Як навчити собаку ходити поруч без використання нашийника-зашморгу

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як навчити собаку ходити поруч без використання нашийника-зашморгу - Суспільство
Як навчити собаку ходити поруч без використання нашийника-зашморгу - Суспільство

Зміст

Багато людей думають, що застосування задушливих нашийників є занадто жорстоким підходом до дресирування собак, і тому вважають їх непридатними для навчання собаки команді «поруч». Якщо ви не хочете використовувати нашийник-зашморг на власному вихованця, але при цьому бажаєте навчити його ходити з вами поруч, знайте - для цього є й інші способи.Щоб навчити собаку команді «поруч» без зашморгу, вам буде потрібно хороша шлейки, ласощі або улюблені іграшки вихованця, тихе місце для дресирування, а також терплячий підхід до навчання собаки командам. З правильним спорядженням і значним запасом часу у вас обов'язково вийде навчити вихованця ходити поруч навіть без задушливого нашийника.

кроки

Частина 1 з 2: Підготовка до дресирування

  1. 1 Виберіть відповідний тип шлейки для своєї собаки. Лямки шлейки зазвичай проходять по грудях собаки і за передніми лапами, з'єднуючись на спині. Для собаки шлею зручніше звичайного нашийника і при цьому дає її власникові більший контроль над твариною. Зазвичай кільце для кріплення повідця до шлейки розташовується на спині строго в центрі. Також бувають шлейки з переднім кріпленням повідка, коли він кріпиться по центру грудей, що дуже добре допомагає боротися зі спробами собаки тягнути за собою господаря.
    • Якщо ж ваша собака постійно тягає вас за собою, можливо, ви захочете використовувати нашийник-вуздечку. Це дуже дієвий спорядження, коли собака до нього вже звикла; проте спочатку вам буде потрібно ДЕСЕНСИБІЛІЗОВАНИЙ тварина до того, що на його морді буде присутній вуздечка.
  2. 2 Купуйте собаці шлею належного розміру. Багато шлейки в тих чи інших межах регулюються за розміром, але буває так, що навіть серед однієї породи собаки сильно варіюються своїми габаритами. Найкраще привести собаку з собою в зоомагазин і приміряти на неї кілька шлеек, поки ви не підберете саме те, що вам підходить.
    • Якщо ви не впевнені в тому, що шлейки дійсно підходить вашій собаці, не бійтеся консультуватися з цього приводу з працівниками зоомагазину. Ветеринар, обслуговуючий персонал ветеринарної клініки і навіть інструктор з дресирування також здатні допомогти вам відрегулювати шлею або нашийник-вуздечку для вашої собаки.
  3. 3 Приготуйте улюблені іграшки собаки і ласощі. Застосування улюбленого частування собаки або улюбленої іграшки є ключем до успішного навчання вихованця команді «поруч». За допомогою ласощів або іграшки ви будете спонукати собаку йти поруч з вами, а при успішному завершенні поставленого завдання - нагороджувати вихованця цим заохоченням.
    • Якщо у вас в руках буде знаходитися ласощі, собака одночасно почне звикати високо тримати голову, так як буде дивитися на вас і частування.
  4. 4 Обмежте можливі відволікаючі фактори. Починайте дресирування на території з невеликим числом відволікаючих чинників. Простежте за тим, щоб поблизу не було інших собак і вас ніхто не відволікав. Починайте уроки незабаром після того, як собака вже отримала певне фізичне навантаження. Наприклад, гра з вами в апорт або біг в парку допоможе вашому вихованцеві витратити надлишок енергії і дозволить краще сконцентруватися на вас для подальшого навчання.
    • Непоганим місцем дресирування собаки є задній двір власного будинку. Зазвичай це місце досить комфортно для собаки, там немає незнайомих для неї запахів, і вам ніхто не буде заважати.

Частина 2 з 2: Навчання на основі позитивного підкріплення

  1. 1 Спочатку посадіть собаку поруч. Щоб почати урок, посадіть собаку поруч з собою. Коли вихованець спокійно сяде збоку від вас, це задасть хороший тон для іншої частини заняття, а також допоможе розташувати собаку саме в тому місці по відношенню до вас, де вона повинна залишатися навіть під час руху, тобто поруч.
    • Для вивчення з собакою команди «поруч» вихованець вже повинен знати інші базові команди. Собаку, яка вже вивчила команди «сидіти» і «місце», буде помітно простіше навчити ходіння поруч, ніж собаку, яка не знає ніяких команд.
  2. 2 Почніть вести собаку поруч з собою. Якщо собака стане тягнути поводок, вона повинна зустріти тверде опір. Щоб повернути контроль, відступите назад на кілька кроків, поки собака не повернеться назад до вас і не виявиться поруч.З цього моменту знову почніть рухатися вперед і пам'ятайте, що собака повинна йти поруч.
    • Не забувайте, що в ті моменти, коли собака йде поруч з вами, поводок повинен трохи провисати між вами. Якщо ви будете тримати собаку поруч на туго натягнутому повідку, вам буде дуже важко привчити її ходити поруч і не тягнути при цьому поводок.
    • Ніколи не рухайтеся вперед, якщо собака тягне поводок. Вона повинна усвідомити, що ходіння поруч - єдиний спосіб просунутися вперед при наявності повідка.
  3. 3 Заохочуйте належну поведінку. Коли собака впевнено тримається поруч з вами, голосно вимовляєте команду «поруч» і відразу заохочуйте вихованця ласощами. На ранньому етапі навчання або при наявності труднощів в навчанні цілком можливо, що вихованець буде в змозі йти поруч всього 10-20 секунд. Під час цієї фази заохочуйте собаку швидко і регулярно, щоб закріпити належну поведінку. У міру поліпшення навичок собаки поступово почніть видавати ласощі через все більш і більш тривалі проміжки часу.
    • Якщо собака відходить від вас, не забувайте заохочувати її, коли вона повертається в позицію поруч, щоб підкріпити належну поведінку.
    • Виберіть ласощі, яке подобається саме вашої собаці. Це може бути спеціальне покупне ласощі для собак, шматочки собачого корму або ж самостійно приготоване частування.
  4. 4 Не дозволяйте собаці втрачати увагу. Щоб собака зберігала інтерес до навчання, часто міняйте темп і напрямок руху. Також кожен раз, коли вихованець буде відвертатися від вас, жвавим тоном голосу вимовляєте його кличку, показуйте іграшку або ласощі і настільки ж жваво говорите: «Пішли!» Собака продовжить йти поруч і вчитися, якщо вам вдасться зберегти її увагу.
    • Якщо ви вже досить довго займалися з собакою, наприклад більше години, і вона втратила свій інтерес до навчання, ймовірно, пора закінчити урок. Навіть пристрасно спрагла вчитися собака з часом буде втомлюватися.
  5. 5 Ні в якому разі не турбуйтеся, що не смикайте поводок і не кричіть на собаку. Запам'ятайте, що не можна вдаватися до жодних жорстких дисциплінарних заходів, наприклад до смикання повідця, ударам або криків на собаку за те, що вона не йде поруч. Вивчення команди «поруч» може зайняти тривалий час, що часом не може не засмучувати. Просто запам'ятайте, що іноді собаці буває складно навчитися ходити поруч при вільно провисає повідку, але із застосуванням правильних методів дресирування цього можна домогтися.
    • Ривки за поводок в моменти гніву або розлади можуть поранити і збентежити собаку. Це одночасно і жорстоко, і контрпродуктивно для самого процесу дресирування.

Що вам знадобиться

  • собака
  • Місце для дресирування з мінімальною кількістю відволікаючих чинників
  • Заохочення (ласощі або іграшки)
  • Шлейка або нашийник-вуздечка
  • повідець