Як очистити хром і усунути іржу без дорогих очисників

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Устраняем сколы и ржавчину на кузове
Відеоролик: Устраняем сколы и ржавчину на кузове

Зміст

Хром - твердий, але крихкий метал, який нерідко використовується в якості покриття для інших металів. Процес хромування часто застосовується на виробництві хромованих грат, колісних дисків і інших автомобільних деталей, водопровідних змішувачів для ванної кімнати та кухні, деталей для велосипедів і так далі. При цьому хром досить добре очищається від забруднень і іржі і навіть не вимагає для цього наявності дорогих миючих засобів або спеціальних інструментів. Однак хром здатний дуже швидко бруднитися і тьмяніти, тому, якщо ви хочете підтримувати його блиск, важливо регулярно чистити хромовану поверхню.

кроки

Частина 1 з 3: Очищення хромованою поверхні

  1. 1 Приготуйте водний розчин засобу для миття посуду. В першу чергу хром необхідно очистити від бруду, плям і жиру, щоб оголити іржу, яка могла утворитися на його поверхні. Наповніть відро ледь теплою водою. Додайте в нього 10 крапель рідкого засобу для миття посуду. Розмішайте мильний розчин рукою до утворення легкої піни.
    • Щоб відмити такі хромовані предмети, які можна занурити в розчин (наприклад, дрібні запчастини, горщики або посуд), найкраще скористатися не відром, а кухонною раковиною.
  2. 2 Протріть хромовану поверхню очищує розчином. Змочіть в мильному розчині губку або ганчірку з мікрофібри. Відіжміть надлишки води, щоб вона не забризкала все довкола. Потріть хромовану поверхню мильним розчином, не пропустивши жодної ділянки. Регулярно споласкивайте губку в мильній воді, щоб очистити її і знову просочити розчином для чищення.
    • Щоб дістатися до важкодоступних куточків і прорізів, змоченої мильним розчином м'яку зубну щітку.
    • Для досягнення найкращих результатів чистите хромовані поверхні щотижня або відразу, як тільки вони почнуть тьмяніти.
  3. 3 Сполосніть поверхню. Коли хром, на ваш погляд, буде вже досить добре очищений, злийте мильний розчин. Сполосніть відро і наповніть його чистою водою. Ретельно прополощіть губку в проточній воді. Відіжміть надлишки води з губки і ще раз протріть хром, щоб прибрати з нього залишкові сліди миючого розчину.
    • Ті предмети, які ви мили в кухонній раковині, просто сполосніть від миючого розчину в проточній воді.
    • При роботі на вулиці з деталями автомобілів і велосипедів просто сполосніть їх водою із садового шлангу.
  4. 4 Отмойте стійкі плями винним оцтом. Часом доводиться стикатися з плямами і мітками, що не відмиваються звичайною мильною водою, і їх потрібно відтирати помірно кислотним розчином винного оцту. Змішайте у відрі або в раковині рівні частини води і оцту. Змочіть губку розчином і відіжміть, а потім потріть нею стійкі плями, щоб впливати на них розведеним оцтом.
    • Коли будете задоволені досягнутим результатом, в черговий раз сполосніть хромовану поверхню чистою водою.
  5. 5 Витріть хромовану поверхню насухо і огляньте її на предмет наявності іржі. Візьміть суху ганчірку з мікрофібри і витріть нею хромовану поверхню. На хромі легко залишаються сліди від висохлих крапель води, тому свіжі краплі необхідно витирати відразу, ще до того, як вони висохнуть. Витираючи хром, перевірте його на предмет наявності іржі.
    • Якщо ви виявили на хромованою поверхні іржу, скористайтеся наведеними нижче способом усунення іржі.

Частина 2 з 3: Усунення іржі

  1. 1 Наріжте квадратні шматочки алюмінієвої фольги. Відірвіть від рулону фольги смугу шириною близько 7,5 см. Розріжте її на три рівні частини. Кожен шматочок повинен вийти близько 75-10 см в довжину.Щоб очистити хром від іржі, вам буде необхідно затерти його алюмінієвою фольгою.
    • Алюмінієва фольга ідеально підходить для очищення хромованих поверхонь, так як вона складається з більш м'якого металу, який не дряпає хром.
    • Сталеву вату і металеві губки не рекомендується використовувати для очищення хрому, так як робота з ними вимагає великих зусиль і може привести до потускнению хрому.
  2. 2 Наповніть миску водою. Візьміть на кухні невелику миску і наповніть її простою водою. Вода буде виступати в ролі мастила між хромом і алюмінієм. Іржа ж усувається в результаті хімічної реакції при контакті цих двох металів.
    • Для очищення хрому від іржі немає необхідності використовувати в якості мастила колу або оцет.
  3. 3 Потріть іржу змоченою у воді фольгою. Занурте шматочок фольги в миску з водою, щоб намочити його. Легенько потріть мокрою фольгою заіржавілий ділянку хромованою поверхні. Немає необхідності прикладати надлишковий тиск і надмірні зусилля, так як для освіти розчиняє іржу оксиду алюмінію потрібно зовсім невелике тертя.
    • В результаті тертя іржа поступово розчиниться і хромована поверхня знову стане гладенькою.
    • Якщо ви очищаєте досить велику площу, переходите до нового шматочку фольги після кожних 25 см обробленої поверхні.
  4. 4 Для очищення надщерблених ділянок, скористайтеся кулькою з алюмінієвої фольги. Хром схильний до утворення надщерблених ділянок, особливо там, де з'являється іржа. Видалити іржу з таких місць і надати їм гладкий вид можна за допомогою зім'ятого кульки алюмінієвої фольги. Відірвіть ще одну смугу фольги шириною 7,5 см. Зім'яла її в не дуже тугий кульку. Намочіть кульку і обережно потріть їм вищербини.
    • Коли будете працювати кулькою, реберця фольги на його поверхні допоможуть розгладити вищербини на поверхні металу і усунути іржу.
  5. 5 Сполосніть і витріть хромовану поверхню. Як тільки вся іржа буде усунена, візьміть губку або шланг, щоб змити коричневу пасту, що утворилася в процесі роботи. Змив частинки іржі і залишки пасти, протріть поверхню насухо чистою ганчіркою з мікрофібри.
    • Не залишайте хромовану поверхню сохнути самостійно, так як на ній залишаться плями від крапель води.

Частина 3 з 3: Полірування

  1. 1 Відполіруйте хромовану поверхню сухою ганчіркою. Візьміть чисту суху ганчірку з мікрофібри і повністю відполіруйте нею хромовану поверхню. Створюйте легкий натиск і тріть метал круговими рухами. Це допоможе усунути будь-які залишкові сліди вологи, забруднень і іржі, а також відполірує метал до блиску.
    • Також можна скористатися портативної полировальной машинкою, встановивши на неї чисту суху поліруючу насадку.
  2. 2 Змастіть хром дитячим маслом. Дитяче масло, по суті, являє собою вазелінове масло і є відмінною поліролью для деревини та металу. Воно не тільки допоможе зробити металеву поверхню гладкою, але і додасть їй красивий блиск. Капніть кілька крапель дитячого масла на хромовану поверхню, розподіливши краплі на відстані 2,5-5 см один від одного.
    • Також для захисту і полірування хрому можна використовувати автомобільний віск і інші воскові поліролі.
  3. 3 Протріть хромовану поверхню ганчіркою. Скористайтеся сухою ганчіркою з мікрофібри, щоб втерти дитяче масло в хромовану поверхню. Під час роботи легко натискайте на ганчірку і рухайтеся круговими рухами. Як тільки обробите всю необхідну площу, повторіть процес з черговою чистою ганчіркою, щоб видалити надлишки масла з поверхні.
    • В результаті полірування металу маслом хромована поверхня стане дзеркальною і придбає яскравий блиск.

Що вам знадобиться

  • відро
  • вода
  • Рідкий засіб для миття посуду
  • Губка
  • оцет
  • Ганчірки з мікрофібри
  • Алюмінієва фольга
  • Ножиці
  • Невелика миска
  • дитяче масло