Як мислити позитивно

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как научиться мыслить позитивно – советы психотерапевта Олега Чабана
Відеоролик: Как научиться мыслить позитивно – советы психотерапевта Олега Чабана

Зміст

Негативні емоції зазвичай накопичуються і рухаються по спіралі. Якщо ви хочете припинити занурення в безодню негативу, то навчитеся впускати в своє життя світло. Завжди можна знаходити яскраву сторону і залишатися в доброму настрої, тим самим звільнивши життя від негативних емоцій і розвиваючи свою особистість.


кроки

Частина 1 з 3: Шукаємо світлу сторону

  1. 1 Почніть більше посміхатися. Коли людина посміхається, наш мозок активує нейронні повідомлення, які підвищують позитивний настрій. Навіть якщо вас долає хандра, змусьте ваше обличчя внести промінь світла в цей день. Це дійсно працює.
    • А хочете бонус? Посміхаючись, ви випускаєте позитив назовні серед людей навколо вас, передаючи їм гарний настрій. Добро для всіх.
    • Якщо у вас не найкращий настрій, то ниттям його не поліпшити. Намагайтеся змусити себе посміхатися, щоб посмішка стала вашою другою натурою.
  2. 2 Вносьте невеликі зміни в використовувані слова. Легко говорити слова, які навіть випадково можуть впливати на ваш настрій. Використання позитивних слів замість негативних змінює ваш настрій і ставлення до життя.
    • Не потрібно ототожнювати себе і свої почуття. Не кажіть «Я сумний» або «Я засмучений». Замість цього можна перенести негатив в іншу площину. Наприклад, «Цей фільм змусив мене сумувати» або «Це складне завдання, яке засмутить будь-кого».
  3. 3 Творіть добро, навіть якщо у вас не найкращий настрій. День не задався? Це не означає, що ви повинні відповідати йому. Замість цього несіть позитивне настрій, і тоді відповідні посмішки налаштують вас на позитивний лад. Ось кілька способів поліпшити настрій іншим і собі:
    • Приберіть в будинку до приходу вашої половинки або сусідки
    • По дорозі в офіс купите співробітникам кави або пончики
    • Підстрижіть газон сусідам або очистіть доріжку від снігу взимку
    • Просто привітайтеся і зробіть комплімент незнайомцю
  4. 4 Будьте з тими людьми, які вам приємні. Для позитивного мислення важливо оточити себе людьми, які несуть позитивний заряд і роблять вас краще. Намагайтеся проводити час з тими, хто доброзичливий, готовий надати підтримку і цінує вас таким, яким ви є.
    • Якщо ви помітили, що людина завжди псує вам настрій, то намагайтеся уникати зустрічей з ним.
  5. 5 Підберіть собі надихаючий девіз або цитати. Якщо у вас в кишенькової книзі, в телефоні або в голові є цитати або прислів'я, налаштовують на позитивний лад, то ви ніколи не будете піддаватися зневірі.
    • Підпишіться на життєстверджуючі сторінки в Pinterest, Twitter або Facebook, щоб спілкування в мережі також вносило в ваш світ тільки позитив.
  6. 6 Заведіть щоденник. Якщо ввечері у вас зіпсувався настрій, то все можна виправити. Приготуйте чашку ароматного чаю і візьміть в руки свій щоденник. Просто запишіть події тижня, що минув. Що сьогодні сталося? Що вам вдалося на славу? Що пішло не так? Записуйте все підряд.
    • Запишіть три позитивних події і поясніть, чому вони пройшли добре. Запишіть три події, які вам не вдалися, і постарайтеся знайти причину. При описі подій намагайтеся дотримуватися точне попадання.
    • Перечитуйте написане. Іноді події, які здавалися вам жахливими, можуть виявитися не такими страшними, коли ви прочитаєте їх пізніше. Чи варто було тоді псувати собі через них настрій?

Частина 2 з 3: Уникаємо негативу

  1. 1 Пошук причин. Що погіршує ваш настрій? Що здатне зіпсувати день? Встановіть, що породжує ваші негативні емоції, щоб вміти справлятися з цими причинами, приберіть їх зі свого життя.
    • Може, ви турбуєтеся в певний час дня? Внаслідок конкретного події? Через певну людину? Що може розлютити вас?
    • Може, вам просто складно сприймати події позитивно? Якщо вам складно налаштуватися на позитив навіть під час відпустки, то краще звернутися до лікаря, адже це може бути депресія.
  2. 2 Друзі - це люди, які підтримують вас. Якщо людина не сприяє вашому психічному здоров'ю, то йому не місце у вашому житті. Якщо людина стомлює вас, засуджує чи псує настрій, то він лише поглинає ваш час і енергію. Намагайтеся уникати таких людей або обмежуйте спілкування з ними.
    • Якщо вам доводиться спілкуватися з такими людьми не по своїй волі, то краще відразу окреслити межі. Будьте чесні з ними і скажіть, що вам потрібно особистий простір і вам краще побути на самоті.
  3. 3 Не приймайте близько до серця слова інших. Якщо щось приносить вам задоволення, то не потрібно противитися цьому почуттю. Якщо вам до чогось немає діла, то і не потрібно підлаштовуватися під думку інших. Слухайте власний голос і не надавайте сильного значення словам людей, до яких вам немає діла.
    • Не питайте чужої думки, якщо воно вам не важливо. Яка взагалі різниця, якщо вашому колезі по роботі не подобається, як ви назвали свого кошеня? Головне, щоб це ім'я подобалося вам.
  4. 4 Припиніть порівнювати себе з іншими. Суперництво може стати джерелом негативних емоцій. Уникайте ситуацій, в яких вам доводиться порівнювати себе або свої вміння з іншими людьми. Такі ситуації породжують поганий настрій, невдоволення і занепокоєння. Для збереження позитивного настрою уникайте ситуацій, що вимагають порівнювати себе або змагатися з іншими.
  5. 5 Займіть себе. Не шкодуйте сил на роботу і відпочинок. Наповніть свій графік справами, які займуть вас настільки, що у вас просто не залишиться часу на негативні думки. Якщо бути зосередженим і продуктивним, то вам складно буде знайти навіть хвилинку для негативу. Думайте про те, чим займаєтеся, про свої досягнення, а не про щось інше.
    • Деяким постійна зайнятість допомагає позбутися негативних думок і емоцій. У інших же все навпаки. Деяким людям просто потрібно трохи часу на відпочинок. Якщо ви потрапляєте в їх число, то намагайтеся не обмежувати себе.
  6. 6 Не журіться по дрібницях. Найважливіше бути щасливим і задоволеним, проводити час з близькими і друзями. Ще що-небудь? Решта - це дрібниці. Вони не варті вашого настрою.
    • Блокуйте в соціальних мережах все, що вам не до душі. Якщо у вас є друг, який постійно хвалиться і дістає вас, то просто відпишіться від нього.
    • Звичайно, якщо у вас неприємності в житті і вам потрібно виправляти ситуацію, то позитивний настрій буде дуже до речі. Переходьте до наступного розділу статті.

Частина 3 з 3: Покращуємо життя

  1. 1 Ведіть активний спосіб життя. Фізичні вправи вкрай позитивно впливають на ваш настрій, звільняючи в організмі скорочують стрес гормони і покращуючи настрій. Якщо знайти комплекс вправ, який вам до душі, і зробити фізкультуру важливою частиною вашого життя, то ви неодмінно поліпшите своє сприйняття світу.
    • Почніть з малого. Для початку влаштовувати прогулянки на 30-40 хвилин, гуляючи по околицях швидким кроком. Приємна музика у вухах і свіже повітря - найкращі ліки від стресу.
    • Займіться командним видом спорту, який вам до душі: футбол, баскетбол, волейбол. У вашому районі, напевно, є спортмайданчики, де грають місцеві жителі.
    • Якщо ви не любите тренажерні зали, то можна знайти одиночне заняття до душі - піший туризм, плавання або їзда на велосипеді.
  2. 2 Ставте цілі і досягайте результатів. Негативні емоції можуть проникати у вашу свідомість в той момент, коли ви починаєте тинятися без діла. Щоб уникнути такої ситуації, ви можете ставити перед собою цілі і прикладати зусилля для їх досягнення. Це може бути щось незначне, але ж головне - цілеспрямованість, а не результат.
    • Складіть план на найближчі п'ять років, вказавши в ньому ряд цілей, і кожного тижня намагайтеся робити крок назустріч виконанню цих завдань. Де ви бачите себе через п'ять років? Чим хочете займатися? Що ви можете для цього зробити вже зараз?
    • Якщо ви вважаєте себе успішною людиною, але поганий настрій тяжіє над вами, то можна зацікавитися новим хобі. Навчіться грати на музичному інструменті або займіться тим, чого ви раніше уникали.
  3. 3 Приділяйте час свят. Важливо приділяти час тому, що дарує вам гарний настрій. Навіть якщо ви зайняті або не в найкращому настрої, почуття свята в компанії близьких і друзів допомагає зберегти позитивний настрій.
    • Святкуйте великі і малі досягнення. Закінчення навчального закладу - привід для свята. Навіть п'ятницю може бути святом, адже робочі будні підійшли до кінця!
  4. 4 Добре харчуйтеся. Ми - це те, що ми їмо, а їжа має неабиякий вплив на настрій. Зелені овочі, насичені жирні кислоти омега-3 і фольфати - ті елементи вашого раціону, які здатні налаштувати на позитивний лад.
    • Завжди снідайте. Згідно з дослідженнями, сніданок допомагає запустити процес метаболізму, зарядиться енергією і позитивом на весь день.
    • Для підзарядки енергією додайте в раціон складні вуглеводи, які містяться в вівсянці, цільнозернових продуктах і батат, а також уникайте простих вуглеводів на зразок солодких каш і перероблених продуктів.
  5. 5 Вмійте розслабитися в потрібний момент. Релаксація необхідна для позитивного настрою. Якщо ви схильні до стресів, то навчитеся брати паузу і розслаблятися в необхідні моменти. Це не ознака слабкості, а уміння стежити за своїм здоров'ям.
    • Використовуйте короткі перерви протягом дня. Щоб зарядитися позитивом, досить буде приділити 10-15 хвилин на відпочинок і прослуховування спокійної музики або читання журналу протягом напруженого робочого дня.
    • Також не забувайте про відпустку і вихідних. Використовуйте всі дні відпустки, щоб мати можливість нормально відпочити і набратися сил.

Поради

  • Щоб мислити позитивно, вам потрібно уникати людей, які несуть негатив.

попередження

  • Залишатися позитивною людиною не так вже просто, але якщо ви хочете вижити в цьому світі і пожинати плоди успіху, то вам доведеться навчитися позитивному мисленню, адже негативний погляд на життя несе в собі згубний вплив.