Як набути впевненості і силу в спілкуванні з людьми

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 простых психологических хитростей, которые всегда срабатывают
Відеоролик: 10 простых психологических хитростей, которые всегда срабатывают

Зміст

Книга "Як набути впевненості і силу в спілкуванні з людьми" написана Лесом Гіблін з метою допомогти людям бути успішними в особистих і професійних відносинах. Хоча читачам доступні і друкована, і онлайн-версія цієї книги, принципи, покладені в її основу, вам вже відомі, і ви можете застосовувати їх на практиці.

кроки

Частина 1 з 3: Розуміння людської природи

  1. 1 Ставтеся до взаємодій між людьми як до обміну. Люди пропонують одні цінності в обмін на інші. Ті, хто не бере участі в чесному обміні, можуть відчувати невпевненість або підривати впевненість інших.
  2. 2 Прийміть той факт, що не завжди можливо встановити глибші взаємини. Тим не менш, ви можете навчитися взаємодіяти з різними людьми. Можливо, ваше взаємодія з людьми буде успішніше, якщо ви будете прагнути розвивати з ними значимі відносини.
    • Хоча це більш актуально в діловому оточенні, цей принцип виявиться дієвим і в дружніх відносинах.
    • Це правило також може допомогти вам будувати більш змістовні відносини з вашою родиною та друзями, з якими вам хотілося б зблизитися.
  3. 3 Візьміть на себе відповідальність за розвиток своєї особистості та лідерських якостей. Багато експертів переконані в тому, що кожна людина повинна спершу розвинути впевненість в собі, якщо він хоче досягти високих ділових або громадських результатів і вести за собою інших.

Частина 2 з 3: Зміцнення впевненості

  1. 1 Визнайте, що кожна людина підсвідомо бажає деяких речей. Гіблін переконаний, що це в першу чергу захоплення, схвалення, згода і визнання.
  2. 2 Почніть з поваги до інших людей. Взаємодія з людьми вимагає проявів поваги до них. Якщо ви нехтуєте іншими людьми, ймовірно, вони теж не будуть вас поважати.
  3. 3 Переходьте до захоплення. Приділяйте людям увагу і слухайте їх. Помічайте їх яскраві і виняткові риси і робіть їм компліменти у відповідних випадках.
    • Уникайте сарказму. Інакше ви розчаруєте людей перш, ніж встигнете висловити їм захоплення, якого вони так жадають. Позитивні прийоми набагато ефективніше негативних.
  4. 4 Пам'ятайте про свої якості, вартих захоплення. Міркуйте про власні переваги чи письмово перераховуйте їх в щоденнику. Найчастіше займайтеся речами, в яких проявляються ваші найкращі сторони.
  5. 5 Прийміть себе таким, яким ви є, разом з недоліками і талантами. Змирившись з тим, чого ви не можете змінити, ви виявите, що маєте більше часу на зміну підвладних вам речей.
  6. 6 Віддавайте схвалення і отримуйте його назад. Чи не засуджуйте себе - будьте вдячні людям і приймайте їх компліменти.
  7. 7 Цінуйте себе і інших. Іншими словами, будьте вдячні за те, що у вас є. Будьте вдячні іншим за те, що вони роблять для вас.

Частина 3 з 3: Розуміння і використання принципів впливу

  1. 1 Годуєте голодного. Це головний принцип процесу взаємодії з іншими людьми. В першу чергу, задовольняйте свою спрагу схвалення, визнання і поваги, а потім задовольняйте цю спрагу інших людей.
    • Висловлюючись інакше, ви повинні прийняти свою потребу відчувати себе значним і подобатися людям. Потім, прийміть той факт, що інші люди теж мають потребу в цьому.
  2. 2 Нехай кожна бесіда стане обміном. Половину часу бесіди витрачайте на слухання, і половину - на висловлювання своїх думок, щоб потреби вашого співрозмовника теж були задоволені. Швидше за все, люди будуть відповідати вам взаємністю.
  3. 3 Нехай ваші взаємодії будуть позитивними. Люди будуть копіювати вашу поведінку. Не забувайте, що ваше ставлення до людей впливає на них.
  4. 4 Починайте бесіди з питань про вашого співбесідника. Найімовірніше, він оцінить проявлені таким чином повагу, захоплення і визнання. Кивайте, проявляйте зацікавленість темою бесіди і посміхайтеся.
    • Мова жестів надзвичайно важливий. Чи не схрещуйте руки на грудях і не дивіться TV на співрозмовника, коли він говорить.
  5. 5 Говоріть про себе тільки тоді, коли співрозмовник задає вам питання про вас самих. Не обов'язково повідомляти занадто особисту інформацію, але будьте готові розповісти про себе, коли вас попросять.
  6. 6 Говоріть захоплено про те, про що вас запитують. Ентузіазм набагато краще сарказму.
  7. 7 Запитуйте рад і думок інших людей. Це один із способів висловити захоплення і визнання. Запитуючи рад в потрібний момент, ви зможете легко порозумітися з тими людьми, які в деяких випадках могли б бути налаштовані на конфронтацію з вами.
  8. 8 Ставтеся до незгоди спокійно. Не забувайте зберігати спокій, поважайте чергу опонента говорити і впевнено висловлюйте свою думку. Так ви створите атмосферу взаємної поваги, яка допоможе вам знайти взаєморозуміння з самими вимогливими людьми.
  9. 9 Завершуйте спілкування ненав'язливим компліментом. Це допоможе вам зміцнити зв'язок з цією людиною, оскільки так ви задовольняєте його потреба в схваленні. Це дає вам силу впливати на людей.

Поради

  • Книга "Як набути впевненості і силу в спілкуванні з людьми" пропонує список вправ, які допоможуть використовувати ці принципи на практиці.