Як відчистити розплавлений пластик і віск

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ВОСК - как удалить и чем?
Відеоролик: ВОСК - как удалить и чем?

Зміст

Якщо у вас в духовці оплавилася кухонне начиння або запалена свічка закапала підлогу в спальні, що утворилося об'ємне пляма від розплавленого пластику або воску може стати величезною проблемою, коли ви спробуєте його видалити. Можливо, вам навіть здасться, що затверділе речовина вже просто неможливо відчистити. Проте, дана стаття запропонує вам кілька корисних і перевірених часом методів, за допомогою яких можна видалити навіть найскладніші і стійкі плями від розплавленого воску і пластика.

кроки

Метод 1 з 3: Очищення твердих поверхонь за допомогою нагріву

  1. 1 Нагрійте пластик або віск. Будьте обережні при виконанні даного кроку, так як перегрівання плями може погіршити ситуацію. Сенс полягає в тому, щоб зробити оплавлену масу податливою, так як в застиглому стані її буде важко зіпхнути з місця.
    • Якщо проблема сталася в духовці, підігрійте її до найнижчої температури з можливих. Весь цей час залишайтеся поруч з духовкою і стежте за тим, щоб пляма не перегрілися і не початок диміти.
    • Якщо пляма розташоване на іншій твердій поверхні, наприклад, на столі або дерев'яній підлозі, спробуйте підігріти його феном для волосся.
  2. 2 Сковирніте речовина з поверхні Шателем або чимось аналогічним. Від тепла пластик або віск розм'якне і його можна буде почати зчищати з поверхні за допомогою якого-небудь предмета з плоским і досить гострим краєм. Вам доведеться трохи попрацювати, але будьте обережні, щоб своїми діями не подряпати і не пошкодити поверхню, що очищається.
    • Якщо у вас немає під рукою шпателя, то замість нього можна взяти ніж для масла або бритвене лезо.
  3. 3 Почистіть то місце, де раніше було пляма від пластику або воску. Якщо після попереднього кроку на поверхні вже не залишилося практично ніяких слідів, її можна просто протерти вологою ганчіркою з рідким миючим засобом. У разі більш стійких плям вам буде потрібно взяти більш потужний засіб для чищення та жорстку губку або скребок.

Метод 2 з 3: Очищення твердих поверхонь за допомогою хімічних засобів

  1. 1 Видаліть з плями якомога більше пластикової або воскової маси, наскільки це можливо. У цьому вам допоможе легкий нагрів речовини до того рівня, коли воно стане податливим і його можна буде зішкребти. Максимально можливе видалення забруднень вручну забезпечить подальшого застосування чистячих засобів найкращу ефективність. Коли приберете з поверхні велику частину речовини, дайте його залишковим слідах знову охолонути.
  2. 2 Обробіть оплавлене пляма ацетоном. Пластик розчиняється в ацетоні, тому це засіб може бути корисно для видалення стійких плям. Ацетон присутній у багатьох засобах для зняття лаку з нігтів, які продаються в косметичних магазинах.
    • Будьте обережні, так як ацетон може залишити після себе плями на деяких видах поверхонь. Якщо ви вважаєте, що ацетон є для вас найкращим способом усунення плями від пластику або воску, спочатку протестуйте його вплив на поверхню бажано на невеликому і непомітному її ділянці. Це може бути нижня сторона стільниці або та частина статі, яка зазвичай захована під меблями. Подивіться на те, яким чином поводиться ацетон при контакті з поверхнею, перш ніж обробляти їм пляма.
    • Після роботи переконайтеся в тому, що на поверхні не залишилося слідів ацетону. Ацетон вкрай вогненебезпечний, тому якщо його сліди залишаться на поверхні, що очищається, особливо на плиті або в духовці, у вас може з'явитися більш серйозна проблема, ніж невелика пляма оплавленого пластика.
  3. 3 Відскребіть оплавлений пластик або віск шпателем або ножем для масла. Як тільки ацетон оживляти залишки оплавленого речовини, вони стануть досить податливими. Якщо ви докладете до них невеликі зусилля шпателем або ножем, вони повинні відстати від поверхні.
  4. 4 Обробіть пляма засобом WD-40. Це буде необхідно тільки в тому випадку, якщо на поверхні будуть все ще помітні залишкові сліди пластику або воску. WD-40 - це аерозольна змазує засіб проникаючої дії, яке можна використовувати для видалення залишкових забруднень за допомогою розчинення зчіплюються їх з поверхнею связей.Как і у випадку з ацетоном, перевірте вплив WD-40 на поверхню на невеликому і непомітному її ділянці, перш ніж приступати до безпосередньої обробці плями.

Метод 3 з 3: Очищення тканинних і килимових поверхонь за допомогою праски

  1. 1 Візьміть праску і включіть його в розетку неподалік від забрудненої поверхні. Налаштуйте прилад на максимальний нагрів. Якщо праска оснащений функцією пара, вимкніть її. Сухий нагрівання - кращий засіб для видалення оплавленого пластика або воску.
  2. 2 Накрийте пляму паперовим пакетом. Альтернативою коричневому паперовому пакету може стати вощеная обгортковий папір. Не використовуйте занадто тонкий папір, так як через це пластик або віск можуть перегрітися, що погіршить ситуацію. Також відмовтеся від використання паперу з написами, так як через нагрівання фарба може перейти на тканину або килим.
  3. 3 Обережно пропрасуйте пляму праскою через папір. Не варто тиснути на праска занадто сильно або надовго затримувати його в одному місці, так як необхідно уникнути подальшого проникнення оплавленого речовини вглиб волокон тканини або килима. Мета полягає в тому, щоб змусити пластик або віск прилипнути до паперу.
  4. 4 Акуратно відліпити паперовий пакет від тканини або килима. Це слід зробити, поки папір все ще залишається теплою від праски. Пластик або віск залишаться на папері, а забруднена поверхня стане чистою.
  5. 5 При необхідності повторіть процедуру. Якщо і після цього кроку на тканини або килимі все ще залишаться які прилипли шматочки речовини, спробуйте обробити поверхню спеціальним миючим засобом для килимів або текстилю. Залишкові сліди можна видалити за допомогою невеликого тертя.

Поради

  • Якщо ви не хочете використовувати для обробки поверхні таке потужне хімічне засіб, як ацетон, можна самостійно приготувати засіб для чищення з більш натуральних інгредієнтів. Часом із завданням так само успішно справляється паста з харчової соди і оцту, якщо її втерти в оплавлене пляма пластика.

попередження

  • Знайте, що чистити гарячу плиту або духовку досить небезпечно. Будьте обережні, щоб не обпектися.
  • Палаючий пластик виділяє жахливий запах і часом дим від нього може чинити серйозний негативний вплив на здоров'я людини.Розкрийте вікна, щоб створити хорошу вентиляцію в тому приміщенні, в якому видаляєте пляма оплавленого пластика, і / або надіньте захисну маску.