Як не заснути в школі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
15 способов не спать всю ночь
Відеоролик: 15 способов не спать всю ночь

Зміст

Якщо ви готувалися до контрольної роботи всю ніч або погано спали, швидше за все, ви знаєте, як складно залишатися бадьорим під час уроків. Ситуацію може посилювати спокійний голос вчителя, що звучить, як колискова чи нудний і темний кабінет, в якому проходять уроки. Якщо ви хочете залишатися бадьорим, беріть активну участь на уроці, проявляйте творчий похід і не забудьте взяти з собою їжу, якої ви зможете перекусити між уроками.

кроки

Метод 1 з 3: Приймайте активну участь

  1. 1 Сідайте в передній частині класу. Якщо ви будете знати, що ви перебуваєте на очах у вчителя, вам легше буде спати. Крім того, вибираючи місце на початку класу, ви зможете брати активну участь на уроці. Крім того, поруч з вами будуть ваші однокласники, які також активно беруть участь в обговоренні. Їх голоси не дадуть вам заснути.
  2. 2 Приймайте участь в обговоренні. Задавайте питання, а також відповідайте на них. Уважно слухайте вчителя. Якщо лекція нудна, питання допоможуть вам зрозуміти її суть. Крім того, ставлячи питання ви будете залишатися бадьорим і навряд чи заснете.
    • Поставте перед собою мету поставити або відповісти, принаймні, на три питання під час уроку.
    • Задавайте питання, пов'язані з темою обговорення, щоб не дратувати вчителя. Наприклад, можна сказати: «Мені не зовсім зрозуміла остання частина докази. Чи не могли б ви зупинитися на цьому більш детально? »
  3. 3 Слухайте активно під час уроку. Це відмінний спосіб змусити себе не спати, так як активне слухання задіє не тільки розум, а й тіло. Навіть якщо ви не робите замітки, активне слухання допоможе вам не заснути під час уроку.
    • Щоб навчитися активно слухати вчителя, вам слід встановити і підтримувати з ним зоровий контакт, звертати всю свою увагу на його слова, представляти те, про що говорить учитель, задавати питання, коли це доречно, а також реагувати на слова, жести або тон голосу, які показують важливість промовляння інформації.
  4. 4 Спілкуйтеся з однокласниками. Групові обговорення - це відмінна можливість підбадьоритися і не заснути. Беріть активну участь в обговоренні і висловлюйте свою думку. Сідайте поруч з людьми, які активно беруть участь на уроці. Завдяки цьому ви також будете брати активну участь в обговоренні.
  5. 5 Робіть докладні записи. Це відмінний спосіб не відволікатися від слів вчителя і бути уважним на уроці. Уважно слухайте вчителя і робіть докладні записи. Ви можете використовувати маркери або ручки різних кольорів, щоб виділяти важливі моменти або впорядковувати матеріал.
    • Деяким людям близький візуальний спосіб сприйняття інформації. Якщо вам легше сприймати інформацію таким чином, робіть невеликі замальовки. Креслите карти, схеми, робіть замальовки. Це важливі моменти в процесі навчання.
  6. 6 Попросіть вчителя вмикати світло. Якщо вам складно залишатися бадьорим під час уроку, попросіть вчителя вмикати світло. Якщо вчитель не планує дивитися з вами фільм або працювати з програмою PowerPoint, він не буде проти включеного світла.
  7. 7 Заручіться підтримкою одного. Сідайте на уроці з однокласниками, у яких немає проблем з пильнування. Перед заняттям попросіть друга розбудити вас, якщо ви почнете засипати. Вам легше буде спати, якщо ви будете знати, що хтось стежить за вами і розбудить, в разі якщо ви заснете.

Метод 2 з 3: Пильнуйте за допомогою їжі і напоїв

  1. 1 Випийте кави або кофеїновмісних напій перед уроком. Це особливо корисно зробити, якщо вам доведеться пережити довгу і нудну лекцію. Якщо можливо, приготуйте каву вдома і візьміть термос з собою в школу. Кофеїновмісні напій допоможе вам швидко підбадьоритися.
  2. 2 Пийте холодну воду, щоб підбадьоритися. Беріть з собою пляшку холодної води в школу. Мало того, що ви попередите зневоднення, ви також зможете підбадьоритися, коли будете пити холодну воду. Завдяки тому, що ви будете пити достатню кількість води, ви зможете відчувати себе бадьоро і уникнете неприємної втоми.
  3. 3 Включайте в свій раціон три здорових прийому їжі. Незалежно від того, в яку зміну ви вчитеся, подбайте про те, щоб ваш щоденний раціон складався з трьох збалансованих прийомів їжі. Завдяки цьому вам не загрожує втому. Їжа дасть вам необхідну енергію і допоможе залишатися бадьорим. Однак уникайте важких продуктів, таких як макаронні вироби, безпосередньо перед заняттями, тому що в противному випадку ви будете відчувати сонливість на уроці.
    • Ваше щоденне меню має складатися з фруктів, овочів, білка, складних вуглеводів і здорових жирів.
    • Наприклад, відмінним сніданком буде грецький йогурт, вівсянка з фруктами і горіхами, пшеничні висівки з ягодами.
  4. 4 Візьміть з собою продукти, якими ви зможете перекусити в школі, щоб тримати рівень енергії на належному рівні. Якщо ваш учитель не заперечує, візьміть з собою закуски, якими ви зможете поласувати, щоб відчувати себе бадьоро. Закуски дадуть необхідну енергію, а також ваші думки не будуть обертатися тільки навколо того, що ви дуже втомилися.
    • Візьміть з собою здорові закуски, такі як горіхи, ягоди, фрукти або овочі, наприклад, маленькі коренеплоди моркви або палички з селери.
    • Слідкуйте за тим, щоб їсти тихо і не привертати до себе уваги. Шум може дратувати інших.
    • Уникайте жирних, солодких або солоних продуктів, тому що ви будете відчувати сильну втому.

Метод 3 з 3: Дбайте про організм

  1. 1 Спіть не менше 8 годин щоночі. Хороший нічний сон - це запорука бадьорості на весь день. Для більшості учнів 8-годинний сон є достатнім, щоб відчувати себе бадьоро в школі. Однак враховуйте потреби свого організму. Лягайте спати в один і той же час щоночі. Ваш організм звикне до режиму сну і неспання.
    • Перед сном дайте організму можливість розслабитися. Відкладіть телефон і всю домашню роботу, а також інші справи, які викликають напругу.
    • У поєднанні з регулярними фізичними вправами і здоровим харчуванням, якісний нічний відпочинок допоможе вам відчувати себе бадьоро протягом всього дня.
  2. 2 Сидіть на стільці, тримаючи спину рівною. Сидячи на стільці, зробіть вправи на розтяжку. Якщо ви будете стежити за своєю поставою, ви зможете відчувати себе бадьоро. Невеликі вправи на розтяжку допоможуть вам підбадьоритися. Розімніть зап'ястя, плечі і шию.
    • Слідкуйте за тим, щоб не сутулитися. Кожен раз, коли ви помічаєте, що починаєте сутулитися, випрямляйте спину.
    • Якщо у вас є вибір, візьміть стілець, на якому вам буде не зовсім зручно. Завдяки цьому ви не будете сутулитися.
  3. 3 Пройдіться до і після уроку. Фізична активність дасть вашому організму сигнал, що зараз не час для сну. Прогуляйтеся на перерві, вийдіть на вулицю, якщо вам дозволяють це робити. Фізична активність покращує кровообіг. Ви будете почувати себе бадьоріше. Після того, як ви перестанете рухатися, ви знову відчуєте втому. Однак вам все одно буде краще.
    • Якщо вас сильно хилить на сон, попросіть у вчителя дозволу вийти. Сходіть до вбиральні, щоб трохи підбадьоритися. Коротка прогулянка допоможе вам впоратися з сонливістю.
    • Пройдіться по сходах. Підйом по сходах змусить ваше серце битися швидше, і ви будете почувати себе бадьоріше.

Поради

  • Щоб уникнути втоми, спіть не менше 8 годин щоночі.
  • Здрімніть на довгій перерві, якщо у вас є така можливість.

застереження

  • Не вживайте занадто багато кофеїновмісних напоїв протягом дня з метою залишатися бадьорим в школі. Якщо при прийомі кофеїну ви відчуваєте, що у вас частішає серцебиття, або відчуваєте нервозність, виключіть його зі свого раціону.