Як обернути коліно еластичним бинтом

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно мотать бинты на колени
Відеоролик: Как правильно мотать бинты на колени

Зміст

1 Зберіть все необхідне. Вам знадобиться відповідний матеріал для того, щоб обернути їм коліно. Придбайте спеціальний колінний бинт, званий також гнітючої пов'язкою, або компресійним бандажем. Такий бинт можна купити в багатьох супермаркетах або в аптеці. Найбільшою популярністю користується еластичний бинт марки ACE, але в продажу є і бинти інших марок. Також вам знадобиться щось, що дозволяє закріпити бинт. Більшість бандажів продається в комплекті з еластичними застібками, забезпеченими металевими гачками, але якщо ви купили бинт без застібок, знайдіть що-небудь, за допомогою чого ви зможете закріпити його, наприклад безпечну шпильку.
  • Ви можете також придбати самофіксуються бинт, на одну зі сторін якого нанесено клейку покриття. Є також бинти із застібкою-липучкою по краях. Виберіть бинт, який, на вашу думку, найбільш підходить вам.
  • У продажу є бинти різних розмірів. Виберіть відповідний вам бинт.
  • 2 Прийміть правильну позу. При перев'язці коліна слід прийняти правильну позицію. По-перше, сядьте в такому місці, де ніщо не обмежуватиме свободу ваших рухів. По-друге, витягніть відповідну ногу перед собою. Необхідно як слід витягнути ногу, не напружуючи її при цьому і розслабивши в коліні так, щоб воно залишалося злегка зігнутим.
    • При перев'язці коліна ніщо не повинно обмежувати ваші рухи. Виберіть зручне, досить просторе місце.
  • 3 Розпочніть перев'язці. Візьміть в руку бинт. Поки що ні розмотуйте його - зручніше поступово розпускати бинт, обмотуючи його навколо коліна. Покладіть руку з бинтом на ногу, приблизно в п'яти сантиметрах нижче колінного суглоба. Візьміть вільний кінець бинта і витягніть його під самим коліном. Притримуючи вільний кінець однією рукою, другою розмотуйте бинт навколо коліна. Оберніть один раз бинт навколо коліна, повернувшись до вільного кінця. Натягніть бинт, щоб він щільно охоплював ногу.
    • Додайте перший шар бинта горизонтально під самим коліном.
  • 4 Накладіть бинт на коліно. Обертайте бинт навколо коліна, натягуючи його і поступово просуваючись вгору по нозі. Обмотуючи колінну чашечку, залишайте між ногою і бинтом невеликий зазор приблизно в палець. Намотуйте бинт до тих пір, поки повністю не перев'яже колінний суглоб. Закріпіть кінець бинта липучкою, клейкою стрічкою або застібками.
    • Якщо ви накладаєте на коліно бандаж, трохи ослабте його навколо колінної чашечки, щоб він не надто тиснув на суглоб. Під коліном і над ним пов'язка повинна щільно прилягати до ноги.
    • Пов'язка повинна виступати нижче і вище коліна приблизно на п'ять сантиметрів. Оскільки ширина колінного суглоба становить приблизно 3,8 сантиметра, вся пов'язка займе 13-15 сантиметрів.
    • Якщо у вас немає нічого, чим можна було б закріпити бинт, ви можете просто подоткнуть його вільний кінець під верхні шари пов'язки.
  • 5 Простежте, щоб пов'язка не була занадто тугий. Не слід затягувати бинт занадто туго. Пов'язка повинна щільно прилягати до ноги, але не здавлювати її. Щоб перевірити, чи не занадто туго затягнутий бинт, спробуйте просунути під нього вказівний палець.Він повинен пройти під бинтом. Необхідно, щоб пов'язка щільно охоплювала коліно, підтримуючи його, але вона не повинна ускладнювати кровообіг.
    • Якщо бинт накладено занадто туго і ви не можете просунути під нього палець, зніміть пов'язку і накладіть її заново, трохи послабивши бинт.
    • Навіть якщо палець проходить під пов'язку, перевірте, чи не утруднено чи кровообіг. Якщо на всі боки пов'язки на шкірі проступили сліди, звільніть її. Пов'язку слід послабити і в тому випадку, якщо ви відчуєте, що німіють пальці або нижня частина перев'язаною ноги.
    • При необхідності перев'яжіть друге коліно таким же способом.
  • Частина 2 з 2: У яких випадках слід перев'язувати коліно бинтом

    1. 1 Вирішіть, чи треба вам перев'язувати коліно. Існує безліч причин, за якими слід накладати на коліна пов'язку. Багато обмотують коліна бинтом перед заняттями спортом, додатково зміцнюючи колінні суглоби. Деякі накладають пов'язку після часткового розриву зв'язок, забезпечуючи суглобу зовнішню підтримку. Важкоатлети перев'язують коліна перед присіданнями, щоб зміцнити їх.
      • Якщо у вас пошкоджено коліно або ви підозрюєте, що пошкодили його, відвідайте лікаря, перш ніж відновити активний спосіб життя.
    2. 2 Користуйтеся пов'язкою для профілактики. Наколінні пов'язки використовуються не тільки при серйозних травмах і захворюваннях. Коліна обв'язують бинтом і для запобігання ушкоджень і травм. Пов'язка додатково зміцнює колінний суглоб, допомагаючи йому безболісно витримувати значні навантаження.
      • Єдиним пошкодженням, при якому на коліно накладається пов'язка, є розтягнення зв'язок колінного суглоба першого ступеня. Таке розтягнення може діагностувати лише кваліфікований фахівець.
      • Якщо ви пошкодили коліно, зверніться за допомогою до хірурга-ортопеда. Тим самим ви знизите ризик отримання повторної травми. Не намагайтеся поставити діагноз самостійно.
    3. 3 Чи не накладайте пов'язку на коліно при будь-якої серйозної травми. У багатьох випадках пов'язка не потрібна. Якщо у вас розрив передньої хрестоподібної або будь-якої іншої зв'язки, які не перев'язуйте коліно, якщо тільки вам не порекомендує робити це хірург-ортопед. Не слід також накладати звичайну пов'язку на коліно в разі розриву внутрішнього або зовнішнього меніска.
      • Ви можете перев'язувати коліно, якщо пов'язка допомагає при лікуванні травми і лікар не заперечує проти її використання до хірургічної операції.
      • Ніколи не накладайте пов'язку для того, щоб спробувати відновити дуже нестійкий суглоб шляхом простої фіксації.
    4. 4 Відвідайте доктора. Якщо, не дивлячись на пов'язку, ви відчуваєте, що все ж пошкодили коліно, негайно зверніться до лікаря. Лише лікар зможе поставити точний діагноз. Якщо у вас пошкодження першого ступеня, доктор може порекомендувати вам перев'язувати коліно, щоб зафіксувати його.
      • Перш ніж почати тренування або відновити їх, проконсультуйтеся з лікарем, який перевірить, зажило чи ваше коліно.