Як визначити, що у вашої дитини скарлатина

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Симптоми прорізування зубів у дитини
Відеоролик: Симптоми прорізування зубів у дитини

Зміст

Скарлатина - це інфекційна хвороба, яку викликають токсини, що виробляються стрептококом групи А. Найчастіше хвороба передається від хворого стрептококовим фарингіт. Приблизно 10% стрептококових інфекцій переходять в скарлатину. Якщо у вас почали проявлятися симптоми скарлатини, негайно зверніться до лікаря за антибіотиками.

кроки

Метод 1 з 3: Симптоми стрептококового фарингіту

  1. 1 Остерігайтеся болів в горлі. Запалення горла не завжди вказує на стрептокок, але все одно є найбільш поширеним симптомом. Остерігайтеся болів в горлі, а також труднощів з ковтанням. Вплив стрептокока часто помітно на мигдалинах в задній частині горла дитини. Вони можуть почервоніти і набрякнути. На мигдалинах також можуть з'явитися білі плями і сліди гною.
  2. 2 Остерігайтеся загальних симптомів захворювання. Стрептококовий фарингіт також може супроводжуватися втомою, болем у животі, блювотою, головним болем і жаром. Часом при цьому збільшуються лімфовузли (велике виступає освіту на шиї, частіше спереду).
    • Зазвичай лімфатичні вузли не можна промацати. Якщо ж вони збільшилися до такої міри, що їх можна намацати, то у вас, швидше за все, інфекція. Вони також можуть хворіти при торканні і мати червонуватий відтінок.
  3. 3 Сходіть до лікаря, якщо біль в горлі не проходить більше 48 годин. Будьте в рівній мірі обережні, якщо біль в горлі у дитини супроводжується набряком лімфовузлів або збільшенням температури вище 38,3 ° C.

Метод 2 з 3: Знайте, як скарлатина розвивається

  1. 1 Остерігайтеся підвищення температури. Якщо стрептококовий фарингіт переходить в скарлатину, то температура тіла дитини починає підвищуватися. Як правило, скарлатина супроводжується температурою 38,3 ° C і вище. Іноді разом з жаром у дитини може виникнути озноб.
  2. 2 Остерігайтеся імпетиго. Замість болю в горлі скарлатина іноді може супроводжуватися стрептококової інфекцією шкіри (імпетиго). Імпетиго викликає почервоніння, а також утворення припухлостей, пухирів або гною на шкірі (зазвичай на обличчі, навколо рота і носа).
  3. 3 Розпізнайте наявність червоної висипки. Характерною ознакою скарлатини є наявність червоної висипки, схожою на сонячний опік, і грубої, як наждачний папір. Якщо при цьому натиснути на шкіру, та ненадовго стає блідою.
    • Висип, як правило, виникає навколо особи, шиї і грудей (найчастіше на шиї і грудях) і поширюється на живіт і спину і куди рідше - на руки і ноги.
    • Уздовж складок шкіри в паху, в області пахв, на ліктях, колінах і шиї можуть з'явитися лінії більш темного відтінку, ніж решта висип.
    • При всьому при цьому цілком нормально, якщо навколо губ шкіра буде блідою.
  4. 4 Зверніть увагу на «полуничний язик». Цей симптом є наслідком збільшення смакових рецепторів на язиці. Спочатку смакові рецептори покриваються білим нальотом, а через кілька днів мова червоніє і покривається горбками.
  5. 5 Остерігайтеся відшарування шкіри. Коли червоний висип піде на спад, шкіра дитини може почати відшаровуватися, як після сонячного опіку. Це не означає, що хвороба пройшла і вам більше не потрібна медична допомога.
  6. 6 Негайно зверніться до лікаря. Відведіть дитину до лікаря, якщо у нього з'являться почервоніння на шкірі, що супроводжуються підвищенням температури і / або болем в горлі. Хоча скарлатина добре лікується антибіотиками, якщо її не лікувати, вона може викликати ряд ускладнень.
    • Якщо скарлатину не лікувати, вона може призвести до захворювання нирок, шкірної інфекції, вушної інфекції, абсцесу горла, інфекції легенів, артриту, захворювань серця і нервової системи (гостра ревматична лихоманка).

Метод 3 з 3: Фактори ризику

  1. 1 Будьте обережні з дітьми. Скарлатина найчастіше вражає дітей у віці від 5 до 15 років. Якщо у дитини в цьому віці з'являться симптоми скарлатини, вам потрібно діяти рішуче і якомога швидше відвести його до лікаря.
  2. 2 Візьміть до уваги ослаблений імунітет. Якщо дитина вже страждає від інфекції або іншого захворювання, яке послабило його імунітет, він більш схильний до таких бактеріальних інфекцій, як скарлатина.
  3. 3 Будьте обережні в місцях, де багато людей. Бактерії, що викликають скарлатину, живуть в носі і горлі і передаються при контакті з рідиною, які поширюються через кашель і чхання. Якщо ви або ваша дитина доторкнулися до предмету, на який кашлянув або чхнули, ви можете заразитися хворобою, що викликає скарлатину.Як правило, це відбувається в місцях великого скупчення людей.
    • Оскільки маленькі діти більш сприйнятливі до цієї хвороби, як правило нею хворіють в школах.
  4. 4 Прийміть всі запобіжні заходи, щоб зупинити поширення інфекції. Дитина повинна регулярно мити руки і не ділитися столовими приборами, постільною білизною, рушниками та іншими особистими речами з іншими людьми. Людина може все ще залишатися заразним навіть після того, як у нього пропадуть всі симптоми.
    • Людина, якій поставили діагноз «скарлатина» повинен залишитися вдома хоча б на 24 години після початку лікування антибіотиками.