Як визначити, скільки рибок можна помістити в акваріум

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отличить самку от самца у Тернеций Глофиш (GloFish)
Відеоролик: Как отличить самку от самца у Тернеций Глофиш (GloFish)

Зміст

Збільшення популяції риб в акваріумі - це в рівній мірі як наука, так і мистецтво. Сама ж мета, як правило, полягає в тому, щоб дізнатися, скільки риб може поміститися в акваріумі, при цьому не перенаселена його. На даний показник впливає кілька чинників. Проведіть невелике дослідження, щоб дізнатися, скільки риб може одночасно перебувати в акваріумі.

кроки

Частина 1 з 3: Визначте ємність акваріума

  1. 1 Обчисліть об'єм акваріума. Обсяг акваріума зазвичай вимірюють в літрах. Розміри акваріума можна дізнатися при його покупці. Але якщо ви не знаєте (або не пам'ятаєте) його розміри, обчислити об'єм можна математичним шляхом.
    • Щоб дізнатися обсяг акваріума, необхідно виміряти його довжину, ширину і висоту в сантиметрах, потім перемножити їх і розділити на 1000. Отримане число буде приблизними, оскільки реальний обсяг буде занижений через товщину скла, субстрату, прикрас та інших елементів.
  2. 2 Дотримуйтесь потрібний рівень води. Підтримуйте воду на потрібному рівні, щоб точно розрахувати, скільки рибок поміститься в акваріумі. Якщо рівень води буде занадто низьким, в акваріумі не поміститься багато риби. Як правило, вода повинна знаходитися приблизно на 3 см вище краю водного фільтра.

    Порада: врахуйте, що водотоннажність також є важливим фактором. Якщо в акваріумі знаходиться багато різних прикрас, вам не вдасться поселити в ньому стільки ж риб, скільки в акваріум без прикрас.


  3. 3 Користуйтеся правилом, згідно з яким, 2,5 см риби поміщається в 4 л води. Варто відзначити, що це правило не завжди працює. Наприклад, риба, довжиною 25 см, не зможе жити в акваріумі на 40 літрів.
    • Ці поради найкраще підходять для невеликих мирних рибок, таких як тетра, райдужниця, пецілія звичайна та інші.
    • Вивчіть рибок, яких ви хочете купити, щоб зрозуміти, наскільки великим повинен бути акваріум.
  4. 4 Користуйтеся «правилом площі». Оскільки саме на поверхні води відбувається газообмін, який підтримує життєдіяльність рибок, це необхідно враховувати при заповненні акваріума. Велика площа означає більший кисневий обмін для рибок.
    • Високий акваріум з такою ж площею поверхні, що і у низького, не здатний вмістити в себе більшу кількість рибок, хоча технічно в ньому і міститься більше води.
    • Як правило, при визначенні кількості риб в акваріумі краще користуватися саме цим правилом, оскільки воно враховує кількість кисню, необхідного рибкам, а не тільки обсяг пам'яті, доступний.

Частина 2 з 3: Визначте, яких рибок тримати разом

  1. 1 Вирішіть, яких рибок завести. Ви хочете отримати співтовариство, що складається з безлічі маленьких рибок? В такому випадку подумайте над покупкою гольянов і тетр. Хочете полуагресівное співтовариство з декількох, але великих рибок? Як варіант, можна взяти риб-ангелів або цихлид. Або ж вам потрібна всього одна велика рибка на кшталт глазчатого астронотуса? Переглянути доступні варіанти і знайдіть те, що вам сподобається, після чого якомога ретельніше вивчіть сумісність між рибками і обмеження за розміром.
    • Деякі рибки агресивніші, ніж інші, і мають потребу в більшій кількості місця, тоді як інші добре себе почувають у великому скупченні рибок. Проведіть дослідження, перш ніж заселити акваріум рибками.

Врахуйте кількість рибок. Для спільноти, що складається з невеликих рибок (менше 8 см), хорошим орієнтиром буде 2,5 см риби на 4 л води. Визначити ж оптимальна кількість більших рибок може бути непросто. Якщо врахувати, що в ваш список не потрапила риба, яка буде занадто велика для акваріума або яку не можна тримати разом з іншими рибками, радимо почати з 2,5 см на кожні 7,5 л води і поспостерігати за результатом.


Порада: не забувайте про те, що рибки ще виростуть.

  1. 1
    • Спробуйте домогтися балансу між кількістю рибок вгорі, посередині і внизу. Іншими словами, вам потрібно врахувати, де люблять плавати вибрані вами рибки. Наприклад, плекостомус любить перебувати на дні, в той час як клінобрюшкі плавають вгорі.
  2. 2 Дізнайтеся про потреби кожної рибки. Вивчіть індивідуальні характеристики кожної рибки, яку хочете помістити в акваріум. Кожній рибку для щастя потрібно щось конкретне.
    • Деякі з них створюють великий безлад, інші агресивні, а треті ведуть нічний спосіб життя. Знайдіть інформацію з різних джерел, щоб дізнатися про поведінку рибок.
  3. 3 Дізнайтеся про потреби в кисні. У різних видів риб різні потреби в кисні. Толстим золотим рибкам потрібно більше кисню, ніж таким тонким рибкам, як тетра. Якщо ви заселялися акваріум в основному великими рибками, їм знадобиться більше кисню (а значить і більше місця в акваріумі), ніж маленьким.
    • Щоб наситити воду киснем, використовуйте повітряні камені і фільтри.
    • Для визначення оптимальної кількості рибок необхідно враховувати розмір / вага дорослих рибок для розрахунку необхідного кисню в міру їх зростання. Якщо ви купили молодняк, тоді при визначенні кількості риб, які потрібно розмістити в акваріумі, обов'язково врахуйте їх майбутні розміри (і скільки кисню знадобиться дорослої особини).

Частина 3 з 3: Слідкуйте за станом акваріума

Встановіть оптимальну систему фільтрації. Для брудних рибок і великої їх кількості потрібно більш хороша система фільтрації, тому чим більше фільтр, тим краще. Фільтр дозволить підтримувати чистоту в акваріумі і чистоту води, щоб рибки не хворіли.


Порада: знайте, який фільтр рекомендований для вашого акваріума, і візьміть фільтр на 1-2 розміри більше, особливо якщо ви заселили акваріум максимально можливою кількістю рибок.

  1. 1
    • Клінобрюшкам і бійцівським рибкам потрібен слабкий фільтр. Таким же рибкам, як в'юни, золоті рибки і глазчатие астронотуси, потрібен потужний фільтр.
  2. 2 Годуєте рибок за графіком. Якщо перегодовувати рибок, акваріум стане бруднішим і за ним буде важче доглядати. У підсумку це призведе до зниження кількості рибок, яке можна безпечно містити в акваріумі.
    • Як правило, рибку слід давати одну порцію розміром з її очей. Така кількість їжі також можна давати і два рази в день, але після вивчення обох методів було доведено, що одноразове годування більш корисно.
    • Перегодовування також може привести до підвищення рівня аміаку і нітратів, виникнення хвороб, поганого травленню у мешканців акваріума і каламутній воді.
  3. 3 Регулярно чистите акваріум. Брудний акваріум може доставити рибкам чимало бід. Рибки можуть захворіти, відчувати себе незатишно або навіть померти. Чим брудніше акваріум, тим менше рибок в ньому можна утримувати (через невідповідне рівня кисню і проблем з фільтрацією). Як правило, навіть при хорошій системі фільтрації, акваріум необхідно мити один раз в тиждень.
    • Прочитайте статтю «Як почистити акваріум для рибок».

Поради

  • Зростання рибки не обмежується розмірами акваріума, так що якщо вам скажуть, що плекостомус з 2,5 см виросте до 60 см - будьте в цьому впевнені!
  • Перш ніж купити рибок для акваріума, складіть список і вивчіть всіх рибок, яких хочете взяти.

попередження

  • Перенаселення може призвести до плутанини, агресії, захворювань і погіршення якості води. Уникайте цього за всяку ціну, навіть якщо ви побачите подібну ситуацію в зоомагазині.
  • Деякі рибки створюють більше бруду, ніж інші, що може привести до зниження оптимального числа рибок в акваріумі.
  • Багато рибки виростають дуже великими. Не купуйте рибку, про яку нічого не знаєте.