Як лікувати криваву мозоль

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
СТЕРЖНЕВАЯ МОЗОЛЬ. Как убрать НАТОПТЫШ на НОГАХ. ГЛУБОКАЯ МОЗОЛЬ. ПЕДИКЮР. MASSIVE CORN
Відеоролик: СТЕРЖНЕВАЯ МОЗОЛЬ. Как убрать НАТОПТЫШ на НОГАХ. ГЛУБОКАЯ МОЗОЛЬ. ПЕДИКЮР. MASSIVE CORN

Зміст

Криваві мозолі на ногах виникають при травмах шкіри через її примусового здавлювання. В результаті з'являється червона, заповнена кривавої рідиною і дуже болюча мозоль. Більшість кривавих мозолів не є серйозною проблемою і через якийсь час проходять самі, але важливо знати, які дії слід зробити для зменшення дискомфорту і запобігання інфекції. Щоб прискорити процес загоєння мозолі в домашніх умовах, використовуйте поради, наведені нижче.

кроки

Метод 1 з 5: Як лікувати мозоль безпосередньо після травми

  1. 1 Зменшіть тиск на мозоль. Спочатку зробіть так, щоб на мозоль нічого не давило і щоб шкіра навколо мозолі могла дихати. Подивіться, чи нічого не тисне на мозоль і не треться об неї. Щоб процес загоєння проходив швидше, шкіра повинна дихати. Якщо на мозоль нічого не тисне, то вона, швидше за все, не лопне і не буде інфікована.
  2. 2 Прикладіть до мозолі лід (відразу після травми), якщо вона болить. Ви можете прикласти пакет з льодом на 10-30 хвилин. Прикладіть лід, щоб зменшити біль і охолодити мозоль, якщо вона гаряча або пульсує. Крім того, прикладайте лід регулярно, а не тільки відразу після утворення мозолі.
    • Чи не прикладайте лід безпосередньо до шкіри, інакше можна викликати обмороження. Краще просто оберніть лід рушником, щоб захистити травмовану ділянку шкіри.
    • Нанесіть на мозоль гель алое вера, щоб зменшити біль і набряк.
  3. 3 Ні в якому разі не пробивайте криваву мозоль. Це може бути заманливо, але краще цього не робити, щоб уникнути інфікування і тривалого загоєння рани. Якщо кривава мозоль знаходиться на нозі, намагайтеся не тиснути на неї.

Метод 2 з 5: Як сприяти загоєнню мозолі

  1. 1 Дозвольте травмованої шкірі дихати. Більшість мозолів проходять самі по собі, але для прискорення загоєння тримайте травмовану ділянку шкіри відкритим і чистим. Це буде сприяти процесу загоєння, а також зменшить ймовірність інфікування.
  2. 2 Зменшіть тертя або тиск. Якщо мозоль постійно про щось треться, наприклад, мозоль на пальці або ступні, зменшіть тертя; в іншому випадку мозоль може прорватися. Для зменшення тертя заклейте мозоль пластиром.
    • Використовуйте мозольний пластир з отвором в центрі. Так мозоль НЕ буде не про що тертися і буде дихати, що сприяє її швидкому загоєнню.Простежте за тим, щоб отвір пластиру доводилося саме на мозоль.
  3. 3 Захистіть мозоль від тертя, використовуючи пов'язку. Якщо мозоль знаходиться в такому місці, де відбувається постійне тертя, наприклад, на пальці ноги або на п'яті, накладіть на неї вільну пов'язку. Завдяки цьому зменшиться тиск на мозоль і її тертя, що дозволить прискорити процес загоєння і запобіжить розвитку інфекції. Використовуйте тільки стерильну пов'язку і регулярно міняйте її.
    • Перед тим, як накласти пов'язку, обов'язково продезінфікуйте мозоль і шкіру навколо неї.
  4. 4 Продовжуйте лікування мозолі до тих пір, поки вона повністю не заживе. Якщо мозоль дуже велика, зверніться за допомогою до лікаря. Іноді необхідно видалити рідину з таких мозолів, а це - щоб запобігти розвитку інфекції - краще робити під контролем лікаря.

Метод 3 з 5: Як проколоти мозоль

  1. 1 Визначте, коли слід видалити рідину з мозолі. Хоча краще не проколювати мозоль, а почекати, щоб вона зажила, бувають випадки, коли це просто необхідно зробити. Наприклад, якщо в мозолі багато крові і ви відчуває сильний біль. Або якщо мозоль стає настільки великою, що ось-ось лопне сама. Подумайте, чи варто це робити у вашому випадку.
    • Це особливо важливо в разі кривавої мозолі, якій потрібен більший догляд, ніж звичайної мозолі.
    • Якщо ви вирішили проколоти мозоль, зробіть це так, щоб не занести інфекцію.
    • Через ризик зараження не слід проколювати мозоль, якщо у вас ВІЛ, хвороби серця або рак.
  2. 2 Підготуйте інструмент, яким ви будете проколювати мозоль. Найголовніше - не занести інфекцію. Ретельно вимийте руки і шкіру навколо мозолі. Обробіть інструмент (голку) медичним спиртом. Для цих цілей ніколи не користуйтеся шпилькою, так як вона менш гостра в порівнянні з голкою.
  3. 3 Проколіть мозоль і видаліть кров. Обережно проколіть мозоль голкою. Рідина витече з мозолі. Можете злегка натиснути на мозоль, щоб вийшла вся рідина.
  4. 4 Нанесіть лікувальний засіб. Для цього використовуйте антисептик (якщо у вас немає алергії), наприклад, «Бетадин». Накладіть стерильну пов'язку. Після цього робіть все можливе, щоб уникнути тертя і тиску на мозоль. Щоб попередити розвиток інфекції, необхідно забезпечити належний догляд і регулярно міняти пов'язку.

Метод 4 з 5: Як доглядати за лопнула мозолем

  1. 1 Дренуючих мозоль з обережністю. Якщо в результаті тиску або тертя мозоль лопнула, необхідно діяти швидко, щоб попередити розвиток інфекції. Якщо мозоль лопнула, видаліть з неї всю рідину.
  2. 2 Використовуйте антисептичну мазь. Вимийте область навколо мозолі і нанесіть на неї антисептичну мазь (якщо у вас немає алергії). Не слід наносити на мозоль йод або спирт, так як це може уповільнити процес загоєння.
  3. 3 Не чіпайте шкіру. Після видалення з мозолі всієї рідини не чіпайте старий шар шкіри - просто прикладіть його до нового шару (рожевому). Це забезпечить додатковий захист мозолі і прискорить процес загоєння.
  4. 4 Накладіть чисту пов'язку. Використання чистої пов'язки - це найкраща профілактична міра, яка допоможе попередити розвиток інфекції. Пов'язка повинна бути досить тугий, щоб уникнути подальших розривів кровоносних судин, але і не перешкоджати циркуляції крові. Щодня міняйте пов'язку і ретельно очищайте пошкоджену ділянку шкіри. Мозоль заживе протягом тижня.

Метод 5 з 5: Ознаки інфекції

  1. 1 Уважно стежте за появою ознак інфекції під час догляду за кривавою мозолем. Якщо ви все-таки занесли інфекцію, лікар призначить вам відповідне лікування із застосуванням антибіотиків. Однак, якщо ви будете доглядати за мозолем належним чином (чистити рану і накладати пов'язки), інфікування вам не загрожує.
    • Якщо у вас висока температура і погане самопочуття, то це може бути ознакою розвитку інфекції.
  2. 2 Слідкуйте за почервонінням, набряком і болючістю шкіри навколо мозолі. Ці симптоми можуть проявитися набагато пізніше освіти мозолі. Уважно стежте за мозолем і перерахованими вище симптомами і приймайте необхідних заходів.
  3. 3 Зверніть увагу на червоні розводи біля мозолі. Це може бути ознакою серйозної інфекції, яка торкнулася лімфатичну систему. Лимфангит найчастіше виникає через проникнення вірусів і бактерій через інфіковану рану в канали лімфатичної системи.
    • Іншими симптомами лимфангита можуть бути збільшення лімфатичних вузлів (залоз), озноб, лихоманка, втрата апетиту і загальне нездужання.
    • Якщо ви відчуваєте ці симптоми, негайно зверніться до лікаря.
  4. 4 Зверніть увагу на наявність в мозолі гною. Наявність гною - це ще одна ознака інфікування мозолі. Бережіться виділення з мозолі або накопичення в ній жовтого або зеленого гною або каламутній рідини.