Як налагоджувати зв'язки з іншими людьми

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ВИСЦЕРАЛЬНЫЙ МАССАЖ СВОИМИ РУКАМИ 🙌 ОМОЛОЖЕНИЕ ЛИЦА
Відеоролик: ВИСЦЕРАЛЬНЫЙ МАССАЖ СВОИМИ РУКАМИ 🙌 ОМОЛОЖЕНИЕ ЛИЦА

Зміст

Ви хочете легко спілкуватися з людьми, вміти справити перше хороше враження або зав'язувати ділові контакти? Спочатку подібне завдання може здатися вам кілька лякає. У той же час, якщо ви зосередитеся на прояві щирого інтересу до свого співрозмовника, навчитеся зав'язувати цікава розмова і допоможете людям відчувати себе комфортно, вам не складе труднощів почати і підтримувати спілкування з будь-якою людиною

кроки

Метод 1 з 3: Як зав'язувати контакти в суспільстві

  1. 1 Шукайте щось спільне. Якщо ви не дуже добре знаєте співрозмовника, це завдання здасться вам складною. Однак знайти щось спільне набагато простіше, ніж ви думаєте. Просто звертайте увагу на те, про що говорить людина в процесі швидкоплинних розмов, і думайте, які з цих тем можна використовувати в якості загального інтересу. Це може бути улюблена спортивна команда, музичний гурт або навіть той факт, що і у вас, і у цієї людини п'ять братів і сестер. Ключ до вирішення криється в уважному слуханні людей, щоб визначити, що саме допоможе вам зав'язати контакт.
    • При цьому не потрібно ставити людині сотню питань, досить звертати увагу на теми, які природним чином виникають в розмові.
    • Якщо вам здається, що між вами і цією людиною немає нічого спільного, постарайтеся знайти хоча б одну-дві теми, які цікаві вам обом.Цього буде цілком достатньо, щоб встановити контакт з людиною. Може виявитися, що вам подобаються книги одного і того ж автора, що в дитинстві ви жили в одному районі, або обидві цікавитеся вивченням японської мови. Не турбуйтеся, якщо спочатку вам здається, що навряд чи можна уявити собі двох більш різних людей.
  2. 2 Робіть щирі компліменти. Один із способів встановити контакт з людиною - зробити йому щирий комплімент. Це означає, що вам необхідно знайти в людині щось по-справжньому чудове і дозволити людині відчути визнання. Головне - не перестарайтеся. Не варто виглядати підлесником, потрібно просто підкреслити те, що вам дійсно подобається в цій людині. Одного компліменту для розмови досить. Якщо ви не будете стосуватися фізичних особливостей людини або занадто особистих питань, то навряд чи ваш комплімент буде недоречний. Ось кілька прикладів подібних компліментів:
    • "Ви легко спілкуєтеся з незнайомими людьми. Як вам це вдається? "
    • "У вас приголомшливі сережки. Якщо не секрет, де ви їх купили? "
    • "Дивно, як у вас виходить будувати успішно будувати кар'єру і проводити багато часу з дітьми. Мені здається, я б так не змогла. "
    • "Я бачив вчора вашу гру в теніс. У вас просто вбивчі подачі! "
  3. 3 Підхоплюйте тему, згадану співрозмовником в розмові раніше. Це відмінний спосіб будувати більш близькі стосунки з уже знайомими і цікавими вам людьми. Якщо під час вашого останнього розмови з подругою та розповідала про майбутнє серйозне співбесіді на роботу або про нового хлопця, який їй дуже сподобався, не забудьте при наступній зустрічі поцікавитися, як у неї справи в цьому напрямку. Люди повинні побачити, що вам дійсно важливо те, про що вони розповідають, і що ви пам'ятаєте їх слова, навіть якщо якийсь час ви не зустрічалися.
    • Якщо вашій подрузі доведеться самій почати розмову на важливу для неї тему, про яку вона розповідала минулого разу, а ви скажете: "Ах да, як там все пройшло?", То це буде виглядати так, немов вам, насправді, чи не особливо цікаво те, що з нею відбувається.
    • Вашим друзям потрібна підтримка і турбота, так що, якщо ви хочете, щоб між вами була глибока зв'язок, потрібно цікавитися тим, що для них важливо. Це допоможе зміцнити відносини навіть просто зі знайомими людьми, які будуть приємно здивовані, якщо ви згадаєте в розмові те, про що йшла мова під час попередньої зустрічі.
  4. 4 Допомагайте людям почувати себе в спілкуванні комфортно. Ще один спосіб зміцнити зв'язок з уже знайомими людьми - допомагати їм відчувати себе комфортно в спілкуванні. Відкладіть в сторону власну обережність, проявляйте дружелюбність, робіть компліменти і дозвольте людям відчувати себе розслаблено в вашій присутності. Не судіть їх висловлювання, не робіть такий вираз обличчя, ніби вони бовкнув дурницю, і в цілому ніколи не демонструйте, немов людина робить або говорить щось не те. Крім того, не стійте на віддалі з відчуженим виглядом, наче вам нема особливого справи до мовця; нехай людям буде безпечно і приємно спілкуватися з вами, тоді і вам теж буде набагато легше спілкуватися з ними.
    • Вчіться виявляти тепло і поширювати позитивну енергію, а також вселяти людям довіру. Стати тією людиною, кому можна розповісти що завгодно і відчувати себе при цьому безпечно. Як тільки люди відчують, що в глибині душі ви їх критикуєте або діліться тим, про що вам розповідають, з десятком близьких друзів, ваша зв'язок з ними буде зруйнована.
    • Якщо у вашого друга був невдалий або важкий день, проявіть розуміння і підтримайте його. Іноді досить просто співчутливо потиснути людині руку або поплескати по плечу, щоб той відчув себе легше.
  5. 5 Відкривайтеся. Якщо ви дійсно хочете будувати міцні відносини з людьми, будьте готові відкритися їм і дозволити побачити, що ви за людина.Деякі люди не здатні будувати тісні відносини, тому що внутрішньо вони занадто замкнуті і бояться показати свою вразливість. Людям складно спілкуватися з закритим і замкнутою людиною. Звичайно, необов'язково розповідати про себе все до найдрібніших подробиць, але в процесі спілкування, в міру знайомства, потрібно ділитися деякою особистою інформацією, щоб в вас бачили одного чоловіка, з яким можна будувати відносини. Ось теми, про які можна поговорити більш відкрито:
    • дитинство
    • Відносини з родиною
    • Минулі стосунки
    • Надії на майбутнє
    • Смішні випадки з життя
    • Розчарування в минулому
  6. 6 Дякуйте людей. Ще один спосіб будувати відносини з людьми - приділяти час тому, щоб дякувати їм. Це дозволяє людям відчувати, що їх цінують, що на них звертають увагу, що вони роблять щось значуще для вас. Дайте людям можливість відчути, що ви їх цінуєте, і чесно і відкрито говорите про те, як багато вони для вас означають. Навіть якщо це просто подяку колезі за цінну пораду або сусідові за допомогу з наглядом за кішкою - щира подяка неодмінно допоможе зміцнити ваші відносини.
    • Не обмежуйтеся звичайним "спасибі" або вдячної смс-кою. Не пошкодуйте часу: загляньте людині в очі, подякуйте і поясніть, чому його допомогу так важлива для вас.
    • Дослідження також стверджують, що вияв вдячності доставить радість і вам. Крім того, вважається, що в цьому випадку ви обидва з великим бажанням будете допомагати іншим людям в майбутньому. Тут виграють всі!
  7. 7 Постарайтеся зміцнити відносини. Хоча ця рада здається очевидним, однак багато людей не можуть побудувати міцні відносини лише тому, що не розвивають їх, навіть якщо людина їм дійсно подобається. Це може бути пов'язано з лінню, сором'язливістю або великою завантаженістю. Якщо ви хочете будувати по-справжньому міцні відносини, вам слід докласти більше зусиль, ніж один півгодинний світський розмову.
    • Якщо ви відчуваєте, що у вас зав'язався хороший контакт, запросіть цю людину провести разом вільний час, наприклад, посидіти в кафе за чашкою кави.
    • Будьте надійним і обов'язковим. Якщо вас запрошують кудись, потрібно піти або мати для відмови вагому причину. Якщо ви зарекомендуєте необов'язковим людиною, люди не захочуть проводити з вами час.
    • Звичайно, іноді варто побути на самоті, але якщо ви не будете нікуди виходити, то не зможете будувати відносини з людьми. Забирайтеся для спілкування з людьми два-три рази на тиждень, навіть якщо це просто спільний обід з будь-ким.
  8. 8 Будьте присутніми. Якщо ви дійсно хочете будувати міцні відносини, то під час розмови з людиною, вам потрібно по-справжньому в ньому бути присутнім. Якщо ви в цей час думаєте про те, що приготувати на вечерю або з ким би ще поговорити, то людина, з якою ви розмовляєте, зрозуміє це і більше не захоче з вами спілкуватися. Підтримуйте зоровий контакт, уважно слухайте, про що говорить людина, не відволікайтеся на телефон або проходять повз людей. Важливо, щоб співрозмовник відчув, що ви приділяєте йому всю свою увагу.
    • Якщо ви навчитеся повністю бути присутнім в розмові, то виявите, що отримуєте задоволення від поточного моменту, і це теж буде сприяти вашим навичкам ведення розмови. Навряд чи можна справити позитивне перше враження, якщо постійно перебувати в напрузі з приводу розмови або майбутніх справ.

Метод 2 з 3: Як швидко зав'язати контакт

  1. 1 Посміхайтеся і встановлюйте зоровий контакт. Якщо ви хочете миттєво встановити з ким-небудь контакт, посміхайтеся і ловите погляд цієї людини - ці два прийоми завжди йдуть разом і абсолютно необхідні, щоб познайомитися і почати розмову. Науково доведено, що посмішка заразлива, і ваша усмішка здатна розташувати до вас іншої людини і змусити його посміхнутися у відповідь.Якщо ви дивитеся в очі людині під час розмови, ви даєте співбесідникові зрозуміти, що вам цікаво розмовляти з ним. Це допоможе вам здобути прихильність людини.
    • Не варто безперервно дивитися людині в очі, щоб розмова не виглядав надто напруженим. Головне, щоб ваш співрозмовник не подумав, що ви під час розмови думаєте про щось своє.
    • Спробуйте потренуватися і посміхайтеся кожній людині, до якого ви підходите. Це допоможе з самого початку зарядити спілкування позитивною енергією.
  2. 2 Називайте людини по імені. Називаючи людини по імені, ви дасте йому відчути свою значимість - або як мінімум те, що він вам досить цікавий, щоб ви запам'ятали його ім'я. Навіть просто сказавши в кінці розмови: "Аня, мені було приємно з вами познайомитися", ви дасте людині можливість відчути себе до вас ближче. Мало що може змусити людину відчути себе незначним так, як питання: "Як, ви сказали, вас звуть?" або "Я, здається, забув ваше ім'я ...". Так що якщо ви хочете встановити з людиною хороший контакт, потрібно не тільки запам'ятати його ім'я, але ще і назвати.
    • Не використовуйте в якості відмовки посилання на жахливу пам'ять. Якщо ви дійсно хочете зав'язати контакт з людиною, варто постаратися запам'ятати його ім'я.
  3. 3 Використовуйте відкриті жести. Мова тіла допоможе вам зробити більш доброзичливе і відкрите враження, що автоматично має людей до спілкування. Якщо ви хочете, щоб нова людина відразу ж захотів спілкуватися з вами, розгорніть в його сторону всім тілом і випрямтеся. Не робіть нервових рухів пальцями, не закривайте руками обличчя, а як би направте всю енергію в бік цієї людини, але без натиску або агресії.
    • Якщо ви відвернетеся від людини, згорбившись або схрестіть руки на грудях, людина може подумати, що ви зовсім не зацікавлені в розмові.
  4. 4 Не варто недооцінювати значущість гарної розмови на загальні теми. Деякі думають, що такі розмови незначні і призначені лише для тих, хто хоче будувати поверхневі відносини. Насправді, якщо ви почнете розмову про щось загальновідомому, наприклад, про погоду, це дозволить зав'язати хороший контакт і побудувати більш глибокі відносини з людьми. На самому початку знайомства ніхто не обговорює питання сенсу життя або те, як на вас вплинула смерть вашої бабусі. Будь-які серйозні стосунки починаються з обговорення зовсім серйозних тем, щоб знайомство будувалося і розвивалося поступово. Кілька порад з ведення світської розмови:
    • Для переходу до більш глибокого розмови використовуйте прості теми. Можна мимохідь прокоментувати відмінну погоду на вихідних, а потім запитати співрозмовника, чи скористався він погодою, щоб якось особливо провести час.
    • Ставте відкриті питання замість тих, що мають на увазі в якості відповіді тільки "так" або "ні" - це дозволить підтримувати цікава розмова.
    • Звертайте увагу на все, що вас оточує. Якщо ви бачите рекламний буклет із запрошенням на концерт або похід, запитаєте співрозмовника, чи не збирається він туди або що він думає про цю групу або цьому місці.
    • Підтримуйте легку і невимушену атмосферу. Навряд чи кому-то відразу захочеться обговорювати занадто негативні або важкі теми.
  5. 5 Дозвольте людині, наскільки це можливо, відчути себе особливим. Звичайно, не варто обсипати співрозмовника нескінченними похвалами, але можна відзначити щось таке, що виробляє на вас враження або здається вам цікавим. Це неодмінно дозволить людині відчути себе особливим і допоможе встановити з ним контакт:
    • "Ти написав книгу? Нічого собі! Я собі це навіть не уявляю. "
    • "Ти знаєш три мови! Як чудово!"
    • "Таке відчуття, ніби ми раніше зустрічалися. З тобою дуже легко спілкуватися. "
    • "У тебе просто унікальний сміх. Він такий заразливий. "
  6. 6 Задавайте питання. Ще один спосіб швидко привернути до себе людину - цікавитися людиною, а не намагатися зацікавити його своєю персоною. Можна, звичайно, спробувати вразити співрозмовника дивним дотепністю і унікальними історіями. Однак набагато простіше проявити щирий інтерес до людини і показати, що вам дійсно хочеться дізнатися, що він за людина і що він може запропонувати цьому світу. Чи не перебивайте людину і задавайте час від часу доречні питання - це допоможе налагодити зв'язок з вашим співрозмовником. Ось кілька тем для таких питань:
    • Хобі та інтереси
    • Улюблені музичні групи
    • Улюблені розваги в місті
    • Домашні тварини
    • Плани на вихідні
  7. 7 Підтримуйте позитивний настрій. Радість і гарний настрій набагато більше подобаються людям, ніж печаль і смуток. Цілком логічно припустити, що людям буде приємніше проводити з вами час і будувати відносини, якщо ви завжди позитивно налаштовані і говорите про те, що вас надихає і підтримує. Навіть якщо вам хочеться поскаржитися на свої неприємності, постарайтеся більше зосередитися на позитиві. Якщо вам дійсно потрібно розповісти про свої неприємності, краще поговорити з людиною, яку ви добре знаєте. Варто ділитися позитивною енергією, щоб і іншим людям було з вами добре. Люди навряд чи захочуть спілкуватися з тим, хто постійно сумний або зол на весь світ.
    • Якщо ви зловили себе на негативному коментарі, постарайтеся відразу зробити пару позитивних зауважень, щоб люди як і раніше вважали вас оптимістом.
    • Це зовсім не означає, що потрібно міняти свою особистість або кого-то обманювати. Намагайтеся зосередитися на хороших речах, які є у вашому житті. зустрічаючи нових людей, ви хочете, щоб вони запам'ятали вас приємним в спілкуванні людиною.
  8. 8 Слухайте уважно. Намагайтеся по-справжньому уважно слухати людей - це один з кращих способів швидко зав'язати хороший контакт. Коли з вами розмовляє нова людина, постарайтеся уважно слухати те, про що він говорить, а не перебивати і не чекати, коли настане ваша черга щось сказати. Як тільки людина закінчить говорити, відреагуйте, щоб показати, що ви почули все те, що він тільки що сказав. Це допоможе людині відчути, що між вами є контакт.
    • Якщо в розмові ви згадайте щось, сказане іншою людиною раніше, це справить на нього враження. Більшість людей, як правило, відчувають себе не почутими, так що, показавши, що ви дійсно слухаєте, ви справите враження.

Метод 3 з 3: Як зав'язувати ділові контакти

  1. 1 Перш за все, покладайтеся на свої поточні контакти. Вам може здатися, що ви не знаєте нікого, хто міг допомогти б вам в кар'єрі. Однак вас здивує, скільки людей знають кого-то, хто знає когось ще. Якщо ви шукаєте нову роботу або хочете направити свою кар'єру в новому напрямку, зверніться до знайомих людям і поцікавтеся, кого вони знають. Можна навіть відправити своїм друзям лист по електронній пошті з описом бажаної посади, а також своїх професійних знань і навичок. Завдяки цьому ви з'ясуєте, чи зможе хтось з них вам допомогти.
    • Не думайте, що використовувати свої зв'язки замість того, щоб шукати роботу "самостійно", значить проявляти лінощі або намагатися обдурити систему. Дослідження показують, що переважна більшість вакансій (приблизно 70-80%) закриваються завдяки пошуку через знайомих, так що не бійтеся зробити перший крок. Зрештою навряд чи хтось візьме вас на роботу на підставі одних лише ваших знайомств, вам в будь-якому випадку доведеться продемонструвати свій професіоналізм.
  2. 2 Підготуйте свою промову. Якщо ви хочете зав'язати з ким-небудь контакт з метою знайти роботу, то потрібно навчитися продавати себе - і робити це швидко. Можливо, у вас буде лише одна-дві хвилини на розмову з тим, хто може допомогти вам знайти роботу, і як тільки з'явиться така можливість, необхідно представити себе в кращому світлі.Не можна просто завести світську розмову про погоду, потрібно, щоб людина запам'ятала вас і побачив в вас того, кому він захотів би допомогти.
    • Продаєте ви продукт або самого себе, головне - потужно почати, щоб показати, чому ви саме той кандидат, якого роботодавець не хотів би втратити, або чому ваш продукт - це те, що варто вкладення інвестицій.
    • Мова повинна бути короткою і енергійною, після закінчення необхідно запропонувати людині свою візитну картку і підкреслити, що ви будете чекати відповідь. Звичайно, варто переконатися в тому, що ця людина дійсно зацікавився вами або вашим продуктом.
  3. 3 Придумайте спосіб надати допомогу людині. Ще один спосіб зав'язати діловий контакт - це знайти спосіб допомогти тій людині, з яким ви хочете познайомитися. Вам доведеться пошукати нестандартне рішення і знайти те, що ви можете зробити, не пов'язане безпосередньо з вашою кар'єрою. Наприклад, якщо ви знаєте, що ця людина пише мемуари, можна запропонувати написати рецензію, враховуючи ваш досвід складання текстів; якщо ви знаєте, що ця людина шукає місце проведення весілля своєї дочки, запропонуйте йому чудове місце, яким володіє ваша тітка, з хорошою знижкою.
    • Не думайте, що вам нема чого запропонувати цьому світу. Незважаючи на те, що ви тільки вчитеся зав'язувати контакти, у вас є маса інших навичок і здібностей, які можуть приносити користь людям самими різними способами.
  4. 4 Будьте наполегливі. Ви можете думати, що наполегливість відштовхує і що, якщо роботодавець або ваш новий контакт вами по-справжньому зацікавиться, то дасть це ясно зрозуміти з першого ж разу. Тим не менш, ви будете здивовані тому, як часто люди звертаються один до одного; постарайтеся виділитися, зробивши додатковий телефонний дзвінок, звернувшись до цієї людини на діловому або громадському заході або відправивши йому електронного листа з нагадуванням про розмову. Звичайно, не варто бути нав'язливим, але і не варто здаватися завчасно.
    • Тільки подумайте: найгірше, що може статися, це якщо ви намагаєтеся залучити до себе увагу людини, а він на це не реагує. Що ж, з цього ви й починали, так що гірше адже нічого не стало?
  5. 5 Будьте запам'ятовується людиною. Ще один спосіб зав'язувати контакти з людьми - зробити так, щоб вони вас запам'ятали. Вам потрібно придумати спосіб стати запам'ятовується людиною, навіть якщо це буде якась маленька деталь, наприклад, той факт, що ви вільно говорите по-японськи або те, що ви, як і ця людина, абсолютно захоплені російським письменником Сергієм Довлатовим. Вам потрібно придумати всього пару способів виділитися, щоб потім, при спробі знову вийти на зв'язок, мати можливість нагадати про те, хто ви.
    • Якщо ви знайдете спосіб виділитися, то в наступному листі можна просто написати: "Ми зустрічалися на діловому заході 101. Було приємно зустріти людину, якій так само, як і мені, подобається Довлатов!"
    • Звичайно, не варто заходити надто далеко і виділятися настільки, щоб це вже виглядало кепсько. Не варто друкувати резюме зеленим шрифтом або танцювати ламбаду - якщо тільки ви не намагаєтеся зробити неприємне враження.
  6. 6 Встановлюйте контакт з близькими їм людьми. Ще один спосіб встановити контакт з великою кількістю людей - знайомитися з тими, хто знаходиться в оточенні людини, з яким ви дійсно хочете познайомитися. Перевірте профіль цього людини на LinkedIn, зверніть увагу, чи немає у вас спільних знайомих, або просто попросите своїх друзів познайомити вас з кимось, хто знає когось ще. Не соромтеся цього і прикладайте зусиль до того, щоб якомога більше розширювати свою мережу ділових контактів.
    • Ніколи не знаєш, хто може виявитися вам корисний. Так що будьте доброзичливі, добрі і відкриті до всіх, хто потрапляє в ваше поле зору.
  7. 7 Будьте доступні для людей. Само собою зрозуміло, що, якщо ви хочете зав'язувати ділові контакти, з вами має бути легко зв'язатися.У вас завжди повинна бути з собою візитна картка, у людей має бути можливість завжди до вас додзвонитися, можна навіть рекламувати себе через веб-сайт або блог. Якщо хтось почув про вас, то, наприклад, було б непогано, якщо вас можна було б легко знайти через пошукову систему в Інтернет: Google або Yandex. Буде прикро втратити контакту тільки тому, що у вас немає свого сайту.
    • На сьогоднішній день у багатьох компаніях при прийомі на роботу запитують про те, чи є у вас особистий веб-сайт. Не варто випускати хорошу можливість тільки тому, що у вас немає такого сайту. Якщо ви користуєтеся такими сайтами, як Wix або Wordpress, цей сервіс надається безкоштовно і досить простий в освоєнні, створення веб-сайту забере у вас всього пару годин, навіть якщо технічно ви не дуже підковані.