 1 Вирішіть, чи готові ви взяти цуценя. Всі цуценята милі і пухнасті, але вимагають набагато більше часу, уваги і грошей, ніж ви можете собі це уявити. Було б нечесно приводити цуценя додому, будучи не готовим або не маючи бажання про нього піклуватися. Відповіді на наступні питання допоможуть вам визначити, чи готові ви взяти на себе відповідальність за покупку щеняти.
    • Чи є у мене час на догляд, дресирування і вигулювання цуценя? Хоча деякі породи вимагають до себе менше уваги, ніж інші, турбота про щеня - це трудомісткий процес, так що вам доведеться присвятити купу часу на правильний догляд за своїм щеням. Якщо у вас напружений графік або ви часто буваєте у відрядженнях, можливо, у вас просто не залишиться часу на турботу про своє щеня.
    • Чи в змозі я покрити витрати на утримання цуценя? Без сумніву, зміст цуценя - це дороге задоволення. Подумайте про те, чи готові ви платити за всі зручності (їжа, нашийник, іграшки, ліжко та інше), а на додачу ще й за регулярні і раптові відвідування ветеринара.
    • У кого-небудь в моєму будинку є алергія на собак? Якщо ви живете не один, вам слід дізнатися, чи є у інших постояльців алергія на собак або на шерсть в цілому.
  2. 2 Виберіть породу, яка вам підійде. Підберіть породу, яка володіє характеристиками (маленька собачка, спокійний темперамент, і так далі), що відповідають вашій поточної життєвої ситуації. Собаки відрізняються за формою, розміром і характером. Тому, якщо ви помилитеся з породою і зрозумієте, що новий вихованець зовсім не підходить, розчарування вам не уникнути. Нижче наведено кілька важливих факторів, які вам слід врахувати, включаючи ваше житло (квартира або приватний будинок) і графік роботи (стандартний робочий день або постійні відрядження).
    • Візьміть до уваги енергійність тієї чи іншої породи. Наприклад, якщо вам не до душі довге перебування на відкритому повітрі, вам не варто брати щеняти сибірського хаскі. Хаскі люблять стрибати і бігати, так що вигулювати їх доведеться годинами, причому щодня. Можете вибрати цуценя, який виросте в домосіда і любителя подрімати, начебто кавалер кінг чарльз спаніель.
    • Якщо ви знімаєте квартиру, в житловому комплексі можуть бути обмеження по вазі і породі проживають собак. До того ж, великим псам, що вимагає великої кількості фізичних вправ, на зразок золотистого ретривера, може бути тісно в квартирі. Якщо ваш житловий комплекс не забороняє зміст великих собак, переконайтеся, що неподалік є велика огороджена область або парк для собак, де ваш пес зможе бігати і гратися.
    • Порадьтеся з собаківником, щоб визначити, яка порода найкраще підходить для вашого способу життя.
    • Крім дослідження порід собак в Інтернеті, подумайте про те, щоб купити книгу з собаківництва.
    • Пам'ятайте, що вибирати породистого пса зовсім не обов'язково. Чим погана звичайна дворняжка?
  3. 3 Відкладіть певну суму, беручи до уваги всі витрати, пов'язані з утриманням цуценя. Крім вартості самого цуценя, слід врахувати витрати на їжу, іграшки, пристосування для догляду та ветеринарні послуги. Підрахувавши витрати, ви будете мати більш реалістичне уявлення про щомісячні витрати, пов'язані з утриманням цуценя у себе вдома.
    • Залежно від породи і розміру собаки, в перший рік ви будете щомісяця витрачати від 2 тис. Руб. до 10 тис. руб.
    • Не забудьте врахувати вартість похідних предметів, таких як нашийники, повідці, іменні брелоки і ласощі.
    • Купівля цуценя у собаківника коштує в рази більше, ніж собака з притулку.
  4. 4 Створіть безпечне оточення для цуценя. Швидше за все, ваш будинок не готовий прийняти у себе цуценя. Подібно створення безпечного будинку для дитини, вам потрібно убезпечити свій будинок і для цуценяти. Наприклад, слід заховати сміттєві баки або тримати їх поза досяжністю для цуценя. Можливо, потрібно буде придбати засувки від дітей, якщо ваш щеня навчиться відкривати буфети.
    • Встановіть заглушки на розетки, щоб щеня не міг їх облизати.
    • Зберігайте всі ліки, миючі засоби і антифриз подалі цуценя. Щеня може ними отруїтися.
    • Якщо у вас є гараж, закріпіть важкі інструменти на стіні. Зберіть всі випали гвинти, які щеня може запросто з'їсти з гаражного статі.
  5. 5 Визначтеся з ветеринаром. Протягом першого року ви, швидше за все, будете водити свого цуценя до ветеринара досить регулярно і десь раз на рік після цього. Важливо, щоб ви знайшли ветеринара, який би вас влаштовував. Замість того щоб нишпорити в Інтернеті в пошуках місцевих ветеринарних клінік, краще звернутися за порадою до місцевих собаківників, іншим власникам собак або до місцевого зоомагазин.

Частина 2 з 4: Щеня з притулку для тварин або групи порятунку

  1. 1 Визначтеся з вибором породи. Якщо у вас вже є порода на прикметі, знайдіть в Інтернеті притулки, в яких ви можете знайти відповідних цуценят. На сайтах на кшталт Petfinder.org ви зможете знайти списки цуценят і собак з сотень різних притулків.Ви можете шукати собаку по породі, розміром, статтю і віком, потім зв'язатися з притулком і домовитися про те, щоб забрати собаку.
    • Можливо, вам потрібно буде виїхати за межі міста, щоб роздобути потрібну породу. Спробуйте розширити зону пошуку притулків, розглядаючи і ті, що знаходяться за сотні кілометрів від вас, щоб знайти найбільш підходящий варіант.
    • У притулках може не бути рідкісних або дорогих порід собак. Однак існують групи порятунку конкретних порід, у яких може виявитися пес тієї породи (або її помісі, на кшталт Лабрадудля), яка вас цікавить.
    • Притулки для тварин і групи порятунку найчастіше проводять поведінкові тести (також відомі як тести на темперамент), щоб визначити, чи можна віддавати цуценя іншим людям.
    • Навіть з додатковими витратами на стерилізацію, чіпування, вакцинацію та дегельмінтацію, взяти собаку з притулку або групи порятунку вийде дешевше, ніж покупка цуценя у собаківника або оплата всіх цих послуг окремо.
  2. 2 Відвідайте притулки в своїй області. Якщо ви не можете визначитися з породою, зайдіть притулок, щоб подивитися на цуценят наживо. А коли ви ввійдете в притулок, дізнайтеся більше про минуле цуценя і його поведінці. Також поспостерігайте за роботою в притулку, щоб переконайтеся в тому, що про собак добре піклуються.
    • Через шум, великої кількості собак і високого ступеня загальної активності притулки для тварин можуть негативно позначитися на характері пса. Провівши в притулку деякий час, у деяких собак виникають проблеми з поведінкою. Співробітники в притулку зобов'язані повідомити вам, якщо зацікавив вас щеня має будь-які поведінкові проблеми.
  3. 3 Не бійтеся задавати питання. Отримання відповідей на питання в притулку для тварин так само важливо, як і при спілкуванні з собаківником. Наприклад, ви захочете дізнатися, звідки взялася собака (чи була вона бродячої або її віддав попередній власник). Також не зайвим буде дізнатися, як довго щеня знаходиться в притулку.
    • Запитайте про медичну історії цуценя і про його поведінку в притулку. У притулку він може вести себе зовсім інакше, ніж у вас вдома.
    • Дізнайтеся про політику притулку щодо тих тварин, які захворіли незабаром після покидання притулку. Ви повинні знати, що через обмежений бюджет в притулку на ветеринарне лікування, більшість або навіть всі медичні витрати на цуценя ляжуть на ваші плечі.
    • Ви також можете дізнатися, чи є даний притулок притулком «без умертвіння». В такому притулок не присипляють тварин, які пробули в притулку протягом певного періоду часу.
  4. 4 Дізнайтеся про процес вибору цуценя. Знайте, що, можливо, ви не зможете забрати цуценя в той же день, коли зайдете в притулок для тварин або групу порятунку. Як правило, з вами проведуть співбесіду, під час якого співробітники притулку розкажуть вам про минуле і медичної історії цуценя. Співробітник притулку може навіть відвідати ваш будинок, щоб визначити, чи підходить він для цуценя.
    • Не дивуйтеся, якщо вам теж поставлять кілька запитань. Співробітники притулку повинні точно знати, що ви будете відповідальним власником і подбаєте про щеня.
    • Крім інтерв'ю і можливого візиту додому, вам потрібно буде заповнити необхідні документи і заплатити потрібну суму.
  5. 5 Чи не падайте духом. У притулках для тварин або групах порятунку у вашій області може і не бути тієї породи собак, яка вам потрібна. На щастя, у них досить висока плинність тварин, так що вам не доведеться довго чекати появи в притулку або групі порятунку ідеального цуценя. Періодично цікавтеся про нові надходження собак.

Частина 3 з 4: Купівля цуценя у собаківника

  1. 1 Дізнайтеся про різні типи собаківників. Не всі з них мають хорошу репутацію, тому якщо ви збираєтеся купувати цуценя у собаківника, вам потрібно знати, про які варто подумати, а будь - уникати. Деякі собаківники займаються чистопородних розведенням.Вони добре обізнані про породах собак і вкладають величезну кількість часу і енергії для створення оптимальної родоводу і підвищення якості особливостей породи. Ці заводчики, як правило, розводять лише одного-двох цуценят в рік.
    • Заводчики-любителі мало що тямлять в породах собак і, швидше за все, просто хочуть заробити. Не купуйте собаку у подібних людей.
    • Комерційні заводчики, як правило, розводять кілька порід собак і виробляють безліч цуценят в рік. Умови утримання у комерційних заводчиків можуть бути як поганого, так і хорошої якості. Крім того, не всі комерційні заводчики мають сертифікат РКФ. Цуценят в зоомагазини зазвичай постачають комерційні заводчики.
  2. 2 Знайдіть відповідального заводчика. Зверніться в ветеринарні клініки або організації собаківників, щоб знайти заводчика з хорошою репутацією. Він або вона повинна тримати всього кілька порід собак і мати міцні зв'язки з місцевою ветеринарною клінікою або іншою організацією, пов'язаної з тваринами. На сайті ASPCA (Американське товариство захисту тварин) можна знайти списки недобросовісних заводчиків.
    • Відповідальний заводчик запитає вас, чому ви вирішили завести собаку, хто буде дбати про неї, і де вона буде жити. У вас не вийде просто заплатити гроші і отримати цуценя.
  3. 3 Відвідайте заводчика. Не купуйте цуценя, не побувавши спершу у заводчика. Важливо, щоб ви побачили, де жив і зростав ваш щеня, його брати, сестри і його батьки. Відповідальний заводчик сам запропонує вам відвідати його кілька разів, щоб ви детально ознайомилися з умовами утримання і методами ведення справи.
  4. 4 Запитуйте все, що вас цікавить. Купівля цуценя у заводчика обійдеться вам недешево, тому ви повинні бути впевнені, що заводчик - чесний, обізнаний і моральна людина. Існує безліч речей, які ви можете дізнатися у заводчика: Як цуценят ростять і виховують? Як ви перевіряєте потенційних покупців? Як проходять пологи? Чи були батьки перевірені на специфічні для певних порід хвороби?
    • Ви також можете дізнатися, скільки цуценят було в виводку, і який медичний догляд був їм наданий (вакцинація, дегельмінтизація, і так далі).
    • Попросіть заводчика уявити медичну довідку, дані про чіпування та відсіювання по специфічним для породи поведінковим або медичних проблем.
    • Не бійтеся задавати питання. Шановний заводчик без проблем відповість на будь-які питання про себе і собаках, які він розводить і вирощує.
    • Будьте готові відповісти на питання, чому ви хочете цуценя і як ви плануєте про нього піклуватися. Хороший заводчик буде небайдужий до умов утримання цуценят, яких він розводить. Вкрай важливо зав'язати добрі стосунки з заводчиком на випадок, якщо у вас виникнуть запитання з приводу цуценя або ви плануєте виставляти його на показ.
  5. 5 Отримайте документи РКФ. Вам також необхідно отримати договір купівлі-продажу. Якщо ви збираєтеся виставляти або розводити придбаного цуценяти, вам знадобляться доказ того, що він зареєстрований в РКФ і що ви є його власником. Але ви повинні знати, що в сертифікаті РКФ вказані лише батьки цуценя і не слова про те, чи правильно він був вирощений заводчиком.
    • Остерігайтеся заводчиків, які намагаються продати вам цуценя, маючи в наявності лише документи про його походження.
  6. 6 Тримайтеся подалі від «щенячі фабрик»! Цуценя фабрики користуються поганою славою масового розведення цуценят в жалюгідних умовах. Ними керують безвідповідальні заводчики, які займаються цим тільки заради грошей і зовсім не піклуються про здоров'я цуценят Цуценята тут зазвичай мають генетичні відхилення, що призводять до фізичних і емоційних розладів, які неможливо визначити відразу.
    • А коли ви ввійдете до заводчику, зверніть увагу на умови утримання собак. Якщо собаки брудні, худі або нездорові, не купуйте цуценя в цьому місці.
    • Якщо заводчик відмовляється показати вам свої приміщення, швидше за все, він завідує щенячого фабрикою і не хоче, щоб ви побачили умови, в яких розлучаються і ростуть собаки.
    • Якщо заводчик не ставить вам багато питань або його не турбує майбутнє цуценя, цілком ймовірно, що він працює на щенячого фабриці.
    • Заводчики, які стверджують, що розводять велику кількість чистокровних або декоративних порід, навряд чи говорять правду, і, швидше за все, працюють на щенячого фабриці. Їх собаки, швидше за все, не будуть породистими і декоративними.
    • Можливо, вам захочеться звернути увагу влади на щенячью фабрику. Ви можете подати скаргу на жорстоке поводження з тваринами, залишивши відгук на http://www.angrycitizen.ru/problems/one/99 або написавши заяву в поліцію.
  7. 7 Не купуйте цуценя в зоомагазині. Зоомагазини зазвичай купують цуценят у «щенячі фабрик». Будьте обачні - дізнайтеся у персоналу зоомагазину, де вони беруть цуценят і перевірте заводчиків, на яких вони вам вкажуть. Збираючись купити цуценя в зоомагазині, ви повинні бути впевнені, що вони потрапили туди з довірених притулків і / або собаківників.

Частина 4 з 4: Вибір відповідного цуценя

  1. 1 Огляньте цуценя. Ви можете забрати цуценя у віці від 8 до 12 тижнів - саме в цей період вони перестають пити материнське молоко, переходять на тверду їжу і проходять вакцинацію. На перший погляд щеня може виглядати абсолютно здоровим, але при належному огляді можуть виявитися фізичні відхилення. Якщо ви підозрюєте, що у вашого цуценя не все гаразд зі здоров'ям, добре подумайте, чи хочете ви брати такого цуценя. Оглядайте цуценя, почавши з голови і рухаючись в сторону хвоста.
    • При огляді цуценя необхідно враховувати безліч чинників. Якщо ви не впевнені, що здатні провести ретельний огляд, зверніться до заводчику або персоналу притулку для тварин або групи порятунку, щоб ввели вас в курс справи.
    • Огляньте голову цуценя. Його ніс повинен бути прохолодним і вологим, без виділень. Десна повинні мати здоровий рожевий колір. Крім того, очі повинні бути ясними і прозорими з темним вічком. Вуха повинні бути чистими і розташовуватися характерно для породи.
    • Покладіть руку на груди цуценя і відчуйте його серцебиття. Аномальне серцебиття може вказувати на генетичний дефект серця, що вимагає ветеринарного втручання.
    • Огляньте шерсть цуценя. Якщо щеня породистий, його шерсть повинна бути типовою для своєї породи. Шерсть цуценя повинна бути блискучою і гладкою, без лисин.
    • Огляньте лапи щеняти. Лапи повинні бути прямими, без структурних дефектів (наприклад, лапи, вигнуті всередину або назовні). Можете попросити заводчика або ветеринара провести більш детальний ортопедичний огляд цуценя.
  2. 2 Визначте характер цуценя. Чи будете ви брати цуценя з розплідника або у заводчика, витратьте час на те, щоб оцінити характер цуценя, перш ніж брати його додому. Можете постежити за послідом цуценят і поспостерігати, як вони грають разом. Цуценята в одному посліді, як правило, мають різні риси характеру, тому ви зможете вибрати того, хто більше всіх підійде вашій родині.
    • Кращим вихованцем для вас стане щеня, що поєднує в собі енергію і добродушність. Знайдіть грайливого і енергійного цуценя, який не надто грубий по відношенню до інших.
    • Не беріть вкрай агресивного або надто боязкого щеняти.
  3. 3 Пограйте з цуценям, щоб переконатися, що він вам підходить. Будьте впевнені в тому, що ви встановили зв'язок з собакою, яку вибрали, перш ніж здійснювати операцію. Якщо щеня уникає вас або ховає хвіст між лап, коли ви підходите, ймовірно, у нього не найкращий характер для того, щоб стати вашим вихованцем. Якщо вам сподобався щеня, але ви не впевнені, порозуміється він з вашими дітьми або іншими тваринами в будинку, ви можете взяти його на час, щоб визначитися з вибором.
    • Пам'ятайте, що цуценята також вибирають свого власника. Якщо ви йому сподобаєтеся, щеня, швидше за все, стане уважно за вами стежити.

Поради

  • Не поспішайте з покупкою щеняти! Собаки нікуди не подінуться, так що вибирайте уважно. Коли знайдете підходящого цуценя, ви відразу це зрозумієте.
  • У деяких порід є характерні особливості. Деякі багато гавкають, інші майже не видають звуків. Одні будуть систематично збігати, рити ями і намагатися перестрибнути через паркан. Дізнайтеся все про породу, яку ви вибрали, перш ніж прив'язатися до цуценяти.
  • Ніколи не вибирайте породу тільки тому, що вона в моді. Навпаки, серйозно обміркуйте своє рішення і побільше дізнайтеся про різні породи собак, щоб вибрати відповідну.
  • Переконайтеся, що у вас вдома вже є все необхідне для цуценя (будка / ліжко / кошик, їжа, миски, чистячі засоби та інше). Похід в магазин за покупками з тільки що купленим щеням - завдання не з простих.
  • Похід в магазин за покупками з тільки що купленим щеням - завдання не з простих.
  • Якщо у вас вже є собака, ви повинні врахувати, як вона відреагує на появу в будинку нового цуценя. Притулки для тварин або групи порятунку можуть запропонувати вам заскочити до них разом з собакою, щоб зустріти цуценя і подивитися, як вона поведе себе поруч з ним.
  • Запишіть свого пса на уроки по дресируванню. Чим раніше ви його видрессіруете, тим краще.
  • Цуценята люблять гризти речі, тому переконайтеся, що у вас вистачає іграшок, які він міг би погризти.

попередження

  • У собак може розвинутися боязнь розлуки, і коли у них виникає відчуття того, що їх кинули, вони можуть почати вести себе вкрай імпульсивно. Якщо через роботу ви будете пропадати на тривалий термін, можливо, зараз не найкращий час для покупки цуценя.
  • У цуценят, які не пройшли повний курс вакцинації, можуть розвинутися серйозні і небезпечні для життя захворювання, на зразок парвовіруса. Чи не виводьте їх в люди, поки вони не будуть повністю щеплені від хвороб.
  • У цуценят, розведених недобросовісними заводчиками, можуть розвинутися серйозні проблеми зі здоров'ям і поведінкою, які згодом буде досить важко виправити і дуже дорого вилікувати