Як зробити яблучний сидр або яблучний сік

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 3 Липня 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
Домашнее вино из яблок СИДР СВОИМИ РУКАМИ
Відеоролик: Домашнее вино из яблок СИДР СВОИМИ РУКАМИ

Зміст

Яблучний сидр дуже схожий на яблучний сік, за винятком того, що яблучний сидр не фільтрують для видалення яблучної м'якоті або осаду. Сидр це термін, який вживається для позначення декількох різних речей. У цій статті мається на увазі безалкогольний сидр. Якщо ви будете планувати заздалегідь і використовуєте відповідний сорт яблук, ви можете не додавати додатковий цукор і приготувати більш здоровий напій. Весь процес простий і зрозумілий, так що давайте готувати!

інгредієнти

  • 1,4-1,8 кг яблук (бажано різних сортів)
  • половина лайма
  • Спеції: кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир або ваніль
  • Цукор (за смаком)

кроки

  1. 1 Вимийте яблука. Обов'язково вимийте яблука, особливо якщо ви використовуєте неорганічні яблука, щоб видалити весь бруд і пестициди з плодів, які ви перетворите на смачний сік.
  2. 2 Щоб сидр вийшов якомога смачніше, використовуйте суміш солодких, стиглих і хрустких яблук. Якщо ви виберете плоди правильно, можливо, вам навіть не доведеться додавати цукор, так як вистачить природного цукру з яблук. Якщо ви плануєте приготувати багато сидру, вибирайте недорогі і соковиті яблука.Для кращих результатів використовуйте наступні сорти:
    • ред делішес
    • гала
    • червоний Рим
    • Фуджі
    • Хоней крісп
    • Пінк леді
  3. 3 Поставте на плиту велику каструлю води, і тим часом наріжте яблука і видаліть серцевину. Ви можете використовувати спеціальний очищувач для яблук, щоб значно полегшити цей процес. Очищувач круглий, з ручками з боків і з лезами, які розташовані по колу на рівних інтервалах. Встановіть очисник в середину яблука, натисніть, і серцевина яблука буде видалена, а саме воно розрізане на шматочки.
    • Зверніть увагу, що необхідно тільки видалити серцевину, очищати шкірку не потрібно. Для сидру використовуються яблука зі шкіркою, що значно скорочує час і кількість важкої роботи.
  4. 4 Приготуйте яблука в киплячій воді. Залежно від розміру і кількості яблук, це може зайняти 10 хвилин і менше.
  5. 5 Перекладіть яблука партіями в блендер або кухонний комбайн і подрібніть в пюре в режимі пульсації. Щоб повністю подрібнити яблука, можливо, вам буде потрібно додати невелику кількість води, в якій варилися яблука. Однак не використовуйте занадто багато, щоб кінцевий продукт не був дуже рідким.
    • Якщо у вас є соковижималка, краще використовувати її замість кухонного комбайна або блендера. Соковижималка видалить м'якоть, тому вам не треба буде проціджувати. Якщо ви використовуєте соковижималку, пропустіть наступний крок проціджування.
  6. 6 Відокремте м'якоть від соку. Ви можете зробити це кількома способами, які розрізняються за часом і зусиллям. Виберіть той, який вам найбільше подобається, з урахуванням тимчасових обмежень, необхідного обладнання та бажаного рівня участі.
    • Вистелити сито або друшляк марлею або старої футболкою і дозвольте силі тяжіння відокремити сік від м'якоті. (Використовуйте миску або іншу ємність, щоб зібрати рідину.)
    • Аналогічно, використовуйте паперовий фільтр для кави в ситечку, щоб рідина вийшла чистішою.
    • Поставте сік в холодильник на 48 годин, щоб м'якоть відокремилася від рідини. Потім розділіть їх, повільно перелив накопичилася вгорі рідина в окремий контейнер.
  7. 7 Приготуйте з м'якоті яблучне повидло. Не викидайте м'якоть, тим більше, коли половина роботи вже зроблена.
  8. 8 На слабкому вогні в каструлі розігрійте відокремлену рідина, додайте лайм і змішайте зі спеціями на ваш смак. Кориця, гвоздика, мускатний горіх, імбир і стручок ванілі чудово поєднуються один з одним. Необхідно вирішити, які спеції ви хотіли б використовувати, і додайте їх в сидр невеликими партіями, часто пробуючи на смак, щоб не переборщити.
    • На цьому етапі перевірте, чи потрібно покласти в сидр додатковий цукор. Якщо це так, додавайте поступово.
  9. 9 Подавайте сидр в гарячому або охолодженому вигляді або збережіть на потім.

Поради

  • Домашній яблучний сидр можна зберігати в холодильнику до тижня, якщо ви його не консервували. У консервованому вигляді його можна зберігати протягом кількох років, якщо все зроблено правильно.

додаткові статті

Какпріготовіть картопляне пюре Какпріготовіть міні-кукурудзу Какзамачівать горіхи Какготовіть стейк в духовці Какзаворачівать тортилью Какпріготовіть макарони Какпріготовіть лимонну або лаймовим воду Каксделать кавун з горілкою Какіспользовать жолуді в якості їжі Какпріготовіть клейкий рис зі звичайного Какпріготовіть огірковий сік Какзапечь цілком кукурудзяні качани в духовці Какрастопіть цукор Какпріготовіть куряче пюре для немовляти